| 30 januari 2016

Voedingsdagboek zaterdag 30 januari

Eiwitwafels

Vandaag is vriendin Marloes uit België bij mij! Het is dus absoluut een beetje ander dagje dan normaal. We gaan gezellig allemaal leuke dingen doen. Omdat Marloes net zo’n sportfreak is als ik, zijn we wel lekker gaan fitnessen vanochtend, we hebben een workout voor de benen gedaan. Hieronder lees je wat ik vandaag at en dronk.

Ontbijt: +- 300ml magere kwark met 1 appel erdoor en een klein beetje pitten en notenmix met gedroogde abrikozen van de Albert Heijn. Ik dronk een kop thee en slikte een multivitaminepil en een vitamine D pil.

Tussendoor: Tijdens het sporten dronk ik 500ml water

Lunch: 3 eiwitwafels, belegd met banaan, een beetje kwark en nog een beetje van de pittenmix van vanmorgen. Het recept van de eiwitwafels vind je hier. Ik dronk een groot glas cassis zero en een grote kop thee.

Tussendoor: Een dubbele espresso en een cappucino bij de Ikea. Op een food festival in Groningen proefde ik een stukje pure chocolade en een klein blokje gembercake. Thuisgekomen dronk ik een glas limonadesiroop zonder suiker.

Warme maaltijd: We maakten lekker zelf pizza! Met een kant en klare bodem van de Albert Heijn, ik belegde hem met 3 plakjes gerookte ham, een paar plakjes mozzarella, tomatensaus, ui, paprika, champignons en rucola.

Tussendoor: We dronken een kop thee. Nu ik dit typ, zitten we heerlijk aan een rood wijntje met een bak M&M’s en een bak chips voor ons :).

Deze gezellige dag begon heel gezond, maar het einde was iets minder ;). Ik vind dat totaal geen probleem voor een keer.

Groetjes, Marloes

Wat at en dronk jij vandaag?

21 reacties

  1. Oh, hier vandaag ook een minder gezonde dag. We gingen vanmiddag naar de verjaardag van mijn zus.

    Ontbijt: 250 ml halfvolle melk met Quaker Havermout Granola Flakes.
    Mok koffie met half plakje Zero ontbijtkoek

    Tussendoor: 1 sinaasappel, glas Bar le duc met citroen.

    Lunch: kop tomaten/groentensoep, bord volkoren spaghetti met gerookte ham, snijbonen, ui en tomaat

    Tussendoor: 2x kopje koffie met stuk kersenvlaai. Glas spa rood, handje borrelnootjes, handje chips, blokje kaas, plakje snijworst met augurk.

    Avondeten: 1 bruin bolletje met saté, 1 knakworst, 1 eetlepel huzarensalade, 1 mok karnemelk.

    Tussendoor: 1 mok koffie met niks erbij.

    Niet zo super gezond dus, ik voelde me een beetje schuldig, maar ja, ik heb er wel van genoten en het was gezellig.
    Het is tenslotte weekend he!

  2. Haha zo herkenbaar, dan eet ik heel de dag gezond
    En aan het eind van de dag toch nog wat snacken
    Door de gezelligheid.. Leuk artikel!

  3. Ik begon de dag met havermout en fruit.
    Daarna yoghurt met honing.
    Bij het ontbijt van alles en nog wat..
    Als tussendoortje eenmuesli reep.
    Daarna avondeten(bulgur met kip)
    En ik heb zojuist cupcakes gebakken.
    Niet zo gezond dus haha maar door de weeks volg
    Ik wel een strak schema waarbij ik veel inspiratie van uw website haal;)

  4. ai ai ai…
    deze dag ook weer is een mindere dag voor mezelf, we hebben het nogal druk op het werk waardoor ik de tijd amper vind om te eten.
    Dit werd het dus voor vandaag:

    – ontbijt: 1 banaan, 300 gr magere kwark, 1 weetabix, 1 koffie met koffiemelk
    – middag: slaatje met kip groentjes dressing en macaroni
    – tussendoor: 1 koffie met koffiemelk en een griesmeelpudding
    – avond: 1 mineola

    Later dronk ik nog eens 2 koffietjes met koffiemelk
    Groets 🙂

  5. Merk zelf dat ik laatste tijd wat minder bewust met mijn voeding bezig ben door drukte en doordat ik wat minder in mijn energie zit momenteel. Maar voel me daar niet lekker bij. Darmen wat aan het rommelen dus vanaf vandaag ga ik dat weer anders doen. Voorgenomen hele week voedingsdagboek bij te houden om weer meer bewust er mee bezig te zijn!☺

  6. Gisteren ook een wat minder gezond dagje, maar het is tenslotte weekend!
    Ontbijt 250 gr magere kwark met een banaan
    Tussendoor water en thee en jouw nieuwe workout(pfoe he)
    Lunch 2 bolletjes 1 met kipfilet en 1 met sellerie salade. 1 volkoren beschuit met halvajam
    Tussendoor een zelfgemaakte roomsoes, mislukt en niet lekker! 😉 De rest ligt in de kliko
    Avond eten sla met lasagna (volgens mij veel calorieën?)
    Savonds thee water gedronken

  7. Ja het is weer weekend.
    Gistermorgen als ontbijt mugcake en kop koffie.
    Tussendoor appel glaasje water met levertraan pil .
    Kop koffie ( drink alleen nog maar koffie s’morgens)anders stuiter ik.
    Lunch balkenbrij met zelfgebakken koolhijdraatarmbrood en glas water.
    Tussendoor rijstwafel met cottage chees en zonatura kersenjam.
    Kopje rooibos thee.
    Diner gevulde paprika en glas water.
    Minder gezond maar het is weekend 2 borrels.
    In de avond nog een groot glas spa.

  8. komt het recept voor de pizza ook een keer online want hoe maak je een healthy pizza inclusief bodem? of kun je die ook volkoren kopen

    en over die gezonde wafels kan dit ook met havervlokken en heb je persee een wasfelijzer nodig? heb die niet?

  9. Pffff ik durf het bijna niet op te schrijven.
    Echt een erg intense week gehad met ziekenhuisbezoeken voor mijn zwangerschap (teveel vruchtwater) en onze dochter van 1,5 jaar (elleboogje uit de kom). Daarnaast was het mijn laatste werkweek maar kon ik woensdag en vrijdag niet naar mijn werk door de echo’s in het ziekenhuis. Dus stress om zwangerschap en werk. En gisteren kwam dat er even uit…
    Dus dit was mijn dag:
    Ontbijt: 140gr magere melk met 40gr weetabix en een halve banaan
    Tussendoor: andere helft van de banaan en een ontbijtcracker
    Lunch: 1 volkorenbeschuit met veel roomboter en witte hagelslag, 1 volkorenbeschuit met veel roomboter en pure hagelslag, 1 rijstwafel met pindakaas, paar lepels losse pindakaas uit de pot, een gebakken eitje, 160gr magere kwark + 125gr witte druiven + 2 dadels + een beetje honing
    Tussendoor: halve eiwitreep, stuk komkommer
    Avondeten: 150gr bonenmix, 100gr spinazie, 150gr tomaat, 75gr gegrilde paprika, 60gr feta
    Toetje: bakje vanilleyoghurt
    ‘s Avonds: redelijk veel tortillachips met gucemoledip, paar olijven, zo’n 200 gr chocola, halve stroopwafel
    Oei. Ik kan mezelf dan niet stoppen joh!

  10. Zaterdag heb ik buikgriep gekregen en heb ik gegeten waar ik zin in had.

    Ontbijt: 250 gram magere kwark + 100 gram galia meloen
    Lunch: Italiaanse bol met op de ene helft +/- 50 gram ossenworst en op de andere helft 1 plak jonge kaas.
    Tussendoor: halve nectarine, de andere helft at mijn vriend
    Avond: 75 gram aardappelschijfjes uit de oven met wat kruiden + 1 grote lepel haricots verts + 160 gram kogelbiefstuk
    Tussendoor: net geen halve zak krokante ribbel chips naturel + 3 gezouten cashewnootjes.

    Door de dag heen drink ik groene thee en water en ‘s avonds heb ik 1 glas spa rood citroen gedronken. Ik probeer op z’n minst 1,5 tot 2 liter te drinken.

  11. Ik heb vandaag enorme trek! Denk dat het door het sporten komt 🙂

    Ontbijt: tosti met kaas en plakje salami + koffie
    Naar de sportschool voor een Workout + 1 liter water.
    Daarna lunch : 1 boterham met kipfilet, avocado en geiten +3 stuks knäckebröd met kipfilet en plakjes avocado.
    Tussendoor 3 koekjes ‘scholiertjes’ van d’r Albert heijn…..daar kan ik echt niet vanaf blijven zo lekker.
    Vlak voor het avondeten een kom met wat yoghurt, een appel in stukjes, cacao nibs en kaneel.
    Avondeten: gebakken zalmfilet met spaghetti met knoflook, peterselie en rode peper.

    En nu heb ik nog steeds trek 🙂

  12. Leuk idee!

    Ik vind het niet gemakkelijk om gezond te eten en de voorbije week was een lastige week, veel gesnoept.
    Nu gaan we terug gezond eten en veel sporten 🙂

    Ontbijt: 40g havermout, 200 ml amandel melk, handje frambozen, klein handje rozijnen + Kiwi
    en thee

    Lunch: 4 meergranen toostjes met kipfilet en komkommer en tomaat + tas soep
    en stuk fruit

    Tussendoor: 150 ml Yoghurt met fruit (soms ook wat muesli er door)

    Avond: Paprika, Courgette, aubergine en zoete aardappel

  13. Ik ben bezig met het herstellen van een eetstoornis en heb sinds deze week iets opgehoogd. Met veel pijn en moeite is dit wat ik vandaag at:
    Ontbijt: 200 ml magere yoghurt met 3 eetlepels muesli
    TD: 1 plak ontbijtkoek en 1 appel
    Lunch: 1 boterham met 2/3 hardgekookt ei en 2 boterhammen met humus
    TD: 1 Activia aardbei en 1 cracker met sandwichspread
    Avondeten: bruine bonen, artisjok, paprika en vegetarisch gehakt
    TD: 1 bakje yoghurt met appel, 2/3 banaan

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram