| 26 mei 2013

Video: Mijn Sportschoenen

Vandaag laat ik je zien welke sportschoenen ik in mijn kast heb staan. Zoals ik in de video vertel, vind ik goede schoenen ontzettend belangrijk bij het sporten. De voeten, enkels, knieën en heupen krijgen een grote belasting te verduren, goede ondersteuning is daarom cruciaal om blessures te helpen voorkomen. Omdat ik veel sport en veel verschillende sporten doe, heb ik ook verschillende schoenen. Ik leg je uit welke ik waarvoor gebruik en waar je bij het aanschaffen van schoenen op kunt letten.

Sorry voor de bijgeluiden in de video, de buurman is aan het verbouwen =).

1

Hier zie je van links naar rechts:

 1. Mijn hardloopschoenen, de Asics 2160 woman in zwart en blauw. Laat je bij het uitzoeken van hardloopschoenen goed adviseren door een medewerker van een gespecialiseerde winkel. Een voorbeeld is Runnersworld, run2day of runner. Laat je niet teveel leiden door het uiterlijk van de schoen, bij hardlopen is comfort en stabiliteit extra belangrijk!
 2. Daarnaast mijn wandelschoenen van Timberland. Ook bij deze schoen gaat het niet om het uiterlijk, maar des te meer om comfort en stevigheid.
 3. Tenslotte mijn fietsschoenen van specialized, met een SPD-kliksysteem eronder. Ik gebruik deze voor het spinning. Doordat je vast zit aan het pedaal, kun je meer power leveren. Fietsschoenen zijn prijzig, maar je doet er jaren mee! Ik heb deze al ongeveer 8 (!!) jaar, een goede investering dus.

2

Dan gaan we door met de naar mijn mening mooiere schoenen. Bij het uitzoeken van een trainingschoen let ik op de pasvorm. Ik merk dat Nike voor mij een goede pasvorm heeft, omdat deze schoen wat smaller valt. Adidas heeft bijvoorbeeld wat bredere schoenen, die bij mij minder lekker zitten. Je ziet hier:

 1. De Nike Training Flex TR 2, deze schoenen heb ik als tijdelijke back-up gekocht. Ze zijn wat goedkoper dan de gemiddelde Nike schoen (+- €50,-), maar prima voor een gemiddelde sporter. Ik merk echter wel dat de duurdere schoenen beter om mijn voet valt en ik vrijer kan bewegen.
 2. Mijn nieuwste schoenen, de Nike Free TR fit 3 Breathe. Voor mij de perfecte schoen, zeer flexibel en lekker opvallend! Voor mensen met instabiele knieën raad ik echter een schoen aan die meer steun geeft. Deze schoenen waren ongeveer €115,-.
 3. Als laatste de Nike Training Hyperworkout+, bij mij gingen deze relatief snel kapot, de bovenkant van de schoen scheurde net achter de teen en de zool sleet snel. Ik raad ze daarom niet aan. De pasvorm was echter weer perfect en de schoen beweegt echt met je mee tijdens een training.

Ik koop ongeveer 1x per jaar een nieuw paar trainingschoenen, omdat ik dan merk dat ze me minder steun gaan bieden. Dit lijkt vaak, maar ik gebruik deze schoenen ongeveer 4x per week en tijdens het gebruik krijgen ze heel wat te verduren!

3

Ik gebruik zooltjes in mijn sportschoenen, omdat ik met mijn voeten iets naar binnen zak. Hierdoor kreeg ik last van mijn knieën. Het zooltje zorgt ervoor dat mijn voeten en knieën recht staan en voorkomt de klachten. Ik heb daarnaast het gevoel dat ik veel meer steun aan mijn schoen heb. Dergelijke zooltjes kun je op maat laten maken door een orthopedisch schoenmaker. Ze hebben mij rond de €100,- gekost, ik heb geen moment spijt gehad van de aanschaf!

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn sportschoenen te zien, als je vragen hebt dan kun je die hieronder stellen.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete paar sportschoenen?

7 reacties

 1. Wat hebben jullie een super leuke en leerzame site zeg!
  Heb jullie sinds kort ontdekt en kom nu dagelijks langs voor de goede tips, super!

  Groetjed, Lies

 2. Hoi Marloes,

  Wat een leuk en informatief filmpje! Ik ben toe aan nieuwe trainingsschoenen waarmee ik kan dansen en springen (zo’n twee keer per week). Zijn er dingen waar ik dan extra op moet letten? Moeten ze stevig of juist flexibel zijn? En hoe weet ik of er genoeg demping in de voorvoet zit? Alvast bedankt!

  groetjes, Daniëlle

  1. Hallo Daniëlle. Dank je wel voor je compliment :-). In eerste instantie zou ik gaan voor stabiliteit, zeker omdat je er ook mee wilt gaan springen. Ik raad je aan naar een goede sportwinkel te gaan en je te laten adviseren door een verkoper. Vertel daarbij goed wat je van plan bent om te gaan doen. Ik hoop dat je er uit komt!

 3. Wat een leuk en informatief filmpje. Ik heb het hypermobiliteitssyndroom en goede schoenen zijn voor mij zeker belangrijk. Nu sport ik nog op mijn Nike Dunks (fysiotherapie en jullie filmpjes), maar als ik straks de sportschool weer in ga moet ik zeker kijken voor betere schoenen!

 4. Leuke schoenen heb je!
  Ik heb laatst ook zooltjes laten aanmeten omdat ik last heb van mijn knieen tijdens het hardlopen. Hiervoor heb ik sportzooltjes laten aanmeten ipv gewone zooltjes. Deze zijn wel een stuk duurder, maar lopen ook een stuk makkelijker. Wellicht is dat ook iets voor jou?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram