| 6 juni 2013

Video: Mijn (Albert) Sportschoenen

Iets minder dan 2 weken geleden liet Marloes haar sportschoenen zien, vandaag is het mijn beurt. Als ik zo alles bij elkaar zie lijkt het best veel, aan het eind van de video bedacht ik me zelfs dat ik mijn fietsschoenen en snowboardschoenen nog vergeten ben. Net als Marloes vind ik goede schoenen tijdens het sporten erg belangrijk. Verschillende sporten geven verschillende belasting op de voeten, knieën en enkels en vragen daardoor door een andere vorm van steun.Zoals ik in de video vertelde, ben ik vooral dol op mijn nieuwe hardloopschoenen en mijn fitnessschoenen. De wandelschoenen, kunstgrasschoenen en voetbalschoenen gebruik ik een stuk minder, maar zijn voor mijn toch onmisbaar door hun specifieke eigenschappen.

Doordat ik zeer regelmatig aan atletiek doe (in ieder geval 2-3x per week), heb ik hier een aantal verschillende schoenen voor. Tijdens een 400 meter wedstrijd gebruik ik mijn sprintspikes. Deze schoenen ‘grijpen’ in de atletiekbaan door de spikes aan de onderkant en doordat ze ontzettend licht zijn, heb ik er geen hinder van tijdens het lopen. Ze geven echter vrijwel geen enkele steun en zijn niet het meest comfortabel, waardoor ze voor langere afstanden totaal niet geschikt zijn.

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn sportschoenencollectie te zien. Als je vragen hebt, kun je ze hieronder stellen.

Groetjes, Albert

Hoeveel paar sportschoenen heb jij? Wat zijn je favoriete?

5 reacties

 1. Beste Albert,

  Een beetje laat maar ik heb een vraag. Welke schoen zou je eerder aanraden voor zaaltrainingen. Ik doe veel power pump maar ook een paar keer zumba in de week. 2 totaal verschillende lessen. Ik ben nu toe aan nieuwe goede schoenen en weet niet of ik voor de nike free 5.0 of de nike lunaglide moet gaan????

  help please 🙂

  alvast bedankt en het is zo fijn om zo veel te leren van jullie website en filmpjes!!

  merci

  1. Hallo Cheri,

   De keuze is in mijn ogen afhankelijk van de hoeveelheid demping die jij zou willen. Mijn keuze zou vallen op de 5.0, dit omdat deze bedoeld is als schoen met relatief weinig demping. Hierdoor heb je directer contact met de grond en dit vind ik prettig met sporten zoals zumba, power pump, etc. De Lunarglide heeft meer demping waardoor het contact meer opgevangen wordt door de zool, het gevoel van doorzakken kan dan ontstaan. Mijn keuze zou dus zijn 5.0! Ik heb zelf de 3.0 voor dit type trainingen.

   Succes, leuke vraag trouwens!

   Groetjes Albert

 2. Bedankt voor de snelle reactie!

  Sorry voor nog een vraag.

  Ik heb wel wat last van mijn knieën en heupen. Heeft de nike free 5.0 dan wel genoeg demping?

  bedankt 🙂

  1. Hallo Cheri! Geen enkel probleem, als jij fysieke klachten hebt die her sporten lastig maken en waardoor schoenen heel belangrijk zijn kun je ook naar zolenspecialist gaan, daar kun je op maat advies krijgen. Succes.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram