Vandaag testen wij de ‘Polar Loop’

polarloopwebsite Door Daniëlla en Marloes – Sinds een tijdje testen wij de bandjes van ‘Polar Loop’ (spreek uit als ‘loep’). Wij vertellen je vandaag wat je kunt met dit bandje, wat we van het product vinden of we het zouden aanraden. De Polar Loop is ontwikkeld om je een idee te geven van je dagelijkse activiteiten, ze zouden je moeten stimuleren om voldoende te bewegen. Lees verder om te weten te komen wat wij van dit product vinden! Dit artikel is trouwens niet gesponsord :-).

Wat is de Polar Loop?
De polar loop is een trendy armband die je 24 uur per dag kunt dragen, hierbij registreert hij je activiteiten zoals lopen, rennen, zitten en slapen. De armband band kun je op maat knippen, zodat hij mooi om je pols past en er geen delen uitsteken. Het bandje is verder basic, er zit maar één touchscreen knopje op. Wij hebben een zwarte Polar Loop, maar het bandje is ook in het donkerblauw en felblauw te krijgen.

Wat meet hij?
Terwijl je het bandje om je arm hebt, meet hij dus of je ligt, zit, staat, loopt of rent. Met het knopje op het bandje kun je zien hoe laat het is, hoeveel calorieen je die dag hebt verband, hoeveel stappen je hebt gezet en hij laat zien wat die dag nog zou moeten doen om je doel te behalen. Je kunt de band uiteraard vooraf instellen op jouw eigen gegevens. Zo vul je in wat je geslacht is, hoe oud je bent, wat je weegt en wat je over het algemeen dagelijks doet (zitten, staan of bewegen). Jouw beweegdoel creëert de Loop uit deze gegevens!

De Polar Flow app
Om nog meer informatie uit het bandje te kunnen halen, kun je de app ‘Polar Flow’ op je telefoon of tablet installeren. Ik (Daniëlla) heb twee screenshots gemaakt van de ‘Polar Flow’ app. Op de linkerfoto hieronder geeft de app weer hoe actief ik bent geweest in de afgelopen week. Hierbij moet ik wel vertellen dat ik een aantal dagen ziek ben geweest en hierdoor niet actief kon zijn. Ik zou ongeveer 10.000 stappen per dag moeten zetten, dit is me deze dagen niet altijd gelukt. Het bandje motiveerde me zeker om dit wel te halen! Op de maandag en op de vrijdag ben ik het meest actief geweest, dit zie je aan de grotere felblauwe balk (= lopen). Op zaterdag en zondag zie je helemaal onderaan nog een donkerder blauw stukje, op die momenten was ik nog actiever!

polar loop

Op de rechter foto kun je zien hoe het verbuik over de dag is geweest. Zo zie je bijvoorbeeld dat ik ben gaan slapen rond 24:00, er ‘s nachts een paar keer ben uit geweest (geen idee van!) en ben gaan opstaan vanaf 08:00. Zo merkte ik via de Polar Loop dat ik ‘s nachts behoorlijk actief ben, terwijl ik dit niet wist! Ik heb deze dag in totaal 6 uur en 22 minuten gezeten (zie onderaan rechter foto), ik heb 7 uur en 40 minuten op mijn benen gestaan, 1 uur en 27 gewandeld en heb ik 7 minuten ‘hardgelopen’. Hij gaf tussen 14:00 en 15:30 een alarm af (oranje driehoekje) omdat ik toen meer dan een uur niet actief ben geweest! Hij raad me op dat moment aan om even de benen te gaan strekken. Ideaal voor personen met een kantoorbaan;)

Onze mening over de Polar Loop
Daniëlla: Het is naar mijn idee zeker een musthave voor personen met een kantoorbaan, of personen die graag willen weten hoe actief ze zijn in het dagelijks leven. Ook is het een leuke trendy armband die je ook als vrouw prima kunt dragen in het dagelijks leven. In tegenstelling tot sommige sporthorloges ;-). Ik zou hem dan ook zeker aanraden voor amateur sporters of voor sommigen van mijn cliënten. Ik betrap mezelf er ook op om elk moment van de dag even op het bandje te kijken hoeveel stappen ik inmiddels heb gezet en hoeveel calorieën heb verbrand. Kotom, hij motiveert me!

Marloes: Ook ik ben best enthousiast! Net als bij Daniëlla, motiveert het bandje me om te bewegen. Ik kijk ook regelmatig even hoeveel stappen ik heb gezet. Wat ik een nadeel vind, is dat het bandje niet nauwkeurig is tijdens het fietsen! Na een uur spinning te hebben gegeven, was dit nauwelijks te zien in mijn activiteiten :-(. Collega Monique had hier een oplossing voor, ze doet het bandje in haar broekzak :-)!
Ik zou dit bandje aanraden aan mensen die een motivatie nodig hebben om voldoende te bewegen, of die het leuk vinden om hun dagelijkse activiteiten in beeld te brengen! Fanatieke (top)sporters zijn in mijn ogen beter af met een Polar hartslagmeter. Er is een hartslagmeter te koop die via bluetooth is aan te sluiten op de Loop, hier heb ik echter geen ervaring mee. Ik kan je dus niet vertellen of dat fijn werkt en hoe de Loop de hartslag weergeeft.

Onze conclusie is dat we best enthousiast zijn over deze gadget. Hij ziet er leuk uit en motiveert om te bewegen. Vooral voor mensen die deze motivatie nodig hebben, is het een leuk product!

Kopen?
De adviesprijs van de Polar Loop is €99,95. Leden van Sportrade (de sportschool waar ik werk) kunnen het bandje op de sportschool kopen voor €89,95. Verder is hij te koop bij sommige sportzaken en via internet.

Groetjes, Daniëlla en Marloes

 Wat vinden jullie van de Polar Loop? Zouden jullie hem aanschaffen?

22 reacties

 1. Leuke gadget, maar ik zou hem niet aanschaffen. Ten eerste vanwege de prijs, ten tweede omdat dat ding een groot ‘obsessie’-gehalte heeft. Ooit heb ik zo’n simpele stappenteller gehad en daar was ik al gauw de hele dag bewust én onbewust mee bezig. Vooral de teleurstelling dat je – zoals Marloes ook zegt – flink bewogen hebt en dat ding heeft het niet geregistreerd. Daar baalde ik dan zo van dat ik er chagrijnig van werd!
  Nee, dat ding zou niks voor mij zijn.

  1. Hahah, ik denk dat je wat dat betreft een beetje nuchter ermee om moet gaan. Zie het als een hulpje, niet als absolute waarheid. Als je weet dat het je frustreert, zou ik hem inderdaad niet aanraden. Bij mij is dit echter totaal niet zo!

 2. Lijkt me erg handig, zo’n activity tracker. Vooral omdat ik een groot deel van de dag zit (af en toe wandel ik naar het toilet en terug, maar meer beweging krijg ik tussen 8.30 en 17.00 uur niet), zou ik wel willen weten of ik over de hele dag wel genoeg beweeg! Al denk ik inderdaad dat het best een obsessie-gehalte heeft, zoals Marion zegt.

 3. Het lijkt me echt wel een leuk hebbeding maar ik vind hem wel erg prijzig.

  Ik zou het dan erg jammer vinden dat hij bepaalde dingen niet registreert. Zo denk ik bv aan een crosstrainer of ARC trainer op de fitness. Registreert hij dat wel? Want dit is vergelijkbaar met spinning….

 4. Lijk mij handig om bijtehouden wat je op een dag doet, maar moet mij eerst maar op het eten storten en ja ik begin vrijdag ook op de sportschool.Moet maar zien, waar ik groote maat sportshrits kan kopen, groetjes.

 5. Het lijkt mij wel handig en leuk maar ik zou hem niet kopen omdat ik zelf heel goed weet (en ik denk iedereen stiekem wel) of ik genoeg beweeg of niet. Hij is trouwens bij Conrad te koop voor €85,00 (gratis verzending).

  1. Hallo, kijk ook eens op de coolblue-site.
   Zij bieden ze regelmatig aan als zg 2e kansje. Dat zijn artikelen die onder niet tevredenheid redenen terug genomen worden. Ik zelf heb er bij hen een gekocht met nog 23 maanden garantie ( werkt al ruim 1/2 jr prima) voor € 60,00.
   Wat mij wel bevreemdt is dat als je hem ‘s nachts niet omgehad hebt je ‘s morgens toch calorie- verbruik ziet? Bij het laden geeft hij ook 2 percentages weer 100% en 60%? Nergens kan ik vinden wat beide percentages weergeven weet een van jullie dit? Groeten Jon

   1. Goede tip Jon! De loop ‘weet’ dat je tijdens de nacht sowieso wat calorieën hebt verbrand, dit geeft hij weer. De twee percentages weet ik ook niet, mijne geeft er maar 1…

    1. Hallo Marloes,
     ben er al achter het weergeven van 2 percentages is, aldus info Polar Nederland, een foutje in de software. Is eenvoudig op te lossen door hem naar de fabrieksinstellingen terug te zetten.
     Groeten,

     Jon

 6. Hoi!
  Ik heb een vraagje wat eigenlijk niks met dit artikel te maken heeft maar misschien weet je er wel antwoord op.
  Ik ben een tijdje geleden begonnen met hardlopen maar heb nog geen goede hardloopschoenen, daar wilde ik mee wachten omdat ik niet zeker wist of ik het vol ging houden.
  Nu zag ik net toevallig dat ze deze week bij de lidl hardloop schoenen verkopen.
  Is dit misschien aan te raden omdat ik toch maar een beginner ben, of kan ik beter wat duurdere schoenen kopen.
  Ik heb namelijk niet zo heel veel te besteden want ik ben ook maar een 16 jarige scholier haha.
  Alvast bedankt 🙂

 7. Hey leuk! Na deze recensie te hebben gelezen gelijk enthousiast geraakt. Ik ga hem volgende week aanschaffen denk ik. Ik zie het als een stok achter de deur om in beweging te zijn.

 8. Afgelopen week de loop aangeschaft. Wist je dat hij breien als een behoorlijke activiteit ziet? Ik schoot ineens naar 105procent! Dus breien dames!!

 9. Pas heb ik de Polar Loop voor mijn verjaardag cadeau gekregen, samen met een hartslagmeter van Polar. Mijn vriend had geregeld dat verschillende mensen het verjaardagsgeld bij elkaar hadden gelegd, zodat ik 1 super cadeau zou krijgen! En ik ben er heel erg blij mee.

  De hartslagmeter doe je om de borst en is via bluetooth aangesloten op de Polar Loop. Dat werkt prima en is naar mijn idee echt een aanvulling. Dat maakt de Polar Loop ook tijdens het sporten heel handig. Via de computer synchroniseer ik ‘m en kan ook de hartslagmetingen terugzien.

  Dus de Polar Loop samen met een hartslagmeter-borstband…helemaal geweldig!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram