Trainen in een korte sporttop, Yay or Nay?

 

 

Ik ben vandaag weer eens benieuwd naar jullie mening. Als ik zoek naar afbeeldingen van bepaalde oefeningen, of kijk naar leuke sportkleding, dan zie ik ontzettend vaak dames trainen in korte sporttops. Vooral onder de vrouwelijke fitnessguru’s op het internet zijn de tops ontzettend populair, maar ook ik veel sportscholen zijn zulke tops regelmatig te zien. Ik ben benieuwd wat jij van zulke tops vindt. Zou jij een korte top dragen tijdens het trainen? (Of topless trainen, in het geval van de heren) En wat vind je ervan bij anderen? Natuurlijk geef ik je ook mijn mening.

Als ik rondkijk in sportwinkels en op internet, zijn er talloze kleuren en modellen korte tops verkrijgbaar. De ene is nog leuker dan de andere. Sommigen zijn bedoeld als sport-bh voor onder een andere top, maar anderen echt om als shirtje te dragen. Omdat ik denk dat er toch wel wat lef voor nodig is om zo’n top te dragen, én omdat het starende blikken van anderen kan opleveren, ben ik benieuwd naar jouw mening! Een korte sporttop (of topless trainen voor de mannen), yay or nay…zowel bij jezelf als bij anderen.

Een korte top bij mezelf
Hier kan ik relatief kort over zijn, mij zul je niet snel zien in een korte top. Ik zou me er ten eerste niet helemaal zeker in voelen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel tevreden met mijn lichaam, maar je moet wel héél strak in je vel zitten om te voorkomen dat er stukjes lichaam meehobbelen als je springt. If you get what I mean ;).
Daarnaast is het niet helemaal wat ik wil uitstralen en bovendien past het niet bij de sfeer die er bij ons in de sportschool hangt. Hoe je het ook went of keert, als je een korte top draagt zullen (vooral) mannen op een andere manier naar je gaan kijken. Ik zou me daar absoluut niet prettig bij voelen, zeker niet omdat ik instructeur ben op de sportschool. Je wilt dan toch nog extra een professionele houding aannemen.

Een korte top bij anderen
Hier vind ik het wat lastiger om een mening te vormen. Eerlijk is eerlijk, ik kan vol bewondering kijken naar een super afgetraind vrouwenlichaam! Ik weet dat het ontzettend veel hard werken kost om er zo afgetraind uit te zien, die dames hebben in mijn ogen daarom alle recht om trots te zijn op hun lichaam en het te showen. Toch blijf ik me ergens altijd een beetje afvragen waarom…. Bij bijvoorbeeld een atletiekwedstrijd kan ik me voorstellen dat het fijner zit, je kleding zit dan minder in de weg. Maar in de sportschool twijfel ik daarover, je hebt naar mijn idee veel meer last van het zweet dat van je rug af glijdt. Daarnaast, wat wil je ermee uitstralen? Maar ondanks dit alles vind ik het wel gewoon ontzettend leuk om naar een afgetraind vrouwenlichaam te kijken (en nee, ik ben niet lesbisch ;))

Bij vrouwen met een minder afgetraind lichaam vind ik het ook heel dubbel. Ik heb er aan de ene kant heel veel respect voor dat je kennelijk zo zeker over jezelf bent dat je gewoon aantrekt wat je wilt aantrekken. Aan de andere kant is het zoveel mooier om gewoon een leuke sporttop te dragen die een beetje afkleedt. Ik vind het dan zo zonde dat vrouwen het zichzelf aan doen. Aan de andere kant, als ze zich er goed bij voelen….who am I to care?

Conclusie
Wat mij betreft is het voor mezelf dus een ‘nay’ en voor anderen een ‘yay’. Ik vind het daarbij wel belangrijk dat het past binnen de sfeer van een sportschool. Bij ons in de sportschool draagt niemand ooit zo’n top, dan vind ik het not done als iemand dat wel gaat doen. Beetje een ongeschreven wet denk ik, net als dat je geen wit draagt op een bruiloft :).

Groetjes, Marloes

Zou jij een korte sporttop dragen of topless trainen (mannen)? En wat vind je ervan bij anderen?

16 reacties

 1. Dat moet iedereen zelf weten! Ik sport niet in een sportschool, dus daar kan ik weinig over zeggen. Ik hoop, dat degene die zo’n top draagt, wel een handdoek gebruikt 🙂

  Voor mezelf…..NO WAY ! Ik ben best tevreden met hoe ik eruit zie….daar heeft het niets mee van doen. Ik hou er gewoon niet van om alles al ‘weg te geven’ 😉

 2. Hmm lastig. Toch wel een yay denk ik.
  Ik doe vaak workouts thuis en dan draag ik ook alleen zo’n top, want ja voor wie moet ik een shirt aantrekken? :’)
  Maar als ik naar de sportschool ga zou ik dat niet zo snel doen..

 3. Hmmmm…. Lastig!!!! Ik draag tijdens crossfit altijd een shirt. Tijdens het afgelopen jaar heb ik misschien drie keer dat shirt uitgedaan en ben ik verder gegaan in mijn sport bh, omdat het niet normaal warm was!! Normaal gesproken doe ik dat dus niet. Als ik thuis sport, sport ik soms wel alleen in een sport bh, maar daar ziet toch niemand je! 😉

 4. Ik ben het helemaal met je eens Marloes! Prachtig om sommige (afgetrainde) vrouwen in een kort top te zien. Zelf zou ik mij er helemaal niet prettig in voelen, hoe strak mijn buik ook is.

 5. Dat iemand het thuis draagt dikke prima, maar in de sportschool vind ik het toch wel not done! Ik zou het zelf ook om dezelfde redenen als jij niet dragen!

 6. Vind het bij afgetrainde vrouwen erg mooi, en ben dan stiekem ook wel een beetje jaloers ondanks dat ik weet dat je daar veel voor moet doen of juist laten.
  In de sportschool draag ik gewoon een los hemd, maar thuis spirt ik wel in een sportbh of mort shirtje.

 7. het is show-off, bah! waarom zou je geen shirt dragen voor een andere reden dan zodat mensen naar je kijken en je bewonderen? nee dankje! gelukkig is het verplicht om bij ons een shirt te dragen met mouwtjes! zonder mouwtjes is al nadelig voor de uitstraling. het schrikt mensen af en daarnaast is het niet hygiënisch

 8. Mij zul je er waarschijnlijk nooit in zien. Ik hou persoonlijk niet zo van blote kleding en zal mij niet fijn voelen in een korte top. Net zoals ik ook geen cropped tops draag.
  Bij anderen vind ik dat ze het helemaal zelf moeten weten. Al vind ik dat het inderdaad wel moet passen, als niemand in de sportschool zoiets draagt en diegene wel is het misschien een beetje ongepast!

 9. Tja, mits je een mooi afgetraind lichaam hebt vind ik het ergens wel kunnen! Maar dan moet je nog wel kijken naar de setting, of het gepast is! Het lijkt me trouwens wat het zweten betreft niet lekker, dat kan nergens heen, anders kan het nog in je truitje trekken. Ook al sport ik thuis, voor mij toch geen korte top!

 10. Hoi Marloes!

  Nee ik sport ook niet in een korte top. Ik vind het echt een ”nay”. Zelf loop ik stage in een sportschool en bij mijn eigen sport voetbal is dat totaal niet aan de orde haha. Als ik thuis sport of bij mijn stage draag ik nooit korte topjes, ik voel me er niet lekker bij en vindt het er ook niet echt uit professioneel uitzien. Toch vind ik het bij sommige dames best goed staan, maar dan moet je ook wel heel erg zelfverzekerd zijn.

  Liefs,

  Priscilla

 11. Ik vind het wel heel mooi bij sommige vrouwen, ook als ik ga hardlopen in de zomer en het is heel warm doe ik het buiten wel. Maar in de sportschool train ik al in korte broekjes vaak en dan ook nog zo’n korte top mwa dan zou ik me een beetje naakt voelen of zo. En inderdaad bij de sportschool past het ook niet. Ik denk dat de iets oudere doelgroep die er traint dit tevens niet op prijs zou stellen…

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram