Bewegen Persoonlijk

Sportkleding; mijn wensen en eisen

Door

Jump Lunges

Sportkleding is voor de een puur en alleen bedoeld om in te sporten, functionaliteit staat voorop. De ander wil naast de functionaliteit ook goed ontworpen en prettig zittende kleding. Waar eerder alleen bij normale kleding aandacht werd besteed aan het uiterlijk en de pasvorm van de kleding, wordt dit tegenwoordig door fabrikanten van sportkleding ook op hun producten toegepast. Voor mijzelf geldt, ik stel een paar belangrijke kwaliteitseisen aan mijn sportkleding. In dit artikel schrijf ik over mijn favoriete sportkleding, de verschillende fabrikanten en wat ik belangrijk vindt als het gaat om functionaliteit.

Diegene die mij al een tijd volgen, via filmpjes of artikelen, weten dat ik hoge eisen stel aan mijn sportkleding. Sportkleding is voor mij niet alleen praktisch, oftewel dat het goed in staat moet zijn om mijn warmte af te voeren en dat het comfortabel moet zitten. Sportkleding is voor mijnook een mentale kwestie, mooie en goed zittende kleding maakt dat ik me 1% sterker voel dan ik daadwerkelijk ben. Dit is voor mij belangrijk, als ik ga trainen of ik heb een wedstrijd, dan moeten alle randvoorwaarden optimaal zijn ingevuld, daar hoort mijn kleding bij.
Dit maakt dat ik ook verschillende eisen stel, hardloopkleding moet voldoen aan andere kwalificaties dan de kleding die ik gebruik in de sportschool.

Kijkend naar mijn harde eisen, die gelden voor al mijn sportkleding, ik wil alleen het beste van het beste. Dit geldt voor korte broekjes, shirtjes, hardlooptights en schoenen. Vooral voor schoenen en bovenkleding heb ik hoge eisen, die bepalen in mijn ogen mede het resultaat van een prestatie. Ik maak hier onderscheidt in zomer- en in winterkleding. Voor de zomer geldt dat mijn kleding de warmte goed af moet kunnen voeren en dat het getailleerd moet zitten. Mijn winterkleding is wind- en waterdicht, het moet mijn warmte goed kunnen vasthouden. Ik heb namelijk een hekel aan kou! Daarnaast moet het ook getailleerd zitten. Mijn sportkleding moet niet wapperen of los zitten, als ik een beweging uitvoer wil ik geen last van mijn sportkleding hebben. Het moet aanvoelen als een second skin.

De fabrikant waar ik vaak bij terecht kom als ik nieuwe sportkleding koop is Nike. Voorbeelden van Nike producten die ik in mijn kast heb liggen zijn, Nike pro combat hypercool & warm series, windjas sweathless, dry fit series en hardlooptights van de tech series. Naast producten van Nike heb ik adidas en Aldi sportkleding. Vooral Aldi heeft goede winterkleding, die gebruik ik erg veel.
Als het puntje bij paaltje komt, kom ik toch vaak terecht bij Nike. Dit heeft te maken met dat de sportkleding van Nike functioneel is, kwalitatief goed en bovenal erg mooi is ontworpen. Al deze factoren maken mij die 1% sterker tijdens trainingen of wedstrijden.

foto3

Als je het hebt over de sportkleding van Nike, kom je automatisch terecht bij een onderdeel dat benoemd moet worden, de kosten. De prijs van Nikeproducten ligt een stuk hoger dan bij andere fabrikanten. Blijkbaar ben ik niet de enige die graag in de sportkleding van Nike rondloopt, Nike is in staat om zulke prijzen te vragen voor hun producten. Een bijkomende marketingstrategie is dat Nike relatief hoge prijzen vraagt omdat dat het de consument laat denken dat de kwaliteit van het product wel goed moet zijn. Bij fabrikanten die minder hoge prijzen vragen voor hun producten, twijfelen mensen eerder of de kwaliteit hetzelfde is als bij de fabrikant die hogere prijzen vragen.

Naast de vele sportkleding die ik al heb, heb ik natuurlijk ook een verlanglijstje. Misschien herken je enkele producten of breng ik je op ideeën. Sinterklaas en kerst komen er immers aan 🙂

Verlanglijstje Albert

 1. Nike shield flash jacket, allround hardloopjas. €300,-
 2. Nike free trainer 5.0, trainingschoenen, €150,-
 3. Nike Pro Combat Core compression, shirt met lange mouwen, €30,-
 4. Nike 18 cm phenom two in one, korte broek, €50,-
 5. Nike dry fit knit short sleeve, tshirt, €60,-
 6. Nike elements shield, lange broek, €80,-

Het verlanglijstje is er, nu kijken of ik er wat in vervulling kan laten gaan?

Groetjes Albert

Ben jij ook zo kritisch als het gaat om sportkleding?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Ati 9 jarengeleden

  Ben helemaal fan van de nike fee 5.0. De eerste schoen sinds tijden waar ik geen zere voeten in krijg bjj het sporten!

  Reageer
 2. Rasheeda 9 jarengeleden

  Ook helemaal mee eens. Top schoen:)

  Reageer
 3. Lilian 9 jarengeleden

  Nike free 5.0 is een mooie schoen en zit lekker maar qua steun biedt het helemaal niets! Het bovenwerk is ontzettend soepele en de zool is extreem flexibel. Dat zit wel heel lekker en je voelt je er heel vrij in, maar voor mensen die steun nodig hebben bij hun voeten is het niet aan te raden.
  Los daarvan heb ik zelf een oude variant en die bevalt inderdaad nog steeds 🙂

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Goede opmerking Lilian! Mooie toevoeging :-). Als je steun nodig hebt is het inderdaad geen fijne schoen. Dank je wel.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: