| 2 mei 2013

Sporten tijdens een weekendje weg?

Collage deel 2 New Castle

In gesprekken op een verjaardag of feestje ontstaat vaak een discussie over sporten op vakantie of tijdens een weekendje weg. De één is van mening dat je tijdens de vakantie moet ontspannen, dit betekent voor veel mensen dat sporten tot het minimale wordt beperkt. Daarnaast heb je altijd de ‘andere’ groep, die vindt het fijn om een bepaald sportritme vast te houden tijdens de vakantie. Tot deze categorie behoor ik zelf, sporten is voor mij een vorm van ontspanning! Maar hoe pak je het sporten aan in een andere omgeving?

Afgelopen periode ben ik op bezoek geweest bij een vriend die studeert in New Castle. Ik had met mijn reisgenoten afgesproken te gaan sporten tijdens dit weekend. Ik heb er voor gekozen om sportkleding mee te nemen waar ik verschillende sporten mee kan beoefenen. Namelijk hardloopschoenen, korte- en lange broek, shirtje en windjack.
We kwamen op vrijdagavond aan, de eerste keer sporten was op zaterdagochtend vroeg.  De universiteit beschikte over uitgebreide sportfaciliteiten. Squashbanen, een klimmuur, zwembad, sportschool en verschillende sportzalen. Ik ben die ochtend begonnen in de fitnesszaal.

Mijn warming up bestond uit vijf minuten roeien en tien minuten hardlopen, ik doe dit op een hoge intensiteit. Na de warming up deed ik het volgende circuit.

 1. 10 * optrekken
 2. 15 * keer jumpsquats met 20 kg extra gewicht
 3. 1 minuut crunches
 4. 1 minuut mountainclimbers
 5. 1 minuut dips

De foto’s van deze oefeningen zie je in volgorde aan de rechterkant van deze afbeelding:

Collage deel 1 New Castle

Ik heb het circuit totaal drie keer uitgevoerd. Hierna deed ik nog een tweede, kort circuit:

 1. 1 minuut Kettlebell met 18 kg
 2. 12 keer bankdrukken met 60 kg

Mijn doel van deze training was lekker zweten en ontspannen. Tijdens een weekendje weg is het voor mij belangrijk dat ik een goed gevoel over houd aan de trainingen. Het hoeft niet een perfecte trainingsprikkel te zijn, het moet mij tevreden stellen.
De reacties van mijn vrienden op deze training waren zeer positief. In een korte tijd veel resultaat; kapot gaan en een goed gevoel over houden aan de training! .
Tijdens mijn training op de zaterdagochtend op de sportlocatie van de universiteit had ik natuurlijk veel geluk met de faciliteiten. Hieronder wat andere tips voor het sporten tijdens je vakantie:

 1. Zoals Marloes al zei in het artikel van woensdag: hardlopen kan overal! Loop in warme landen vroeg in de ochtend, of ‘s avonds laat.
 2. Zwemmen is ook een prima workout. Trek een flink aantal baantjes of zwem een stuk langs de kust.
 3. Pak je tablet erbij sport mee met één van onze video’s!
 4. Huur een tennisbaan of squashbaan.
 5. Trek je wandelschoenen aan en loop een flink stuk, vooral in een bergachtige omgeving is dit een perfecte workout.

Als ik reis en in een hotel verblijf, kies ik er voor om ’s ochtends vroeg te trainen. Het liefst voor het ontbijt. Ik vervang het hardlopen dan voor vijf of tien minuten traplopen. ’s Ochtends vroeg is het rustig in het hotel en zijn de trappen over het algemeen leeg, de rest neemt waarschijnlijk de lift.

Wil je het circuit doen dat ik heb gedaan in New Castle, maar heb je geen sportschool tot je beschikking? Het optrekken lukt vaak bij een deurpost, lukt dit niet, kies dan voor opdrukken. De rest van de oefeningen kunnen allemaal uitgevoerd worden in de hotelkamer. Het enige wat je dan nog  nodig heb, is een mp3speler of ipod voor motiverende muziek.
Het leuke en enerverende van trainen op je hotelkamer is dat je er creatief van wordt. Je gaat de omgeving beoordelen als een volwassenen speeltuin.

Groetjes Albert

Probeer het eens en laat weten of het jou gelukt is?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram