| 16 augustus 2013

Shoplog Hongkong: Sportkleding van Adidas en Nike

Zoals jullie in ons fotoverslag lazen, zijn we onze reis in China geëindigd in Hongkong. Tot onze grote vreugde was dit een waar shop-walhalla. Doordat ze in Hongkong geen belasting betalen is alles een stuk goedkoper dan in Nederland. We hebben hier lekker van geprofiteerd en hebben vooral heel wat sportkleding geshopt. Vandaag laten we jullie de buit zien.

Zoals we in de video al zeiden, blijven Adidas en Nike toch echt onze favoriete merken. Ik (Marloes) heb ook nog wel shirtjes van andere merken als Reebok, H&M sport of onbekende sportmerken, maar ik merk toch duidelijk verschil in pasvorm en houdbaarheid van de kleding. Shirtjes en broeken van Nike en Adidas blijven met gemak een paar jaar goed, ook bij intensief gebruik. Doordat we beiden een aantal uur per week in sportkleding doorbrengen, vinden we het belangrijk er om er een beetje leuk uit te zien.

Shoplog A

Toch blijft het kopen van sportkleding altijd een hele uitgave, we maken dan ook graag gebruik van goede deals. In Nederland vinden we die nog regelmatig in Bataviastad, maar daar moet je soms echt geluk hebben met het aanbod.

Shoplog M

In Hongkong zijn in bepaalde gebieden echt superveel sportwinkels, in één straat vonden we bijvoorbeeld 6 winkels van Nike! Ook zijn er veel outletshops, waar het overschot aan sportkleding voor dumpprijzen wordt verkocht.

We hopen dat jullie het leuk vonden om te zien wat we hebben geshopt.

Groetjes, Albert en Marloes

Heb jij veel geld over voor sportkleding? Of koop je liever budgetmerken?

10 reacties

 1. Leuk vooral de paarse broek echt te gek :D. Ik vind altijd, hoe opvallender hoe leuker. Heb zelf veel kleren van bioracer en forte (met eigen bedrijfslogo etc.) en verder vind ik zelf asics tights fijn, maar nike heeft toch vaak de hippere/opvallendere kleding (vind ik persoonlijk).

  Ik ben overigens erg benieuwd of jullie ook ervaring hebben met ultralight running schoenen van bijv. kinvara 4 , of dit ook geschikt is voor neutrale lopers? Zit erg te twijfelen maar aangezien ik erg blessuregevoelig ben met shin splints en het op dit moment redelijk gaat komt daar mijn twijfel vandaan.

  Groetjes

  1. Dank je wel Everdiena! Ik houd ook erg van opvallend. Albert en ik zijn de laatste tijd beide over gegaan naar lichtere schoenen, ons bevalt het super, maar wij zijn niet blessuregevoelig. Ik zou als ik jou was even langs een goede hardloopzaak gaan met deze vraag, of overleggen met een fysiotherapeut. Ik kan je geen antwoord geven, sorry! Groetjes!

 2. Marloes! Ik ben ronduit verliefd op je Nike schoenen :O Ik zit zelf op t moment te zoeken naar nieuwe Nike hardloopschoenen, maar die jij hebt aangeschaft zijn ronduit vet!

  Qua sportkleding zou ik er best geld aan uit willen geven, maar als student zijnde is dat gewoon niet realistisch. Ik heb op t moment wel alle goede basics (spinning-tights, hardlooptighst, shirts, sportbh, etc.), maar elke maand probeer ik t weer iets uit te bereiden 😉 Volgende maand zijn mijn hardloopschoenen aan de beurt, dat gaat pijnlijk worden 😉

  1. Dank je!! Ben er zelf ook heel blij mee. Ik ken het gevoel om student te zijn :-(, ik kocht toen ook vaak goedkopere kleding en af en toe een dure basic. Hardloopschoenen zijn inderdaad altijd prijzig, maar o zo belangrijk! Succes met je keuze 😉

 3. Sporten is zoveel leuker met mooie sportkleding vind ik ! Ik ben ook het meeste fan van adidas/nike. Zeker een sportbh koop ik alleen bij de betere merken omdat ik dat wel heel belangrijk vind. Dan maar iets duurder, maar je krijgt er wel goede kwaliteit voor terug 🙂 En leuk dat jullie zoveel korting hadden, vooral je schoenen vind ik heel leuk Marloes 🙂

 4. Superleuk filmpje! Vooral je schoenen en paarse broek zijn heel gaaf! ik heb toevallig gisteren een hardlooplegging en een sportshirtje gekocht bij de (ahum) primark, waar ik ook heel blij mee ben, want het zijn mijn eerste echte sportkleren. Voorheen sportte ik in een oude joggingbroek met een shirtje. Ik hoop dat ik over een paar jaar (als ik geen studente meer ben 😉 ook zulke leuke kleding kan kopen als jullie. Hopelijk laten jullie de kleding nog in foto’s / video’s zien, ik ben benieuwd hoe ze staan 🙂

  1. Ik ben benieuwd hoe de kleding van de Primark je bevalt! Ik combineer vaak wat duurdere kleding met goedkope. Dat je wat meer te besteden hebt komt vanzelf! We kennen het gevoel van student zijn!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram