Bewegen Leefstijl Persoonlijk Question

Question: Moet jouw vriend(in) sportief zijn?

Door

4

Iedereen die bezoeker is van optimavita.nl, is in meer of mindere mate bezig met gezond leven. Sommigen van jullie zijn hele fanatieke sporters, andere zijn wat minder een sportfanaat. Maar we zijn momenteel allemaal bezig met gezond leven! Als je sport belangrijk vindt, dan is het heel erg fijn om steun te krijgen uit je omgeving. Wij zijn dan ook heel erg benieuwd of het voor jou belangrijk is dat je vriend/vriendin sportief is. We hebben het over diegene waarmee je een relatie hebt, niet een gewone vriend of vriendin.

Samen sporten met je partner kan ontzettend leuk zijn. Albert en ik (Marloes) genieten er onwijs van om ons samen in het zweet te werken. Vrienden van ons zijn beiden sportief, maar hebben ieder hun eigen sport. We kennen ook mensen waarvan de één ontzettend sportief is, terwijl de ander z’n tijd liever anders indeelt. Dit kan dus ontzettend verschillen!

P1010016

We zijn benieuwd naar jouw mening. Vind jij het belangrijk dat jouw partner sportief is? Of maakt het je niet zoveel uit? Je hebt natuurlijk verschillende mate van sportiviteit, is het voor jou belangrijk dat je vriend of vriendin af en toe aan beweging doet, of moet hij/zij echt regelmatig met een big smile in de sportschool of op het sportveld te vinden zijn?

Hieronder vertellen we wat wij hiervan vinden.

Marloes: Het is voor mij echt wel belangrijk dat mijn vriend ook kan genieten van sport. Ik zou het absoluut niet fijn vinden als mijn vriend helemaal niet aan lichaamsbeweging deed, maar zelfs als hij altijd met tegenzin zou gaan, zou ik hier moeite mee hebben. Bewegen is een belangrijk deel van mijn leven, ik vind het belangrijk dat ik dit met mijn vriend kan delen en dat hij me begrijpt en steunt. Ik geniet onwijs van het samen sporten. Ik vind het dus absoluut belangrijk!

Optrekken vrouw

Albert: Voor mij is het heel belangrijk dat mijn vriendin sport als onderdeel van haar leefstijl ziet. Ik sport 3 tot 4 keer per week, mensen die niet sporten begrijpen dit niet altijd. Daarnaast ben ik van mening dat een gezonde geest in een gezond lichaam leeft. En is het belangrijk om dit van elkaar te begrijpen. Daarnaast, laten we eerlijk zijn….het oog wil ook wat ;-).

Daniëlla: Een sportieve vriend hebben vind ik zelf erg belangrijk, op het moment dat mijn verloofde en ik elkaar leerden kennen, sportten wij allebei op hoog niveau. We hebben veel samen hardgelopen en het was fijn om een stok achter de deur te hebben. We konden elkaar allebei motiveren wanneer we er even geen zin in hadden. Ook denk ik dat het fijn is om je frustraties even kwijt te kunnen tijdens het sporten, of beter gezegd even je gedachten volledig op nul! We plagen elkaar wel eens wanneer we wat aangekomen zijn en trekken dan allebei de hardloopschoenen aan en maken een strijd wie het snelst over een rondje van bijvoorbeeld 6 km loopt!

We horen ook graag jouw mening! Zouden jullie het leuk vinden om vaker samen te discussiëren over dit soort onderwerpen?

Groetjes, Marloes (en Albert en Daniëlla)

Vind jij het belangrijk dat jouw vriend of vriendin sportief is?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (30)
 1. Ati 9 jarengeleden

  Ik geniet heel erg van het samen sporten met mijn vriend. Ik zie het ook als een stukje quality time samen. Daarnaast hoort het bij onze gezonde levensstijl. Dus ben wel erg blij dat we dit samen delen

  Reageer
 2. wendy 9 jarengeleden

  Ik vind het zeker belangrijk dat mijn vriend aan sport doet.
  ik sport al een aantal jaar 2 a 3 keer per week. Nu had ik vorig jaar een vriend en hij sportte niet en om iets meer tijd door te brengen met hem, sporten ik dus ook wat minder. Helaas kom ik wat gauwer aan als ik minder/ niet sport. Toen heeft hij tegen een vriendin van hem gezegd nou het gaat wel oke tussen ons maar ze is niet me ideale droomvrouw. Ze niet sportief gebouwd en ze vind geen elke sport behalve fitness (wat hij niet leuk vond) leuk.
  Toen ik dat hoorde ben ik ook even flink kwaad geweest maar met name verdrietig. Het is dan nu ook al een tijdje uit. Ik sport nu weer zo”n 3 keer per week en geniet hier met volle teugen van. En mijn volgende vriend moet zeker ook van sport houden dat is een ding wat zeker is.

  groetjes,

  P.s leuk artikel dit wil ik wel vaker zien/lezen

  Reageer
  • Berdie 9 jarengeleden

   Wat naar om dat te horen van je vriend.. Denk je dat je er goed aan doet om meer quality-time door te brengen.. is het nog niet goed.. Goed dat je nu kiest voor jezelf! Dat is af en toe niet makkelijk!

   Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Jeetje wat rot! Goed dat je voor jezelf hebt gekozen. Je vriend moet van je houden om wie je bent en niet om zo’n kleine reden boos worden. Je moet elkaar in ieder geval respecteren!

   Reageer
 3. Berdie 9 jarengeleden

  Wat een interessant artikel. Dat heeft me wel aan het denken gezet.. Mijn vriend houdt niet van sporten en eet ook ongezonder dan ik. En het zou inderdaad makkelijker voor mij zijn als hij ook wat meer zou sporten en op zijn voeding zou letten. Maar wie ben ik om een ander een leefstijl op te dringen? Ik hoef niet samen met iemand te sporten. Liever niet zelfs, want dan kan ik volledig mijn eigen gang gaan en raak ik niet afgeleid en kan ik alles geven. Sporten is voor mij een momentje voor mezelf: even niet rekening houden met iemand. Ik hoop natuurlijk wel dat mijn vriend wat gezonder gaat leven (voor de duidelijkheid: hij leeft niet super ongezond, maar het kan wel beter!), maar alleen voor hemzelf. Want ik denk dat hij erdoor beter in zijn vel zou zitten. Niet voor mezelf, ik haal de motivatie vanuit mijzelf. Daarbij zegt hij regelmatig dat hij respect heeft voor hoe ik bezig ben en dat knap vindt, dus dat is wel heel erg fijn 🙂 Kortom: ik heb niet perse een vriend nodig die dezelfde leefstijl heeft.

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Wat fijn Berdie! Hij wordt vast een keer aangestoken door jouw gezonde leefstijl!

   Reageer
 4. natascha 9 jarengeleden

  wel ik zou het wel heel erg fijn vinden als mijn vriend zou mee sporten met mij .
  maar hij doet niet graag aan sport.
  Dus veel steun van hem op dat gebied krijg ik niet .
  en dat vind ik wel heel erg jammer.
  zelf onze voeding verschild.
  hij eet heel veel tussen door zoals chips snoep koek .
  zelfs na onze avond maaltijd zou hij nog naar het frituur gaan.
  en hij komt ook niets aan kwa gewicht hij is super mager .
  terwijl ik heel veel moeite moet doen om een beetje te kunnen af vallen en fit en gezond te zijn.
  moest hij samen met mij willen mee doen en de zelfde levensstijl hebben zou voor mij alles veel vlotter gaan .

  Reageer
 5. Miranda Bos 9 jarengeleden

  Ik vind het zo fijn om samen met mijn aller beste vriendin te sporten.we hebben alle twee een gezin. De mannen handballen en de dames sporten in de sportschool. De ene keer rijd mijn vriendin, de andere keer rij ik.
  door de drukte van het gezin en van het werk ben ik dan ook geregeld moe, en heb ik ook geen zin om te sporten.
  Maar als je dan eenmaal weer hebt gesport. Denk ik weer bij mijzelf, wat ben ik blij dat ik weer heb gesport. Het is zo’n heerlijke stok achter de deur.
  Ik ben dan ook zo blij, dat mijn aller beste vriendin er precies zo over denkt!
  Zodat wij samen, 3 keer in de week sporten!!!

  Reageer
 6. Lianne 9 jarengeleden

  Ik zou het ook wel wat fijner vinden als mijn man ook aan sport zou doen en wat meer op z’n eten let. hij is wel 2 jaar lid geweest van onze sportschool.. maar hij gaat denk 1 keer per maand.. misschien nog nieteens.. echt zonde want het kost bij ons 53 euro per maand. best prijzig. maar als hij zou sporten of op z’n eten zou letten dan zou hij mij misschien ook wat meer begrijpen, maar verder laat hij mij wel m’n eigen gang gaan, hij heeft nog nooit gezegt dat ik thuis moet blijven van het sporten. Ik kan best begrijpen dat sommige mannen het niet leuk vinden als hun vriendin/vrouw elke avond in de sportschool zit en hij elke avond alleen. maar gelukkig is dat bij ons geen probleem. savonds eet hij graag nog wat lekkers, maar vaak haal ik het niet in huis.. vindt hij niet altijd even leuk, maar ik doe het voor hemzelf. hij is wel zelf al ongeveer 7 kilo afgevallen zonder dat hij er moeite voor doet, maar alleen al door mijn andere levensstijl. en sommige dingen neemt hij ook wel van mij over.. savonds vaker joghurt ipv een chippie, en vaker crackers ipv witbrood.. ik denk dat ik hem ook niet teveel moet pushen, het komt vanzelf wel..je moet allebij doen waar je je lekker bij voelt.. bij mij is dat sporten en bij hem is dat savonds op de bank tv kijken, haha. we wegen ons regelmatig dus we houden ons gewicht goed in de gaten, hij gelukkig ook..

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Inderdaad Lianne, iemand moet zelf willen. Dwingen gaat nooit lukken.

   Reageer
 7. Brigitte 9 jarengeleden

  Sporten is voor mij heel erg belangrijk. Gemiddeld ga ik 3 per week naar de sportschool. Ik heb het nodig voor de balans in mijn leven. Mijn echtgenoot heeft echter niets met sport. Niet om te doen en ook niet om te kijken. Wat we samen wel aan beweging doen is regelmatig wandelen en af en toe fietsen.
  Gezamelijk proberen we wel zo gezond mogelijk om te gaan met voeding. Daarbij moet ik zeggen dat hij daar beter mee in evenwicht is dan ik.
  Natuurlijk had ik het wel leuk gevonden als hij meer interesse in sport had gehad maar dat is nu eenmaal niet zo. Hij begrijpt wel dat het belangrijk is voor mij en zal nooit een overtogen woord zeggen wanneer ik weer naar de sportschool ga of proberen mij daar in tegen te houden.

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Dat is fijn, als je elkaar in ieder geval begrijpt!

   Reageer
 8. Pauline 9 jarengeleden

  Mijn vriend en ik vullen elkaar aan 😉
  Hij sport, ik eet heel gezond haha. Nee, dat is toeval, momenteel geen tijd voor sport (overdags studie en stage, ‘s avonds en in het weekend werk… niet iedere dag, maar wel per week verschillend waardoor ik me nergens bij kan aansluiten, heel vervelend!).
  Het stoort me soms wel dat hij af en toe wat ongezonde gewoontes erin laat sluipen of mij daar in mee trekt. Het stoort hem niet dat ik niet sport, hij vindt het alleen jammer voor mijzelf.

  Reageer
 9. Anne 9 jarengeleden

  Wat een leuke vraag! Toen mijn vriend en ik iets kregen, zo’n drie en een half jaar geleden, had ik een hekel aan sport (ik ben nooit ergens goed in geweest qua sporten;). Hij sportte echter fanatiek 3 keer per week (fitness/bodypump). Ik fietste toen trouwens wel veel, naar school/stage/enz. Ruim een jaar geleden ben ik eens meegeweest naar de sportschool en sindsdien sport ik fanatiek, eindelijk iets gevonden wat ik leuk vind! Ook erg leuk is dat we 1 a 2 keer per week samen trainen, quality time 🙂 Nu is het niet meer weg te denken uit mijn ritme en ik vind ik het erg fijn dat we allebei sporten belangrijk vinden 🙂

  Reageer
 10. Marjolein 9 jarengeleden

  Ik ben begin dit jaar actief gaan sporten.
  Voornamelijk hardlopen. Ik heb een vriend die niet echt heel sportief is, maar dit heeft ook een reden. Hij heeft enkele jaren geleden een ongeluk gehad en zal dus nooit kunnen hardlopen.
  Wat hij wel doet; hij steunt me heel goed, moedigt me aan bij eventuele hardloopwedstrijden en hij gaat ook wel eens mee op de fiets als ik ga hardlopen.
  Nee, ik vind het niet erg dat hij niet zo sportief is.
  Ja, ik wil wel dat hij me steunt!

  Reageer
 11. Marjolein 9 jarengeleden

  Leuk onderwerp zeg, goed om eens bij stil te staan! Mijn vriend heeft de sportschool een paar maanden uitgeprobeerd, maar het was niet zijn ding. Nu blijft het vooral bij fietsend naar het werk gaan en bij mooi weer af en toe tennissen. Hij stimuleert mij wel altijd om te gaan sporten of hardlopen en remt me soms zelfs een beetje af als ik wat te veel wil 😉 Dus wat mij betreft hoeft het niet negatief te zijn als je vriend of vriendin niet sport, als hij/zij je maar wel stimuleert en niet gaat klagen als je een uurtje gaat sporten zonder hem/haar. Ik vraag wel regelmatig of hij een rondje mee gaat hardlopen, tot nu toe zonder resultaat alleen, haha 😉

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Niet iedereen houdt van dezelfde sporten indd. Lichamelijk actief zijn is misschien een betere omschrijving 😉

   Reageer
 12. kimberly 9 jarengeleden

  Ik vind het zeer belangrijk dat mijn vriend sport. Ik kan er alleen niet goed tegen als we samen zouden sporten. Ik ben liever op mezelf :p We hebben het al een paar keer geprobeerd maar het draait altijd uit in discussies en ik heb de indruk dat ik dan bijna niets doe :p Ik sta meer te kijken dan zelf aan de slag te gaan 😀 Dus een sportieve vriend is zeker belangrijk, maar ieder zijn eigen weg 🙂

  Reageer
 13. Martine 9 jarengeleden

  Mijn vriend sport in verschillende mate, soms 2 keer in de week en soms meer of minder. Als hij niet meer zou sporten zou ik dat totaal niet erg vinden, mits hij wel een hobby, iets voor zichzelf, zou hebben. En die hobby zou van alles kunnen zijn, er moet iets zijn dat hij leuk vindt of waar hij energie uit haalt anders ben ik bang dat het leven wat oppervlakkig wordt..Hij vindt voetbal kijken bijvoorbeeld geweldig, en dat vind ik
  Prima want hij geniet daarvan!

  Reageer
 14. Martine 9 jarengeleden

  Betekent dit ook wanneer jullie vriend(in) zou stoppen met sporten, jullie de relatie zouden beëindigen?

  Ik ben het er wel mee eens dat als je je gaat storen aan je partner dat je het uit moet maken, sport staat daar los van.

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Ik denk dat ik niet zo snel in die situatie zou komen….omdat ik sowieso op min of meer sportieve jongens val… Maar dat zou echt van de situatie afhangen!

   Reageer
 15. Tamara 9 jarengeleden

  Toen mijn vriend en ik elkaar leerden kennen, ongeveer 6,5 jaar geleden, waren we allebei erg sportief. Een jaar later kreeg ik een enorme klap te horen, met het feit dat ik gewoon niet meer mag en kan sporten. Inmiddels mag ik bewegen (maar niet sporten) en dat doen wij samen. Ik heb het heel moeilijk gehad toen mijn vriend wel kon sporten en ik niet. Ik denk dat dat er ook mede voor gezorgd heeft dat mijn vriend gestopt is met sporten. Komende zomer pakt hij het weer op. Tussendoor wandelen wij veel. Soms wel 50 km in een week. Echt belangrijk vind ik sportief zijn dus niet meer, gezond zijn wel!

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Je hebt helemaal gelijk! Als bewegen om welke reden dan ook niet kan, dan is het een ander verhaal. Mooie aanvulling!

   Reageer
 16. Petra 9 jarengeleden

  Ik moet eerlijk zeggen dat je hiermee een ‘gevoelige’ snaar bij me raakt. Mijn vriend sportte toen wij elkaar leerden kennen, ik toen minder. Inmiddels sport ik 3 keer per week (HIIT training, Bodypump, XCO, Burn enz) en is hij gezakt naar 0 keer. Moet zeggen dat ik dat best jammer vind, ik zou het leuk vinden als we deze hobby zouden delen en ook samen zouden gaan sporten. Daarnaast vind ik het dermate belangrijk dat ik wel later wil dat sporten een voorbeeld is voor onze kinderen en daar doet hij jammer genoeg niet aan mee. De laatste tijd heb ik hem wel gemotiveerder gemaakt hoor, we zijn ook zelfs samen gaan schaatsen,bowlen en squashen – dus het gaat de goede richting op!
  Mijn vriend is wel groot sportfreak als het gaat om het kijken van sport (tennis/voetbal/dart op tv), waar ik niks mee heb. Maar, misschien nog wel het belangrijkst; wij staan open voor elkaars hobby. Hij zal mij nooit belemmeren als ik wil sporten s’avonds en ik hem niet als hij een leuke wedstrijd wil kijken. Vaak proberen we het ook zo in te plannen dat ik ga sporten als hij een leuke wedstrijd op tv bekijkt. Dit wederzijdse begrip maakt ook een hele hoop goed. Ik zou hem nooit inruilen alleen omdat hij zelf niet meer sport <3

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Heel logisch Petra! Ik denk dat hij vanzelf weer langzamerhand wordt besmet met het sportvirus ;-). Super dat jij zo’n goed voorbeeld geeft!

   Reageer
 17. Moniek 9 jarengeleden

  Ik durf eigenlijk niet samen met mijn vriend te sporten. Mijn conditie is niet goed en zijne wel. Ik ben bang dat ik eruit zie als een tomaatje en dat hij zich moet inhouden zodat ik hem bij kan houden..

  Ik wil wel graag, maar ben stiekem ook te lui.. Maar ik ga straks op de fiets naar hem toe (25km) en rij met hem terug naar mijn huis..

  Even een beginnetje maken. Ik voel me best wel slecht als ik jullie blogs lees over jullie gezonde patroon.

  Groetjes,
  Moniek

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: