Leefstijl Persoonlijk Question

Question: In welke sport zou jij héél goed willen zijn?

Door

Collage2

Ik geniet ontzettend van het lezen van jullie reacties op de ‘Question’ artikelen. Ik heb het gevoel dat ik jullie op die manier toch een beetje beter leer kennen. Ik vind het soms best apart dat jullie vrij goed weten wie ik ben, maar ik heb geen idee wie jullie allemaal zijn! Het vorige ‘Question’ artikel is alweer bijna twee maanden terug, hoog tijd voor een nieuwe vraag! Als je in één sport zomaar ontzettend goed zou kunnen zijn, zonder dat je ervoor zou moeten trainen, welke sport zou je dan kiezen?

Ok, je kunt dus zomaar uit het niets SUPER goed zijn in één bepaalde sport. Trainen hoeft niet, je hebt een soort natuurtalent ontwikkeld. Je mag uit alle sporten kiezen die je maar wilt, maar je kunt er slechts eentje kiezen!

Geloof me, dit heeft me de afgelopen uurtjes best bezig gehouden. Ik heb een heel tijdje getwijfeld over een aantal verschillende sporten, maar ben toch tot een overduidelijke beslissing gekomen :). Eerst even de sporten waar ik over getwijfeld heb:

 • Turnen! Ik vind het zo ontzettend gaaf om te zien als mensen heel goed kunnen turnen. Vooral het turnen op de mat met al die salto-combinaties, vind ik geweldig om te zien.
 • Hardlopen, het lijkt me zo geweldig om héél hard te kunnen lopen. En dan het liefst op een middel-lange afstand, bijvoorbeeld de 800 meter. Ik weet dat dit een ontzettend zware afstand is om te lopen, omdat je flink gaat verzuren. Daarom lijkt het me juist zo gaaf.
 • Synchroonzwemmen, de meeste sporten kan ik wel een klein beetje, maar synchroonzwemmen is iets dat heel ver van me vandaan ligt. Ik heb het op mijn sportopleiding een aantal keer moeten doen, geloof me….het is ZO moeilijk! Daarom lijkt het me heel gaaf om het goed te kunnen.
 • Snowboarden, wat lijkt me dat super. Om heel snel van de berg af te suizen en onderweg allerlei trucs te doen. Ik heb ooit één dag gesnowboard in de indoorbaan in Bottrop en ik vond het echt best lastig.
 • Kitesurfen, hoe gaaf is het om als vrouw super goed te kunnen kitesurfen! Het lijkt me een heel vrij gevoel om over het water te schieten aan een vlieger en af en toe een flinke sprong in de lucht te maken. Het enige probleem, ik heb het nog nooit gedaan ;).

Zumba

Je hoort het al…kiezen vind ik erg lastig! Uiteindelijk heb ik een andere sport gekozen dan hierboven, namelijk dansen! En dan specifiek een mengeling van Streetdance, Jazzdance en modern. Ik kan wel een klein beetje dansen, door het geven van mijn Zumba-lessen. Maar ECHT goed kunnen dansen, lijkt me super gaaf! Ik heb zelfs nog even getwijfeld over ballet, omdat ik dat ontzettend mooi vind om te zien.

Waarom ik dan niet meer oefen met dansen of bij een dansgroep ga? Omdat ik andere sporten ook heel leuk vind om te doen! Ik zou niet mijn hele leven kunnen opgeven voor één sport. Voorlopig blijft het dus bij dromen… ;-).

Groetjes, Marloes

Ik ben heel benieuwd, welke sport kies jij!? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (30)
 1. Ati 8 jaargeleden

  Echt goed kunnen dansen! Ik geniet van programmas als so you think you can dance. Vind dansen echt topsport.
  En dan vooral hiphop en modern

  Reageer
 2. Rianne 8 jaargeleden

  Voor mij is dat dan toch echt atletiek! En dan de 800 meter of de 1500 of meerkamp. Ik heb een tijd op atletiek gezeten maar door een knieblessure moest ik stoppen..toch nog een stille droom

  Reageer
 3. Eva 8 jaargeleden

  Boksen, paaldansen en dansen.

  Reageer
 4. Robin 8 jaargeleden

  Zonder twijfel dansen! O wat lijkt me dat geweldig

  Reageer
 5. Ellen 8 jaargeleden

  Kunstschaatsen leek me altijd erg mooi.
  Ook paaldansen want je moet sterk zijn daarvoor in je armen.
  Of dansen, dat vindt ik altijd erg leuk.

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Ja, paaldansen vind ik ook super mooi om te zien!!

   Reageer
 6. Cindy 8 jaargeleden

  Ik zou heel goed willen en kunnen hardlopen. Ik ben pas net 2 weken geleden begonnen en ik vind het heerlijk, maar ik merk dat ik conditioneel en qua ademhaling nog niet alles goed kan. Dat ben ik natuurlijk aan het opbouwen, maar het lijkt me zo gaaf om gewoon 10km uit te kunnen rennen. Het geeft me nu al een kick als ik elke keer harder en verder kan, maar als ik het echt goed kan, dat zou zó fijn zijn!

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Blijven oefenen….dan lukt het je zeker!!

   Reageer
 7. cheyenne 8 jaargeleden

  oh wauw, ik zou ook niet kunnen kiezen, denk ik… het eerste wat te binnen schiet is surfen, dat heb ik altijd al eens willen doen. maar ik hou heel erg van hardlopen en kan het niet goed vanwege een blessure, dus die komt ook op het lijstje… net als ballet en boksen!
  xo, cheyenne

  Reageer
 8. Manon 8 jaargeleden

  Oh nee ik zou echt niet kunnen kiezen.
  Alles wat jij hierboven heb genoemd zou ik ook wel heel goed willen kunnen haha!
  Ik heb er ook wel over na zitten denken om op kitesurf les te gaan, maar heb het nooit gedaan…
  Aah moeilijk

  Reageer
 9. stephanie 8 jaargeleden

  Ballet, dansen en ijsschaatsen lijkt me heel mooi! En paardrijden of tennis ook! Die laatste twee heb ik zelf lang gedaan, maar net zoals jij zegt is juist ook de mix van verschillende sporten uitoefenen zo leuk!

  Reageer
 10. Irma 8 jaargeleden

  Ik zou graag onwijs goed kunnen skaten -zonder de angst om te vallen ook- of trampoline springen -met de salto’s en al. Lijkt me allebei tof!

  Reageer
 11. Vera 8 jaargeleden

  Echt goed kunnen voetballen als vrouw zou fantastisch zijn; pingelen met de bal als Robben, met een snoekduik in kunnen koppen, dat lijkt me bijzonder!!
  Maar mijn eindkeuze is om de 5 km te schaatsen!! De snelheden die ze halen, dat voelt echt fantastisch. En de focus vind ik ook bijzonder. Leuke droom 😉

  Reageer
 12. Emy 8 jaargeleden

  Heel goed kunnen voetballen zou bij mij als eerste op mijn lijstje staan..
  Een goede tweede zou windsurfen zijn!

  Leuk zulke dingen om eens over na te denken :-))

  Reageer
 13. Shannen 8 jaargeleden

  schoolslag zwemmen 🙂

  Reageer
 14. Emma 8 jaargeleden

  kickboksen!

  ik ben nog niet volwassen en dus beslissen mijn ouders nog op welke sport ik mag of niet.
  ik ben al heel lang aan het ‘zeuren’ of ik kickboks lessen zou mogen volgen maar doordat mijn vader vroeger ook aan kickboksen deed en daar vaak gewond is geraakt heeft hij het mij verboden 🙁
  ik hoop dat hij het ooit nog een keertje goed gaat vinden want ik vindt het een prachtige sport.

  Reageer
 15. LIlian 8 jaargeleden

  Voor mij is dat denk ik zwemmen.
  Ik ben nu een poosje bezig met triathlon en ik merk dat ik er wel een beetje talent voor heb. Ben ook altijd al een waterrat geweest, maar ik zou het zo graag écht goed kunnen, zoals Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogeband..
  En natuurlijk staan nog andere sporten ook op mijn lijstje maar ik denk dat deze bovenaan staat!

  Reageer
 16. Linda 8 jaargeleden

  Surfen! Ik heb ooit een proefles gehad, maar ik vond het heel moeilijk. En ondanks dat ik al sinds mijn zesde zwem, had ik echt superveel spierpijn erna (terwijl ik die crawlbeweging dus echt wel kan).

  Reageer
 17. Anne 8 jaargeleden

  Turnen!!!!
  Wauw vind het zo mooi om te zien hoe lenig die meiden zijn!!!

  Reageer
 18. Roeline 8 jaargeleden

  Dansen dan toch wel! Of paardrijden……..

  Reageer
 19. Lineke 8 jaargeleden

  Ik kies voor een heel andere sport namelijk golfen. Is geen conditiesport, overigens moet je wel veel lopen. Ik heb 7 jaar gegolft en ben gestopt omdat ok er geen tijd voor had. Maar ik zou wel op hele mooie balen willen spelen over de hele wereld! En daarmee je geld verdienen zou top zijn!

  Reageer
 20. Coby 8 jaargeleden

  Hardlopen! Nee, yoga! Maar heel goed kunnen dansen is ook wel erg gaaf… Moeilijke vraag 😉 Zou uiteindelijk toch gaan voor yoga denk ik, omdat ik vanwege mijn kantoorbaan snel stijf ben. Goed genoeg zijn in yoga om zelf een flow te kunnen maken. Lesgeven in de avonduren. Misschien zelfs een yoga retreat in Azië. Dat lijkt me wel wat, haha.

  Reageer
 21. Bernd 8 jaargeleden

  Wat ik graag zou willen beoefenen is de biathlon. Wat mij betreft de ultieme sport: je moet een heel goed uithoudingsvermogen hebben, veel kracht in armen en benen kunnen ontwikkelen, tegen extreme weersomstandigheden kunnen en, dat is volgens mij het moeilijkst, op commando je rust vinden (waarbij je heel snel je hartslag moet laten dalen) om te kunnen richten bij het schieten. Je moet, kortom, dus zo’n beetje alles goed kunnen…. Wellicht iets voor me in een volgend leven.

  Reageer
 22. Elize van der Horst 7 jaargeleden

  Een Japanse vechtsport, want dat zou betekenen dat ik mijn lichaam goed ken, waar mijn krachten liggen en dat ik gedisiplineerd ben. Ik zou mijzelf en anderen kunnen beschermen.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.