Question: Ben jij tevreden over jouw lichaam?

wpid-20140424_152147.jpg

Vandaag een gevoelig onderwerp, dat ik graag met jullie wil bespreken. Ik zou namelijk graag van je willen weten (mag uiteraard anoniem!) of jij tevreden bent over jouw lichaam. Dit heeft niets te maken met of je dik, dun, kort, lang of gespierd bent, maar puur met jouw gevoel. Ik ken mensen die te zwaar zijn, maar erg tevreden. Ik ken ook mensen met een perfect gewicht, die dat niet zijn. Ook zullen Daniëlla en ik hieronder een eerlijk (!!) antwoord geven op deze vraag. Veel mensen zijn onzeker of niet tevreden over hun lichaam. Zoals ik hierboven al zei, hoeft dat niet perse te betekenen dat je ook daadwerkelijk te zwaar bent. Je kunt in de ogen van de ander een perfect lichaam hebben, maar zelf toch nog kleine puntjes van verbetering zien.

Op jezelf ben je vaak het meest kritisch. Denk maar eens aan de lichamen van je vrienden en/of vriendinnen….vind je die mooi? Waarschijnlijk zal het antwoord in de meeste gevallen ‘ja’ zijn. Denk nu eens aan je eigen lichaam……vind je dat mooi? Weinig mensen durven op deze vraag een volmondig ‘ja’ te antwoorden!

Het is goed om kritisch te zijn op jezelf, maar zonde om té kritisch te zijn. Als jouw lichaamsgewicht je gezondheid beperkt, is het goed om er iets aan te doen. Als je echter gezond bent en je fit voelt, zou het niet nodig hoeven zijn om jezelf druk te maken over kleine imperfecties die je zelf ziet. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan! Ontzettend veel mensen zijn stiekem ontevreden, ondanks hun gezonde gewicht. Vaak wordt dit niet uitgesproken, dus weet je niet dat anderen ook met dit probleem te maken hebben. Daarom zou ik het graag hier met z’n allen bespreken! Zo zul je zien dat je écht niet de enige bent.

wpid-20140424_152533.jpg

Dus aan jou de vraag: Ben jij op dit moment tevreden over je lichaam? Hieronder onze antwoorden…

Marloes: Ok….I admit….ook ik sta wel eens kritisch voor de spiegel naar mijn ‘vetjes’ te kijken. Gelukkig kan ik dit wel heel goed relativeren, beter dan een paar jaar terug. Ik weet natuurlijk dat ik absoluut niet dik ben en dat mijn vetpercentage prima is, toch blijf ik af en toe kritisch op mezelf! Dit verschilt trouwens heel erg per dag. Soms ben ik uitermate tevreden en zie ik de volgende dag (of maand ;-)) ineens een kritisch puntje. Ik denk ook dat iedereen zo zijn eigen ‘probleemzones’ heeft, die hij/zij ziet bij zichzelf. Mijn ‘kritische punt’ zit aan de zijkanten van mijn onderrug, zeg maar de lovehandles aan de achterkant. Ga nu niet zeggen dat het wel meevalt, want dat weet ik écht wel :-D. Ik probeer alleen te zeggen dat iedereen wel een verbeterpuntje aan zichzelf ziet. Ik vind dat best wel jammer eigenlijk…..waarom kunnen we nu niet eens écht oprecht tevreden zijn?!

Daniëlla: Voor mijn zwangerschap was ik altijd heel tevreden met mijn lichaam. Ik was behoorlijk afgetraind, sportte vier keer in de week. Na mijn zwangerschap is mijn buik toch altijd mijn probleemzone. Ik probeer hem elke dag te verbergen onder mijn Body-stocking. Mijn streven was dan ook altijd om de Body-stocking na een half jaar aan de wilgen te hangen. Maar nu na twee en half jaar draag ik hem nog steeds.. Ik weet van mezelf dat ik veel sneller in shape had kunnen zijn, maar het voelde nooit echt heel erg belangrijk om het kwijt te raken.  Hiermee bedoel ik die buik hoeft van mij niet meer perfect plat. Maar wat platter zou toch wel heel fijn zijn;) In de zomer heb ik er het meeste moeite mee. Vooral om een bikini te dragen in een groot gezelschap, voel ik mij niet heel prettig. Nu weet ik wel dat mijn BMI goed is en verder niet moet klagen. Maar als je van jezelf gewend ben dat je altijd heel strak bent geweest, neem je niet meer zo snel genoegen met niets doen. De andere onderdelen in mijn lichaam ben ik echt heel blij mee! Alleen mijn buik blijft een dingetje… Ervaren de moeders onder ons ook hetzelfde?

Nogmaals, we schrijven dit niet om te zeuren of omdat we vinden dat we zelf een probleem hebben. We willen dit onderwerp bespreekbaar maken, zodat je ziet dat je echt niet de enige bent die wel eens aan zichzelf twijfelt.

Groetjes, Marloes en Daniëlla

Ok, kom maar op. Hoe zit het met jou?

 

59 reacties

 1. Ik ben de laatste tijd heel erg veel afgevallen omdat ik mijzelf vorige zomer echt niet meer prettig voelde.. ik ben nu 12 kilo verder en ik voel mij een stuk beter. Op sommige momenten voel ik mij niet helemaal prettig, maar het ligt er ook heel erg met wie ik omga. Sommige mensen zijn dan heel slank en dan ga ik mijzelf vergelijken. Ik denk dat als ik mijzelf niet zo zou vergelijken dat ik dan een stuk zelfverzekerder over mijn lichaam zou zijn.

   1. ik ben niet tevreden over mijn buik. ik doe 3 keer in de week aan sport, en dagelijks doe ik wel een 15 tal minuutjes aan spierversterkende oefeningen. maar door ouder te worden (ben 40+) krijg ik mijn buikvet nog moeilijk weg getraind. en dat stoort me enorm. mijn BMI is perfect, mijn vetpercentage is ok maar toch, het stoort me vooral wanneer ik in de winkel een leuk bloesje of kleedje pas en dan moet vaststellen dat mijn buik ervoor zorgt dat het niet sierlijk valt. ik denk dat dat komt omdat alle leuke dingen meestal gepromoot worden door modellen met het perfecte lichaam. moest er in de media eens meer gebruik gemaakt worden door doorsnee man of vrouw, waar alles al niet meer zo strak bij is, dan denk ik dat wij ons sneller comfortabeler zouden voelen. als die bikini onze niet zo strakke buik dan toon dan zouden we mssn eerder beseffen dat bij ons niet alleen zo is.

 2. Ik begin steeds meer tevreden te zijn met mijn lichaam. Ik heb vroeger erg veel gesport waardoor ik altijd fit en getraind was. Een strak lichaam met weinig vet (18 geloof ik?). Nadat ik ben gestopt met sporten ben ik relatief weinig aangekomen maar de spieren zijn wel in erg ontspannen modus gekomen. Daarnaast ben ook ik twee lovehandles rijker, grrrrr.. Nu 7 jaar later ben ik toch weer aan het sporten en ik merk dat mijn lichaam het snel oppakt. Behalve dat ik zie dat mijn lichaam strakker wordt, voel ik me fit, blijer, slaap ik beter en wordt ik uitgerust wakker. Ik heb het idee dat dit allemaal bij elkaar er voor zorgt dat ik meer tevreden kijk naar mezelf.

 3. Hier ook een moeder met probleem zone buik. Vind ik zelf dan.
  Al moet ik wel zegen dat ik heb nu na dik 2 jaar toch een beetje begin te accepteren.

 4. Ik ben 4,5 maand geleden bevallen en tijdens de zwangerschap een normaal aantal kilo’s aangekomen. Voor het mooie wil ik er graag een paar kwijt, maar dat heeft geen haast en doe ik door op te letten op wat ik eet. Mijn lichaam is veranderd sinds de geboorte van ons moppie, maar dat vind ik bijzonder. Normaal is het sleutelwoord: niet te dik en niet te dun en zeker niet perfect. Lovehandles, kipfiletjes en een hangkont waar ik niet teveel moeite voor wil doen, maar ik verzorg mezelf goed en draag kleding die die lichaamsdelen verhult: a lijn tops en jurkjes, niet te strak en verzorgd.

 5. Ik was een aantal jaar geleden (en 10 kilo zwaarder) behoorlijk tevreden over mijn lichaam. Ik was totaal niet bezig met gezond eten en sportte alleen voor de lol. Nu ben ik wel actief bezig met gezond eten en ik sport zeer fanatiek, maar ik ben minder tevreden over mijn lichaam, het kan altijd beter en het is nooit ´strak genoeg´. Best raar eigenlijk.

 6. Ik ben niet tevereden met mijn lichaam, maar ik ben er wel trots op! Ik ben het afgelopen jaar 25kg afgevallen, en ik voel me zooo veel beter en zelfverzekerder! Toen ik voor ik veel aankwam hetzelfde gewicht had als nu voelde ik me al verschikkelijk, nu voel ik me goed omdat ik al weet wat ik ervoor gedaan heb:) Ik ben wel erg onzeker over mijn armen omdat ik een beetje vel over heb, dat vind ik echt niet mooi als je bijvoorbeeld zwaait ofzo, maar hopelijk trekt dat nog bij! Verder heb ik niet veel te klagen want overtollig vel had veel erger kunnen zijn. Ik wil nu nog 15kg afvallen, dan is mijn bmi goed en ben ik helemaal tevreden!

 7. Er zijn drie dingen aan mijn lichaam waar ik niet blij mee ben; mijn halslijn, mijn platte kruin en mijn hangende buik! Aan mijn halslijn en platte kruin is niks te doen (en waarschijnlijk ziet een ander het niet eens), maar aan die buik doe ik van alles, en hij gaat niet weg! Ik sport me suf en let zeer goed op mijn eten, maar mijn lichaam weigert om nog wat vet af te breken. En met een BMI van 31 heb ik toch nog genoeg vet om te verbranden zou je zeggen. Hopeloos! Grrrrr…! Met de rest ben ik zeer tevreden hoor 😉

 8. Sinds ik aan de pil ben gegaan zijn er een aantal kilo’s bijgekomen. Het ligt natuurlijk ook wel aan het eten en niet alleen aan de pil en het hebben van een vriendje.
  Over het algemeen ben ik best tevreden met mijn lichaam. Ik heb een mooi zandloper figuur en heb een normaal gewicht. Als ik iets kritisch ben heb ik wel wen aantal punten: lovehandles en dat stukje onder je navel, bovenbenen en borsten. Mijn buikje is ‘s ochtends plat maar zet snel uit als ik wat eet of drink. Mijn bovenbenen vind ik wat uit proportie maar ik denk dat dat al snel vrouw eigen is.
  Ook mijn borsten vind ik soms wat klein (70b), maar met sporten is dit juist wel erg fijn. Ik ben deze week begonnen met hardlopen en wel prettig dat je er dan niet echt last van hebt. Ieder nadeel heeft z’n voordeel denk ik.
  Hardlopen heb ik nu 2x gedaan met evy en begin het nu al leuk te vinden. Dat is dat niet eerder heb gedaan!

 9. Na een tijd van ontevredenheid en (te veel) afvallen, ben ik nu eindelijk weer terug op mijn oorspronkelijke (gezonde) gewicht. Nog nooit ben ik zo tevreden geweest (: Nee, ik ben niet strak en afgetraind, maar ik voel me beter dan ooit!

 10. Ik ben zeker tevreden met mijn lichaam. Ik sport regelmatig en probeer gezond te eten. Ik hoop dat ik dit mijn leven lang volhoud zodat mijn lijf in vorm blijft:)

 11. Hey.. Ik ben 9maanden geleden bevallen.. Ik heb altijd gevoetbald dus sporten is me niet vreemd. Ik was voor mijn. Zwangerschap enkele kilo’s aangekomen omdat ik niets meer van sport deed.. Nu na mijn bevalling wou ik terug tevreden zijn van mijn lichaam en terug gaan sporten.. Want sporten is mijn uitlaatklep voor alle stress.. Ik ben dan ook begonnen met sporten via de video’s van Marloes en gezond beginnen eten met regelmatig wel uitzondering. En sindsdien van november tot nu.. Ben ik 6kilo lichter als voor mijn zwangerschap!! ik ben dus al heel blij, want mijn doel was bereikt. Idd ik zeg was.. Want nu heb ik een nieuwe lange termijn doelstelling en dat is vetprecentage verlagen en spiermassa verhogen.. Dus ik wil nu momenteel niet tevreden over mijn bovenbenen.. Ik wil ze terug gespierd hebben haha ..
  En binnen enkele maanden is er weer iets anders om over te klagen ;-D

 12. Hoi. Ik ben een echte jo-jo er. 🙁 . 8 jaar geleden ben ik 30 kilo afgevallen met het Diplan dieet. Dat is in samenwerking met sportschool. Dat is er weer langzaam bijgekomen 🙁 Nu ben ik er weer 18 kwijt, maar sta momenteel beetje stil. K was juli 2012 gevallen op mijn knie, en ben in sept 2012 start to run hardlopen gaan doen. Geïnspireerd door mijn man. 🙂 Het ging goed, en ik viel lekker af. Maar naar mate de tijd verstreek kreeg ik steeds meer last van mijn knie. Nu, na Mri, orthopeed, fysio, mag ik sowieso half jaar niet hardlopen. Moet spieren verstevigen. Maar binnen trainen is helemaal niet meer leuk. Dus zit beetje in dip. Maar…..tevreden over mijn lichaam ben ik niet! !!! Al die zwembanden!!!;-):-(

 13. Hallo,

  Ik zie dat er al veel gereageerd is 😀 Ik ben nu weer hard aan het sporten want iedereen wil er natuurlijk weer strak uit zien in bikini. Ik ben opzich wel tevreden over mijn lichaam, alleen dat dubbele randje onder mijn mooie ronde kont, waar ik wel trots op ben ;), wil maar niet weggaan. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Mijn benen zijn verder in mijn ogen ook wat steviger maar natuurlijk roept iedereen dan meteen nee joh doe normaal. Anyway het is wel zwaar omdat je er stiekem elke dag mee bezig bent, enfin om lang verhaal kort te maken ben ik redelijk tevreden maar wel die kleine kritieke puntjes die volgensmij altijd zullen blijven. En dan vind ik het erg belangrijk dat je iemand naast je hebt of vrienden die zeggen wat zeur je nou je ziet er goed uit. Dat doet je dan altijd toch goed!

 14. Samen met mn partner (die zn gewicht zat was) hebben we het voedingspatroon op 1 januari radicaal omgegooid ( koolhydraatarm, en ja dit bevalt prima en is ondertussen ook makkelijk geworden). Hierbij zijn we p.p. 15 kilo kwijt. Ik voel me nu prettiger en energieker. Mijn rede is vooral dat ik gezonder wilde zijn en mn risico op diabetes en hartvaatziekten wilde verminderen. Grappige is dat ik ook net zo gelukkig ben met mn lichaam als dat ik voor 1 januari was. Ik was tevreden met mn lichaam en blijf dat. Misschien ook omdat ik sinds 2 jaar co-assistent ben en gemerkt heb dat er echt altijd een overtreffende trap bestaat. Daarbij zie je veel lichamen en merk je dat je echt niet zo anders bent als de gemiddelde vrouw. Tegenwoordig zit ik op de radiologie en ben ik vooral blij dat mijn longen er waarschijnlijk nog lekker gezond uit zullen zien vs. al die rokerslongen en minder fortuinlijke mensen. Conclusie: Als je dagelijks ongezonde zieke mensen ziet met allerlei soorten lijven voel je je plots heel gezond en normaal 😉

 15. Ik kan beter zeggen waar ik wel tevreden mee ben aan mijn lijf, dan ben ik veel sneller klaar.
  Met een BMI van 34 ben ik veel te zwaar. 3 zwangerschappen en veel gejojo later wil ik nu voor eens en voor altijd (ga niet nog eens zwanger worden) van mijn overgewicht af. Maar helaas val ik, ondanks gezond eten nog niet af. Geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen 😉

 16. Ik ben altijd in conclaaf met mezelf. Ik ben tevreden over de vorm van mijn lichaam, maar omdat ik veel te zwaar ben, weet ik dat het niet gezond is en wil ik afvallen. In kilo’s ben ik nog niet veel kwijt, maar broeken die gaan afzakken zeggen me dat ik wel vet kwijt ben. En dat vind ik vooral mooier in mijn gezicht (wat misschien we de grootste motivatie is om af te vallen, mijn gezicht wordt er echt mooier van ;-))

 17. Ben altijd erg kritisch op mezelf geweest en dat heb ik nog steeds met vlagen. Ik sport veel, ben zeer slank en mijn buik is plat, maar toch kan ik altijd (verbeter)punten vinden..

 18. Ik kan sinds kort zeggen dat ik ongeveer tevreden ben met mijn lichaam. Ik heb heel lang een eetstoornis gehad en vind het nog steeds lastig om te accepteren, dat het gewicht wat ik nu heb goed is. Het is gezond, mijn lichaam wil niet lager en blijft altijd rond dat ene getal hangen. Ik heb vooral problemen met mijn bovenbenen en mijn buik. Maar aan de andere kant probeer ik ook te denken: ik heb een goed leven. Ik geniet, studeer, werk, doe vrijwilligerswerk, ben gezond.. Ik heb geen overgewicht, ik heb eindelijk een beetje balans gevonden in het goed volhouden van mijn glutenvrije dieet (coeliakie). Ben goed zoals ik ben.. Punt 🙂

 19. Hallo,
  Ik ben niet echt tevreden over mijn lichaam. Ben 3 jaar geleden 10 kilo afgevallen, maar er zitten er alweer 6 bij. Mijn buik en bovenbenen vind ik de grootste minpunten. Wil in de zomer geen hangende randjes vet over mijn bikini broekje. Ik probeer van alles en ben weer begonnen met niet snoepen en gezonder eten (soms zakt de moed in je schoenen en geef je het weer op). Ik ben ook begonnen met jullie video’s (erg handig dat je die thuis kan doen) en wil erbij gaan hardlopen. Weet alleen niet echt hoe ik het beste kan beginnen met hardlopen. Heb je daar misschien wat tips voor?
  Groetjes Chantal.

 20. Ik ben in de afgelopen twee jaar meer dan 40 kilo afgevallen. En soms voel ik me echt mooi. Maar er zijn ook veel dagen dat ik me haast dikker voel dan voordat ik afviel als ik in de spiegel kijk. Echt heel gek is dat. dan kan ik ook best boos op mezelf worden. Want ik weet dat ik er nu heel anders uit zie, maar toch… >_<

  1. Geloof me Grietje, dan heeft bijna elke vrouw. Je voelt je de ene dag bij wijze van spreken super slank en de andere dag moddervet ;-). (Oké…misschien overdrijven we dan met z’n allen een beetje, maar het is niet erg om af en toe onzeker te zijn)

 21. Een half jaar geleden was ik 10 kg zwaarder dan nu. Ik ben nu best trots op mijn lijf. Maar ja die buik hè? Ik lees in heel veel reacties wat ik ook ervaar….eetpatroon aangepast (met dank aan Marloes) meer sporten (samen met Marloes), kilootjes kwijt (met hulp van Marloes)….maar dat buikvet wil maar niet lukken. Zelfs niet na het starten met hardlopen (samen mer Evi). Ik kan de 5 km nu in 28 minuten lopen, wissel cardio af met kracht oefeningen maar ik heb nog steeds, jawel, een flinke rol….. 🙁 . Is het een idee Marloes, om een workout op te zetten gericht op het verminderen van buikvet? Is hoepelen bv een goede oefening? En nogmaals DANKJEWEL ….. Want zonder jou was ik echt nog 10 kg zwaarder!

  1. Wat maken zulke reacties me toch altijd blozen….ik besef soms niet hoe jullie massaal mijn artikelen lezen en de filmpjes bekijken. Dank je wel!!! Vrijwel alle video’s die ik maak, stimuleren ook de vetverbranding. Vooral diegenen waar het bij staat. Ik houd namelijk van effectief trainen, dus niet alleen kracht, maar tegelijk ook conditie en vetverbranding! Heel veel succes verder!

 22. Ik vond mezelf te dik maar mijn moeder zei dat ik niet dik was ik woog even zwaar als haar en zei is 30 jaar ouder toen ben ik in het geheim gaan afvallen zonder dat mijn ouders het merkten ik ben toen 28 kilo afgevallen en toen was ik nog maar 39 kilo en ik was 16 jaar. Dit was een hele schok ik zet dit erop als waarschuwing voor anderen.. ik ben nu 22 jaar en ik heb weer een normaal gewicht maar ik heb er wel veel voor moeten doen om weer op het ideale gewicht te komen

  1. Wat knap dat je dit in je reactie zet! Dank je wel voor het delen. Dit is inderdaad de valkuil van nooit tevreden zijn, zeker bij jonge meiden. Super knap dat je weer een normaal gewicht hebt!

 23. Ik ben over het algemeen tevreden met mn lichaam, alleen heb ik ook wel wat kritische punten waar ik niet zo tevreden over ben.
  – ik begin een beetje een buikje te krijgen, waar ik niet blij mee ben.
  – ik wil mijn bovenbenen wat dunner hebben.
  Ik jog/skeeler elke dag een uur en daarnaast fiets ik ook bijna elke dag. (16 jaar)

 24. Wat kan je toch kritisch zijn op je eigen lichaam! Ik ben een paar jaar geleden van 58 kilo (nu op de foto’s kijkend toch echt mager) naar 68 kilo gegaan. Ik heb het gevoel dat ik enorm dik ben. Ik heb geen kinderen, maar heb vooral lichamelijke aandoeningen waar ik medicijnen voor gebruik.
  Ik kan niet altijd consequent sporten. Maar op dit moment weeg ik 65 kilo.
  Ik zie op mijn sportschool veel meiden met prachtige lichamen en dan zie ik mijzelf….hmm zo slecht ziet het er bij mij ook niet uit!
  Daarbij zijn die meiden begin 20 en ik begin 40. Haha
  De lovehandles op mijn rug en mijn buikje wil ik echt minder hebben, maar ik moet vooral leren te zien dat ik een goed lichaam heb.
  Mensen schatten mij begin 30.
  Blijven sporten, goed eten en vooral goed leven! (Ook met een wijntje)

 25. Tja, als je 25 kilo bent afgevallen en iedereen zegt dat je vooral niet meer af moet vallen, dan mag je niet klagen toch? Maar ik zie het vet wat anderen niet zien vanwege mijn kleren, zonder kleding is er heus nog wat te zien en vind ik dat er wel degelijk nog wat af kan. 5 kilo minder zou ik niet erg vinden. Maar met mijn huidige eetpatroon blijf ik rond de 60 kilo en als ik nog meer af wil vallen zal ik nog meer op mijn eten moeten gaan letten, wil ik dat??

 26. Ik ben iemand die niet tevreden is over mijn lichaam, de ene dag gaat het beter als de andere dag. Ik heb een te laag BMI, maar voor mijn idee wel een buikje. Iedereen in mijn omgeving vind me dun maar toch erger ik me aan mijn buik. Omdat lijnen niet mag moet ik met toch meer richten op buikspieroefeningen alleen heb ik niet altijd zoveel zelfdiscipline. Maar ik heb nu een goed filmpje op jullie site gevonden waar ik toch mee aan de slag ga!!

 27. Hallo,

  Ik ben 14 jaar en niet heel erg dik, maar ik vind me ook echt niet mooi dun, en ik heb geen mooi lichaam.
  Ik heb vrij dikke benen en ik ben ook niet tevreden over mijn buik.
  Ik ben al een hele tijd bezig met proberen af te vallen maar dat lukt allemaal niet met al die lekkernij ;P
  Ik heb vandaag tegen mezelf gezegd; het is vakantie nu ga ik ECHT beginnen.
  Ik heb vandaag voor het eerst jou beginners filmpje mee gedaan van 10 minuten en ik zweet me kapot.
  Ik ben van plan, en ik hoop dat het lukt, om dit vol te houden iedere dag te doen.
  Ook om het snoepen minder te gaan doen, stapje voor stapje.
  Ik weeg normaal voor mijn leeftijd ( 48kilo ) maar mijn buikje mag er wel af.
  Ik doe niet aan sport, ik fiets wel ieder dag naar school 9km heen en terug.
  Nu in de vakantie dus wat minder en daarom wil ik iedere dag 10 minuten trainen.
  Heb je nog tips voor mij? En als ik iedere dag 10 minuten train ( en dan nog 1x een halfuur wandel ) val ik dan af? En enig idee hoe snel en hoeveel?

  In ieder geval de complimenten voor je filmpjes!!
  Graag antwoord 🙂

  Groetjes Jara ( 14 )

  1. Leuk dat je de video doet Jara! Er staan heel veel tips op de site :). Ik zou niet teveel focussen op je gewicht, maar meer op gezond leven en of je lekker in je vel zit! Gewicht zegt lang niet alles!! Succes meid!

   1. Heel erg bedankt marloes!!
    Ik ga nu iedere dag wat meer sporten en ook de video doen, ook ga ik alleen maar water drinken ( en topvit, soort optimel, in de ochtend ) en heel veel fruit.

    Zal ik afvallen?
    En gaat mijn buikje ook weg of blijft dat?

    Xxx Jara

 28. Hoihoii ik ben dewi
  Ik ben 14 jaar
  Ik wil heel graag wat afvallen maar ik weet niet of het zin heeft wat ik doe

  Ik doe iedere dg 1 soms 2x jou work out
  En ik eet gezonder ( helemaal geen koekjes en snoepjes, gezonder ontbijt, zo min mgelijk vet )

  Kan ik afvallen en mijn buikje wegkrijgen?
  En 1x in de week chips is dat erg??

  Xxx Dewi

 29. Ik ben Bo ik ben 15 jaar en voel me niet prettig met mijn gewicht.
  Als ik idere dag een half uurtje sport val ik dan af?
  En als ik sochtends in plaats van 2 boterhammen 1cracker en een appel eet val ik dan ook af. Ik snoep ook nauwlijks

  Val ik af? En hoeveel en hoelang duurt dat?

  Gr. Bo x

 30. Hoihoi,

  Ik ben niet echt ontevreden over mijn lichaam, heb weinig tot geen buik bijv, maar (helaas) wel wat last van lovehandles! Weet je of daar een bepaalde oefening voor is bijv. Marloes, die lovehandles tegen kunnen gaan? Ik weet wel dat ‘plaatselijk vet verbranden’ niet echt mogelijk is, maar misschien heb jij tips?

  p.s. ik heb je site pas ontdekt en vind hem super! 🙂

  Groetjes

 31. Hey Marloes,

  Ik wil eerst ff mijn complimenten geven over de site! Super leuk!

  Hey marloes

  Ik ben dus absoluut niet tevreden met mijn lichaam. Mijn gewicht is goed dat weet ik zeker, maar ik houd altijd een bepaald getal in mijn hoofd. Dat ben ik altijd geweest en het wil maar niet meer lukken. En he grappigste is dat het naar om een kilo gaat! Nu zit hier wel een heel verhaal achter vanuit mijn verleden.
  Ik ben erg zoekende naar de juiste voeding en ben gauw bang dat ik teveel zal eten. Terwijl ik nu soms denk dat ik te weinig eet!
  Ik ben gewoon ontzettend bang weer de controle te verliezen over mijn gewicht. Ik heb hard moeten werken om er ooit 40 kilo af te krijgen.
  Ik hoop een reactie van je te krijgen

  1. Dank je wel voor je compliment! Probeer tevreden te zijn met je lichaam nu, het kan best zijn dat je nu meer spieren hebt, waardoor je iets zwaarder bent dan je eerder was. Dit hoeft dus niet te betekenen dat je ‘dikker’ bent. Super knap dat je 40kg bent afgevallen! Houd dat in gedachten en wees niet te streng voor jezelf wat betreft die kilo.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram