Leefstijl Persoonlijk

Persoonlijke update: Opleiding tot Sportdiëtist!

Door

Nadenken

Het leek me leuk om vandaag eens een stukje te schrijven dat meer persoonlijk is. Ik vertel je waar ik op dit moment mee bezig ben en hoe ik mijn weken indeel. Zo krijg je een beter beeld van mijn dagelijks leven en van het werk dat ik doe. Momenteel is er ontzettend veel aan het veranderen voor mij, zo ben ik begin deze maand gestart met de opleiding tot sportdiëtist en ik werk sinds kort meer samen met huisartsen.

Mijn werk
Voor de mensen die niet weten wat ik precies doe, even een korte update. Ik ben diëtist en beweeg- en leefstijladviseur en begeleid mensen op het gebied van gezond eten en bewegen binnen mijn praktijk, Optima Vita. Veel mensen denken dat je alleen naar een diëtist kunt met overgewicht, maar ik zie ook mensen met ondergewicht, darmklachten, een hoog cholesterolgehalte, een hoge bloeddruk, diabetes en vrouwen die zwanger zijn. Eigenlijk gewoon iedereen die vragen heeft over voeding en/of gezond leven. Daarnaast werk ik als fitnessinstructrice en groepslesinstructrice bij een sportschool. Dit doe ik ongeveer 10 uur in de week. Tenslotte heb ik natuurlijk mijn blog, maar dat weet je inmiddels ;).

Ik vind deze combinatie ontzettend leuk, maar het is soms ook heel druk. Veel bloggers hebben fulltime de tijd om aan hun blog te werken, ik moet het tussen mijn normale werk door doen. Ik blog dus absoluut niet om er rijk van te worden, maar gewoon omdat ik dat leuk vind :).

Zumba2

Nieuwe uitdagingen
Momenteel heb ik een heel aantal nieuwe uitdagingen. Ik vind het leuk om die met jullie te delen.

 • Sinds een paar maanden werk ik samen met Divimove, een bedrijf dat mij begeleid in het maken van mijn YouTube video’s. Ik vind het belangrijk dat de kwaliteit van mijn video’s goed blijven en daarom vind ik het erg fijn om wat hulp daarbij te krijgen. Zij kijken kritisch naar mijn uploads en geven me tips over wat beter kan.
 • Als diëtist werk ik steeds meer samen met huisartsen. Een van de huisartsenpraktijken in de buurt stuurt alle patiënten die daar belang bij hebben, naar mij door. Ik vind dat ontzettend leuk, omdat ik op deze manier veel verschillende mensen zie. Zo kan ik op het ene moment een jongeman begeleiden die graag wil afvallen en zie ik het volgende moment een oude vrouw met diabetes en een hoog cholesterolgehalte. Die afwisseling houd me super scherp!
 • Tenslotte ben ik deze maand gestart met een cursus/opleiding voor sportdiëtist. Als diëtist kun je natuurlijk gewoon sporters begeleiden in hun voeding, maar ik wilde hier graag veel meer over weten! In de cursus leer je allerlei sporters begeleiden, ook topsporters die te maken krijgen met veel reizen, uren trainen per dag en dopingcontroles. Voor deze cursus ben ik de komende tijd regelmatig in Arnhem te vinden, op sportcentrum Papendal. Vorige week dinsdag was de eerste cursusdag, vandaag is de tweede. Na vorige week ben ik ontzettend enthousiast geworden en ik heb dan ook mega veel zin om heel veel bij te leren.

Dietist

Druk…
Kortom, er gebeurt momenteel erg veel in mijn leven! Ik word hier ontzettend gelukkig van, maar ik moet ook goed op mezelf blijven letten. Mijn blog blijft ik super belangrijk vinden, ik streef er dan ook zeker naar om elke dag te blijven uploaden. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat dit gaat lukken! Ook zullen jullie elke week een video blijven zien. Deze verschijnt op maandag, met af en toe een tweede video op vrijdag.

Verzoekjes?
Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik het super leuk vind om in te spelen op jullie wensen. Daarom wil ik in dit artikel ook gelijk de kans nemen om te vragen wat jij graag zou zien op optimavita.nl. Wat vind je leuke artikelen en wat vind je minder? Ik schrijf tenslotte voor jullie, dus jullie feedback is ontzettend belangrijk voor me. Het aantal bezoekers stijgt de laatste weken weer flink, dus er zullen een hoop nieuwe kijkers zijn die misschien nog een aantal dingen missen? Kom maar op met je tips!

Ik hoop dat jullie dit mini-kijkje in mijn leven leuk vonden :).

Groetjes, Marloes

Wat zou jij leuk vinden om te zien op optimavita.nl?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (25)
 1. Bea 7 jarengeleden

  Wow Marloes, als je zo alles eens op een rijtje zet, dan ben je echt wel met veeeeel bezig! petje af dat je dit allemaal doet en met zo veel enthousiasme! Zelf volg ik ook nog een extra opleiding naast mijn fulltime job en ik begrijp maar al te goed hoe veel het je leven veranderd. En er zo positief mee bezig zijn, is de enige manier om het allemaal vol te houden, dus doe zo voort!

  Van mij mogen de gezonde recepten waar je de gezondere versie vergelijkt met de gewone versie blijven komen en de reviews vind ik ook altijd heel tof!

  Reageer
 2. Danielle 7 jarengeleden

  Oh wat leuk! Ik wist helemaal niet dat je samenwerkte met Divi.. wel gaaf hoor! Ben benieuwd naar de verbeteringen in je video’s! Gaaf ook dat je je blijft ontwikkelen als diëtiste! Je nieuwe opleiding lijkt mij erg interessant :)!

  Reageer
 3. Yamina 7 jarengeleden

  Ik wil je graag een compliment geven Marloes. Ik kom al enige tijd op je blog en vind je artikelen echt goed. Daarnaast vind ik het ontzettend knap wat je allemaal doet. Je bent een voorbeeld voor vele! Je bent een topper!

  Reageer
 4. Marvin 7 jarengeleden

  Je bent er maar druk mee! Goed dat je je verder blijft ontwikkelen, lijkt mij ook leuk om in de nabije toekomst ook een studie tot sportdiëtist te volgen 🙂

  Reageer
 5. Jaclyn 7 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik ben voornamelijk een meelezer maar kijk dagelijks op je blog!
  Sinds een tijdje ben ik bewust gezonder gaan leven en door jouw blog weet ik wat goed is voor mijn lichaam en met welke producten ik alleen maar ‘rotzooi’ eet. Ik heb nauwelijks meer behoefte aan ‘suiker’ maar heb door jou ook geleerd om af en toe te mogen zondigen! Ook weet ik door jouw blog hoe ik mijn sportweek het beste in kan delen om optimaal resultaat en genoeg rust te krijgen! Ik zou zeggen ga zo door!!

  Ik vind feiten/fabels van producten en reviews waarin je producten met gezonde producten vergelijkt vooral erg fijn!!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Wow, super thanks voor je lieve reactie!! Een dank je wel voor je feedback.

   Reageer
 6. Lotte 7 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik lees al een tijdje je blog en vind het heel leuk en interessant om te lezen! Fijn om eens een ‘normale’ blog over gezondheid/sporten/afvallen te lezen, ipv al het gedoe met quinoa, superfoods, acaibowls e.d.
  Wat ik me echt afvraag.. Ik ben momenteel bezig met afvallen en wil +/- 5 kg afvallen. Ik eet nu zo’n 1300 a 1400 kcal op een dag. Ik heb een eetstoornis verleden en wil dus niet opnieuw terug vallen. Als ik teveel bezig ben met eten/gewicht/sport, ben ik bang dat ik terugval. Maar als ik bijv. jou blog lees, jij bent ook heel veel bezig met eten/gewicht/sport e.d. Hoe weet je dan het verschil, of je er op een ‘gezonde’ manier mee bezig bent, of op een ‘ongezonde’ manier?

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Ik denk dat het is of het je leven positief of negatief ‘beheerst’. Ik krijg een vrolijk gevoel van het nadenken over wat ik ga eten. Bij een eetstoornis word je er vaak gestresst van. Leuk idee voor een uitgebreid artikel!!

   Reageer
 7. Agnes 7 jarengeleden

  Hoi Marloes, ik blijf op zoek naar gezonde tussendoortjes en gezonde soorten lunch ? ook raak ik geïnspireerd van verhalen. Ook vind ik die uitleg over bepaalde producten erg interessant zoals over de Breaker, dat leert met de juiste soorten te kiezen die ook nog eens lekker en voedzaam zijn.
  Groetjes Agnes

  Reageer
 8. Ilonka 7 jarengeleden

  He Marloes!

  Ik ben echt super blij dat jij je blog schrijft! Dus ik hoop dat je er in je drukke schema tijd voor blijft houden 😉 Persoonlijk lijkt het mij wel interessant om te lezen hoe je nou een weekmenu voor jezelf moet opstellen. Dit vind ik altijd lastig, maar het helpt mij wel. Als ik niet plan wat ik ga eten in een week eet ik vaak tosti’s ‘s avonds…
  Waar moet je op letten? Hoe hou je alles in balans en wissel je goed af? (Ik ben ook nog vega, dus altijd weer even zoeken 🙂 )

  Groetjes Ilonka

  Reageer
 9. Paula 7 jarengeleden

  Leuk Marloes, zijn weer een paar mooie uitdagingen! X

  Reageer
 10. Mieke 7 jarengeleden

  Wow je bent er maar druk mee. Respect hoor! Je ziet dat hier echt je passie in ligt, leuk dat je ons op die manier meeneemt met je blog en ik in ieder geval veel mag/kan leren. Zelf ben ik eigenlijk opzoek naar een soort work – out of eigenlijk oefeningen voor elke dag van maximaal 10 minuten. Gewoon in de ochtend of voor het slapen gaan. Of heb je al zoiets?

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Oeh….das een leuk idee! Ik ga die opnemen binnenkort. Dank je wel! Ik heb al wel een aantal korte workouts, maar nog niet een voor het hele lichaam volgens mij…

   Reageer
 11. Vera 7 jarengeleden

  Erg inspirerend om je persoonlijke verhaal te lezen. Ik vind het heel mooi als mensen in hun leven hun passie vinden, behouden en er mooie dingen mee doen.

  Ik vind je blog (bijna) elke dag super! En als er een artikel is dat iets minder mijn interesse heeft, vind ik dat eigenlijk ook okee 🙂
  Misschien wat ideeën voor de toekomst:
  – Een workout-challenge waarbij jij bijv. op maandag de challenge als workout in een video laat zien en dat we die video bijv. die week om de dag kunnen doen. En dan de week erna een vervolg op die video , een workout in een hoger level.
  – Af en toe een inspirerend verhaal van een lezer(es) over zijn/haar leven/sport/gezondheid. Nu zijn er wel de ‘your day in foods’. ook daar haal ik wel inspiratie ook. Dit zou wellicht een aanvulling kunnen zijn. Net als een persoonlijke kijkje soms in jouw leven vind ik dat ook wel een leuke. Misschien met foto’s van zijn/haar koelkast, boodschappenmandje ofzo.
  – Toch nog eens nieuwe suggesties voor de warming-up (is nu volgens mij 1 video van) en voor een nieuwe stretch-routine. Ik gebruik deze graag en vind een nieuwe versie ook wel weer leuk.
  – Ik vond de workout- video van ‘evenwicht voor de wintersport’ ook een fijne workout. Iets in die stijl…voor bepaalde spiergroepen misschien.
  – En natuurlijk alle recepten! Ga daar vooral mee doen 🙂

  Hopelijk blijft het je lukken je blog dagelijks te doen. Al zou ik het ook wel snappen als er bijvoorbeeld 1x per week de komende tijd een ‘oud artikel’ verschijnt als een terugblik. Of een samenvattend artikel over een thema zoals ontbijtjes etc.

  Ik wens je gewoon veel succes…ik lees dagelijks met veel plezier je blog, daarvoor BEDANKT!!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Hoi Vera, Wat ontzettend fijn dat je zo de tijd hebt genomen om met me mee te denken! Ik ga zeker kijken of ik iets met je tips kan. Jij ook bedankt voor je enthousiasme!

   Reageer
  • Alia 7 jarengeleden

   Ik ben het helemaal eens met het tweede punt. Ik ben er ook fan van om lekker de voyeur te spelen en in de supermarkt in andermans mandje te kijken, dus waarom niet op je blog?
   Verder valt het me ook op dat er niet veel ovenrecepten op je blog staan. Zelf vind ik ovenschotels ideaal voor restjes en ook omdat je dan een half uurtje hebt om nog even in het huishouden bezig te gaan.
   Ik heb nu twee keer in de week avonddienst en hierbij kan ik alleen met een magnetron koken (en eventueel heet water uit de automaat). Ik grijp hierbij niet elke keer terug op de standaard maaltijdsalade of magnetronmaaltijd, maar kies ook regelmatig voor een kop (zelfgemaakte) groentesoep met brood en bijvoorbeeld een zak rauwkost met een blikje tonijn en (in de magnetron opgewarmde) bonen. Misschien leuk om eens een verzamelartikel te maken van recepten die onder deze categorie vallen.

   Verder vind ik het erg gaaf om te zien waar je je allemaal mee bezig houd en blijf ik trouw optima vita weer opzoeken, omdat deze stijl van eten en bewegen in vrijwel ieder leven is toe te passen en ook nog eens vriendelijk is voor de portemonnee!

   Reageer
   • Marloes 7 jarengeleden

    Wat leuk om te horen! Ik zal inderdaad eens wat ovengerechten plaatsen!

    Reageer
 12. Amber 7 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Jouw blogs en filmpjes vind ik altijd leuk om te bekijken en ideeën uit te halen.
  ( De kwark-appel cake ga ik morgen proberen). Vind de ‘my day in food’, de vlogs en recepten ook erg inspirerend!

  Verder zou je misschien eens tips kunnen geven over aankomen op een gezonde manier en met gezonde producten (tussendoortje en drinken met wat erin). Probeer dit zelf al een tijdje maar lukt nog niet zo.

  Groetjess 🙂

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: