Leefstijl Persoonlijk

Optimavita.nl bestaat vandaag 2 jaar!

Door

Bovenaan

Vandaag is voor mij best een speciale dag, het is namelijk precies 2 jaar geleden dat het eerste artikel op optimavita.nl verscheen. Dit moest natuurlijk gevierd worden. Als jullie me inmiddels een beetje kennen, weten jullie dat dit niet met wortels, komkommer of een groene appel gebeurt. Ik heb met vriendinnen Ati en Rasheeda een heerlijke high tea gedaan! Het leek me leuk om vandaag eens stil te staan bij mijn ervaringen de afgelopen twee jaar én ik vertel je over mijn plannen met optimavita.nl voor in de toekomst.

Mijn ervaring van de afgelopen twee jaar
Aan de ene kant lijkt het zo kort geleden dat ik besloot een blog te starten. Ik zocht regelmatig naar informatie over bewegen en voeding, maar ik merkte dat ik daarvoor op verschillende sites moest kijken. Bij veel fitnessgoeroes was ik super benieuwd naar hun voedingspatroon, maar hier vertelden ze op hun blog maar heel weinig over. Zeker in het Nederlands was er niet zoiets te vinden. Ik besloot na lang twijfelen dit zelf te gaan doen! Het lijkt wel gisteren dat ik die beslissing maakte, soms voel ik mezelf nog steeds een beginnende blogger en besef ik niet dat ik alweer zo lang bezig bent.

Aan de andere kant kan ik me geen leven zonder optimavita.nl voorstellen. Het klinkt misschien stom, maar voor mijn gevoel hoort dit al jarenlang bij mijn leven. Elke ochtend kijk ik even naar de bezoekersaantallen van de vorige dag en meerdere keren per dag lees ik met een grote glimlach al jullie lieve reacties.

Ik ben ontzettend blij met jullie als mijn lezers. Vooral voeding is een moeilijk onderwerp om over te schrijven, omdat er 100 verschillende meningen zijn. Ik was daarom vooraf bang voor veel negatieve reacties. Ik wil jullie mijn mening vertellen en weet dat er ook andere opvattingen zijn. Mijn angst is tot nu toe echt compleet onterecht geweest. Vrijwel nooit krijg ik negatieve reacties, alleen maar opbouwende kritiek die ik juist heel erg waardeer! Op andere blogs zie ik dat regelmatig anders, ik ben jullie daar dus super dankbaar voor!

Collage High Tea
Voor deze high tea gingen we trouwens naar PS! Koffie, Kunst & Chocola in de Oude Kijk in’t Jatstraat in Groningen. We kregen heerlijke scones met room en jam, ciabatta met pesto, appeltaart, worteltaart en cheesecake en verschillende soorten bonbons. Alles is zelfgemaakt en súper lekker. Echt een aanrader. Let ook even op de  2 die we tussen de bonbons hebben gezet :). 

Bezoekersaantallen
Een jaar geleden vertelde ik jullie dat de hoeveelheid bezoekers was verdubbeld. Dit is nu weer het geval, als ik het vergelijk met cijfers van vorig jaar. Waar ik vorig jaar tussen de 1500 en 2000 bezoekers per dag had, zijn dat er nu tussen de 3000 en 4000 per dag!
Voor mij is dit nog steeds heel onwerkelijk. Soms probeer ik me een groep van 3500 mensen voor te stellen die naar mij luistert als ik iets vertel, daar kun je bijna een stadion mee vullen! 😀

Mijn plannen
Hele gerichte plannen heb ik eigenlijk niet. Ik heb vooral nog steeds heel veel plezier in het schrijven van mijn artikelen en ga hier dan zeker nog een hele poos mee door! Naast mijn blog, blijf ik gewoon mijn spreekuren houden in mijn praktijk en ik blijf mijn sportlessen geven. Juist de combinatie geeft me super veel energie. Soms is het even heel erg druk, maar er zijn ook periodes dat ik meer vrije tijd heb. Ik vind deze afwisseling alleen maar fijn!

Ik blijf het super leuk vinden om in te spelen op wat jullie willen lezen/zien, dus ik hoop van harte dat jullie me ideeën blijven sturen. Het is voor mij ontzettend waardevol om te horen wat jij graag leest of ziet op de site of op YouTube. Ook hoor ik graag wat je minder vindt en wat je juist mist. Door tips van lezers heb ik al een aantal super goede aanpassingen kunnen doen aan de site. Zoals bijvoorbeeld laatst de ‘print’ knop onderaan ieder artikel. Kom dus maar op met jullie feedback!

Voor nu alleen nog een super groot DANK JE WEL! Voor al jullie enthousiasme.

Liefs, Marloes

Volg jij me al lang? Of pas net? Zijn er dingen die je mist?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (49)
 1. Bart 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd met je optimavita verjaardag Marloes!!

  Reageer
 2. Miriam 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes, chapeau! Ik volg je ongeveer een jaar nu en lees trouw je artikelen. Kan een positief duwtje in de rug goed gebruiken als het gaat om gezond leven. Maar vind het ook erg leuk om te zien (en horen in je video’s) dat je zo enthousiast bent over wat je doet, ook daar neem ik een voorbeeld aan. Zet ‘m op voor de komende tijd! Groet, Miriam

  Reageer
 3. Renate 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd met je nieuwe mijlpijl 😀 nieuwe lezer hier, sinds een weekje, maar ik blijf zeker hangen!

  Reageer
 4. Renata 8 jarengeleden

  Leuk, een bijna naamgenote hierboven!
  Gefeliciteerd met je 2de verjaardag. :-)) Ik lees je site nu een tweetal maanden en ik heb al zoveel mogelijk oude artikels gelezen. Je bent echt een inspiratiebron en een goed voorbeeld. Je bent leuk, fris en enthousiast. Blijf zo verder doen. Veel succes nog!

  Reageer
 5. Manon 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd!

  Reageer
 6. hester 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd! Wat gek twee jaar pas, ik dacht dat je site al langer bestond. Ik lees hem dan echt al vanaf het begin zie ik nu in. Ik vind hem altijd wat anders dan andere blogs, alles is duidelijk en je bent niet zo trendgevoelig ( a la glutenvrij, paleo enz.) waardoor dit voelt als een stabiel blog waar de informatie echt klopt. Dankjewel!

  Reageer
 7. Mellie 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd marloes! Ik lees je artikelen nu alweer een jaar lang elke dag en heb er super veel aangehad en heb er ook nog steeds super veel aan! Bedankt daarvoor en ga zo door!;)

  Reageer
 8. Mieke 8 jarengeleden

  Hi Marloes,

  Gefeliciteerd met je 2e optimavita.nl verjaardag! Fijn om te lezen dat je er gewoon mee doorgaat, want juist de combi van haalbare, duidelijk uitgelegde oefeningen en goede “normale” voedingsadviezen maken je site bijzonder. In ieder geval zorgen ze er bij voor dat ik regelmatig terugkom als ik weer eens steuntje in de rug nodig heb.

  Reageer
 9. Elke 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes! Ik heb je site nog maar een maand of 2 geleden ontdekt maar je hebt mijn leven echt in positieve zin veranderd! Ik voelde me niet zo goed in mijn vel door weinig sporten en veel snoepen en ik voelde dat het tijd was voor verandering! Je bent een echte inspiratiebron en ik heb veel aan je tips! Als alleenstaande mama van 2 kleine kids is het niet zo makkelijk om regelmatig te gaan sporten maar ik doe nu je workouts thuis 3 à 4 keer per week! Dus bedankt, en doe zo verder!

  Reageer
 10. kim 8 jarengeleden

  Lieve Marloes, GEFELICITEERD!!
  Ik lees al vele maanden elke dag je blog. Ik vind het ontzettend leuk en ik heb er erg veel van geleerd. Heel erg bedankt daarvoor. Ik hoop dat je nog heeeeeeeeeeeel lang doorgaat.
  Liefs Kim

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Ik geniet ontzettend van al jullie lieve reacties!! 😀

   Reageer
 11. Lotte 8 jarengeleden

  Hieper de piep; HOERA!
  Gefeliciteerd meis, wat ben je goed bezig!
  Ik volg/lees je blog nu ook ongeveer een jaar en met veel plezier kan ik je vertellen!
  Het lezen van je artikelen houdt mij on track, niet dat ik alles doe/uitprobeer wat je schrijft (I wish…) maar je inspireert me zeker en ik haal er voor me zelf die dingen uit die bij me passen. Daarnaast vind ik het leuk, je beetje bij beetje te leren kennen gewoon als de Marloes achter alle artikelen.
  Ik ben blij dat ik je gevonden heb! Op naar nog vele jaren die mogen komen!

  Reageer
 12. Astrid 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes,
  Ik lees je blog al meer dan een jaar, iedere dag!! Je geeft een hoop goede en leuke informatie. En niet te vergeten je heerlijke recepten waarvan ik er al regelmatig een paar heb gemaakt.
  Ik hoop nog lang van je artikelen te mogen genieten.
  Groetjes Astrid

  Reageer
 13. marjolein 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd met 2jarig bestaan van OptimaVita!
  Ik vind het geweldig om hier mee te lezen, leuke en hulpvolle informaties!

  Bedankt en ga zo door! Geniet van het feestje!

  Reageer
 14. Suzanne 8 jarengeleden

  Goed bezig hoor, gefeliciteerd!Heb je ook gezien dat jouw website ook getipt is als een van hun favorieten in het Healthy You magazine van deze maand?Ik weet niet meer precies welke pagina, maar het gaat over fitnessoefeningen thuis uit kunnen voeren m.b.v. you filmpjes!

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   AAaahhhh wat leuk! Dat wist ik niet Suzanne. Dank je wel voor de tip! 😀

   Reageer
 15. Anita Kiezebrink 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd. Superleuk blog wat ik elke ochtend als eerste open om even te kijken wat er vandaag op staat. Leuke workouts om te volgen en een nuchtere, realistische kijk op hoe je om moet gaan met eten. Superblog!

  Reageer
 16. Greetje 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd! En vooral doorgaan, ik lees de artikelen met veel plezier!

  Reageer
 17. sylvia 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd marloes:-) hoop dat je nog jaren doorgaat..gr Sylvia

  Reageer
 18. Sandra Stieding 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd, 2 jaar. Dat betekent dat ik je volg niet zo lang nadat je begonnen bent, wat leuk. Ga zo door!
  Sandra

  Reageer
 19. Niels Thijssen 8 jarengeleden

  Marloes: van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

  Reageer
 20. Paula 8 jarengeleden

  Oh ziet er lekker uit! En je hebt het verdiend!

  Gefeliciteerd met je 2 jaar! Zo leuk om bijna elke dag een stukje van jou te lezen/zien en tijdens een workout jou in mijn huis te horen! 😉

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   🙂 Zo kunnen we toch gezellig samen sporten 😉

   Reageer
 21. Marije 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd! Ik denk dat ik nu een paar maanden je blog lees. Ik ben er ongelofelijk blij mee! Het eerste wat ik doe zodra ik ‘s ochtends of ‘s middags mijn laptop opstart is even op je blog een nieuw artikel lezen 🙂
  Gewoon even bezig zijn met gezond leven geeft dan weer motivatie voor de rest van de dag.

  Reageer
 22. Marlies 8 jarengeleden

  Wauw, proficiat! Ik volg je intussen al meer dan een jaar maar liet nog nooit een reactie achter. Ik vind dat je ontzettend goed bezig bent en lees je stukjes altijd met veel plezier. x

  Reageer
 23. Marion 8 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd met het 2-jarig bestaan van je blog! Al bijna anderhalf jaar lees ik met veel plezier dagelijks je artikelen. Soms reageer ik, vaak ook niet, maar ik haal in ieder geval veel motievatie en inspiratie uit je artikelen. Ik vind het bijzonder knap dat je elke dag weer iets nieuws weet te vertellen!
  Chapeau en ga zo door! 🙂 🙂 🙂

  Reageer
 24. barbara 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd met je jubileum en bedankt voor al je inzet en energie. De afwisseling in je blogs is heerlijk, wat zal er vandaag weer komen?? altijd een verrassing. En geen moeilijk gedoe met dieet-trents en ingewikkelde ingredienten. Ook je chalanges zijn super en realistisch. (genietmomentjes mogen was een echte eye opener voor mij, dus niet meer: de dag is nu toch al verpest…)

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Leuk om te lezen Barbara! 😀 Dank je wel!

   Reageer
 25. Karin 8 jarengeleden

  Ha Marloes
  Een paar weken geleden reed ik vanuit Utrecht naar Groningen en kwam langs Paterswolde.
  Ik zei tegen mijn man hier woont Marloes je weet wel van die lekkere recepten 🙂

  Ga zo door,lees elke dag je site!

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Hahah, dat kan inderdaad heel goed kloppen Karin! Alleen woon ik daar niet hoor ;). Daar is mijn praktijk.

   Reageer
 26. Lilian 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd! Goed gedaan hoor! Ik lees elke dag trouw je verhalen.
  Ik zou nog wel eens iets willen lezen over of je ontgiften nodig vindt. En hoe dat dan (niet al te streng) kan.
  En hoe lang het duurt voordat je lijf gewend is aan een leven met een hoop minder toegevoegde suiker (ben al zoooo lang daarmee bezig , zeker 5 maanden en weet niet of ik al veel verbetering merk)

  Reageer
 27. Vera 8 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!!!!
  Ik kan weinig toevoegen aan de ontzettend lieve reacties van zoveel lezers. Je hebt een fantastische blog opgezet. Ik vind het heerlijk om ‘s morgens op je site te kijken naar een nieuw artikel. En ik vind het ook super om de reacties van iedereen te lezen. Zoals je zelf al zegt zijn er veel positieve reacties. Heel bijzonder, volgens mij vooral door jouw eigen positiviteit, de ruimte die je geeft aan iedereen om zijn/haar eigen mening te hebben.
  Zo, en nu ga ik weer ‘met jou sporten’ 🙂 …met één van je workouts… 🙂

  Reageer
 28. Patricia 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes , Ik geniet ook ontzettend van je receptjes en van de workouts die jij vol overgave samen met mij doet .
  Dank u wel meid .

  Reageer
 29. Amber 8 jarengeleden

  Super, gefeliciteerd!
  Ik kijk altijd met veel plezier jou youtube filmpjes en blogposts dus ik hoop dat je nog heel lang doorgaat 🙂
  Mijn favoriete blogger ben je geworden 😉
  xx

  Reageer
 30. Bernd 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd met twee jaar, Marloes 😀

  Reageer
 31. Priscilla 8 jarengeleden

  Hee Marloes, van harte gefeliciteerd met het 2-jarig bestaan van je website!
  Daar kun je super trots op zijn 😀 Ik lees je artikelen dagelijks met veel plezier!

  Ik ben trouwens benieuwd wat jij vindt van voedingstrends zoals ‘Raw till 4’, ‘If it fits your macros’ e.d.
  Ik weet dat je normaal niet zo van de trends bent, maar zou je hier wat meer informatie over kunnen geven, en wat jij ervan vindt? Waarom het wel/niet goed zou zijn.
  Groetjes Priscilla

  Reageer
 32. Monica 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes, met het twee jarig bestaan van jou website.
  Ik kijk geregeld en haal er veel leuke en handige tips uit.
  Ik zou zeggen, ga zo door!

  Groetjes Monica

  Reageer
 33. Danielle 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd!!
  Ik volg je blog al langer dan een jaar, weet nog dat je toen ook vertelde over de bezoekersaantallen. Maar voor mn gevoel ist nog helemasl niet zo lang 🙂
  Ik vind t leuk dat je blogs plaats over voeding en bewegen en wat je zegt: je last duidelijk zien dat dit jouw mening is en dat dat voor iedereen anders kan zijn. Ik denk dat je dat heel goed doet, daarmee laat je anderen in hun waarden, waardoor zij dat denk ik ook bij jou doen (mijn verzinsel hoor) Ik vind t iig fijn om te lezen!
  Owja en ook goed dat je dingen oppakt die nu spelen zoals die ene blog over dat meisjes graag een “ik weet niet meer hoe het heet – iets met doorkijkgaatje bij je bovenbenen, onder je billen- hihi ” je weet vast wel wat ik bedoel. 😉
  Succes en ga zo door!!

  Reageer
 34. Mickey 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd! Wat een mooie mijlpaal! En wat goed dat je na al die tijd zoveel mensen helpt en inspireert om gezonder te leven! Mij heb je ook enorm geholpen om meer te gaan bewegen. Doe je workouts nu twee keer in de week, en wil dat zo verder uit gaan bouwen.
  Een vraagje. Zou je ook een keer een video willen maken met meer dansbewegingen erin? Ik oefen namelijk graag op muziek, en soms is wat dans dan wel leuk daarbij!
  groetjes en veel succes!

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Ik ga mn best doen, maar op vrijwel alle muziek zit een copyright. Ik mag dit niet zomaar gebruiken in mijn video’s! Dit staat in het contract dat ik heb met Youtube.

   Reageer
 35. Wil 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd!
  Volg je regelmatig. Recepten die mij aanslaan print ik uit. Bewaar ze onder kopje Optima.
  Veel succes verder!!

  Reageer
 36. Peter 8 jarengeleden

  Gefeliciteerd,
  Een dag te laat, maar natuurlijk ook de felicitaties van mij.
  Ik vind het geweldig om te zien hoe je van een idee naar een daadwerkelijk blog gegaan bent. En twee jaar later zoveel trouwe bezoekers per dag.

  Vooral je inzet om ELKE DAG weer een item te plaatsen vind ik bewonderenswaardig. Ik wist niet dat er zoveel te vertellen was over voeding en bewegen, zonder in herhaling te vallen of minder enthousiast te vertellen.
  Je kracht ( en waarschijnlijk ook de reden van weinig negatieve reacties ) is volgens mij dat je een hele duidelijke, maar bovenal open mening/visie geeft, zonder jou mening op te dringen.

  Keep up the good work en blijf je volgers inspireren!!!!!!

  Gefeliciteerd
  Peter

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Wat een super lieve reactie Peter! Heel erg bedankt. Ik ga zeker mn best doen. Als ik even geen inspiratie heb, dan helpen jullie me altijd super :D.

   Reageer
 37. fa 8 jarengeleden

  Wow al 2 jaar… gefeliciteerd met twee jaren blog

  Reageer
 38. Ilona 8 jarengeleden

  Alsnog gefeliciteerd! Ik heb ontzettend veel aan je site en wil jou bedanken voor de inspirerende artikelen/recepten en workout video’s.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: