Leefstijl Persoonlijk

Mijn Sportweek: Tussen kerst en oud & nieuw

Door

Sportweek kerst

Wat een ontzettend leuke dagen vind ik dit! Veel gezelligheid met vrienden en familie en iedereen is in de vakantie-stemming. Ik moet gewoon werken, maar ik heb het wel rustiger dan normaal. Ook wat meer tijd voor mezelf dus! Erg welkom na de drukke tijd tijdens mijn studie. Op feestdagen eet ik duidelijk minder gezond dan normaal. Ik vind dat geen probleem, juist super lekker! Tussen de dagen door let ik wel weer wat meer op. Ook vind ik het fijn om wel regelmatig te blijven sporten. Het is soms wat puzzelen met indelen, maar het lukt me toch! Hoe ik deze sportweek heb ingedeeld, vertel ik je vandaag.

In het verleden heb ik ook wel gesport tijdens de feestdagen. Ik ging dan bijvoorbeeld ‘s ochtends voor het kerstontbijt even hardlopen. Deze keer had ik er gewoon echt geen zin in. Ik wilde lekker ontspannen, een beetje uitslapen en heerlijk genieten van de tijd samen met mijn familie. Dat betekent wel dat ik het super fijn vind om op de andere dagen wat meer te sporten. Uiteindelijk zag mijn afgelopen sportweek er zo uit:

Vrijdag: 1e kerstdag, dit was voor mij een rustdag. Alleen een korte wandeling met de hond van Sven (mijn vriend).

Zaterdag: 2e kerstdag, ook een rustdag! Wel maakten we een wandeling op het strand, wat ook een soort van topsport was door de harde wind ;).

Collage kerst

Zondag: Vandaag gingen we langs mijn opa en oma en we haalden kennissen van Schiphol. Eenmaal thuisgekomen rond 18:00uur, hadden we het idee om misschien nog even een half uurtje te gaan cardio’en. Maar…….daar hadden we toch geen zin meer in na het eten, haha. Ik moest het de komende dagen dus echt gaan doen met sporten!

Maandag: Na 3 dagen minder gezond eten, had ik echt weer zin om normaal te doen en lekker te sporten. Ik vond het dan ook super fijn dat ik moest lesgeven op de sportschool. Ik gaf een uur spinning, waarin ik heerlijk heb geknald! Met spinnen zweet ik altijd meer dan ooit (I know…TMI), want ik ontzettend goed vond voelen na 3 rustdagen. Ook gaf ik een uur de ‘Golden Girls’ les, dan zijn de oudere dames van de sportschool. Voor mij is dat niet heel intensief, maar ik was toch lekker nog een uurtje in beweging.

Zumba2

Dinsdag: Ik moest weer lesgeven, wat is het toch fijn dat dit deels mijn baan is! Sporten en geld verdienen tegelijk…heaven! Ik gaf een uur zumba en een uur bodypump, lekker intensief dus.  Ik merk wel dat ik het heel erg gewend ben, ik doe dit namelijk elke week 2x. Hierdoor heb ik zelden spierpijn. Bovendien is zumba puur cardio en bodypump kracht, dus is het goed te combineren.

Woensdag: Ik besloot ‘s ochtends te beoordelen hoe ik me voelde, ik had totaal geen spierpijn en zin om te sporten! Ik deed 15 minuten cardio op de stairclimber en vervolgens een heleboel oefeningen voor mijn benen en billen (en een paar buikspieroefeningen tussendoor). In totaal trainde ik ongeveer een uur.

PicMonkey Collage

Donderdag: Ik typ dit op woensdag (gisteren voor jullie) en weet dus nog niet hoe ik me vandaag voel :). Ik heb al wel bedacht dat ik morgen een workout video op wil nemen! Jullie vragen al een tijdje om een langere video, dus ik denk dat ik me lekker 30 minuten voor de camera in het zweet ga werken :).

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling!! Morgen zal er een artikel verschijnen met een terugblik op het optimavita-jaar. Vorige jaren deed ik dat op oudejaarsdag en plaatste ik op nieuwjaarsdag alleen een nieuwjaarswens. Dit jaar wil dat iets anders doen, zodat jullie op alle dagen iets informatiefs te lezen hebben :).

Oh….en 2 januari starten we natuurlijk met de challenge!!

Fijne jaarwisseling en alvast een stralend 2016!

Groetjes, Marloes

Wat deed jij de afgelopen week aan sport? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (14)
 1. Charlotte 7 jarengeleden

  Ik ga straks nog een uurtje sporten, aangezien ik een vrije dag heb en geen feestmaaltijd moet klaarmaken vandaag.
  Doe zo verder met je blog in 2016 Marloes! Voor mij was je in 2015 dé topblog, echt kwalitatieve artikels!

  Reageer
 2. Sonja Diane 7 jarengeleden

  Ik heb ook in een aangeoast schema lekker gesport. Eerste kerstdag 10 km hardgelopen, tweede kerstdag twee uur in de sportschool (cardio en kracht) zondag lekker thuis gebleven met mijn dochter en maandag weer twee uur sporschool. In de schoolvakantie van mijn dochter kan ik altijd wat langer blijver liggen ‘s morgens, dus in de kerstvakantie loop ik niet hard voor ik aan het werk ga. Volgende week een rustige week qua sport want 10 januari loop in de kwart van Egmond. Heerlijk, dat sporten!

  Reageer
 3. Lilian 7 jarengeleden

  Ehm… Eigenlijk alleen elke dag een half uur Wii fit. Beter dan op de bank zitten maar eigenlijk niet sporten.

  Reageer
 4. Marvin 7 jarengeleden

  De afgelopen week heb ik eigenlijk hetzelfde getraind als normaal. Was wel even puzzelen met de dagen en gewijzigde openingstijden van de sportschool, maar heb alles nog kunnen doen wat ik wilde doen. Vanmiddag ook nog even een workout en dan is morgen een rustdag 😉

  Reageer
 5. Vera 7 jarengeleden

  Tja, kerstvakantie….DE vakantie om met een stevige verkoudheid plat op de bank te liggen! Ik weet ‘t: ik werk me een paar maanden te pletter en heb dan precies genoeg energie om de kerstvakantie te halen. Want ziek melden van mijn werk is echt geen optie 🙂
  Dus de afgelopen week was een rustige week. Gisteren wel weer gesport, maar met een beginner-videootje. Dat was lang geleden dat ik er eentje van die gedaan heb! Maar na een griepje waarbij ik altijd last van mijn astma heb, moet ik gewoon rustig opbouwen. Meteen vol te keer gaan heeft dan geen zin. Dadelijk als het oliebollenbeslag moet rijzen, kan ik nog even een workout doen!
  Ik verheug me nu al stiekem op zaterdag….gezond er tegen aan.

  Marloes, ik wens je een hele fijne, gezellige avond en dank voor alle inspirerende artikels en video’s dit jaar. En ook voor alle anderen hier op de site: HAPPY NEW YEAR!

  Reageer
 6. Theodoortje 7 jarengeleden

  Ik sport in de sportschool nu ik zwanger ben, en doe dat vier keer per week.
  Kon alleen afgelopen zaterdag niet gaan omdat de sportschool dicht was en ik bij mijn moeder was blijven slapen na 1e kerstdag.
  Maar verder alle dagen hetzelfde.
  En omdat de sportschool vandaag vroeg dicht gaat ben ik vanochtend al geweest en dat was heerlijk!

  Bedankt voor het elke dag tijd maken voor je blog, heel veel plezier vanavond en op naar een mooi nieuw jaar met weer veel mooie optimavita artikelen!

  Reageer
 7. M 7 jarengeleden

  Hey Marloes, Mag ik vragen waar je die onwijs leuke sportlegging op de laatste drie plaatjes vandaan hebt? Ik zoek al heel lang zoiets 🙂
  Een gelukkig nieuwjaar alvast!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Die is van Under Armour :). Ik bestelde hem via Wehkamp

   Reageer
 8. Tamara 7 jarengeleden

  Ik beloof in 2016 meer te gaan sporten, in 2015 was dat eigenlijk alleen huishouden, wegens tijdgebrek…
  Ik wil je bedanken voor alle goede tips die ik heb gekregen, en voor je heerlijke recepten.
  In 2016 zal ik je zeker weer elke dag volgen!
  Fijne jaarwisseling!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Thanks! jij ook!

   Reageer
  • Alia 7 jarengeleden

   Is dat niet leuk voor een artikel? Hoe dat je sporten en huishouden met elkaar kan combineren?

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: