Afvallen Bewegen Persoonlijk Rust en ontspanning

Mijn sportweek #2 (Marloes)

Door

Collage lunge

Ik liet jullie eind juni zien welke sportmomenten ik die week had gehad. Sinds toen heeft Albert dit ook een aantal keer gedaan, maar ik eigenlijk nooit meer. Hoog tijd dus voor deel 2 van ‘Mijn sportweek’. Ik vertel jullie wat ik de afgelopen zeven dagen heb gedaan en hoe ik mijn sport- en rustmomenten verdeel.

Mijn weken bestaan nog steeds uit ongeveer 4 sportmomenten. Dit hoef ik eigenlijk niet eens zo zeer te plannen, ik mis het namelijk als ik een paar dagen niet heb gesport. Er zijn gerust ook weken dat ik minder zin heb, dan sport ik 3 keer. Ook zijn er weken dat ik 5x sport, maar dat komt niet heel vaak voor. Kijk mee naar de afgelopen week:

Zaterdag 30 november
Albert en ik waren van plan om naar de sportschool te gaan voor een circuittraining. Toen we wakker werden, zijn we Expeditie Robinson gaan kijken tijdens het ontbijt (op RTL gemist) en daarna hadden we beiden geen zin meer om te sporten. We besloten naar Groningen te rijden en lekker door de stad te wandelen. We hebben een heerlijk gewinkeld, koffie gedronken en we zijn naar een tentoonstelling geweest van World Press foto’s. Voor de mensen die in de buurt van Groningen wonen, echt een aanrader! De tentoonstelling is nog tot en met 15 december.

Zondag 1 december
Vandaag wilden we wel wat doen. We zijn naar de sportschool gegaan en hebben mee gedaan aan de bootcamp les van collega Patrick. Het was heel pittig, maar super lekker!

Maandag 2 december
Albert en ik hadden beiden spierpijn van bootcamp, vooral in onze benen en billen! Ik werk op maandagochtend als fitnessinstructeur op de sportschool en geef dan een buikspierkwartier. Nee, dat is niet waar….mijn stagiair gaf het buikspierkwartier en ik deed mee :-). ‘s Avonds moest ik een uurtje invallen voor een collega-zumbainstructrice, ik gaf een uur zumba.

1

Dinsdag 3 december
Op dinsdag geef ik zelf les op Sportrade, ik gaf eerst een uur zumba en daarna een uur pump. Ik merk dat ik de afgelopen tijd langzaam sterker wordt met pump, ik kan meer gewicht op mijn stang doen terwijl ik daarvoor denk ik wel een jaar dezelfde gewichten heb gedaan. Dat voelt goed! Mijn lichaam wordt nog steeds langzaam een beetje sterker.

Woensdag 4 december
Een rustdag, die ik ook echt wel even nodig had! Mijn spierpijn van bootcamp was er dinsdag nog steeds, de bodypump is dan extra pittig. Een dag rust is op zo’n moment ontzettend belangrijk, omdat je anders je lichaam alleen maar achteruit brengt. Ik vertelde hier eerder over in dit artikel.

Donderdag 5 december
Ondanks pakjesavond gaf ik gewoon les op de sportschool! Wederom pump en zumba. Op donderdag start ik met pump en doe daarna zumba, ik vind deze volgorde persoonlijk fijner. Zo worden mijn spieren na de krachttraining weer lekker los door het dansen. Ik probeer mijn zumbalessen flink intensief te maken, zodat het echt een vorm van conditietraining wordt. Ik vind het super om te zien dat mijn groep met een bezweet, maar voldaan gezicht de les verlaat.

Vrijdag 6 december
Weer een rustdag, we hadden alleen weer een kwartier buikspieroefeningen tijdens het werk in de fitnesszaal. Ik doe sinds een paar maanden 4x per week buikspieroefeningen (2x buikspierkwartier en 2x pump) en ik merk echt verschil! Ik voel me sterker tijdens het doen van de oefeningen en mijn buik wordt langzaam nog iets strakker. Dit komt natuurlijk ook door de combinatie met gezond eten en het doen van cardiotraining.

Dit was mijn afgelopen week! Een gemiddelde week met 4 (echte) sportmomenten. Dit ritme voelt goed, ik sport regelmatig maar het wordt niet teveel. Hierdoor houd ik er plezier in. Daarnaast probeer ik lekker af te wisselen en beoordeel ik per dag waar ik zin in heb.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!

Groetjes, Marloes

Ik ben ook benieuwd naar jullie week! Ben je net als ik tevreden over je beweegpatroon, of zou je het anders willen gaan aanpakken?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (4)
 1. Geertje 9 jarengeleden

  Leuk verhaal, klinkt als een geslaagde week!
  Zoals je hierboven omschrijft klinkt het helemaal niet lastig om 4 keer in de week te sporten. Je hebt natuurlijk wel het voordeel dat het ook je werk is..
  Ik zou graag zelf ook (minimaal) 4 keer in de week willen sporten, maar merk dat ik daar vanwege andere activiteiten ‘s avonds (vriendje/vriendinnen/bezoek/schoonmaken/boodschappen/etc…) vaak toch niet aan toe kom..
  Groetjes!

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   M’n werk is inderdaad echt een voordeel. Daarnaast is het belangrijk om het langzaam op te bouwen! Doe je nu 2x per week, begin dan met 3x. Eis niet van jezelf dat je een uur gaat, een half uurtje is ook prima. Zo bouw je het langzaam op en hoort het op een gegeven moment bij je patroon. Succes!

   Reageer
 2. Tamara 9 jarengeleden

  Hey Marloes,
  Ik ben nu ongeveer een dikke maand je oefeningen aan het mee volgen alsook je goede tips. Waarvoor dank! Ik merk al resultaat. Het is echt leuk om via jou ervaringen en kennis onze gezonde levensstijl te verbeteren. Ik heb een zoontje van 5 maanden jong en had al een zeker een jaar niet meer gesport. Voordien had ik een heel sportief leven en wou de draad weer oppikken en me fitter voelen. Dit lukt door jou advies super goed! Ik probeer 3x id week gevarieerd te sporten. Ik wil dit nu uitbreiden naar langer sporten dan bvb 45 min. per keer. Door het drukke moederschapsleven had ik nog niks gepost, maar bij deze thnx voor al je werk dat je hierin steekt! grtjs uit België

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Wat ontzettend leuk om te horen!! Heel veel succes verder daar in het warme zuiden 😉

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: