| 13 december 2013

Mijn sportoutfit-tic: Zweetbandjes!

Collage

Omdat ik vaak sport, vind ik het belangrijk om er een beetje leuk uit te zien in mijn sportkleding. Ik ben altijd op zoek naar sportkleding die lekker zit, functioneel is en er ook nog leuk uit ziet. Ik wissel vaak af, maar een aantal dingen doe ik vrijwel altijd hetzelfde. Zo vertelde ik al eerder over mijn favoriete kapsel tijdens het sporten, ook hier mix ik functionaliteit met uiterlijk. Een ander item wat eigenlijk constant terugkeert in mijn outfit is een zweetbandje halverwege mijn arm!

Ik krijg op de sportschool regelmatig de vraag of ik geblesseerd ben aan mijn arm, omdat ik er iets omheen heb. Nee, dat is mijn vertrouwde zweetbandje! Inmiddels is het zo ‘erg’ dat ik me kaal voel zonder, ik zal dan mijn hele sporttas doorspitten om te zoeken naar een eventueel verdwaald bandje.

Ik draag graag zweetbandjes om meerdere redenen.

 1. Ten eerste is het handig, als ik ga zweten tijdens een groepsles, vind ik het niet prettig om constant naar mijn handdoek te moeten grijpen om te voorkomen dat de druppeltjes over mijn gezicht lopen. Door een zweetbandje om mijn onderarm te doen, kan ik heel gemakkelijk mijn voorhoofd zweetvrij maken.
 2. Daarnaast vind ik het lekker zitten! Vraag me niet waarom, maar vooral wat bredere zweetbandjes vind ik fijn om mijn armen. Het geeft me een soort gevoel van stabiliteit en ondersteuning, wat natuurlijk eigenlijk onzin is.
 3. Als derde, ook niet onbelangrijk: ik vind het leuk staan! Een zweetbandje maakt in mijn beleving mijn outfit af. Als ik hem niet draag, mis ik iets als ik in de spiegel kijk.

Zweetbandjes

Gek genoeg is mijn zweetbandjes-collectie helemaal niet zo groot. Ik heb een stuk of 4 verschillende zwarte, variërend van smal tot breed. Daarnaast heb ik twee roze, die ik niet vaak draag omdat ik de stof en de kleur net niet helemaal leuk vind. Het liefst grijp ik naar mijn vertrouwde, brede, zwarte zweetbandje. Hierbij besluit ik dan ook om vaker verschillende soorten zweetbandjes te gaan kopen, om nog meer te kunnen matchen bij mijn outfit.

Hierboven heb ik er een aantal opgezocht die ik erg leuk vind. Ik merk dat ik toch wel snel naar Nike neig, omdat die het meeste variatie in kleurtjes heeft! Ook vond ik alle kleuren van de regenboog aan merkloze zweetbandjes op bol.com en ebay.com, ik denk dat ik die ook maar eens moet gaan proberen. Van de bovenstaande is de groene brede van Nike mijn favoriet, daarna de blauwe van Nike.

Ik ben benieuwd of ik de enige ben met deze zweetbandjes-tic, of dat een aantal van jullie dit herkennen. Let me know!

Groetjes, Marloes

Wat vind jij van zweetbandjes? Begrijp je mijn tic? Of heb jij misschien iets anders dat je altijd draagt of toevoegt aan je outfit?

 

4 reacties

 1. Hoi Marloes,

  leuk om te lezen! Ik heb zelf niets met zweetbandjes, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik niet zoveel op mijn hoofd zweet dat ik het weg moet vegen, haha.
  Ik heb overigens een heel andere vraag, wellicht voor een vraag maar raak artikel, maar het kwam nu in me op:
  Tijdens het hardlopen loop ik tegenwoordig met hetzelfde horloge als jij (Polar RC3 GPS met HR) maar elke keer weer valt het me op dat hoe langzaam of snel ik ook loop, mijn hartslag binnen no time torenhoog is. Als ik 9 kmh loop, wat voor mijn doen langzaam is, dan zit ik in zone 4 tegen zone 5 aan en als ik ook maar iets harder ga lopen zit ik voortdurend in zone 5. Nu weet ik van mijzelf dat mijn hartslag vrij snel stijgt en vervolgens lange tijd gelijk blijft, dus het fenomeen dat ik beschrijf is me niet helemaal vreemd, maar wat ik me afvraag is of ik daardoor wel effectief kan trainen, want zo train ik alleen maar anaeroob en dat lijkt me niet de bedoeling. Mijn vraag is dus wat ik hier aan kan doen en of het normaal is? Ik ben benieuwd 🙂

  Groetjes,
  Lilian

  1. Hey Lilian! Ik denk dat jouw maximale hartslag hoger is dan bij een gemiddeld persoon van jouw leeftijd. Het horloge berekent je maximale HF aan de hand van je leeftijd, dit is echter een schatting. Heel lang in je anaerobe zone training is niet mogelijk, omdat je door de verzuring dan niet meer verder kunt. Je zou eens een test kunnen uitvoeren om je maximale hartslag te bepalen, doe dit wel onder goede begeleiding.
   Ik herken echter wel dat je hartslag bij hardlopen snel vrij hoog zit. Trainen in zone 2 of 3 vind ik met hardlopen ook lastig. Constant in zone 5 zitten is echter fysiologisch niet mogelijk (maximaal ongeveer 2-3 minuten), dus ik denk dat je maximale hartslag verkeerd staat ingesteld. Ik hoop dat je hier iets mee kunt!
   Groetjes, Marloes

 2. Ik had nog geen ‘tic’, maar ik voel er één aankomen haha! Het is nooit in me opgekomen, maar zweetbandjes zijn gewoon ontzettend handig. Mijn handdoek valt namelijk regelmatig op de loopband – heel gevaarlijk! – en dan is dat probleem opgelost. Bedankt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram