Afvallen Leefstijl Persoonlijk Voedingstips

Let’s Talk: Eetstoornissen

Door

Vandaag een heel serieus onderwerp, dat in mijn ogen absoluut niet mag ontbreken op optimavita.nl, namelijk eetstoornissen. Ik merk dat heel veel lezers en kijkers van mijn blog en YouTube kanaal een eetstoornis hebben of ervan aan het genezen zijn. Ook hoor ik heel vaak dat mensen zich zorgen maken om vrienden of kennissen. Daarom deze video.De website waar ik in de video naar verwijs, is www.weet.info. Nogmaals, blijf goed op jezelf passen, ook al denk je dat jou dit nooit zal gaan gebeuren.

Groetjes, Marloes

Herken jij de symptomen waar ik over praat? Zou jij dit met vrienden bespreken?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. Marlous 6 jaargeleden

  Hele fijne vlog, Marloes!
  Ik ben zelf voor 90% hersteld van anorexia Op dit moment ben ik heel gezond aan het eten en sporten onder begeleiding van een personal trainer, maar ik merk wel dat het (voor altijd?) enorm oppassen blijft om niet terug te vallen.

  Reageer
 2. Marloes 6 jaargeleden

  Dank je wel naamgenootje ;). Ik merk inderdaad dat veel mensen hun hele leven moeten blijven opletten om niet terug te vallen. Veel succes!!

  Reageer
  • Marlous 6 jaargeleden

   Dank je wel!

   Reageer
 3. Amany 6 jaargeleden

  Ik denk ook de hele dag aan wat ik ga eten. En dan bedenk ik een hele gezonde maaltijd en ga ik boodschappen doen enzo…En dan zie ik een pizza in de koelkast. Pfff…Jep, dit gebeurt mij altijd. Misschien moet ik daar maar iets aan veranderen 😛

  Reageer
  • Vera 6 jaargeleden

   Haha…zo heeft iedereen z’n eigen valkuilen. Mijn speculoos-valkuil is alleen ENORM!! 🙂
   De gedachte = ik eet 1 cracker met speculoos….het resultaat = ik eet er 3!

   Maar zolang het een valkuil blijft, is het natuurlijk een ander verhaal dan dat we praten over een stoornis. Ik vind het een mooi filmpje en een duidelijke oproep aan ons allen om een beetje op elkaar te letten. Misschien wel op meer terreinen dan alleen wat betreft eten.

   Reageer
 4. Ik 6 jaargeleden

  Hoi,
  Wat een goede vlog!
  En zeker een belangrijk onderwerp.

  Ik merk ook om me heen dat eten, gezond zijn, en het lichaam tegenwoordig allemaal erg belangrijk zijn en op allerlei manieren onder de aandacht worden gebracht (tv, tijdschriften, internet). En dat dit niet altijd een positieve invloed heeft op mensen die hier mogelijk vatbaar voor zijn.

  Ik heb een eetstoornis ontwikkeld nadat ik een paar jaar geleden bij een diëtiste 12 kilo was afgevallen. Dat was omdat ik echt overgewicht had, dus het was nodig. Maar hierna ben ik een beetje doorgeschoten in het gezond willen zijn. Inmiddels gaat het met ups en downs, maar ook nu – zo’n 2 jaar later – is het niet iets wat ik volledig los kan laten. Dat is erg jammer! Eten en mijn gewicht beïnvloedt helaas nog mijn leven. Ik probeer hier steeds meer op een gezonde manier mee om te gaan. Bijvoorbeeld door te proberen geen eetbuien meer te hebben, maar mezelf soms wel wat lekkers toe te staan. Door te sporten op mijn hartslag (zodat ik mijn lichaam niet overvraag) en niet naar wat ik denk dat ik moet doen om maar zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Door niet meer dan 1 keer per week op de weegschaal te staan.
  Toch blijft het een strijd en zijn er vaak genoeg nog negatieve gedachtes en moeilijke momenten. Ik weet niet of ik ooit nog onbevangen met eten om zal kunnen gaan, maar ik hoop wel echt dat het minder een obsessie zal worden met het verstrijken van de tijd.

  Goed idee om op elkaar, maar ook op jezelf te letten. Ik hoop dat mensen eerlijk kunnen kijken naar zichzelf en het inderdaad toe willen geven als ze hulp nodig hebben. Ik heb vanaf december opnieuw gesprekken met mijn oude psycholoog, gewoon omdat ik merkte dat ik weer afgleed. En het helpt mij echt, ik heb mezelf inmiddels weer wat meer op de rit, dus ik ben blij dat ik de hulp heb durven vragen!

  Dus voor iedereen die kan genieten van eten: doe dat vooral! 😀

  Reageer
 5. -123- 6 jaargeleden

  erg lief van je om dit te plaatsen. Dat het niet altijd om roze geuren gaat op dit gebied. Geloof me bodybuilders en fitness goeroes zullen ook altijd een vorm hebben van een eetstoornis, maar zolang ze nog gezond zijn, wordt dit niet kwallijk genomen. Kijk maar: Eten wegen, je macros halen, snacks naar de bios zelfmeenemen, vaak sporten. maar dit wordt ”goedgekeurd”.

  Het is er bij mij ook langzaam in geslopen, resulterend dat ik specifiek op een bepaald gewicht wil blijven en niet dikker wil wegen als mijn zuster. Wel heb ik sporten afgezworen, omdat als het niet meer leuk is (voor mij is fitness een hell) dan hoeft het ook niet. Ga wel een andere sport oppakken, maar wat ik wil. geen ijdelheid activiteiten meer!!! Grappig genoeg zijn er genoeg dietisten bij mij in de buurt, maar je moet je klant ook begrijpen en een klik hebben. De afstand tussen u en mij is vrij groot, maar ik zou dolgraag van u willen leren, als dat mag (skype een optie…)?

  Hoop van u te horen 🙂

  Reageer
 6. PatriciaKleijn 6 jaargeleden

  het schuldig voelen na een keer snacken is hier wel erg herkenbaar en het vergelijken! Ik heb zelf al heel veel geprobeerd om af te vallen, en heb eigenlijk nu pas het idee dat ik op een goede weg zit, natuurlijk met de nodige pieken en dalen maar dat lijkt me niet meer dan normaal! ik mag van mezelf maar 1x per week op de weegschaal want ik woog mezelf ook soms 2 keer par dag heel de week en dat is alleen maar frustrerend… ik vind het een heel goed filmpje hoor!

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Dank je wel! Pieken en dalen zijn inderdaad helemaal logisch!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.