Leefstijl Persoonlijk

Ladies Run Groningen 2015 – Mijn Resultaat!

Door

Ladies run1

Tijdens de ‘Gezond in mei challenge’ vertelde ik jullie al dat ik in juni de Ladies Run van Groningen ging lopen. Ik vind het fijn om mezelf af en toe doelen te stellen, zodat ik daar naartoe kan werken tijdens mijn trainingen. Mijn doel was om een tijd onder de 23 minuten neer te zetten op de 5 kilometer. Afgelopen zondag was het zo ver! In dit artikel lees je hoe het is gegaan.

Training en doel
Mijn doel was dus een tijd onder de 23 minuten, dat is tenminste wat ik jullie heb verteld. Stiekem hoopte ik op een tijd van 22:34 of lager. Dat is namelijk de tijd die ik vorig jaar op deze run heb neergezet. Ik wist echter niet of dit haalbaar was. De afgelopen weken heb ik wat vaker hardgelopen dan in de winter (lees: toen liep ik vrijwel niet). Ik heb echter niet heel gericht getraind op de 5km. Om je tempo te verhogen, is het doen van intervaltraining erg belangrijk. Ik heb eigenlijk alleen maar duurlopen gedaan, waardoor ik niet zeker wist of ik wel voldoende snelheid in mijn benen zou hebben. Ik heb de afgelopen tijd wel veel gesport en ik voel me ontzettend fit, dus een goede tijd moest er in zitten….toch!?

De race
Afgelopen zondag om 13:30 uur was de start van de 5km. Ik deed mee met vriendinnen Ati (links) en Rasheeda (rechts). Ati is 9 maanden geleden bevallen van een zoontje en Rasheeda had nog nooit eerder een ‘wedstrijd’ gelopen, zij hadden dus ook geen idee wat ze konden verwachten. We besloten allemaal apart te gaan lopen en elkaar bij de finish op te wachten.

Ladies run2

Het was zondag echt perfect weer. Ongeveer 18 graden met een lekker zonnetje. De wind was vrij pittig, maar daar merk je in de stad toch niet veel van. Ik vind hardlopen met warm weer super fijn, dus voor mij een ideale omstandigheid! We moesten twee keer een ronde van 2,5km door het centrum van Groningen. Veel publiek langs de kanten dus, dat motiveert me nog eens extra!

Ik start eigenlijk altijd te snel, maar ik wist mezelf op tijd in een steady tempo te krijgen. Ik probeerde zo ontspannen mogelijk te lopen. Na ongeveer 3,5km kreeg ik het flink zwaar! Ik probeer de afstand dan altijd in mijn hoofd in stukjes te delen, dan wordt het mentaal iets gemakkelijker voor me. Ik was best bang dat ik mezelf op zou blazen, ik heb dit namelijk al twee keer eerder gehad bij de 4 mijl van Groningen. Dat gebeurde gelukkig niet! Ik wist er zelfs nog een eindsprint(je) uit te persen.

Ladies run3

Mijn resultaat
Tijdens de loop voelde ik al dat er een goede tijd in zou zitten. Dat was zeker het geval! Ik finishte in 22:03, super dicht bij mijn persoonlijke record van 21:59. Ik ben hier heel erg blij mee, zeker omdat ik in de tijd dat ik mijn record liep (twee jaar terug) veel meer en gerichter getraind had. Dit is voor mij een bevestiging dat ik momenteel inderdaad gewoon heel fit ben, I like it so much! Ik werd met deze tijd trouwens 9e van de 832 lopers, dat maakt me best een beetje trots :).

Ati liep de 5km in 24:52, Rasheeda in 29:30. Voor beiden een super knappe tijd! Ik ben dan ook mega trots op mijn lieve vriendinnetjes. Het was trouwens sowieso een super gezellige dag, die we hebben afgesloten met een lekker drankje op het terras met onze geweldige supporters :).

Ati, Rasheeda en ik hebben ons voorgenomen om vaker aan zulke runs mee te doen. Het is super fijn om een doel te hebben tijdens het sporten. Bovendien is het gewoon mega gezellig om met een grote groep mensen een afstand te lopen.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw sportdoel? Wanneer wil je die bereiken?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (25)
 1. Esther Marieke 7 jarengeleden

  Zondag loop ik mijn allereerste hardloopwedstrijd! Vind het erg spannend en pittig (7KM), maar met veel bekenden die lopen of komen aanmoedigen, wordt het vast een geweldige ervaring! Dit artikel werkt dan ook wel erg motiverend.. Dankjewel!

  Reageer
  • Esther Marieke 7 jarengeleden

   Je tijd dringt nu pas tot me door, echt supersnel zeg!

   Reageer
   • Marloes 7 jarengeleden

    Succes zondag dan! Het komt vast goed. En dank je wel voor je compliment 🙂

    Reageer
 2. Nathalie 7 jarengeleden

  En ik was de 10e! Goed gedaan! Ik vond het zelf een hele leuke run. De volgende waar ik aan mee doe is de 4mijl. Bedrijvenloop. Doe jij ook mee met de 4mijl?

  Reageer
 3. Ati 7 jarengeleden

  Was een supergezellige middag met mooie sportieve resultaten! Mooie tijd chicka. Echt ongelofelijk snel. Ik vond het zo ontzettend leuk weer een wedstrijdje te lopen. Dat motiveert me weer meer te gaan hardlopen. Heerlijk in de buitenlucht en met de hardloopbuggy voor de kleine man erbij kan ik gaan wanneer ik wil ;-). Wanneer is de volgende run haha

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Ik ga eens even in je mail kijken naar de runs 🙂 Lijkt me leuk!

   Reageer
 4. Bea 7 jarengeleden

  Super prestatie!

  Mijn sportdoel is om mee te gaan trainen met mijn vriend, 3 keer in de week en daar start ik in augustus mee en ik ben wel benieuwd of ik het ga vol kunnen houden.

  Reageer
 5. Danielle 7 jarengeleden

  Wat een ongelofelijk goede tijd zeg! Gefeliciteerd!!

  Reageer
 6. eline 7 jarengeleden

  Superknap! Gefeliciteerd met deze mooie prestatie 🙂

  Reageer
 7. Paula 7 jarengeleden

  Mooie tijd, ik ben trots!! 🙂 Knap gelopen alle 3 en ook een super leuke foto’s van jullie!

  Reageer
 8. Tamara Steegmans 7 jarengeleden

  Goed gedaan meiden!

  Reageer
 9. karima 7 jarengeleden

  Ik loop zondag mijn eerste ladyrun van 5km. Ik hoop dat ik het binnen de tijd haal. Ik heb er heel veel zin in, nu nog meer door dit artikel.

  Reageer
 10. Edith Waardijk 7 jarengeleden

  We zijn super trots op je hoor!

  Reageer
 11. Brigitte 7 jarengeleden

  Goed gedaan hoor! Maar goed dat ik niet stond aan te moedigen, dat geeft geen goede resultaten 😉

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Hahahah, inderdaad fijn dat je er niet was 😉

   Reageer
 12. Lilian 7 jarengeleden

  Knap zeg!

  Reageer
 13. Ellen 7 jarengeleden

  Wat is je doel voor de 4 mijl? 🙂

  Reageer
 14. Yamina 7 jarengeleden

  Wow, super goed! Wat snel zeg! Je mag zeker trots op jezelf zijn.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: