Bewegen Persoonlijk

Ik heb een PR gelopen!

Door

PR Albert 7-7-13 met pijl

Jullie hebben de afgelopen tijd weinig artikelen van mijn kant gezien. Marloes vertelde het al in de video van vrijdag, ik ben momenteel érg druk met het schrijven van mijn scriptie voor een masteropleiding. Ik wilde jullie echter wel graag even updaten over mijn fitheid na de 60 Dagen Challenge. Zoals jullie weten doe ik aan atletiek, tot voor kort vooral de 100, 200 en 400 meter. Ongeveer 2 maanden (= 60 dagen!) geleden ben ik ook 800 meter wedstrijden gaan lopen. Ik startte hier dus mee aan het begin van de 60 Dagen Challenge. Afgelopen vrijdag heb ik weer een 800 meter gelopen, dit was dus voor mij eigenlijk een soort fittest!

De eerste 800 meter liep ik eigenlijk een beetje op aandringen van een trainingsgenoot. Al na deze eerste keer merkte ik dat deze afstand mij wel ligt, ik kom namelijk tijdens 100 en 200 meters iets te langzaam op gang maar kan mijn topsnelheid wel relatief lang volhouden. 60 dagen geleden liep ik een tijd van 2 minuten, 11 seconden en 80 honderdste.

Ongeveer 4 weken later liep ik weer een wedstrijd, ongeveer halverwege de 60 Dagen Challenge. Ik liep toen ineens een stuk sneller, namelijk 2:07:30. Ik was hier ontzettend blij mee, 4 seconden op zo’n korte afstand is heel veel! De gedachten begonnen direct bij me te malen: wat zou ik dan na 60 dagen lopen?

Afgelopen vrijdag was het zover, een 800 meter wedstrijd in Utrecht. Vol adrenaline en nieuwsgierigheid in mijn lichaam stond ik aan de start. De race voelde supergoed! Ik startte misschien nog iets te snel, kwam het eerste rondje (= 400m) door in 58 seconden. Ik kon de snelheid echter relatief goed vasthouden, pas op het laatst kickte de verzuring flink in. Mijn uiteindelijke tijd? 2:04:30! I did it!! Weer drie seconden van mijn PR (persoonlijk record) af.

Voor mij is dit echt een teken dat de 60 Dagen Challenge heeft gewerkt. Ik voel me energieker, fitter en sterker, dit vertaald zich naar mijn tijden. Opmerkelijk omdat ik de afgelopen periode juist minder specifiek getraind heb op de atletiekbaan, maar des te meer de circuittrainingen die we ook op de website laten zien. Voor mij werken deze dus supergoed!

Ik heb het al vaker genoemd, maar ook mijn ‘suikerdips’ gedurende de dag zijn bijna compleet verdwenen. Ik heb een constante energie en kan de hele dag door goed blijven presteren. Kortom, de 60 Dagen Challenge is voor mij absoluut geslaagd!

Groetjes, Albert

Doe jij een sport waarbij je tijden/afstanden bijhoudt? Wanneer was jouw laatste PR?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reactie (1)
  1. Marlon Wilsterman 9 jarengeleden

    Mooi beschreven en een goed voorbeeld voor hoe het (ook) kan!

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: