Leefstijl Persoonlijk

Happy Birthday Daniëlla én Optimavita.nl!

Door

happy birthday1

Jongens, het is een grote dag vandaag… Daniëlla is vandaag 25 geworden en optimavita.nl bestaat precies 1 jaar! Op 24 februari 2013 plaatste ik het eerste artikel, een super kort receptje voor een groentenomelet met een kleine foto van slechte kwaliteit :-). Omdat Albert en Marloes op de dag dat jullie dit lezen heerlijk een paar dagen in de sneeuw spelen, vierden we de twee verjaardagen een paar dagen eerder. En ja….zelfs bij een bedrijf dat zich richt op gezond leven doen we dat met heerlijke ongezonde taart! Albert kon niet aanwezig zijn voor de foto, dus die at ‘s avonds thuis taart en was in gedachten aanwezig ;-). Daarnaast hebben we een vraag voor jullie…

We zijn ontzettend blij met al jullie enthousiaste reacties op onze artikelen. Al een jaar lang checken we met veel plezier iedere ochtend de bezoekersaantallen en we lezen meerdere keren per dag wat jullie te zeggen hebben. We kunnen niet geloven hoe snel alles gaat. In oktober vertelden we vol trots dat we gemiddeld zo’n 800 bezoekers per dag hadden, dit aantal is inmiddels gestegen tot 1500 tot 2000! Dat is meer dan een verdubbeling!

Daarnaast worden we steeds vaker benaderd door verschillende bedrijven die met ons willen samenwerken én heeft Optima Vita sinds een paar weken Daniëlla verwelkomt als eerste officiële stagiaire! Hierdoor genieten we nu met z’n drieën van jullie enthousiasme. Natuurlijk is er wel eens een sporadische vervelende reactie, maar het overgrote deel van de tijd is de sfeer bij de reacties super goed! Als er kritiek geleverd wordt, is het opbouwend en dus ontzettend bruikbaar. Ook tegen elkaar zijn jullie alleen maar positief, bijvoorbeeld in de ‘Your day in food’ artikelen. Dank je wel daarvoor!

Natuurlijk hopen we nog jaren artikelen te blijven schrijven. We zijn heel benieuwd hoe de site verder zal groeien in de komende tijd en genieten van elke ontwikkeling. Daarbij zijn jullie het meest belangrijk voor ons. We maken de site voor jullie en hopen dat we jullie kunnen blijven interesseren. Daarom willen we heel graag iets van je weten, namelijk wat jij graag zou willen zien op optimavita.nl in de komende tijd. Je zou ons heel erg helpen door je feedback in de reacties te plaatsen, je kunt daarbij antwoord geven op één of meer van de volgende vragen:

 • Wat vind jij leuke artikelen om te lezen?
 • Wat zou je vaker willen zien op optimavita.nl?
 • Heb je nog tips of adviezen om de site te verbeteren?
 • Zijn er dingen die je mist?

Zie je feedback maar als een soort van verjaardagscadeau. Door te weten wat jullie graag willen zien, hopen we de site zo leuk mogelijk te blijven houden.

Ook willen we (Albert en Marloes) dit artikel gebruiken om Daniëlla te feliciteren! Ze is nog maar twee weken bij ons, maar ze zet zich volledig in en is net zo gedreven als wij. Ze denkt mee, schrijft mee en is ontzettend leergierig. De perfecte aanvulling dus. Daniëlla, super fijn dat je er bij bent! We wensen je een super fijne dag vandaag.

Nogmaals ontzettend bedankt allemaal, op naar het volgende jaar!

Liefs en groetjes,

Albert, Marloes en Daniëlla

Vertel…wat zou jij graag zien op optimavita.nl!?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (29)
 1. Sandra Stieding 8 jaargeleden

  Allereerst natuurlijk dubbel gefeliciteerd. Ik ben niet helemaal van het eerste uur, maar kom denk ik al 1/2 jaar met grote regelmaat op jullie site. Ik vind de recepten heel prettig, niet allemaal even lekker maar het brengt variatie in ons eten. De sportfilmpjes vind ik erg fijn, alhoewel ze best pittig zijn en voor mij dan niet allemaal te doen. Daarnaast de nadenkertjes, die je dus even laten denken over je eigen gezonde voeding. Ik zou zeggen ga vooral door zoals jullie bezig zijn en ik vertel het weer door aan iedereen die geïnteresseerd is dus op naar de 2500 tot 3000 bezoekers per dag!
  Sandra

  Reageer
 2. Rosa 8 jaargeleden

  Heel erg leuk! Volgens mij hebben jullie dit afgelopen jaar amper een dag gemist als het om artikelen gaat! Ik lees ze met veel plezier als docent gezondheidszorg en welzijn, ik vind dat jullie super goed kunnen uitleggen! Ik vind vooral inspiratie voor gezond eten fijn, als in recepten en my day in food. Ook de informatieve artikelen waarin je bijvoorbeeld ontbijtgranen/pindakaas vergelijkt, vind ik heel leerzaam.

  Gefeliciteerd en ga zo door 🙂

  Reageer
 3. Eva 8 jaargeleden

  Ik volg jullie site nu een paar weken, en ik ben hooked. Ga zo door, gefeliciteerd!

  Een paar puntjes die ik leuk zou vinden om (vaker) te zien;

  – Voorbeeld recepten om te eten voor of na het sporten
  – Gezonde budget recepten
  – Work outs at home
  – Wetenschappelijke artikelen over voeding etc.

  Ga zo door, ben benieuwd waar jullie over een paar maanden staan!

  Reageer
 4. Julia 8 jaargeleden

  Daniëlla, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En Marloes en Albert, van harte gefeliciteerd met het eenjarig bestaan van Optimavita! Superleuk dat jullie bezoekersaantallen zo groeien! Ik kan het me ook heel goed voorstellen, want ik vind jullie site ook super! De artikelen die mij het meest aanspreken zijn de informatieve artikelen over voeding. Daarnaast vind ik de recepten vaak leuk, en de workout artikelen/video’s vind ik ook vaak interessant. Wat mij daarnaast in het algemeen aanspreekt aan de site is dat ik het idee heb dat jullie er met heel veel plezier aan werken 🙂

  Reageer
 5. natascha 8 jaargeleden

  ik vind jullie filmpjes echt geweldig
  vooral dan over voeding
  daar haal ik veel inspiratie uit
  en het steunt me ook 🙂

  Reageer
 6. Lilian 8 jaargeleden

  Gefeliciteerd!
  Ik kijk erg graag naar jullie recepten video’s en de boodschappen video’s waren erg handig. Ook vind ik de ‘day in food’ artikelen erg leerzaam

  Ik zou ooit nog weleens een artikel willen lezen over hoe je je hormonen in balans kan brengen.

  Ga zo door!

  Reageer
 7. Nanja 8 jaargeleden

  Ik vind jullie site echt superleuk en wil er graag nog langer van genieten!

  Ik vind de meeste artikelen wel leuk om te lezen, maar ik vind vooral de informatie over voeding erg interessant. Maar ook de sportfilmpjes en de recepten vind ik hartstikke leuk! Deze zou ik dan ook vaker willen zien. Het viel me op dat jullie niet zoveel recepten met aardappelen hebben, terwijl die volgens mij nog best veel gegeten worden in Nederland. Het lijkt me daarom leuk om wat recepten met aardappelen terug te zien.

  Reageer
 8. D 8 jaargeleden

  Gefeliciteerd!!!
  Ik heb niet per se iets dat ik “meer” wil zien, maar wil wel laten weten wat ik heel erg waardeer aan OptimaVita: de daadwerkelijke kennis die jullie hebben over voeding en sport, en dat jullie die op een duidelijke maar zo neutraal mogelijke manier delen!!!! Jullie artikelen zijn echt gebaseerd op kennis en niet op vermoedens of meningen en dat maakt jullie blog voor mij echt de moeite waard.
  Ga daar vooral mee door en ik hoop dat jullie niet in de valkuil vallen van jullie blog ontzettend persoonlijk maken (zoals je de laatste tijd veel ziet) maar gewoon blijven doen waar jullie goed in zijn!

  Reageer
 9. Lineke Eimers 8 jaargeleden

  Allebei gefeliciteeeeeerd! 😀

  Ook ik ben een echte fan. En ik vind het super leuk omdat het allemaal niet te extreem is.
  Ik vind vooral de bakfilmpjes leuk zoals de bananenbrood en de havemoutkoekjes. Ook vind ik het erg leuk om artikelen te lezen over voeding (wat wel en niet goed is.. ect.)
  En heel veel plezier nog deze week in de sneeuw:)

  Reageer
 10. Willem 8 jaargeleden

  Jullie ook gefeliciteerd!

  Ik zou niet te veel veranderen aan het soort onderwerpen. Voor elk wat wils. Persoonlijk houd ik minder van de artikelen over recepten. Meer over gezondheid en sport (meer ‘Albert’) zou ik OK vinden.

  Wat ik erg jammer zou vinden is als er reclame op de site komt of als jullie niet meer objectief schrijven over bijvoorbeeld artikelen die je aangeboden krijgt. Hopelijk kiezen jullie daar niet voor.

  Prettige vakantie!

  Reageer
 11. naomi 8 jaargeleden

  Yeaah alweer een jaar! Wat gaat de tijd snel! Gefeliciteerd!
  Ik volg jullie site al een aardig tijdje en haal veel bruikbare informatie uit jullie artikelen. Ik vind de afwisseling tussen recepten, workouts, informatieve artikelen over voeding, vraag maar raak, etc. perfect. Als ik dan zou moeten bedenken wat ik nog graag zou willen zien op de site zijn dat meer persoonlijke verhalen/ervaringen/motivaties (inspirerend om te lezen) en meer informatie (tips en tricks?) over specifieke sporten (daarbij denk ik meer aan teamsporten, individuele sporten zoals schaatsen, wielrennen). Jullie geven veel informatie over fitness en losse oefeningen, maar ik vond het filmpje van Albert over hardlopen ook heel informatief, dus lijkt het mij leuk om vaker zulke artikelen te lezen. Ik snap dat het nadeel hiervan kan zijn dat zulke specifieke sporten misschien een minder groot publiek aanspreken.

  Ga zo door!

  Reageer
 12. Marion 8 jaargeleden

  Van harte gefeliciteerd alle drie!
  Ik volg jullie site nu een paar maanden en heb alle artikelen teruggelezen en de meeste filmpjes teruggekeken. Wat ik leuk vind is dat de artikelen langer worden, gevarieerd zijn en dat er meer reacties komen! Een groot deel van de kracht van jullie site ligt denk ik in het feit dat jullie op reacties reageren (al zag ik ook wel eens een duidelijke vraag staan zonder antwoord…). Hoe dan ook, betrokkenheid met jullie publiek en passie voor hetgeen jullie doen, dát maakt jullie site een plezier om te bezoeken!
  Een heel klein puntje van opbouwende kritiek (heb ik al eens eerder aangehaald), lees de artikelen goed na, of beter nog, laat ze door een derde lezen want er staan regelmatig foutjes in de tekst…
  Wat ik leuk vind om te lezen: hoe het lichaam met voedingsmiddelen omgaat, hoe je je lichaam fit houdt, waarom je een bepaald voedingsmiddel wel of niet zou moeten gebruiken, my day in food en your day in food.
  Persoonlijk zou ik wel eens een artikel willen zien wat specifiek op ‘de vrouw in de overgang’ gericht is. Wat gebeurt er dan met je metabolisme? Gaat afvallen dan moeilijker en wat kun je daar aan doen?
  Misschien ook eens praktijkcases (uiteraard anoniem) verslaan van cliënten/patiënten die jullie versteld hebben doen staan van de vorderingen die zij tijdens de behandeling maakten.

  Verder vooral doorgaan met wat jullie al een jaar doen, want dat heeft jullie gebracht waar jullie nu zijn!

  Reageer
 13. Nynke 8 jaargeleden

  Van harte! Een uitgelezen dag om eens een reactie te plaatsen 😉
  Ik bezoek jullie site regelmatig en haal vooral inspiratie uit de blogposts die te maken hebben met ‘eten’ (vooral de recepten!) en minder uit die over ‘sport’. Dit heeft gewoon minder mijn interesse maar ik vind de afwisseling tussen de onderwerpen wel erg prettig, ik lees daarom wel altijd de artikelen over sport. Ik ben sowieso meer een lezer dan een kijker, filmpjes hoeven van mij niet zo dus die sla ik meestal over (al snap ik wel dat filmpjes voor jullie soms noodzakelijk zijn om workouts te demonstreren).
  Jullie site maakt me bewuster van mijn eigen leefwijze dus keep up the good work!

  Reageer
  • Patricia 8 jaargeleden

   Proficat met jullie dubbele verjaardag en geniet van jullie dagske.
   Ik kom sinds enkele maanden dagelijks op jullie site. Waar ik persoonlijk het meeste naar uitkijk zijn : de receptjes , de oefeningen voor beginners en de uitleg over voeding . Sinds ik jullie receptjes ken is ons eetpatroon heel hard veranderd . We eten nu met meer afwisseling en wij vinden alle receptjes echt heel lekker . We hebben ook andere voeding leren eten .Ik vind het ook heel knap dat jullie aandacht schenken aan de beginners en deze niet in de kou laat staan .Ik vind het leuk met mijn persoonlijke coach ( Marloes ) de oefeningen te doen en dat ze meedoet tot de laatste minuut en telkens je uitlegd hoe je houding moet zijn . Dank u wel Marloes .Dus ik zou zeggen doe zo verder jullie zijn heel goed bezig en ik hoop van harte dat jullie hier nog jaren mee doorgaan .Ik geniet met volle teugen van jullie site.
   Groetjes Patricia

   Reageer
 14. Marieke 8 jaargeleden

  Van harte! Super leuk dat jullie zoveel verdubbeld zijn! Ik heb niet echt verbeterpunten en zou vooral zeggen: ga zo door!

  Reageer
 15. Daniella van Dijk 8 jaargeleden

  Iedereen super bedankt voor jullie reacties! Hier kunnen we zeker mee aan de slag, leuk om te horen dat jullie veel aan de artikelen hebben. Verbeterpuntjes zijn altijd goed en fijn om te lezen.

  Groetjes Daniëlla

  Reageer
 16. Petra 8 jaargeleden

  Gefeliciteerd allemaal!

  Ik vind het heel erg fijn dat Optima Vita zich richt op een compleet gezond leven, dus voeding, bewegen en ook ontspannen. Ik vind de afwisseling erg prettig. Ik vind het prettig dat de voor- en nadelen van vele onderwerpen worden behandeld met gezond verstand. En het is allemaal goed haalbaar, ook als je samen woont met anderen.

  Als verbeterpuntje, zou ik graag ook bij de filmpjes van gerechten, ook de uitgeschreven variant willen zien. Dat vind ik makkelijker na te slaan met koken. En het zou leuk zijn als jullie ook een app krijgen, die makkelijker is te lezen op de mobiele telefoon. Voor jullie tips voor onderweg 😉

  Veel plezier de komende jaren!

  Reageer
 17. Marjolein 8 jaargeleden

  Van harte gefeliciteerd alle 3!!

  Ik bezoek nu ook sinds een flink aantal wkn jullie site en vindt alle artikelen erg leuk en inspirerend!! Ook de filmpjes vind ik leuk om te zien. Door de zwangerschap, ben met de laatste loodjes bezig, kan ik nu nog niks met de workouts maar toch inspireert t me wel voor straks!

  Ik zag in t laatste bericht dat er gevraagd werd naar uitgeschreven recepten maar volgens mij doen jullie dat al prima. Daardoor is mijn ‘gezonde’ receptenboek al flink gevulder sinds een aantal weken! 🙂

  Ik zou zeggen, geniet van alle felicitaties, de sneeuw daar verderop en ga zo door. Juist t persoonlijke gecombineerd met kennis is erg leuk en inspirerend!!

  Reageer
 18. Esther 8 jaargeleden

  Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej! gefeliciflapstaart!

  Wat ik zelf, persoonlijk leuk vind om te lezen zijn de recepten en dan het liefste de lekkere gezonde recepten. En informatie over eten , gezond eten en afvallen etc. Hier zou ik geen genoeg van kunnen krijgen.
  Daarnaast ben ik niet zo heel sportief en ben ik super mega trots als ik door jou bijvoorbeeld een half uurtje jou heb nagedaan op youtube. Ik zou het heel fijn vinden als er wat meer beginners workouts bijkomen. Maar dat wel die van een half uur zodat je gewoon echt klaar bent voor die dag.
  Persoonlijke filmpjes lijken me ook leuk.
  Ik zelf heb lang een eetstoornis gehad anorexia en doe mijn best om dus niet door te slaan in dingen. En dat is bij jullie wel fijn want jij zegt ook gewoon dat jij wel eens snoept en haalt niet alleenmaar magere dingen in huis. En je bent natuurlijk slank en je hebt een heel mooi lijf maar het is niet zo dat je heel dun bent. Dit zijn allemaal complimenten, ik hoop dat jullie ook zo op deze manier doorgaan…..gewoon normaal. Ik denk namelijk dat veel mensen op een foute manier getriggerd kunnen worden d

  Reageer
 19. Hannah 8 jaargeleden

  Van harte gefeliciteerd! (Stiekem iets te laat, maar hé, hier in Amerika is het gewoon nog de 24e!)

  Reageer
 20. Shirley 8 jaargeleden

  Gefeliciteerd!!

  Ik vind recepten altijd erg leuk om te lezen, ook simpele dingen zoals laatst de shoplog, welke boodschappen jullie doen. Ook zijn veel dingen goed uitgelegd!

  Wat ik mis of nog niet gezien heb is een artikel voor als je echt veel af wilt/moet vallen. (lees 50+ kilo). Hoe raak je niet gedemotiveerd? Wat kan je qua sport thuis doen? Hoe begin je met voeding aanpassen? Een soort van afvallen voor dummies. De challenges die jullie nu doen zijn erg motiverend voor als je een paar kilo wilt afvallen of al op gewicht bent en gewoon een beetje op je voeding wilt letten. Ik snap dat de doelgroep hiervoor niet heel groot is, en snap ook best als jullie hier niets mee kunnen.

  Reageer
 21. Susanne 8 jaargeleden

  Gefeliciteerd!! 😀 Hele fijne site waar ik vaak op kijk! Helaas reageer ik eigenlijk nooit, maar eens moet de eerste keer zijn 😉 Wat ik vooral leuk vind: recepten, food diarys, misschien eens een plog dag, opsommingen met ideetjes per onderwerp, bv gezonde tussendoortjes (die is er al, maar die overzichtjes zijn super), gezonde avond maaltijden. Maar vooral zo door gaan!

  Reageer
 22. Dineke 8 jaargeleden

  Eigenlijk een beetje laat…. Maar zeker niet minder gemeend, van harte gefeliciteerd! Volgens mij volg ik jullie al ontzettend lang en heb ik eigenlijk geen verbeterpunten. Ik vind de balans tussen de onderwerpen ban de artikelen goed!

  Reageer
 23. Louise 8 jaargeleden

  Gefeliciteerd!!

  Ik kijk sinds een paar maanden regelmatig op jullie site.
  Vind de afwisseling in artikelen erg leuk en ook de filmpjes kijken we altijd naar uit.

  Wat ik graag iets meer zou zien is bijvoorbeeld welke voeding het beste is voor een lange/intensieve ‘workout’ zoals bijvoorbeeld een fietstocht (wielrennen).
  Ook filmpjes m.b.t. techniek in bijv hardlopen, of Crossfit zijn erg interessant.
  In de artikelen lees ik dat Albert veel crossfit doet de laatste tijd maar heb hier volgens mij nog niet echt een uitgebreid artikel over gezien.
  Misschien ook leuk als oefeningen uit de WOD’s die je thuis kunt doen terugkomen in jullie trainingsvideo’s.

  Sinds een aantal weken wordt bij ons op de sportschool ook crossfit gegeven. Ondanks dat ik de eerste keer een week spierpijn heb gehad (deed nooit iets aan krachttraining en had dus echt geen kracht in mijn armen) ben ik helemaal hooked!

  Verder: ga vooral zo door en geniet in de sneeuw!

  Reageer
 24. Roeline 8 jaargeleden

  Van Harte Gefeliciteerd!!
  Kort geleden jullie site en filmpjes ontdekt en helemaal enthousiast! Verschillende recepten al gemaakt en de workouts vind ik heerlijk om thuis te doen, doe ze allemaal om de beurt en dan weer opnieuw. Heb niet echt verbeter punten. Het enige lastige vind ik dat wanneer ik een vraag heb ik niet helemaal weet waar ik die kan stellen, ja, onder de ‘vraag maar raak’ filmpjes, maar daar zijn er meerdere van en dat je dan in de gaten moeten houden of je vraag is beantwoord in een reactie of dat het in een filmpje komt. Maar verder: Ga zo door!!

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Heel erg bedankt voor al jullie lieve reacties! We kunnen zeker wat met de feedback en gaan onze uiterste best doen om de site zo goed mogelijk te houden! !

   Reageer
 25. Katinka 8 jaargeleden

  Gefeliciteerd! Ik vind eigenlijk bijna alle artikelen leuk, maar de recepten voor gezonde gerechten/tussendoortjes het nuttigst voor mij. Ga zo door!

  Reageer
 26. Katinka 8 jaargeleden

  Verder heb ik nog een tip over iets heel anders, namelijk over het doorlinken van foto’s. Op jullie ‘hoofdpagina’ kun je op verschillende previews van artikelen klikken, om vervolgens via de knop ‘lees verder’ bij het artikel te komen. Van andere websites ben ik gewend dat de foto die bij de preview staat, doorlinkt naar het volledige artikel. Op Optimavita.nl wordt de foto alleen vergroot als je op die foto klikt. Voor mij zou het logischer zijn als de foto bij de preview ook linkt naar het volledige artikel. Kijk maar even wat jullie hiervan vinden, is maar een tip :).

  Reageer
 27. Willemine 8 jaargeleden

  Alsnog gefeliciteerd, volg jullie nu een aantal weken en voel me daar lekker bij. Van mij mag er een 180 dagen challenge komen gevolgd door eentje van 360 ;-). Heerlijk om iedere week ergens extra bewust mee om te gaan. Verder vind ik de adviezen over voeding, wat is nu eigenlijk gezond en wat niet, erg interessant evenals jullie info over sporten. Heel blij ben ik met jullie instelling dat we niet allemaal als superwoman altijd volledig gezond door het leven hoeven te gaan maar dat bij een gezond eet en leefpatroon ook af en toe een koekje (of stukje taart) hoort.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.