Afvallen Beweegtips Leefstijl Persoonlijk Voedingstips

Gezond leven: Mijn verhaal!

Door

Allereerst, vergeet je niet minimaal 2 liter te drinken vandaag!? Heel veel mensen zouden graag gezonder willen gaan leven. Zo ook ik een paar jaar terug. Ik bedacht me afgelopen week, dat ik jullie nog nooit verteld heb over mijn verleden. Leef ik altijd al gezond? Hoe was het toen ik op school zat? In deze video vertel ik je meer.Ik ben natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar jouw verhaal. Als je dat wilt, kun je het delen bij de reacties. Ook kun je mij vragen stellen, over dingen die ik nog niet heb verteld. Deze zal ik in een vervolgvideo meenemen.

Dit was totaal wat anders dan normaal, veel persoonlijker. Ik moet zeggen dat ik het best spannend vind om deze video online te zetten, het is toch een vrij persoonlijk verhaal! Ik hoop van harte dat jullie het leuk vonden om te kijken.

Groetjes, Marloes

Leef jij nu gezonder dan vroeger? Of juist minder gezond?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (21)
 1. Samantha 8 jarengeleden

  Leuk om je verhaal te horen :).

  Ik ben zolang ik me kan herinneren al wat steviger. Vroeger was ik altijd dik en toen ik naar de schoolarts ging op de basisschool zat ik op het randje van overgewicht. Ik snoepte heel veel en mijn ouders haalde ook geregeld snoep in huis. Ik mocht van mijn ouders niet op een sport, dus ik kwam totaal niet aan mijn beweging. Ik voelde me toen niet lekker in mijn vel, maar als je ouders niet bezig zijn met gezond eten, is het voor een kind heel moeilijk om de knop om te zetten. In het 2e jaar van de middelbare school heb ik de knop drastisch omgezet, ik was er echt klaar mee. Toen ben ik op een te ongezonde manier (bijna niets eten en drinken) wel heel veel af gevallen, waardoor ik op een mooi gewicht kwam. Een tijdje daarna is het weer mis gegaan. Ik at heel erg veel. Frikandelbroodjes/saucijzenbroodjes, zak schips, zak snoep, veel chocola (vaak op 1 dag en dat dan meerdere dagen per week). Ik voelde me achteraf altijd heel erg slecht, kreeg last van mijn darmen, schuldgevoel, etc. Ik kreeg toen weer net overgewicht. Nu heb ik sinds een paar maanden mijn levensstijl weer helemaal om gegooid. Ik ontbijt nu gevarieerd en gezond. Ik lunch gezond. Mijn avondeten probeer ik zo gezond mogelijk te maken en als tussendoortjes kies ik voor gezonde tussendoortjes (geen liga, etc. meer). Af en toe snoep ik inderdaad nog wel eens. Maar ik snoep veel minder dan vroeger. Ik kan nu stoppen bij een klein handje chips in plaats van de hele zak chips leeg te eten. Ik ben nu 8 kilo afgevallen en wil er eigenlijk nog 10 kilo af. Het gaat wel langzaam, wat ik wel frustrerend vind, maar ik voel me al zoveel beter nu ik gezonder eet. Ik voel me zekerder en zit beter in mijn vel. Ik ga door en hoop dat de rest van de kilo’s er ook nog af zullen gaan. Verder loop ik 2x per week hard, doe ik 1x per week een uur zumba, 3x per week een halfuur buikspieroefeningen en af en toe nog een workout of fietsen naar mijn werk.

  Ik ben dus zeker van mening dat ouders een hele grote invloed hebben op een gezond leven. Ik heb het totaal niet meegekregen van thuis. We aten niet gezond, niemand deed aan sport en ik mocht ook niet op een sport. En dat vind ik wel heel erg jammer. Dat ik nu zoveel gezonder eet dan vroeger, heb ik echt voor een groot deel aan jou te danken, Marloes. Je motiveert me enorm met je artikelen en ik heb nu ook een interesse ontwikkeld in gezond leven. Daar wil ik je heel erg voor bedanken :).

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Heel graag gedaan! Super bedankt voor het delen van je verhaal. Ik weet inderdaad zeker dat ouders een grote invloed hebben. Ik vind het dan ook super knap dat je uit jezelf je leven hebt omgegooid!

   Reageer
 2. Sascha 8 jarengeleden

  Wat leuk om te horen!
  Ten eerste vind ik het echt zo leuk om te weten dus Willemijn en jij huisgenoten waren, ik volg haar blog ook echt al een hele tijd!
  Mijn verhaal is gek genoeg een beetje hetzelfde haha, ook vroeger gek op snoepjes, als kind ietwat gezet, nooit echt problemen mee gehad, sportief kind, altijd in beweging, mijn ouders eten ook gewoon normaal gezond. Na mijn Havo ben ik naar de dansacademie gegaan en was gezond eten nog niet heel belangrijk. Ik heb vier jaar daar gezeten. Helaas in de laatste twee jaar ging het minder goed me mij omdat ik toen een eetstoornis ontwikkelde. Daardoor raakte ik wel echt in de put. Maar ik heb de dansacademie wel afgemaakt en geef ook balletles. Daarnaast sport ik ook echt veel en rij ik paard. Na de dansacademie ben ik Voeding en Diëtetiek gaan volgen en zit ik nu in mijn 3e jaar. Ondertussen eet ik naar mijn eigen mening(en die vind ik het allerbelangrijkste) gezond. Echt gezond, omdat het een menselijk vol te houden eet patroon is haha. Ik wil met mijn opleiding ook echt mensen gaan helpen, ook door mijn eigen ervaringen met anorexia, om een gezond en haalbaar eetpatroon aan te leren. Ik heb daar zelf de grootste problemen mee gehad dus ik denk dat ik mij daar echt goed in in kan gaan leven.

  Nou, heel kort verteld mijn verhaal. Nu 3e jaars voeding en diëtetiek en ik kan niet wachten om af te gaan studeren en echt aan het werk te gaan!!

  Succes met je blog, dat zou ik ook wel heel graag willen!

  Groetjes Sascha

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Wat ontzettend goed dat je anderen met een eetstoornis wilt gaan helpen Sascha! Ik wil je heeeeell veel succes wensen met de laatste jaren van je studie, ga zeker je dromen volgen!!

   Reageer
 3. Claudia 8 jarengeleden

  Wat leuk om je verhaal te horen! Leuk om te zien hoe jouw levensstijl zich ontwikkeld heeft afgelopen jaren. Ik denk dat het voor veel mensen (in ieder geval ook voor mij) herkenbaar is!
  Wat ik zo leuk vind aan je blog, is dat je lekker down to earth bent. Ik volg ook een aantal andere health- en sportblogs en dat is leuk om inspiratie te vinden, maar vaak is het zo over the top: extreem veel sporten, alleen maar gezond eten en dan nog die foto’s van extreem dunne en gespierde lichamen. Wat jij ook al noemt, het moet wel haalbaar blijven.
  Ik zag je deze week rijden in je blauwe autootje, grappig! Heb je blog meteen aangeraden aan mijn collega’s die met me meereden 🙂

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Haaaaaa, wat gaaf!! Je bent echt de eerste die me herkende door mijn auto! Ik vroeg het me laatst toevallig af, of mensen me op die manier zouden zien.

   Reageer
 4. marjolein 8 jarengeleden

  Ik ben eigenlijk ook altijd te zwaar geweest. Nooit gemotiveerd geweest voor sport (behalve paardrijden, maar daar val je nu niet van af). Aten niet echt super gezond.
  Ook toen ik op mezelf ging wonen en daarna samen wonen met mijn vriend, at ik redelijk, maar blijkbaar niet zo gezond. Ik wist niet beter…

  Toen ongeveer 14 maand geleden ik thuis kwam en weer zo blij was dat ik mijn werkbroek uit kon doen en zag dat ik striemen in mijn lijf had van die broek was ik het zo vreselijk zat… die broek was net nieuw, weer een maat groter! Nee, dit kon niet meer!
  Ben toen naar een dietiste gegaan en bleek ik echt ongezond te eten. Ik at namelijk aleen maar een ontbijt en dan pas weer bij het avond eten en dan at ik teveel. Daarna ging er geregeld nog een zak chips of een reep chocolade in. Tja… bewegen, deed ik ook niet….

  Dankzij mijn dietiste toen heb ik geleerd om gevarieerd en gezond te eten. Af en toe een ongezonde maaltijd (Pizza, Patat) niet erg is, maar doe het maar 1x per week zo’n maaltijd en geniet er dan van.
  Hoe beter ik ging eten hoe beter ik me voelde, ik ging 6x per dag eten, goed ontbijt, 10u een tussendoortje, 12.30 lunch, 14.30 een tussendoortje en om 17.00 uur avondeten en ‘savonds nog een bakje kwark rond half9. In begin vlogen de kilo’s eraf, na 3 weken was ik al 4kg kwijt. Ging hard, maar vooral ook vocht.
  Daarna ging het langzamer en motiveerde ze me om te gaan sporten. Dit heb ik in januari serieus opgepakt. Nu ben ik dus 14 maand verder en ben ik bijna 21kg kwijt. Officieel geen overgewicht meer bij mijn lengte en voel me heerlijk. Voor de mooi mag er nog iets af en wat stakker. Maar nu gaat het heel langzaam, ik vind dat niet erg, mijn doel heb ik gehaald!

  Mede dankzij deze site met de heerlijke maaltijden en motivaties en dankzij mijn dietiste die me dat jaar super heeft gesteund! Nu ga ik er niet meer heen, maar als ik het moeilijk heb kon ik altijd weer langskomen!

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Wat super knap dat je je leven zo hebt omgegooid!! 21kg is zo ontzettend veel! Kun je nagaan wat een positief effect dat zal hebben op je gezondheid. Ik ben super trots op je.

   Reageer
   • Marjolein 8 jarengeleden

    Ik voel me ook geweldig, nog nooit zoveel conditie gehad en kan dingen die ik eerder niet kon.
    Psychisch heeft het langer geduurd dat ik doorhad dat ik slanker was… maar ook dat begint nu te komen! Ik wou dat ik het eerder had gedaan…
    En op deze manier is het prima vol te houden!!

    Reageer
 5. Manon 8 jarengeleden

  Ik ben eigenlijk altijd wel onzeker geweest over mijn lichaam. Ik probeerde altijd wat af te vallen maar t lukte maar niet en dan gaf ik het weer op. Ik was totaal niet dik, maar was gewoon niet helemaal tevreden met mezelf. Maar ongeveer een jaar geleden ging de knop helemaal om. Ik ben me heel erg gaan verdiepen in gezonder leven en ben sinds toen ook een paar kilo kwijt geraakt.
  Ik krijg nu wel eens te horen dat ik wat te dun ben geworden, maar nu ben ik in ieder geval wel zelf verzekerd over mijn lichaam. Vorige zomer ben ik bijvoorbeeld nooit gaan zwemmen omdat ik niet in m’n bikini wilde, en dit jaar ben ik lekker vaak met vrienden en vriendinnen wezen zwemmen. Ik persoonlijk vind dat belangrijker dan de mening van anderen.
  Dit jaar ben ik begonnen aan de studie voeding en gezondheid, en ik ben heel erg benieuwd wat ik allemaal nog meer kan leren over gezond leven.
  En ik moet ook even zeggen dat jouw blog echt een van de grootste inspiratie en motivatie bronnen is voor mij om gezond te leven. Ik neem echt elke dag een kijkje en probeer ook lekker vaak te reageren. Ik heb ook echt heel veel van jou geleerd, dus dank je wel! 🙂

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   🙂 Heel graag gedaan. Jij bedankt voor je compliment!

   Reageer
 6. Vera 8 jarengeleden

  Wat mooi om al deze verhalen te horen, zowel van Marloes als alle reacties. Ergens komt er toch iets of iemand op je pad waardoor het roer om gaat.
  Ik ben zelf nooit dik geweest. Wel altijd een paar kilootjes te veel, vooral sinds ik de pil ging slikken. En eigenlijk bleven die paar kilo te veel er jaren aan zitten.
  Ik kreeg vroeger thuis best gezond te eten n dacht ook altijd, dat ik het goed deed.
  Tot ik vorig jaar die kilo’s eraf wilde. Ik dacht: het ligt vast aan het ‘niet sporten’. Dus op internet op zoek naar workouts. Zo kwam ik hier op de site. En eigenlijk heb ik daardoor echt geleerd wat gezond eten is. En hoe reclame en verpakkingen mijn beeld over gezond heel lang hebben beinvloed. Ik dacht, van thuis uit ook zo geleerd, dat een tussendoortje van sultana okee was. Net als jus d’orange bij het ontbijt.
  Ik moest dus ook echt eerst meer leren over voeding, voordat ik die paar kilo kwijt kwam. Ik ben nu echt niet mager, want ik hou van mijn genietmomentjes!! Ik ben en blijf bourgoundisch Limburgs 😉
  Maar de inspiratie, kennis en dagelijkse prikkel tot gezond leven…. Daar draagt deze site nog steeds aan bij!! 🙂

  Reageer
 7. Sandra Stieding 8 jarengeleden

  Bedankt voor je verhaal. Mijn jeugd is er een geweest van veel ontzeggingen. Wij hadden en kregen bijvoorbeeld nooit snoep of toetjes te eten. Toch waren we allemaal stevig en zat mijn zus in de 5de klas (nu groep 7) al bij de weighwatchers. Blijkbaar een verkeerde manier van eten. Ook ik was stevig, nu achteraf gezien niet dik, maar werd wel op school gepest, blub blub modderpoel werd ik genoemd en ik ging ervan uit dat dat met mijn omvang te maken had. Toen is het verzwijgen van mijn gewicht begonnen en het bezig zijn met mijn lijf en omvang. Toen ik uit huis ging samenwonen, haalde ik alles in huis wat wij niet mochten en kwam ik steeds meer aan. Ik ben wat dat betreft een echte emo eter en jo-joer (van 130 kilo tot 72 kilo) en nu, bijna 42 jaar, nog steeds niet tevreden met mezelf en mijn gewicht (1.68 en 90 kilo) Ik probeer van alles en houdt dat dan even vol, maar verval toch weer in foute gewoonten en stiekem eetgedrag. Ook diverse therapieën hebben mij niet het inzicht kunnen geven waar ik nog steeds op hoop. Ik spreek hierbij de hoop uit dat het mij toch echt eens gaat lukken.
  Poeh als ik het zo lees, is het best wel wat en twijfel ik of ik het moet delen, maar ga het toch doen, misschien kan ik zo andere mensen laten weten dat het voor meerdere mensen niet altijd gemakkelijk is.
  Groetjes, Sandra

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Wat ontzettend knap dat je het hebt gedeeld. Het gaat je vast en zeker lukken, houd vertrouwen in jezelf!

   Reageer
 8. Manon 8 jarengeleden

  Leuk om naar jouw verhaal te luisteren. Zelf ben ik inmiddels 22 kg kwijt en er moet nog 15 -20 af om op een gezond gewicht te komen. Op http://www.thewaytobecomeabetterme.nl kan je mijn verhaal lezen. Vandaag heb ik foto’s geplaatst van hoe ik er in december uit zag en nu..

  Reageer
 9. Talitha Hoogendoorn 8 jarengeleden

  Een wat latere reactie, maar af en toe heb ik wat minder tijd om op je site te kijken en na een poosje probeer ik dan weer wat in te halen. Blijf het erg leuk vinden om door je site te scrollen (al moet ik dan wel opletten dat ik ook daadwerkelijk nog actief wordt en niet alleen maar zit te lezen ;-)). En zo’n persoonlijke video is erg tof! het werkt erg motiverend en bemoedigend om jouw verhaal te horen. ook dat de reacties eronder zo mooi zijn komt omdat je gewoon heerlijk normaal bent, geen super strakke body builder chick 😉 maar je ook zelf zegt dat je van lekker eten houdt en daar ook van wilt blijven genieten. dat is toch denk ik echt het belangrijkste, daar een balans in vinden.

  mijn oma, moeder en zus zijn allemaal aan de stevige kant (eerlijk gezegd eigenlijk allemaal veel te dik), dus het zit helaas toch een beetje in de familie om snel uit te dijen. (is geen excuus ik weet het, maar bij de een komt het er toch net wat sneller aan dan bij de ander denk ik) Thuis ook nooit echt geleerd om ‘normaal’ te eten, kon altijd pakken wat ik wilde en dat waren vooral de slechte dingen. De afgelopen jaren ben ik wel steeds meer gaan bewegen en gezonder gaan eten en grappig want hoe dichter ik nu naar de 30 kom (dat is nog maar een jaartje ;-)) hoe beter ik me in mn vel ga voelen zitten. Ik zit nu in een gezond bmi, maar zou er nog net wat kilootjes af willen zodat ik me echt niet meer onzeker hoef te voelen en een kledingmaatje kleiner aan zou kunnen. Maar ik heb nog een paar problemen, dat is het buik, billen, benen gebied, daar wil het afvallen gewoon niet zo goed lukken en vooral dat buikje vind ik heel irritant. en niet snoepen…ik kan me een paar dagen goed houden maar ik ben er zo één dat als ik ga snoepen ik niet fatsoenlijk maar een handje chips of één koekje kan nemen, maar het liefst de hele zak/pak. En sporten vind ik wel leuk (doe fietsen; race/mtb, hardlopen en paardrijden, squash ook lang gedaan maar mijn maatje is nu verhuisd helaas) maar van die ‘spiertrainingen’ (om het zo maar te noemen) vind ik niet echt wat. Probeer wel je video’s te doen, want ik vind ze echt goed en jij bent leuk 😉 maar moet mezelf hier wel wat toe dwingen.
  Maar… ben nog steeds blij met jouw site! vind het echt tof wat je hebt opgezet!

  groetjes Talitha

  ps. heb je nog een bbb trainig op de site die je kunt aanraden voor me? (vind het soms wel wat lastiger om goed overzicht te hebben op je site, met name met oudere video’s, maar daar kan natuurlijk wel iets heel goeds tussen staan)

  Reageer
 10. Talitha Hoogendoorn 8 jarengeleden

  He Marloes,

  bedankt voor je reacties! Via you tube ziet het er inderdaad iets meer overzichtelijk uit, handig, ik had daar nog nooit op gekeken 😉 ga morgen die BBB video doen! Vandaag had ik mijn eigen training samengesteld met oefeningen uit diverse workouts van jou; pushups (muur/stoel/grond, kan allemaal ;-)) kleermakers crunches, squat, plank (met knie naar andere schouder), scharen benen, onderrug (dus op je buik en omhoog komen met je hoofd). vooraf en erna 5minuutjes joggen. Als ik tussen die oefeningen door een minuut joggen doe wordt het een beetje als een HITT of niet?
  Is het zoals ik het bedacht heb ook iets om te doen? (sorry, heb wat bevestiging nodig ;-))

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Ja super!! Afwisselen met joggen is inderdaad een goed idee. Toevallig wilde ik binnenkort ook een dergelijke video opnemen!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: