Leefstijl Persoonlijk

Gezond Leven: Mijn 10 Rare Gewoontes!

Door

 

Mensen zijn rare wezens, we hebben vast allemaal wel gewoontes die eigenlijk niet zo heel ‘normaal’ zijn. Ik vind het super leuk om die van elkaar te weten. Ik deel vandaag 10 van mijn rare gewoontes met jullie, uiteraard allemaal rond het thema ‘gezond leven’. Sommigen weet je misschien al van me, anderen zullen nieuw zijn. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar de jouwe!

Ik ga maar direct van start. Hieronder mijn eigenaardige gewoontes in mijn gezonde leefstijl. Dingen die voor mij heel normaal zijn geworden, maar waar andere soms gek van op kijken.

1. Ik ben mega pindakaas verslaafd
Dit zal geen verrassing voor jullie zijn. Heel regelmatig zien jullie receptjes voorbij komen waarin pindakaas is verwerkt. In vrijwel iedere ‘My day in food’ is minstens 1x pindakaas verwerkt. Het is echter zo ‘erg’, dat ik ook met alle liefde een lepel pindakaas uit de pot direct in mijn mond stop. Soms koop ik even heel bewust een paar weken geen pindakaas, om mezelf te ‘beschermen’. Oh, ik wil trouwens altijd alleen de variant met stukjes noot. Het liefst een pure variant van pindakaas, zonder toevoegingen. Die vind ik gewoon het allerlekkerst! Bij de Albert Heijn verkopen ze gelukkig tegenwoordig een variant hierop (zie hieronder).

pindakaas

2. Ik eet héél veel groenten
Ik stimuleer jullie soms om 200 gram groenten per dag te eten, maar ik eet zelf eigenlijk altijd nog veel meer. Ik houd ervan om een grote portie te eten, groentes zijn daar perfect voor! Ze bevatten namelijk niet veel calorieën en veel goede voedingsstoffen, het is dus helemaal niet erg om er een grote portie van te eten. Bij de avondmaaltijd eet ik regelmatig zo’n 300-400g groenten. Soms ook nog wat bij de lunch of als tussendoortje! Als ik bij anderen eet, moet ik echt opletten dat ik niet teveel opschep. Beetje onbeschoft ;).

3. Ik draag geen ondergoed onder mijn strakke tights
Ok…TMI misschien…maar ik krijg heel vaak de vraag hoe het komt dat je mijn ondergoed niet zit onder mijn strakke broeken. Nou, dat dus. Ik heb echt getwijfeld of ik dit zou delen, maar het is voor mij echt gewoon een super uitkomst. Ik vind het namelijk erg genant als je mijn ondergoed ziet zitten en helemaal als het boven mijn sportbroek uitkomt als ik een squat doe. Geen ondergoed dragen vind ik gewoon heel fijn! M’n sportbroek gaat toch in de was :). Bovendien heb ik ook geen last van knellen of verschuiven ;).

Lunge kick

4. Ik draag altijd in ieder geval een klein beetje make-up tijdens het sporten
Heel veel mensen vinden dit overdreven, maar ik voel me er gewoon beter bij. Het heeft denk ik ook te maken met dat ik sport op de sportschool waar ik ook werk. Ik kom dus altijd ontzettend veel bekenden tegen. Met een beetje mascara zie ik er toch net iets wakkerder uit, dus dat heb ik sowieso altijd op. Soms nog meer, maar niet altijd. Ik ben gewoon een beetje ijdel…

5. Mijn sport outfits moeten matchen, maar niet teveel!
Om op die ijdelheid door te gaan, ik kan soms minuten lang twijfelen over welke sportoutfit ik aan zal doen. Het moet matchen, maar ook weer niet teveel. Een shirtje en een broekje in hetzelfde patroon daar word ik helemaal kriebelig van! Ik vind het best belangrijk om er enigszins leuk uit te zien tijdens het sporten, ik denk ook weer dat het mede komt doordat het mijn werk is. Bovendien sport ik meestal 4-5x per week, ik word er gewoon niet gelukkig van om er dan altijd belabberd uit te zien.


6. Ik drink graag een kopje lekkere koffie, maar nóóit direct als ik wakker word

Ik houd heel erg van koffie, maar ik drink hooguit 3 kopjes per dag. Direct als ik op sta moet ik er niet aan denken! Ik neem altijd eerst een kop thee. Ik heb een hekel aan de smaak van koffie als ik nog niets anders heb gehad. Bovendien ben ik best verwend geraakt door de heerlijke koffie die we op mijn werk uit een prachtig apparaat kunnen halen. Een kopje senseo hoeft eigenlijk al niet meer van mij, maar écht lekkere koffie vind ik heerlijk!

7. Dranken met suiker drinken, vind ik zonde
Ik heb dit al eens eerder verteld, ik drink eigenlijk nooit iets waar suiker in zit. Ik maak voor alcoholhoudende dranken af en toe een uitzondering. De reden hiervoor is dat ik heel erg van eten houd, maar niet wil aankomen. Om veel calorieën te ‘verspillen’ aan suikerrijke dranken, vind ik zonde. Ik eet dan liever wat grotere maaltijden!8. Ik sport nooit met muziek als ik zelf train

Ik heb dit eigenlijk nooit gedaan, ik kan niet precies uitleggen waarom niet. Ik denk dat het te maken heeft met dat ik helemaal tot mezelf kom tijdens het sporten. Mijn gedachten schakel ik vaak even helemaal uit en ik focus me volledig op mijn training. Muziek is toch een beetje een afleiding. Bovendien ben ik al zo veel bezig met muziek uitzoeken voor tijdens mijn groepslessen, dat ik het heerlijk vind om zelf te sporten in stilte :). Ook als ik buiten hardloop, heb ik eigenlijk nooit muziek in. Ik kan dan beter mijn ademhaling in de gaten houden en even mijn verstand op nul zetten.

9. Ik kan niet tegen houten roerstaafjes in mijn koffie/thee

Mijn vader heeft precies hetzelfde, ik kan gewoon niet tegen het gevoel van een houten stokje tegen mijn tong! Vaak krijg je bij coffee-to-go deze houten staafjes. Ik roer er meestal even mijn drankje mee en gooi hem dan direct weg, anders gruwel ik van het idee dat mijn mond tegen het hout aan komt :).

10. Ik vind het super leuk om fitte meiden te bekijken op social media, maar ik kijk vrijwel nooit naar mannen.

Tjah…ik volg dus eigenlijk alleen vrouwelijke sporters! Ik vind het leuk om te zien wat voor trainingen zij doen en hoe hun lichaam eruit ziet. Ik probeer mezelf nooit te vergelijken met anderen, maar ik zie het als inspiratie. Getrainde mannen vind ik best leuk om te zien hoor, maar het kan me niet zo veel schelen hoe zij trainen.

Ik ben benieuwd of jij deze eigenaardigheden herkent! Natuurlijk wil ik ook weten wat jouw aparte gewoontes zijn :). Ik vind het super leuk als we dit met elkaar delen. Het kan uiteraard anoniem als je dat prettiger vindt, het e-mailadres dat je invult komt namelijk nooit in beeld!

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw aparte gewoontes op het gebied van gezond leven?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (25)
 1. Marlous 7 jarengeleden

  1,2,4,5,7,8 en 10 herken ik ontzettend!

  Reageer
 2. Hiwot 7 jarengeleden

  9 is zo herkenbaar! Ik dacht dat ik de enige was die daar last van had, haha.

  Reageer
 3. Miriam 7 jarengeleden

  Inderdaad, houten stokjes, brr, wat een horror. Gezien de reacties hebben er kennelijk meer mensen last van. Toch goed om te weten hahaha. Denk ook aan tandenstokers, satestokjes, tapasprikkers en waterijsjes op houten stokjes. Ik wring me in de raarste bochten om maar vooral niét dat hout in mijn mond te krijgen! 🙂

  Reageer
 4. Anneke Lantink 7 jarengeleden

  Over nummer 3: ik draag wel ondergoed, alleen draag ik nu nog mijn zwangerschap broekjes. Die vindt ik gaan niet ongemakkelijk tussen de billen, blijven gewoon lekker onder de billen zitten en doen mijn buikje ook beetje “plat”. Dus echt een aanrader voor sporten – zwangerschap broekjes!

  Reageer
 5. Ise 7 jarengeleden

  Nummer 7 heb ik precies zo! Maar dan maak ik wel een uitzondering voor een wijntje af en toe 😉

  Reageer
 6. Demi 7 jarengeleden

  Uhm even denken mijn rare gewoontes:
  1 klinkt raar, maar ik vind het best wel irritant als ik mensen bij het fitnessen moet groeten. Ik ben biet zo iemand die “groetjes!” Door een zaal kan schreeuwen. Dus meestal wil ik de trainers enz allemaal ook niet tegenkomen haha!
  2 ik vind uiterlijk wel belangrijk tijdens het sporten, ik vind dat niks verkeerds, zolang ik me goed voel!
  3 ik hou ook echt van pindakaas dus dont worry je bent niet de enige, ik lepel zo een pot leeg en dan kijkt me moeder me zo vreemd aanxD

  Reageer
 7. Marloes 7 jarengeleden

  Brrr, houten stokjes! Vind je die van een ijsje dan ook zo erg? Ik wel namelijk. Verder herken ik me trouwens in 2, 4 en 10. Overigens is het niet zo raar om geen ondergoed te dragen onder sportbroeken, de meeste hardlooptights zijn hier toch voor gemaakt.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Heb het inderdaad ook wel met ijsjes!!

   Reageer
 8. joyce 7 jarengeleden

  Ik doe door elk ontbijt kaneel vindt het heerlijk
  ik doe nooit boter op brood vindt zonde van de calorieën

  Reageer
 9. Catho 7 jarengeleden

  NUMMER 9!!! Aaaah wat een verschrikkelijk gevoel! of tegen je tanden! Alleen nog maar het idee zo’n stokje tussen mijn tanden zou klappen maakt me huiverig en bezorgt me kippenvel all over the place haha:D
  Dat van die calorieën drinken heb ik ook, ik drink zelfs geen alcohol, maar dat is eerder uit principes 🙂

  Reageer
 10. Valerie 7 jarengeleden

  Haha mijn rare gewoonte is juist dat ik geen pindakaas lust! Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen dis geen pindakaas lust hihi. Verder houd ik echt niet van plastic, dus ik drink liever niet uit bidons. Plastic flesje van bijvoorbeeld Spa kan ik dan wel weer aan, ander soort plastic.

  Reageer
 11. Karen 7 jarengeleden

  Nooit bedacht om geen ondergoed aan te doen. Voorkomt denk een hoop gedoe. Maar hoe gaat dat in de kleedkamer? Krijg je dan niet de raarste blikken?

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Ik probeer altijd snel om te kleden….en als mensen het wel zien dan is het maar jammer!

   Reageer
   • Karen 7 jarengeleden

    Fair enough
    Ik ga het zeker eens proberen!

    Reageer
    • Vera 7 jarengeleden

     Dit gaat gewoon een nieuwe trend worden!! 🙂

     Reageer
 12. Irma 7 jarengeleden

  Ho eens, punt 10. Eindelijk nog iemand! Ik voelde me altijd een beetje gekkig dat het van mannen me niets interesseerde, maar ik vind vrouwen volgen gewoon fijner en interessanter! 🙂

  Reageer
 13. Vera 7 jarengeleden

  Heel leuk artikel!! En leuke reacties. Gelukkig heeft iedereen zo z’n eigenaardigheden 🙂

  1. Tja….een speculoos-verslaving is gewoon niet zo gezond…maar wel lekker. Ik zie het als een genietmomentje als ik mijn crackertjes met speculoos eet…hmmm…!
  4. Een beetje make-up is toch wel fijn. Zelfs als ik de deur uitga om hard te lopen. Of ik draag een zonnebril, dat is dan ook een fijne oplossing.
  6. ZOOO HERKENBAAR!!!! Ik hoor altijd van mensen dat ze die eerste kop koffie ‘s morgens zo lekker vinden. Jakkie..!! ook ik kies dan voor thee, terwijl ik later op de dag echt wel kan genieten van een kopje koffie.
  8. Sporten zonder muziek….zo heerlijk! Ik werk als juf…nu in groep 7…en heb dus de hele dag geluid om me heen. Sporten is dan na het werk een ontspan-moment, dat ik graag zonder extra geluid doe. Ik hou wel van muziek en zal nooit in de auto in mijn eentje zitten zonder muziek. Maar het sporten is afschakelen, focus en rust…..heerlijk!

  Ach….als we allemaal een beetje raar zijn, is er dus eigenlijk niemand normaal 🙂

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Precies!! Een beetje raar is wel leuk 🙂

   Reageer
 14. Annie Laumen 7 jarengeleden

  1-2-7
  Groente eet ik zo graag.
  Als we uit eten gaan en manlief eet het niet op dan maak ik het bord leeg.
  Pindakaaas mmmmmmmm.
  Frisdrank drink ik nooit bv cola vind ik afschuwelijjk.

  Reageer
 15. Sabine79 7 jarengeleden

  Erg grappig en toont ook lef…. dat je deelde zonder ondergoed te sporten.
  Nr 7 en 10 erg herkenbaar. Ter inspiratie idd kijken en blogs lezen van fittgirls dan van mannen.
  Ik probeer de laatste paar maanden steeds wat slokjes water te drinken na het eten van iets. Zodat je al een klein beetje het zuur heb weggespoeld wat je tanden aantast.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: