| 1 januari 2016

Gelukkig nieuwjaar!! Jaaroverzicht 2015

Vuurwerk

Goedemorgen lieve vrolijke lezers!! Ik wil jullie bij deze het allerbeste wensen voor in 2016! Ik kan je niet genoeg bedanken voor al je steun en enthousiasme in het afgelopen jaar. Laten we er met z’n allen een prachtig nieuw jaar van maken! Morgen is het dan echt zo ver….we starten met de challenge. Vandaag ga ik je waarschijnlijk brakke hoofdje even plezieren met een aantal cijfers van het afgelopen jaar! Wat gebeurde er op optimavita.nl!?

Het jaaroverzicht van optimavita.nl wordt een beetje een traditie. Ik schreef er eind 2013 en eind 2014 namelijk ook eentje. Ik vind het zelf super leuk om even terug te kijken en ik merk dat jullie het ook leuk vinden om even te lezen wat de meest populaire artikelen waren.

Er zijn achter de schermen een aantal belangrijke veranderingen geweest. Zo wordt ik sinds dit jaar geholpen door Divimove, bij het verder ontwikkelen van mijn YouTube kanaal. Ik hoop met hulp van hun nog betere video’s te kunnen maken voor jullie. Zij ontwierpen onder andere mijn nieuwe banner, die je hierboven ziet. Ook begon ik door vriendin Rasheeda met Instagram voor Optima Vita, ik vind het super leuk om jullie ook op die manier te bereiken.

Sven en ik

Ook in mijn privéleven is er veel gebeurd. Begin 2015 kreeg ik een relatie met Sven. Ik ben echt super gelukkig met hem! Hij vind het niet fijn om op video te verschijnen en is ook niet zo’n fan van foto’s, waar ik natuurlijk alle begrip voor heb. Jullie zullen hem dus niet vaak voorbij zien komen, maar speciaal voor deze dag even een collage van foto’s ;). Ook volgde ik een opleiding voor sportdiëtist, waardoor ik het de afgelopen maanden mega druk had. Ik heb er wel ontzettend van genoten!

Inmiddels bestaat optimavita.nl ongeveer 2 jaar en 10 maanden. In mijn ogen is dat best kort, ik kan me namelijk geen leven zonder meer voorstellen! In 2014 werd optimavita.nl bijna 700.000x bekeken, ik was toen helemaal ondersteboven van dat getal. In 2015 hebben jullie met zn allen ruim 1,3 miljoen keer gekeken!! WOW! Ik kan niets anders zeggen.

De meeste bezoekers komen uit Nederland (88%). Daarna België (8%), Duitsland, Groot-Britannië en de Verenigde Staten.

Ook de unieke bezoekers per maand stegen flink de afgelopen jaren, in november 2013 waren dat er ruim 15.000, in november 2014 waren het er ruim 49.000 en afgelopen november zelfs 106.000! Echt zo ontzettend leuk om te zien dat er steeds meer van jullie zijn die even een kijkje komen nemen! Als jij pas sinds kort kijkt: welkom!!

2

Dan zoals jullie gewend zijn van de vorige jaren, de meest populaire artikelen van het jaar:

 1. Gezonde zoete snack: Kaki 
 2. Eieren, hoeveel mag ik er eten 
 3. Zijn dadels gezond 
 4. Feit of fabel: banaan en druiven zijn dikmakers 
 5. 12 min. Cardio workout, conditie en vetverbranding 

Jullie vinden het overduidelijk leuk om van bepaalde producten te weten of ze gezond zijn of juist niet :). Misschien nog een leuk weetje….het kaki-artikel ging het ineens super goed doen, toen ze bij de Albert Heijn in de bonus waren! Dus bij deze een groot dank je wel aan de Appie ;).

De meest popuaire video is nog steeds een van mijn eerste video’s ever, ik maakte hem eind maart 2013. Ik vind het heel erg awkwark om terug te kijken, omdat ik duidelijk nog niet zo heel zeker was voor de camera.

Ik hoop dat jullie die overzicht weer leuk vonden om te zien. Geniet nog even lekker van alles vandaag, want morgen gaan we keihard aan het werk met de challenge! Ik heb er mega veel zin in. Hoe en wat precies, dat lees je allemaal morgen.

Fijne eerste dag van 2016!

Groetjes, Marloes

Wat is een artikel of video die jou is bijgebleven?

19 reacties

 1. hey. leuke blogpost! ik volg je echt al heel lang en je artikelen zijn altijd heel leuk!
  is het trouwens niet ‘zij ontworpen’ i.p.v ‘zij ontwierpen?

 2. Leuk om even terug te zien! Ik vind het ook erg leuk dat je op zoek gaat naar nieuwe thema’s. Zoals de fitspiration-verhalen en vooral de challenge die je met Rasheeda deed voor een gezonde lunch op het tankstation. De video van 10 minuten om dagelijks te doen is ook eentje die ik al meermalen heb gedaan. Maar de workouts doe ik altijd via you-tube.
  Trouwens,…die eerste video’s zijn juist mooi! Professioneel worden kan goed zijn, maar jezelf blijven en vanuit passie werken is beter! En volgens mij is dat precies wat je op die eerste video’s ziet. Want dat is wel de video waardoor ik op deze site terecht ben gekomen.
  Tot morgen….*benieuwd*…. 🙂

 3. De beste wensen voor 2016!
  Vandaag ga ik nog genieten van het lekkere eten, wel met mate, morgen starten met de challenge ik heb er zin in!!!

 4. Hi ik wil in het nieuwe jaar als nieuwe vornemen me omscholen en ook de opleiding voeding en dietetiek gaan doen.

  Ik heb een ziekte waardoor ik niet veel naar school kan. Nu twijfel ok om hem deeltijd te gaan doen 1x in de week maar dan moet ik elke vrijdag met de trein 1.5 uur reizen.

  Of hem gewoon thuis te doen. Weet jij of dit mogelijk is? Ik wil het heel graah alleen eeet niet welk3 optie beter is en of het een pittige studie is??

  Gr

  Stef

 5. Ik lees hier nog niet zolang
  en ik vind het top!!!!
  Ga vooral zo door.
  De beste wensen en vooral gezodheid(belangrijkste ) voor 2016.
  Grt Annie

 6. Ook voor jou en je naasten het allerbeste voor het nieuwe jaar Marloes..
  breng ons nog meer van dat moois voor de komende 12 maanden en elk jaartje hierna!
  Elk jaartje verstreken met Marloes en Optima Vita waren enorm leerrijk.
  Dankzij jou ben ik helemaal anders gaan leven.
  Dankt Marloes.
  Liefs
  Jessica

 7. Oh, die van die eieren ga ik meteen even lezen, ik neem er elke dag namelijk eentje bij mijn ontbijt, haha :p
  Marloes, gelukkig nieuwjaar! Ik lees al een paar maanden je leuke artikelen. En ik vind dus ook inderdaad je product informatie erg fijn om te lezen. Je klinkt ook helemaal niet betweterig, super fijn! Net als die van roomboter/halvarine… je legt ze gewoon naast elkaar, legt de voors en tegens uit. Ik wacht met spanning op je challenge.

 8. Een fantastisch, gezond en liefdevol 2016 Marloes. Helemaal top dat je blog zo goed loopt. Door jouw enthousiasme inspireer je veel mensen waaronder mijzelf. Ben erg benieuwd naar morgen. Fijn om elke dag even een positieve kick te krijgen en gewoon door te gaan met gezond leven. Ik heb er zoveel energie van gekregen.

 9. WOWWW, via de zoekactie ‘beginner workout’ op YouTube kwam ik op je pagina, wat ben je leuheuk, enthousiast en inspirerend!! Werd er helemaal blij van en dat bleef ik, ook na de workout, hihi
  En ik challenge mee, groetjes liesje

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram