Afvallen Beweegtips Leefstijl Persoonlijk Voedingstips

Fitspiration: Het verhaal van Rasheeda

Door

Collage1

Een tijdje geleden opperde een bezoekster dat ze het leuk zou vinden om verhalen van lezers te horen, over hoe zij gezonder zijn gaan leven en fitter zijn geworden. Toevallig was ik toen ook al met dat idee bezig! Ik vind het ontzettend inspirerend om te lezen hoe anderen hun leefstijl hebben aangepast, het lijkt me ontzettend leuk om dat af en toe met jullie te delen. We beginnen deze serie met het verhaal van iemand die heel dicht bij me staat. Vriendin Rasheeda viel namelijk de afgelopen jaren meer dan 30kg af en veranderde haar leefstijl compleet! Zij verteld vandaag haar verhaal. Wil jij ook jouw verhaal delen? Informatie vind je onderaan dit artikel.

In dit artikel zullen jullie geen ‘before’ foto’s zien, maar alleen foto’s van hoe Rasheeda nu is. Ze heeft zelf aangegeven dat ze dit prettiger vindt, wat ik natuurlijk helemaal begrijp

Hallo lieve lezer van optimavita.nl Ik ben Rasheeda, jullie hebben mijn naam vast al eens voorbij zien of horen komen in de vlogs en artikelen van Marloes. Ongeveer 4 jaar geleden heb ik mijn leef- en eetstijl volledig omgegooid en ben ik meer dan 30 kilo afgevallen. Marloes heeft mij gevraagd of ik hier wat over wilde vertellen op optimavita.nl

Hoe het allemaal begon…
De middelbare school is voor mij de periode begonnen waarin ik steeds zwaarder werd. Ik zat op een school vlakbij een Albert Heijn en een cafetaria. Eigenlijk elke pauze of tussenuur gingen we daar heen om (ongezonde) dingen te kopen. Op de lagere school en ook in de onderbouw van de middelbare school ben ik gepest. Omdat ik niet raar, stom of saai wilde zijn kocht ik ook altijd eten. Ik was een echte emotionele eter. Mijn ouders zagen wel dat ik zwaarder werd maar ik hield altijd vol dat ik echt niet snoepte. Doordat ik veel basketbalde in die tijd, werd ik niet heel snel heel zwaar.

Collage2

Waardoor ging het ‘mis’?
Eind 2009 heb ik tijdens het basketballen mijn kruisband afgescheurd en moest ik hieraan geopereerd worden. In de tijd voor de operatie ben ik echt veel zwaarder geworden. Ik kon niet meer sporten, maar mijn eetpatroon veranderde niet. De kilo’s vlogen eraan. Ik had besloten dat ik nooit meer zou basketballen, maar tijdens het revalideren merkte ik dat ik een doel moest hebben om het vol te houden. Omdat basketbal zo een groot deel van mijn leven was, wilde ik dit toch weer gaan doen. Als ik weer zou willen basketballen zou ik zeker moeten afvallen. Op dat moment woog ik zeker 100 kilo, en zat ik absoluut niet lekker in mijn vel. Dit is voor mij echt het moment geweest dat bij mij de knop om is gegaan.

Hoe ik gezonder ben gaan leven en mijn tips voor anderen
Heel simpel gezegd ben ik gewoon minder gaan eten en snoepen. Bij het avondeten schepte ik vaak meerder keren op en daar ben ik ook mee gestopt. Wat mij heel erg heeft geholpen is elke dag opschrijven wat ik at. Zo werd ik meer bewust van wat ik allemaal at. Het klinkt zo misschien allemaal heel gemakkelijk, maar dat is echt niet. Tijdens deze periode heb ik heel veel hulp gehad van mijn familie. Zonder hun hulp en steun was mij dit echt niet gelukt. Natuurlijk heb ik ook momenten gehad dat ik het moeilijk had maar dan waren zij er altijd om mij te helpen. Steun van familie maar ook van vrienden is zo belangrijk. Als ik een tip moet geven is dat ook de belangrijkste. Afvallen doe je niet alleen.
Drie jaar geleden ben ik gestopt met basketballen, en ben ik begonnen met fitnessen. Op dit moment sport ik gemiddeld 4x per week. De ene week wat meer dan de andere. Ik volg elke week de pump en zumba lessen die Marloes geeft. Daarnaast ben ik de rest van de keren dat ik sport in de zaal te vinden. Dan doe ik veel aan krachttraining. Op dit moment train ik ook voor de 4 mijl. Ik ga voor de eerste keer meedoen en om eerlijk te zijn vind ik het enorm spannend.

Collage3

Mijn eetpatroon op dit moment
Elke morgen begin ik met een flink ontbijt. Dat heb ik echt nodig om de dag goed te kunnen beginnen. Mijn ontbijt wissel ik vaak af. Op dit moment is mijn favoriet is kwark met muesli maar, ik eet ook geregeld havermout, brinta of yoghurt. Bij alle ontbijtjes mag de banaan niet missen. I love banana! Een tussendoortje eet ik eigenlijk alleen als ik zin heb. Ik heb een kantoorbaan en soms heb ik het zo druk dat het eten tussendoor erbij inschiet. Als ik werk eet ik eigenlijk altijd 3 broodjes met beleg. Mijn favoriete beleg is kipfilet en komijnekaas. In de middag eet ik vaak 2 appels of een ander stuk fruit wat ik mee heb. Mijn avondeten verschilt. Ik houd van pasta en couscous maar ik kan dat ook makkelijk weglaten en dan wat meer vlees of kip eten. I loveeeeee chicken dus dat eet ik best vaak. Ik heb ook weleens dagen dat ik echt zoveel kan eten en nooit het gevoel krijg dat ik vol zit. Die dagen zitten vaak voor het maandelijkse feestje. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het erg moeilijk vond om weer van ongezonde dingen te genieten nadat ik was afgevallen. Ik was bang dat alles er gelijk weer aan zou komen en dat ik de controle zou verliezen.

Hoe houd ik het vol?
In vergelijking tot 4 jaar geleden is er een boel veranderd. Ik ben nu veel bewuster van wat ik allemaal eet. Maakte ik vroeger vaak sausjes uit pakjes doe ik dat nu nooit meer. Als ik er nu voor kies om heerlijk te snoepen geniet ik daar extra van. Heerlijke avondje chillen met vriendinnen en daar bodemonderzoek doen bij een zak M&Ms…….je weet natuurlijk niet of de eerste M&M net zo lekker is als de laatste. Optimavita.nl heeft mij daar echt bij geholpen, en dat zeg ik niet omdat Marloes een vriendin van mij is. Ik ben zonder hulp van een deskundige afgevallen en het lezen van de artikelen en het praten daarover heeft mij geleerd om de gezonde leefstijl ook echt vol te houden.

Rasheeda2goed

Door het fitnessen is mijn lichaam echt veranderd. Mijn spieren zijn nu zichtbaarder en mijn lichaam voelt veel sterker. Niet alleen mijn lichaam is veranderd. Sinds ik ben afgevallen ben ik veel socialer en lach ik meer. Toen ik voor dit artikel op zoek was naar foto’s kwam ik erachter dat ik op weinig sta. En op de foto’s waar ik sta lach ik niet echt. Dat is nu wel anders.

Ondanks dat ik het verhaal van Rasheeda al kende, heb ik met open mond haar stuk zitten doorlezen. Ik vind het ontzettend knap hoe zij op eigen kracht haar leven heeft omgegooid! Ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik mega mega trots ben op mijn lieve en knappe vriendinnetje!

Ik zou het super leuk vinden als jij ook jouw verhaal zou willen delen op optimavita.nl! Je kunt dan een e-mail sturen naar info@dietist-optimavita.nl. Het is natuurlijk extra leuk als je ook wat foto’s van jezelf (eventueel zonder dat je gezicht erop staat) wilt delen. Ik kan eventueel je naam veranderen als je dat wilt, dan blijf je lekker anoniem. Ik weet natuurlijk niet hoeveel verhalen ik binnen krijg, dus ik kan niet garanderen dat ik hem kan plaatsen. Ik zal zeker mijn best doen, want ik vind dit super inspirerend!

Groetjes, Marloes

Heb jij dingen die je herkend in het verhaal van Rasheeda?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (25)
 1. Patricia 7 jaargeleden

  Wat super goed Rasheeda! Respect voor jou.
  Je bent een mooie meid.
  Groetjes Patricia

  Reageer
  • Rasheeda 7 jaargeleden

   Dankjewel!!!?

   Reageer
 2. Monique 7 jaargeleden

  Wauw, super inspirerend. Ik ben onlangs begonnen mijn eetpatroon om te gooien. Valt niet altijd mee, maar de drive is er. Vanaf volgende maand komt het sporten erbij, iets waar ik tegenop zie, want eerlijk is eerlijk is hou er niet van. Ik wandel wel 3 x in de week (flink door stappen een paar km) voor de cardio, maar daarnaast wil ik krachttraining gaan doen. Spannend, maar dit soort verhalen stimuleren enorm, kan niet wachten op meer!

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Ik ben ook heel benieuwd naar andere verhalen!! Ik hoop dat ze gaan komen 🙂

   Reageer
 3. Cynthia 7 jaargeleden

  Heel knap!

  Reageer
 4. Lisanne 7 jaargeleden

  Goed gedaan rasheeda!
  En dit is leuk en motiverend om te lezen, zou inderdaad leuk zijn als er vaker zulke verhalen op je site komen!

  Reageer
 5. Marjolein 7 jaargeleden

  Een hele mooie verandering heb je voor jezelf teweeg gebracht rasheeda! Ik vind dat je er krachtig en mooie uitziet op de foto’s van nu!

  Reageer
 6. Lilian 7 jaargeleden

  Je bent een kanjer! Zeer trots;)

  Reageer
  • Rasheeda 7 jaargeleden

   ??????

   Reageer
 7. Brigitte 7 jaargeleden

  Super gedaan Rasheeda, mijn complimenten. We zien elkaar regelmatig bij de lessen van Marloes maar je geschiedenis was mij onbekend (nu hoef ik natuurlijk niet alles te weten). Wat mij raakte was je opmerking over het pesten en wat daar het effect van was. Knap dat je het zo om hebt kunnen zetten!

  Reageer
 8. rungirl4fun 7 jaargeleden

  Wat knap van je, wat een discipline, gefeliciteerd met je prestatie! En ook dat je het volhoudt. En hoe grappig…..bodemonderzoek 🙂
  Succes met de 4mijl Rasheeda, je kan het!

  Reageer
  • Rasheeda 7 jaargeleden

   Haha af en toe bodemonderzoek doen is zoooo leuk? Ik ben heel bang voor de 4 mijl maar gaat met wat aanmoediging zeker lukken

   Reageer
 9. Sanne 7 jaargeleden

  Super leuk en interessant om te lezen! En heel knap van je Rasheeda!

  Reageer
 10. barbara 7 jaargeleden

  In je eentje zoveel afvallen op een gezonde en blijvende manier, Top. Je ziet er prachtig en zelfverzekerd uit. Ik volg optima vita nu een jaar of zo en val ca. 1 kg per maand af. Als er geen weekeinden bestonden zou het sneller gaan maar dit is blijvend denk ik dan maar. Dat heb ik hier geleerd. als je dan toch zondigd geniet er van. In een dag is niet alles verpest. Maar het duurde bij mij lang voordat dat kwartje viel.

  Reageer
  • Rasheeda 7 jaargeleden

   Dat was bij mij ook hoor. Iedereen doet het op zijn eigen manier en tempo. Heel veel succes!!

   Reageer
 11. alie 7 jaargeleden

  Rasheeda, wat goed dat je dit geschreven hebt en fijn dat je je zo veel fitter gezonder en beter voelt.
  Respect!!!

  Reageer
 12. Joyce 7 jaargeleden

  super knap ik weet dat het een moeilijke strijd is ben zelf inmiddels ook 27 kilo afgevallen.
  Na twee zwangerschap was ik 30 kilo aangekomen ben optimavita hier dankbaarvoor dankzij de lekker recepten is het goed te doen!

  Reageer
 13. Daphne 7 jaargeleden

  Hoelang moet je cardio doen en hoeveel keer per week? Om af te vallen?
  En hoe vaak krachtrainen

  Reageer
 14. Vera 7 jaargeleden

  Echt een super-inspirerend artikel!!
  Leuk Marloes, dat je dit hebt opgepakt en dit soort inspirerende verhalen wil laten terugkomen. En dit is dan wel meteen een heel bijzondere. Rasheeda, wat fijn dat je jouw verhaal zo wil delen. Vooral dat je concreet kunt aangeven welke momenten zo’n rol hebben gespeeld bij het emotionele eten. Had jij het zelf eigenlijk in de gaten? Ik bedoel, ik denk dat iedereen aan zichzelf wel ziet welke ‘vetjes’ er te veel aan zitten. En toch zijn er mensen die er wel of juist geen last van hebben.

  Dankjewel voor je openheid!

  Ben benieuwd naar de volgende verhalen….

  Reageer
 15. Annelies 7 jaargeleden

  Wat stoer dat jij je verhaal met ons deelt. Inspirerend verhaal Rasheeda, super knap van je!!

  Reageer
 16. Linda 7 jaargeleden

  Wat een mooi en inspirerend verhaal. Ook bij mij is, na een weging van 101.1 kg, de “knop” om. Verandering in eetpatroon doorgevoerd en ben weer meer aan het bewegen. Ik doe dat bewegen vooral thuis via youtube filmpjes powerwalk e.d. Ben nu na 7 weken 6 kg kwijt. Ik hoop dat ik dit zo door kan zetten en na een tijdje ook zo’n mooi verhaal neer kan zetten. Superstoer Rasheeda!

  Reageer
 17. Astrid Dagmar 7 jaargeleden

  Ik herken mijzelf wel in dat verhaal. Ik heb vorig jaar april het roer omgegooid. ik ben inmiddels meer dan 40 kilo afgevallen en val nog steeds af. Ik heb heel veel baat bij de workouts van Marlous, elke dag doe ik er wel een paar en loop daarnaast ook veel meer met mijn honden buiten. Ik heb het roer omgegooid, toen ik Ard Schenk hoorde vertellen over zijn dik zijn, met name het stuk van het strikken van de veters, was heel confronterend. Ik was ook altijd helemaal kapot als ik mijn schoenen had aangetrokken. Nu kan ik in mijn beleving de hele wereld aan en ben met mijn 60 jaar nog nooit eerder zo fit geweest. Trainen is heerlijk en ik moet toegeven best verslavend. Het is geen moeite, maar een feestje om te doen. Ik ben elke dag dankbaar dat ik Optimavita heb ontdekt. Dank je wel Marlous.

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Jeetje, wat leuk om te lezen!! Heel knap gedaan!!

   Reageer
 18. Alia 7 jaargeleden

  Heel leuk om te lezen en dapper dat je dit als eerste durft te doen, Rasheeda! Vooral over het bodemonderzoek en dat ik niet de enige ben die eens in de maand niet vol kan raken vond ik inspirerend. Dat doet de naam optima vita zeker eer aan!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.