Bewegen Leefstijl Persoonlijk Question Sportkleding

Question: Draag jij Korte Sportbroekjes?

Door

Kort sportbroekje

Ik ben vandaag benieuwd naar jullie mening! Een tijd terug plaatste ik regelmatig zulke ‘question’ artikelen, waar heel enthousiast op gereageerd werd. Ik besefte me ineens dat ik dit al heel lang niet meer gedaan heb. Jullie weten dat ik net als veel van jullie, ontzettend fan ben van leuke sportkleding. Ik ben daarom benieuwd hoe jij denkt over sporten in een kort broekje! Dan heb ik het niet over een broek tot je knie, maar een échte korte. Natuurlijk geef ik je ook mijn mening!

Korte broekjes kunnen zó ontzettend leuk staan! Ik betrap mezelf er heel vaak op dat ik in een sportwinkel sta te neuzen bij de korte broekjes. Daarnaast vind ik ze ook nog eens fijn zitten. Je wordt niet beperkt in je bewegingen, wat vooral bij een wijdere lange broek wel het geval kan zijn. In principe ben ik dus super enthousiast over dit kledingstuk….

Maar waarom draag ik ze dan toch ontzettend weinig!? Voor dit artikel ging ik op zoek naar foto’s van mezelf in een kort sportbroekje. Ik moet eerlijk toegeven dat die heel schaars zijn. Ik heb drie korte sportbroekjes, een zwarte van de Lidl, een roze van Nike en een zwarte met een strak roze kort broekje eronder van Hünkemöller. Je ziet ze op de foto’s in dit artikel. De roze heb ik nog wel een aantal keren aan gehad voor artikelen, maar de twee zwarte draag ik nauwelijks als ik film of foto’s maak.

2

Ik moet namelijk heel eerlijk toegeven dat ik me niet altijd prettig voel in zo’n kort broekje! Ik draag ze wel regelmatig als ik aan het fitnessen ben, of als ik buiten ga hardlopen. Maar als ik groepslessen geef (vooral bij Zumba!), kies ik toch vrijwel altijd voor een langere broek. Stel je voor dat iemand ziet dat ik toch nog best een beetje striae op de achterkant van mijn benen heb!? Of dat mijn benen toch echt iets minder strak zijn, dan ze in een lange broek lijken!?

Ergens vind ik dit ontzettend kinderachtig van mezelf. Ik ben heel tevreden met mijn lichaam, ik vind dat ik een goed figuur heb en ik heb niet de ambities om af te vallen. Waarom dan toch die twijfel!? Waarom draag ik niet gewoon vol zelfvertrouwen een kort broekje, zonder me druk te maken om wat anderen van mijn benen vinden!?

Ik weet dat héél veel vrouwen deze gedachten hebben. Bij een ander vinden we een kort broekje super leuk staan, maar zelf aarzelen we toch even bij het aantrekken. Dit is precies de reden waarom ik dit artikel schrijf! Ik ben heel benieuwd naar jullie mening over dit onderwerp.

Nike pro shorts

En hoe denk je over strakke korte broekjes? Zoals bijvoorbeeld die hierboven. Ik vind deze namelijk ontzettend gaaf, maar ik koop ze niet omdat ik van mezelf weet dat ik dit niet zou dragen. Ook in dit geval vind ik dat ik het wel zou moeten doen…waarom niet!?

Conclusie
Nu ik dit zo schrijf, vind ik dat ik ECHT vaker een kort broekje zou moeten aan doen. Ik vind ze leuk staan en lekker zitten. Bovendien is het met warm weer super fijn om iets minder aan te hebben. So what als iemand anders mijn benen misschien niet perfect vindt!? (Bovendien valt het hoogst waarschijnlijk niemand op ;)). Ik houd het voorlopig nog wel even bij wijdere varianten. Strakke korte broekjes vind ik ook super leuk, maar dit is in mijn ogen nog een klein stapje te ver. Wie weet in de toekomst :). Kortom, mijn goede voornemen is om vaker korte sportbroekjes te dragen!

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp! Draag jij korte broekjes tijdens het sporten? En draag je dan wijde varianten, of ook wel eens een strakke? Kan ik je overhalen om met me mee te doen en vaker korte broekjes te dragen!?

Groetjes, Marloes

Draag jij wel eens korte sportbroekjes? Waarom wel of niet?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (40)
 1. Eline 7 jaargeleden

  Hey Marloes,
  Leuke vraag om eens over na te denken!
  Ik ben in het afgelopen jaar redelijk wat afgevallen. Was voor die tijd niet dik, maar vond het toch niet prettig korte broekjes te dragen.

  Ik merk dat ik nu ik slanker ben sneller geneigd ben om een kort broekje te dragen, ook tijdens het sporten. Maar… Ik voel me er nog steeds niet altijd prettig bij!
  Vervelend, want ze zijn zó leuk en zitten erg fijn!

  Ik draag nu wijdere varianten, voel me in zo’n strakke niet helemaal prettig, al vind ik ze wel heel erg mooi. Maar aan de andere kant, als ik me tijdens het sporten steeds moet afvragen of het wel staat, wordt het er ook niet leuker op 🙂

  Eline

  Reageer
  • Stephan 6 jaargeleden

   Ik Ben een jonge man en ik draag vrouwen broekjes “hot pants ” tijdens body pump , wielrennen en grit ik vind dat ik een super strak figuur heb en als vrouwen hun mooie lichhaam mogen laten zien mag een jongen of man dat ook!
   En in een mooie sting naar het strand moet zeker kunnen mits je een strak figuur hebt!
   De meeste mannen willen allemaal breed zijn vol met tattoo’s zijn verschrikkelijk!
   Ik voel me trots , stoer en sexy en ik vindt dat ik lef heb!
   Ik ben idd homo haha

   Wat vinden jullie vrouwen daarvan?

   Reageer
   • Marloes 6 jaargeleden

    Ik vind het best kunnen hoor 🙂

    Reageer
    • Stephan 6 jaargeleden

     Dankje!

     Soms denk ik misschien is het wel iets te kort! Haha maar dan niet denken maar gewoon doen ik voel me er erg prettig bij.

     Dus vrouwen en mannen gewoon doen! Zolang je niemand lastig valt is het prima

     Reageer
 2. Roeline 7 jaargeleden

  Aangezien ik thuis sport zou ik wel een kort sportbroekje durven dragen, in een sportschool niet snel, hoewel ‘gewoon’ dan weer wel. Wat ik vind met sporten in korte broekjes dat ze wel erg goed moeten aansluiten en niks laten zien, zeg maar…… Je zit er met sporten niet altijd even charmant bij en dan moet je geen inkijk hebben. Dat is mijn punt een beetje.

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Een strak broekje eronder, of een boxershort voorkomt inkijk 🙂

   Reageer
 3. Marieke 7 jaargeleden

  In de winkels sta ik inderdaad ook vaak bij de korte sportbroekjes, maar ik heb er nog geen een. Ook nog geen ervaring mee. Misschien is het wel een goed idee als ik er eentje haal haha (:

  Reageer
 4. Sabine 7 jaargeleden

  Ik draag tijdens het sporten wel graag korte broekjes, wel de wijde variant, omdat ik dan niets in de weg zit en het is lekker luchtig. Maar het liefst heb ik wel een strake korte broek onder m’n sportbroek, omdat ik het niet zo fijn vind dat m’n sportbroek omhoog kruipt. In een strake sportbroeken voel ik me niet zo fijn en zou ik dus ook niet zo snel aantrekken. Ik vind het denk ik net te bloot. Leuke vraag om over na te denken Marloes!

  Reageer
 5. Cindy 7 jaargeleden

  No way dat ik in een kort sportbroekje ga lopen, afgelopen zomer liep ik in een 3/4e broek toen de mussen gebraden en al van het dak af vielen, tijdens hardlopen. Ik ben veel afgevallen, maar ik heb veloverschot aan mijn benen, dat ziet er gewoon niet uit en ik voel me er niet prettig bij.

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Hahah, moest lachen om je reactie. Ik snap je probleem!

   Reageer
 6. Bea 7 jaargeleden

  Ik ga vanaf deze zomer beginnen met sporten en ik twijfel nu al of ik ga gaan voor een strakke lange broek waar ik mij minder goed in voel, maar die wel gemakkelijk is voor alle bewegingen die ik wil gaan doen of dat ik er voor kies om mezelf wel goed te voelen met een iets losser model, maar dan wat minder beweegruimte heb. Dus nee, op dit moment zou ik zeker nog niet voor de korte variant gaan. Terwijl ik in de zomer anders wel met gemak een shortje draag 🙂

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Zo herkenbaar! Een korte broek in de zomer heb ik ook totaal geen moeite mee. Rare wezens zijn wij 😉

   Reageer
 7. Danielle 7 jaargeleden

  Die lossere korte broekjes draag ik zodra het kan met hardlopen.. die strakke draag ik echter nooit.. ik heb heupen en een kont waar Kim K. nog jaloers op is dus dat lijkt mij niet zo’n strak plan :p

  Reageer
  • Vera 7 jaargeleden

   Haha, of juist een heel strak plan 😉

   Reageer
 8. Vera 7 jaargeleden

  Allereerst: iedereen moet zijn eigen keuzes kunnen maken en dragen wat hij/zij prettig vindt.
  Sinds een paar weken loop ik hard in een 3/4 strakke broek. Ik weet nu al dat ik, als het warmer is, gewoon ga hardlopen in een kort, wijder sportbroekje. Dat vind ik geen enkel probleem. Het moet lekker zitten en het maakt me dan niet uit wat een ander van mijn benen vindt. En die zijn echt niet perfect, een maatje 38, en er is wat striae en cellulite zichtbaar, maar dat is vast niet te zien als ik super hard langs ren 🙂

  Zo’n strak broekje daarentegen is voor mij niet nodig. Ik kan geen reden bedenken om het te dragen, behalve om ‘je lijf’ te laten zien. En dat zal nooit mijn bedoeling zijn! Niet dat ik preuts ben, of godsdienstige redenen heb. Ik vind het gewoon niet nodig bij het hardlopen, dat is voor mij geen modeshow, maar echt een sportmoment, waarbij ik ook niet-opgemaakt de deur uit ren.

  Zoals ik begon, iedereen moet vooral echt dragen wat hij/zij zelf wil!!

  Reageer
 9. Aartie 7 jaargeleden

  Ik draag ze niet. En precies om de redenen die jij geeft. ‘Misschien zien anderen mijn striae’ of ‘Ik heb te dikke bovenbenen’. Daardoor voel ik me ook niet prettig bij de gedachte een kort broekje aan te doen. Meestal train ik in een lange broek of een driekwart modelletje. Daar voel ik me nu prettig bij.

  Reageer
 10. Jenn 7 jaargeleden

  Ik draag ze wel tijdens mijn derbytraining, maar dan met een panty eronder. Omdat het nou eenmaal makkelijker is om mijn bescherming over een panty te trekken dan over een lange broek 😛 Panty omdat het A. er leuk uit ziet en B. ik mijn blote benen nog niet echt toonbaar vind.

  Reageer
  • Bea 7 jaargeleden

   Derby is echt 1 van de coolste sporten die er zijn! Was ik enkele jaren jonger en kon ik het makkelijk in m’n buurt doen, dan deed ik het direct! 😀

   Reageer
 11. Niels Thijssen 7 jaargeleden

  Als man reageer ik. Gezien mijn diversiteit aan sporten ligt het er aan wat ik draag (en de temperatuur). In de winter: hardlopen, mountainbiken in lang/lang (lange mouwen, lange broekspijpen).
  In voorjaar gaat het vlot naar kort/kort, aangezien ik nogal warmbloedig ben (zelfs rond vriespunt in het najaar kan ik zonder problemen in een T-shirt buiten klussen… en houd er geen verkoudheid aan over).
  Ik let vooral op dat ik me er lekker in voel: moet niet te nauw sluitend zijn of te los. Voor mountainbiken kies ik vaak wel arm/beenstukken, om in/rond het teken-seizoen in elk geval iets van bescherming te hebben. Wat betreft de vrouwen en korte sportkleding/broeken, ben ik van mening dat ze vooral moeten dragen waar ze zich fijn in voelen. Alleen dan kun je heerlijk genieten van sporten en ontstressen 🙂

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Dank je wel voor je mannelijke bijdrage Niels 😀

   Reageer
 12. Helen 7 jaargeleden

  die korte wijde broekjes staan jou juist prachtig!!
  Ik heb er 1 van Nike met twee witte strepen aan de zijkanten, ik zeg altijd t Nike vreemdgangertje met Adidas. Maar ik ben heel dun van mezelf dus ik ben echt zo’n tiener met spillebenen

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Dank je wel Helen. Tjah….en ik vind slanke lange benen juist super mooi met een kort broekje. Stom dat we altijd kijken naar wat we zelf NIET hebben ;).

   Reageer
 13. Fleur Hermes 7 jaargeleden

  Ha Marloes,

  Goede vraag. Korte broekjes hebben altijd een grote weerzin bij me opgeroepen. Niet bij anderen, ik vind ze superleuk! Toch heb ik ze nooit zelf durven dragen, al als 13-jarige niet toen ik bijna door mijn moeder werd gedwongen. Ik ben lang(1.86) en relatief slank, maar heb relatief dikke dijen en zeker aan de binnenkant van mijn benen vind ik dit niet mooi. Vroeger durfte ik nooit rokjes met blote benen te dragen. Sinds ik wat ben afgevallen ben ik daar overheen, maar ik durf nog steeds niet aan de broekjes. Ze accentueren namelijk precies dat deel van mijn lichaam waar ik nog onzeker over kan zijn en doen niks voor mijn figuur. Daarom draag ik geen korte broekjes want tijdens het sporten wil ik me graag op mijn gemak voelen.

  Liefs,
  Fleur

  Reageer
 14. Linda 7 jaargeleden

  Wow, dat korte strakke broekje vind ik net een boxershort! Die zou ik niet zo snel aandoen, aangezien ik ook niet in ondergoed over straat ga. En tekent dat ook niet heel erg? Met het losse broekje zou ik geen problemen hebben.

  Reageer
 15. Marvin 7 jaargeleden

  Nee die draag ik eigenlijk nooit. Alhoewel zo’n broekje me vast fantastisch zou staan… 😉

  Reageer
 16. Manon 7 jaargeleden

  Die strakke korte broekjes zou ik niet zo snel dragen,
  maar sporten in een ‘gewoon’ kort broekje doe ik wel regelmatig in de zomer.
  Het is best wel zonde dat veel vrouwen en mannen het niet durven om een korte broek aan te doen.
  Je moet natuurlijk helemaal niets, maar je bent goed zoals je bent.
  En als je lekker een rondje wilt hardlopen in een korte broek en je hebt geen maatje 36 moet dat helemaal niks uit maken.

  Reageer
 17. kimberly 7 jaargeleden

  Ik doe het af en toe aan. Vooral op dagen dat ik me wat zelfzekerder voel. De dagen dat mijn cellulitis niet te hard opvalt..

  Reageer
 18. barbara 7 jaargeleden

  Ik draag het liefst stak en dan lengte wielrenbroek. Ik baal sat dit geen mode is. nu dus vaak 3/4e broek aan maar die zakken toch meer af. Kort vind ik bij marloes mooi staan maar ikzelf ben hier veel te zwaar voor. Geen mooi gezicht en het voelt niet fijn als je bezwete benen tegen alkaar aan schuren. die korte stakke broekjes van de foto vallen bij onder de cathogorie ondergoed/badmode en dus prive en niet voor openbaar in de sportschool, zelfs al heb je er een prachtig figuur voor.

  Reageer
 19. Alia 7 jaargeleden

  Ik ben gewend met dansen om een jazzpant te dragen, dus een broek die je veel bewegingsvrijheid geeft, geen last van schuren, maar ook duidelijk de vorm van je billen en bovenbenen laat zien. Daarom zou ik me wat dat betreft ook prima voelen in het korte, strakke broekje.
  Ik zal m echter niet snel dragen, ook niet een wijde korte broek en ook niet een capri of 3/4e broek. Met mijn maatje 40 ben ik tevreden met de vorm van mijn benen, maar het zijn melkflessen.
  Een zonnebankkuurtje helpt er niet tegen en ik ben wel eens verbrand met mijn voeten erbij, maar er gebeurt níets met mijn kuiten. Niet bruin, niet rood, alleen maar wit. en daarbij zie je elk adertje en vlekje en daarbij voel ik me onzeker. Ook in de zomer draag ik het liefst een panty, hoewel die lange rokken echt halleluja’s zijn!

  Reageer
 20. Louise 7 jaargeleden

  Met hardlopen draag ik (zomers) altijd een korte broek, daar zit dan een binnenbroekje in, van Adidas.
  Echt super fijn en zit ook ‘luchtig’. Omdat ik het al snel warm heb tijdens het sporten moet ik er niet aan denken zomers te gaan hardlopen in een lange of 3/4 broek.
  Voor het wielrennen en spinnen draag ik ook korte (fiets)broeken. Deze broekjes zijn langer, maar wel weer strak. Echt sexy zijn ze natuurlijk niet met zo’n zeem erin maar zeker tijdens het fietsen vind ik dat ook niet van belang. Je zit toch uren op de fiets en na een tijdje zit je er toch al niet meer zo florisant bij 🙂 dan kan dat broekje-met-zeem er ook wel bij.
  Crossfit doe ik ook in een korte broek, ik vind dat niet prettig met een 3/4 broek omdat dat gewoon te warm is, ook in de winter. Het broekje dat ik daarvoor gebruik is wel iets langer dan de meeste hardloopbroekjes. Op de sportschool ben ik een van de weinigen die een korte broek draag, tenzij het buiten echt heel warm is.
  Ik ben echt niet superslank, maar ik sport gewoon niet fijn met lange of 3/4 broek.
  Trek me er niet zo veel van aan wat anderen er van vinden, het belangrijkste vind ik dat ik me tijdens het trainen op de training kan concentreren en daar vol voor kan gaan zonder geremd te worden door mijn kleding. Heeft iemand anders er moeite mee, dan kijken ze maar de andere kant op!

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   You are SO DAMN RIGHT!!

   Reageer
   • Rachel 7 jaargeleden

    Hallo Marloes ,

    Bestaat er ook een adres waar je sportbroekjes op jouw maat kan laten maken ??
    Ik vind de vintage 70 /80 High Waisted Running Gym Shorts erg mooie staan . Verder moet het goed materiaal zijn en een stevige brede elastische taille
    voor afzakken te voorkomen .

    Reageer
    • Marloes 7 jaargeleden

     Geen idee Rachel! Dat kan vast bij iedere kledingmaker denk ik…

     Reageer
 21. marc 7 jaargeleden

  wat voor type onderbroekje/slip ( vrouw of man ) draag je best onder een sportbroekje type fitnes nike performande
  of doe je er best GEEN aan !

  Reageer
  • marc 7 jaargeleden

   sportslipje

   Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Ik denk dat iedereen moet doen waar hij/zij zich het beste bij voelt.

   Reageer
 22. Marloes 6 jaargeleden

  Waar haal je dat broekje!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.