Leefstijl Persoonlijk Question

Dilemma’s! Wat zou jij doen?

Door

Collage

Met mijn vriendinnen had ik laatst ontzettend veel plezier tijdens het kiezen tussen onmogelijke dilemma’s. Dit inspireerde me voor dit artikel! Ik heb voor jullie een aantal (in mijn ogen) duivelse keuzes als het gaat om gezond leven. De belangrijkste regel is: Je MOET kiezen en er zijn GEEN uitzonderingen. *kijkt heel evil*.

Ok, ik stel je dus voor een aantal dilemma’s en jij kunt bij de reacties aangeven welke je kiest. Natuurlijk geef ik ook mijn antwoord. Ik ben ontzettend benieuwd! Here we go….

1. Nooit meer sporten, of nooit meer gezond eten? Nooit meer sporten betekent ook nooit meer een lange wandeling of stuk fietsen, je doet alles met de auto. Nooit meer gezond eten betekent altijd iets afhalen of kant- en klaarmaaltijden. Nooit meer groenten en fruit.

Aiii, dit is echt killing voor mij. Eigenlijk onmogelijk om te kiezen, maar het moet! Ik ga voor nooit meer sporten, met gigantisch veel pijn in mijn hart. Maar ik weet hoe ik me voel na een week ongezond eten, dus zou me niet willen indenken om nooit meer gezond te kunnen eten! 

fastfood lui

2. Een hele dikke buik, of hele brede heupen? Stel je voor, je kunt er niets aan doen dat je flink aankomt. Zou je dan liever een hele (hele!) dikke buik hebben, of hele (hele!) brede heupen?

Ik kies denk ik voor hele brede heupen. Ten eerste is dit voor je gezondheid beter, bij een dikke buik heb je meer kans op hart- en vaatzieken en andere aandoeningen. Daarnaast puur gevoel,….ik denk dat ik me dan prettiger zou voelen. 

3. Altijd alleen maar cardiotraining doen, of altijd alleen maar zware krachttraining? Met cardiotraining bedoel ik lopen, fietsen, skeeleren, crosstrainer, zwemmen, roeren etc. Met zware krachttraining maximaal sets van 12 herhalingen met een heel groot gewicht. Oefeningen met eigen lichaam of met kleine gewichten zijn verboden, evenals circuittraining.

Wat moeilijk dit zeg! Ik zou kiezen voor de cardiotraining, maar ik zou het krachtgedeelte ontzettend missen! Ik geniet zo erg van Bodypump en circuittraining, zou het eigenlijk nooit willen opgeven! Maarja….kiezen moet en dan ga ik toch voor het opbouwen van conditie. Gelukkig mag dansen nog wel :-).

Trainingspak2

4. Voor altijd sporten in hetzelfde jaren 90 trainingspak, of supertoffe sportkleding hebben maar zodra je iets gaat doen ga je heel erg stinken. Het trainingspak dat je (altijd!, ook bij warm weer) draagt zie je hierboven. Aan het stinken kun je niets doen, deodorant is verboden.

Kom maar op met dat trainingspak! Ik vind het vreselijk om van mezelf het idee te hebben dat ik heel erg stink. Soms kun je er niets aan doen, maar voor altijd stinken tijdens het sporten lijkt me hel! 

Goed….je weet nu mijn keuzes, kom maar op met de jouwe! En onthoud, je moet kiezen en je mag niet smokkelen! Er zijn geen uitzonderingen.

Ik ben benieuwd :-).

Groetjes, Marloes

Wat kies jij in deze vier gevallen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (18)
 1. Marion 8 jaargeleden

  Leuk! Over de meeste hoef ik niet lang na te denken haha!
  1. Nooit meer sporten! Ik hou te veel van lekker en gezond eten!
  2. Hele brede heupen want ik heb nu een dikke buik!
  3. Cardiotraining, dat doe ik sowieso het liefst.
  4. Dat achterlijke trainingspak natuurlijk! Ik zou niet willen dat iedereen me ruikt haha.

  Ik kijk al uit naar nog een ‘serie’ dilemma’s 🙂

  Reageer
 2. Borg 8 jaargeleden

  1. Nooit meer sporten, zou diep ongelukkig worden van elke dag fastfood.
  2. Hele brede heupen (die kun je beter camoufleren ;-)),
  3. Nooit meer cardio, ben ik sowieso geen fan van en met echt zware krachttraining gaat je hartslag ook flink omhoog en bouw je dus conditie op. En hoe meer spieren, hoe meer je kunt eten!
  4. Dat stomme trainingspak, vind het zelf ook vervelend om te trainen naast iemand die erg stinkt.

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Leuk om te lezen wat jullie keuzes zijn!

   Reageer
 3. vera 8 jaargeleden

  Daar gaan we:
  1. Dan toch nooit meer sporten. Qua gezondheid is gezonde voeding te belangrijk. Al zou ik wel héél gezond moeten gaan eten om extra kilo’s te vermijden, dan kom ik vanzelf bij dilemma 2 🙂
  2. Als ik kan kiezen, ga ik voor brede heupen.
  3. Cardio gaat boven krachttraining, al is dit geen fijne keuze, de combinatie doet ‘t ‘m nou net!
  4. Natuurlijk het te gekke jaren 90 trainingspak! Kan de rest eens goed lachen, is goed voor de buikspieren 😉

  En gelukkig mag ik dan nu gezonde bananen-pannenkoekjes maken op mijn thuis-werkdag en dadelijk de dumbell-oefeningen en vanmiddag een skate-tochtje, heerlijk, met deze dilemma’s in het achterhoofd ga ik daar goed van genieten!

  Reageer
 4. stephanie 8 jaargeleden

  Altijd moeilijk zulke dilemma’s! Ik zou voor het volgende gaan:
  1. Nooit meer gezond eten. Gezond eten is voor mij sowieso moeilijker dan sporten dus dan sport ik liever extra hard om dat eten te compenseren 🙂
  2. Brede heupen. Een strak buikje maakt veel goed 😉
  3. Cardio! Anders zijn er zoveel dagdagelijkkse dingen die je niet meer mag doen. Lang wandelen, dansen, etc.
  4. Met pijn in het hart zeg ik dat 90’s joggingpak! Stinken is wel zo ongemakkelijk!

  Reageer
 5. Roeline 8 jaargeleden

  Hihi, lachen! Komen mijn antwoorden: 1. Nooit meer sporten. 2. Hele brede heupen. 3. Altijd alleen maar Cardio. 4. Het trainingspak.
  Nooit meer sporten is voor mij wel vol te houden, ook al voel ik me er lekker bij om het wel te doen. Alleen nog maar ongezond mogen eten, zou ik goed in zijn maar nee, BAH!!
  Dikke buik is idd ongezonder en ik vind een slanke taille toch echt mooi, dan maar brede heupen, kan ik beter mee leven!
  Cardio spreekt me dan toch meer aan dan alleen maar zware kracht.
  Liever het trainingspak dan stinken.

  Reageer
 6. Bart 8 jaargeleden

  1: Met heel veel moeite; nooit meer sporten. Te veel en te vaak ongezond eten maakt me echt doodongelukkig en zit dan veel minder goed in mijn vel.

  2: Nou ja, dan maar wat bredere heupen. Zo’n veel te grote horecaspoiler is ook geen gezicht… En bovendien niet gezond.

  3: Makkelijke keuze; alleen nog maar cardio.

  4: Wederom een makkelijke keuze. Dan het te foute trainingspak. Wat een ander van mijn kleding vindt interesseert me niet ik draag het voor mezelf. 😉 Als ik stink vind ik dat wél heel vervelend.

  Reageer
 7. oma 8 jaargeleden

  Gezond eten.
  Brede heupen
  Cardiotraining
  Joggingpak.

  Reageer
 8. romy 8 jaargeleden

  1 nooit meer sporten dan, maar is ook niets gaat zo wennen.
  2 brede heupen dan maar buik is er al
  3vind krachtraning erg leuk, maar dan ook nog?
  4 joggingpak stinken is ook wat

  leuk

  Reageer
 9. Laura 8 jaargeleden

  1. Nooit meer gezond eten. Ik kan echt niet zonder sporten dat doet me zo goed!
  2. Dan liever brede heupen is ook heel mooi.
  3. Cardiotraining vind ik dan toch fijner om te doen
  4. Ik ga dan toch voor een super toffe sport outfit. Stinken met sporten is normaal toch?

  Reageer
 10. Marlin 8 jaargeleden

  Oh Marloes wat maak je het ons moeilijk!
  1. Met pijn in mijn hart kies ik dan voor nooit meer sporten. Ik ben echt sportverslaafd, maar ik weet dat ‘abs’ gemaakt worden in de keuken. Dus dan blijf ik mijn hele leven maar extra gezond eten.
  2. Dan liever de brede heupen. Deze heb ik nooit gehad, lijkt me best leuk een keertje!
  3. Alleen cardio… wederom pijn in mijn hart.
  4. HOE gaaf is het in dat nineties pak? Kom maar door hoor! Wordt gezellig, alleen maar cardio met hele brede heupen in een nineties pak.

  Reageer
 11. Sandra Stieding 8 jaargeleden

  Ik denk dat we toch stiekem worden beïnvloed door jouw keuzes met de uitleg. Misschien volgende keer wat later jouw keuzes toevoegen.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.