| 9 januari 2014

De 90 Dagen Challenge na week 1 – Een opdracht!

Samen

Hallo toppers! We zijn al weer een week verder na de start van de 90 Dagen Challenge! Aan de vele enthousiaste reacties te zien, zijn jullie allemaal vol goede moed aan de slag gegaan. Omdat het begin altijd gemakkelijk is, willen we gedurende deze 90 dagen af en toe even stil staan bij hoe het met jullie gaat. Ook geven we jullie af en toe een opdracht, waardoor je goed in de gaten blijft houden wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Het is vandaag tijd voor de eerste evaluatie.

De afgelopen week hadden we twee aandachtspunten:

 • Minimaal 3 beweegmomenten
 • Vezelrijke producten gebruiken, met 2 plekjes voor een uitzondering.

Wij zijn heel benieuwd hoe het is gegaan met deze twee onderwerpen? Is het bewegen gelukt? Was de voedingschallenge te doen voor jou, of toch niet helemaal? Laat het ons zeker even weten in de reacties. Natuurlijk vertellen we je ook hoe het ons is verlopen:

Marloes
Ik was echt toe aan het oppakken van een gezonde leefstijl na de feestdagen! Ik dacht dan ook dat het geen enkel probleem ging worden, zeker het sporten niet. Dat ging echter anders…ik was tot zondag helemaal niet fit en heb pas dinsdag weer voor het eerst gesport! Ik had totaal geen zin in sporten en mijn lichaam gaf allerlei pijntjes, dan is het gewoon even een kwestie van luisteren en rust nemen! Het sporten heb ik dus niet gehaald, maar met een goede reden :-).

Mijn voeding ging erg goed. Ik heb twee uitzonderingen gemaakt op de voeding-regel, we aten namelijk 1x tagliatelle en 1x wraps. Verder heb ik niet gesnoept als ik daar niet écht zin in had. Tot mijn verbazing lukte dit perfect, toen we zondag koffie gingen drinken in de stad nam iedereen iets lekkers, maar ik zat eigenlijk nog vol van het eten en besloot niets te nemen. Alleen een hapje om te proeven natuurlijk :-D. Maandagavond kreeg ik spontaan wél lekkere trek, ik had mezelf beloofd hier af en toe aan toe te geven, dus ik nam een heerlijke chocolademuffin. Ik kon op dit moment optimaal genieten, omdat ik er écht trek in had. Ik ben tevreden over mijn week!

Albert
De start van mijn 90 Dagen Challenge is sterk, de geplande beweegmomenten heb ik gehaald. Daarnaast ben ik bewust stil gaan staan bij mijn mooie momenten.
Als eerste mijn beweegmomenten, de crossfitsessies verlopen goed. Diegene die mijn creatine update’s volgen, weten dat ik op dit moment een sterke ontwikkeling doormaak. Dit is dan ook de reden dat ik er over na zit te denken om mee te gaan doen aan crossfitwedstrijden, de eerste is al gepland. Een wedstrijd die de de crossfit-open wordt genoemd, deze vindt op meerdere zaterdagen plaats in februari.
Naast mijn sportmomenten wil ik bewuster leven, het genieten van de kleine dingen. Voor mij is muziek erg belangrijk, ik luister veel muziek. Muziek brengt mijn hoofd tot rust of juist, als het nodig is, geeft het mij motivatie om door te gaan. In de kerstvakantie heb ik een nieuwe installatie gekocht en ik merk, als ik thuis kom, de muziek aanzet en besef hoe fijn het is om thuis te komen. Dit lijkt mij een typisch voorbeeld van, genieten van de kleine dingen in het leven.

Een opdracht!
Zoals we hierboven al vertelden, is het erg belangrijk om in de gaten te houden wat je doel is en hoe je daar kunt komen. Kijk daarom regelmatig even naar jouw doel (opschrijven is daarom perfect!). Misschien merk je na een tijdje dat je jouw doel moet bijstellen of veranderen, dat is prima! Je leert jezelf op deze manier kennen, wat wil je nou écht? Zo schreef een lezer in de reacties na het artikel van maandag dat ze haar doel veranderde, ze wilde niet meer zo sterk op haar gewicht letten maar juist haar vetpercentage aanpakken. Geweldig!

Om jouw doel te bereiken, is het erg belangrijk om te weten waar je sterke en zwakke punten zitten. Op deze manier kun je voorkomen dat je de fout in gaat als je even niet op let. Daarom de volgende opdracht:

Bedenk voor jezelf (of nog beter: schrijf het op) waar jouw valkuilen liggen. Vind jij het bewegen lastig? Of juist de voeding? Of misschien wel beide… Wanneer is de kans groot dat je een keuze maakt die je eigenlijk niet wilt maken?

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je samen met iemand sport en dat je weet dat je niet gaat als de ander af belt. Of misschien ga je niet sporten als het slecht weer is, of als je het druk hebt. Misschien ga je snoepen als je iets aangeboden krijgt, of juist als je alleen thuis bent.

Valkuil2

Onze valkuilen

Marloes: Zoals jullie al weten, snoep ik snel onbewust als ik even niet oplet. Dat vind ik zonde, want dan geniet ik er niet van. Ik doe dat als ik eten klaar maak, of als ik alleen thuis ben. Ik ga me dan vervelen en uit verveling ga ik iets eten. Als er iets op tafel staat, bijvoorbeeld op een verjaardag, dan eet ik vaak automatisch mee zonder te bedenken of ik er wel écht zin in heb. Dit zijn voor mij aandachtpunten. Sporten is normaal gesproken geen probleem, dat vind ik leuk!

Albert: Bewust stil blijven staan, dat is voor mij een doorlopend aandachtspunt. Ik blijf vaak maar doorgaan en dat sluipt er helemaal in als mijn vakanties voorbij zijn. De drukte en hectiek nemen het dan over, ik merk dat gedurende deze week al. Wat ik voor komende week dan ook met mijzelf wil afspreken is dat ik momenten ga creëren waar ik rust in ga bouwen.
Het sporten, net als bij Marloes, zal voor mij niet het grootste struikelblok zijn. Het creatine experiment in combinatie met mijn ontwikkelingen bij Crossfit zorgen ervoor dat ik gemotiveerd ben.

We starten vol goede moed aan week twee, we vinden het onwijs leuk om al jullie enthousiaste reacties te lezen. Morgen verschijnt er een nieuwe voedingschallenge, zodat je weer een nieuw aandachtspunt hebt.

Heel veel succes!

Groetjes, Albert en Marloes

Hoe ging de afgelopen week bij jou? Wat zijn jouw valkuilen?

Bron foto 2

 

20 reacties

 1. Mijn valkuil is voornamelijk wanneer ik alleen thuis ben, maar gelukkig komt dat niet zo vaak voor. Ik heb in de huiskamer namelijk nog een kerstpakket staan met allerlei lekkers, en als ik dan alleen ben is de verleiding nog groter. Maar tot nu toe heb ik mij gelukkig goed weten te beheersen en ik ben dan ook in de eerste 8 dagen al 2 kg afgevallen, yay! Dus voorlopig nog geen gebrek aan motivatie 🙂

  1. Goed hoor Cindy! Onthoud wel dat het niet alleen om de kilo’s gaat. Te snel afvallen is niet goed, blijf af en toe genieten van iets lekkers. Ga zo door!

 2. Ik ben afgelopen maandag begonnen. Tot nu toe gaat het goed, het sporten is voor mij geen probleem. Ik sport meestal 3 tot 4 keer in de week, zoals spinning, powerdumbell, lacrosse, buikspierkwartier en insane. De voeding vind ik lastiger. Ik ben nu allerlei dingen aan het proberen, zoals zelfgemaakte muesli, roggebrood, spelt krackers en havermoutpap. Ik weet alleen niet zo goed in hoeverre brood nu slecht is. Of is juist de combinatie van alles het beste. Verder eet ik minder tot geen koolhydraten bij de warme maaltijd. Mijn valkuil is ook dat ik ga snoepen als ik thuis ben en me verveel, mijn tactiek is niets in huis hebben 🙂 Ik heb me voorgenomen om alleen iets lekkers te nemen in het weekend.

 3. Ook bij mij is het sporten niet echt een probleem, hooguit wanneer ik een training gepland heb staan en het pijpenstelen regent…
  Mijn valkuil ligt echt bij de voeding en dan met name bij het snoepen. De hoofdmaaltijden zijn geen probleem, maar zodra ik me verveel ga ik grijpen naar iets lekkers te eten. Gezond dan wel ongezond (meestal dat laatste). De truc voor mij is niet om niets in huis te hebben, de supermarkt is namelijk om de hoek, dus als ik me echt niet kan beheersen is iets lekkers zo gehaald. Gelukkig komt dat niet vaak voor en heb ik meestal toch wel iets in huis. Ik heb mezelf nu aangeleerd dat iets lekkers niet per se verkeerd is, als ik er maar van geniet. Daar moet ik nu (van mezelf) mee aan de slag gaan. Vind het nog best lastig!

 4. Sporten gaat super, dat deed ik al 4 a 5 keer per week en dat doe ik nu ook. Voeding gaat ook best goed, alleen gister had ik een slechte dag, smorgens al verkeerd begonnen omdat ik een tijd geleden al had afgesproken om te gaan ontbijten met vriendinnen, dus ik begon al veels te laten met het ontbijt.. ik baalde er wel van maar het was ook wel weer gezellig. alleen merk ik altijd als ik de dag niet goed begin dan gaat het de hele dag fout en hou ik trek in wat lekkers, dus ik weet van mezelf dat ik gewoon om 8 uur moet starten met een goed ontbijt want dan gaat het de hele dag goed. gelukkig vanmorgen meteen weer opgepakt.. verder vindt ik de weekenden altijd wel lastig.. vaak komen er vrienden langs en die zijn nooit bezig met gezond eten, dus dat is best lastig. maar verder gaat het hier super..:-)

  1. Mooi Lianne :-). Af en toe een mindere dag is helemaal niet erg, probeer er niet van te balen maar te focussen op de volgende dag die weer gezond gaat zijn.

 5. mijn valkuil is dat ik niet zo veel tijd heb om meer te sporten door huiswerk en de sporten die ik al doe dat zijn allemaal soorten dansen 4x in de week en soms 3x de uitzonderingen zijn er veel meer geweest ik had 2 verjaardagen en een logeerpartijtje dus dat is niet gelukt nu moet ik dansen dus ik stop nu

 6. Hoi,

  Afgelopen week is het bij mij erg goed gegaan. Heb alle hoofdmaaltijden vezelrijk gegeten en drie beweegmomenten gehad!

  Mijn valkuilen zijn:
  sporten; 1x inde week sporten bij fysiotherapie gaat goed. De andere momenten probeer ik in te vullen met mountainbiken, een stevige wandeling of een workout video. De eerste twee schieten er soms bij in omdat ik geen tijd heb naast school, stage en werk. De work out video’s doe ik vaak in het weekend, maar omdat ik graag ‘s ochtends sport maak ik het hele huis wakker… Daarom zijn het niet elke week 3 sportmomenten.

  Voeding: als in het weekend thuis ‘s avonds lekkere dingen op tafel komen te staan, dan wil ik graag mee snoepen. Maar op die momenten geniet ik daar niet optimaal van, soms geef ik toe aan mijn verleiding. Maar soms kan ik me ook sterk houden door niet te snoepen. Ik moet mij vaker sterk houden en bewust denken; nu mag ik iets lekkers en er dan ook van genieten.

 7. Heb 4 keer een sport moment gehad.
  Vezelrijke producten gebruiken is wel erg moeilijk. Niet altijd helemaal aan gehad. 🙁

  Ik vind het vooral moeilijk wanneer ik in de middag mijn dochter op bed heb. Niet te gaan snoepen.
  Door de kerstpakketten verschillende dingen in huis. En dan is wel erg moeilijk om dan vanaf te blijven.

 8. Hoi allemaal, het klinkt alsof iedereen goed bezig is. Ik heb de afgelopen week vier keer gesport en zoveel mogelijk vezelrijk gegeten. Maar omdat ik het zonde vond om de minder vezelrijke producten weg te gooien, heb ik die eerst opgemaakt (of aan mijn vriend gegeven). Dus ik heb iets meer dan twee uitzonderingen.

  Mijn valkuil is dat ik tijdens mijn werk onvoldoende drink. En ik denk ook dat het een valkuil is dat ik zo gezond ga eten dat ik onbewust te weinig eet, waardoor ik te veel / te snel afval. Ik vind het dan lastig om in te schatten hoeveel ik van iets moet eten.

  Succes weer allemaal!

 9. Afgelopen weken ging wel goed bij mij, ik heb wel genoeg gesport (hoewel ook niet meer dan genoeg, haha). Aan de voedingschallenge heb ik, zoals eerder gezegd, niet meegedaan, omdat ik niet echt veel invloed heb op het avondeten thuis. Mijn valkuilen liggen eigenlijk vooral bij het sporten. En soms heb ik echt ontzettende trek in heel veel rozijnen, haha, dat moet ik ook echt beheersen. Fijn dat het bij jullie ook goed gaat!

 10. Hoi,
  Ik heb deze week een hele goede week gehad, 3x gesport en daarnaast extra bewogen in de vorm van wandelen en fietsen. Het eten is ook goed gegaan, ben aan het expirimenteren met havermout maar heb nog niet een wauw effect gehad. Toch is eten mijn grootste valkuil en net als velen blijkt, als ik alleen ben. Wat een een valkuil kan zijn, is dat ik de lat te hoog leg en mezelf teveel verplichtingen opleg. En heel raar door het aan de grote klok te hangen, heb ik het idee dat iedereen mij controleert en daar kan ik niet tegen.
  Haha ik zit heel raar in elkaar, maar mensen 1 wijze les; mocht je op een dag in de fout gaan met snoepen bedenk dan een verloren moment is nog geen verloren dag!
  Ga zo door allemaal, we kunnen het.

 11. Leuk! Jullie hebben naar mijn veranderde doelstelling verwezen 🙂
  Het blijkt nog best moeilijk om de weegschaal te negeren. Ik kon mezelf vanmorgen dan ook niet beheersen en was toch een soort van opgelucht toen ik zag dat er een kilo af was. Ik ben echt heel benieuwd of ik dat morgen op het bonnetje van de sportschool in mijn vetpercentage terug zie!
  Met zowel de voeding alsook de beweegmomenten heb ik (nog) geen problemen. Gedachtenloos snoepen doe ik al een jaar niet meer, maar ‘s avonds kies ik bewust voor 1 mini bros. Dat is mijn genietmomentje!
  Wat mij erg onzeker maakt is het feit dat ik al zo’n 2 maanden ‘stil’ sta. (De kilo van deze week, is die van kerst en oud- en nieuw!).
  Ik heb bijna 7 maanden calorieën geteld en ondanks dat gingen er de afgelopen tijd geen kilo’s meer af. Ook het calorieën tellen is trouwens moeilijk los te laten. (Nog een doel!)
  Hoe dan ook, we challengen gewoon stug door! Succes iedereen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram