Leefstijl Persoonlijk

Column in de Entrepreneur!

Door

Entrepreneur

Ik ben best wel heel trots dat ik jullie vandaag een column kan laten lezen, die ik heb geschreven voor het tijdschrift Entrepreneur. Afgelopen donderdag viel de uitgave bij de sportschool op de mat….en ik stond erin! Het tijdschrift richt zich op ondernemers, vooral uit het noorden van het land. Ik mocht schrijven wat ik wilde, zo lang het maar met ondernemen te maken had. Een super leuke uitdaging! Ik ben heel tevreden over het resultaat en ben natuurlijk ook heel benieuwd naar wat jullie ervan vinden. Door deze column leren jullie me weer een klein beetje beter kennen. 😉

Ik kreeg de tekst niet duidelijk genoeg op de foto, daarom hier de getypte versie:

Het lijkt wel gisteren, ik was 26 jaar en net klaar met mijn twee studies. Ik stapte met trillende handen binnen bij de Kamer van Koophandel en nog geen kwartier later stond ik weer buiten. Optima Vita was geboren. Op dat moment was ik officieel ondernemer, in mijn praktijk voor dieet-, beweeg- en leefstijladvies. Ik besefte me dat ik vanaf toen compleet verantwoordelijk was voor mijn eigen inkomen. Geen vaste salarisstrook, maar elke maand keihard knokken om voldoende geld binnen te krijgen. Ik was ontzettend enthousiast en opgewonden, maar tegelijkertijd vond ik het doodeng.

In korte tijd werd ik gedwongen om mezelf in grote sprongen te ontwikkelen, in mijn ogen kan namelijk geen studie je voorbereiden op wat er op je af komt als je een eigen bedrijf start. Niet alleen gesprekken voeren met cliënten, maar ook een netwerk opbouwen, een website maken, contact onderhouden met verwijzers, ontwerpen van promotiemateriaal, contracten aangaan met zorgverzekeraars en uiteraard het bijhouden van administratie en het doen van belastingaangifte.

Collage Entrepreneur

Ik moet eerlijk toegeven dat het me als control freak meerdere malen tot wanhoop heeft gedreven. Het werk leek zich alleen maar op te stapelen, voor elk afgestreept item op mijn to-do-list kwamen er drie bij. Toch gaf het me telkens een enorme kick als alles toch weer op zijn pootjes terecht kwam. Elke week leerde ik nieuwe dingen!

Nu, 3,5 jaar later, duizelt het me nog steeds af en toe. Het gevoel van ambitie, geluk en trots overheerst echter ruimschoots. Mijn werkweek is verre van een standaard 9-tot-5-baan. Ook ’s avonds en in het weekend zijn er vrijwel altijd dingen die gedaan moeten worden. Ik weet echter dat ik het 100% voor mezelf doe en geniet van elk moment!

Het zien van vooruitgang bij cliënten en het horen van de waardering die ze uitspreken over wat ik voor ze heb betekend, doet me beseffen hoe ontzettend bijzonder ik mijn beroep vind. Ik heb nooit berekend wat ik daadwerkelijk verdien, in verhouding tot de tijd die ik in mijn praktijk steek. Dit kan me ook eigenlijk helemaal niet schelen. Het plezier dat ik uit mijn werk haal is me namelijk veel meer waard! Niemand die me zegt wat ik wel of niet mag doen, ik kan volledig mijn eigen koers bepalen.

De wereld van het internet intrigeert me al jaren. Anderhalf jaar geleden besloot ik een sprong in het diepe te wagen. Ik startte mijn eigen blog over gezond leven, inclusief YouTube video’s. Het dagelijks plaatsen van een artikel kost me veel tijd, maar het heeft mijn horizon ontzettend verbreed. Momenteel heeft mijn site dagelijks zo’n 2200 bezoekers, die (bijna) allemaal even enthousiast en dankbaar zijn. Ik heb bijna 4500 subscribers op YouTube en mijn meest populaire video is meer dan 200.000 keer bekeken. Ik vind het allemaal heel surrealistisch, er is letterlijk een wereld voor me open gegaan.

Om een lang verhaal kort te maken, ik heb nooit een seconde spijt gehad dat ik heb besloten ondernemer te worden. De onzekerheid van mijn inkomen, maakt dat mijn creativiteit geprikkeld wordt. 3,5 jaar geleden had ik nooit kunnen dromen dat ik nu hier zou staan. De regelmatige stressmomenten neem ik met liefde op de koop toe!

Groetjes, Marloes

Ik ben heel benieuwd…..wat vinden jullie ervan? 🙂

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (30)
 1. Esther Marieke 8 jaargeleden

  Wat een mooi verhaal! Superknap wat je allemaal doet! Dat je er ook nog een blog bij bent begonnen bijvoorbeeld.. Het helpt zeker dat je het allemaal met plezier doet. Dat is zo belangrijk!

  Reageer
 2. Bernd 8 jaargeleden

  Superleuk, Marloes!

  Reageer
 3. Joyce 8 jaargeleden

  Hoi Marloes

  Mooi geschreven. Ik herken er veel in. Ik run nu bijna 3 jaar mijn fotografie bedrijf en je bent eigenlijk nooit klaar met werken. Er is altijd wel iets wat je nog kunt doen en inderdaad soms is de to do list zo lang dat ik er duizelingen van krijgt. Maar je weet waar je het voor doet, Voor jezelf en uiteindelijk winnen de voldoening en het plezier het toch altijd wel weer van de stress en onzekerheden. Heb nu nog wel een parttime baantje ernaast om rond te komen, maar ooooooooit 😉 dream big! Oke eigenlijk citeer ik je nu gewoon haha. Maargoed herkenning dus. 🙂 Leuk dat je een column hebt in entrepreneur. Keep up the good work!

  Liefs Joyce

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Dank je wel Joyce! Leuk om te horen dat je zoveel herkent.

   Reageer
 4. Ati 8 jaargeleden

  Trots op je

  Reageer
 5. Vera 8 jaargeleden

  Goed om te lezen dat het hebben van een eigen zaak zoveel voldoening kan geven!
  Mijn vriend is bezig een eigen bedrijf op te zetten, dus inkomsten zijn er nog niet. Even doorbikkelen….ik zal hem blijven steunen want ik gun hem ook dat trotse gevoel dat jij hebt.
  Heel veel succes….en hopelijk ga je nog lang door met het schrijven van goede artikelen hier op de site, want daar geniet ik dan elke dag met veel plezier van!

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Wens je vriend heel veel succes, komt vast goed!

   Reageer
   • Vera 8 jaargeleden

    Dankjewel dat je zo vaak de moeite neemt om reacties te geven op wat iedereen zegt. Ik kijk regelmatig even naar de reacties en kan het erg waarderen dat je dat doet.
    Volgens mij draagt het erg bij aan het succes van je site, het maakt mij in elk geval erg betrokken bij de site en telkens weer nieuwsgierig.

    Reageer
    • Marloes 8 jaargeleden

     Super leuk om te horen Vera! Dank je wel. Ik geniet van het lezen van al jullie reacties!

     Reageer
 6. Edith Waardijk 8 jaargeleden

  Super trots!!

  Reageer
 7. Lilian 8 jaargeleden

  Goed geschreven verhaal!
  Ik baal er flink van dat je praktijk zo uit de richting is

  Reageer
 8. Shannen 8 jaargeleden

  Ik vraag me dan nog wel stiekem af hoeveel je netto per maand ‘verdient’ ?
  Voor de rest een leuk artikel 😉

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Tjah, naast dat dat ontzettend verschilt per maand, ga ik dat natuurlijk niet op internet zetten 🙂

   Reageer
 9. Roeline 8 jaargeleden

  Echt knap van je! Mag je met recht trots op zijn, op wat je bereikt hebt allemaal! Je doet echt dat wat je passie is, wat heerlijk moet dat zijn en dan geloof ik direct dat je niet kijkt naar inkomsten! Je hebt van je hobby je werk gemaakt en dat is de fijnste manier van werken!
  Succes en ga zo door zou ik zeggen!

  Reageer
 10. Gea 8 jaargeleden

  Mooi verhaal Marloes. Onze dochter stond er laatst ook in met Jobbird.

  Reageer
 11. Lisanne 8 jaargeleden

  Heel herkenbaar! aangezien ik op dit moment net gestart ben als zelfstandig leefstijlcoach en voedingsconsulente.

  Reageer
 12. Rasheeda 8 jaargeleden

  So proud!

  Reageer
 13. Judith Westhuis 8 jaargeleden

  Gaaf Marloes!! Leuk stuk!

  Reageer
 14. Moniek 8 jaargeleden

  Leuk om te lezen! Knap!

  Reageer
 15. Barbara 8 jaargeleden

  Leuk stukje! En mooi dat het goed gaat met je bedrijf en dat je er plezier in hebt natuurlijk 🙂

  Reageer
 16. Menke 8 jaargeleden

  Wauw, keep up the good work!!

  Reageer
 17. Karen 8 jaargeleden

  Top Marloes! Fijn dat je zoveel erkenning krijgt. Je hebt het verdiend en het is je van harte gegund.

  Reageer
 18. Jessica 8 jaargeleden

  SUPER.. idd zovele mensen waaronder mezelf dat je zou ontzettend dankbaar zijn.
  Bedankt Marloes voor deze kostbare tijd je in elk van ons wil stoppen en voor al je goede raad.
  Jouw optimisme raakt me elke keer opnieuw.
  Vele groetjes 😉

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.