Bewegen Challenge Leefstijl Persoonlijk

Challenge in Januari! Wat wil jij zien?

Door

Ik vuist

Ik heb zo gelachen om jullie reacties de afgelopen tijd!! Op elk artikel dat er ook maar een klein beetje geschikt voor was, kreeg ik vragen of er weer een challenge komt in januari. Zooo leuk om te merken dat jullie net zo excited zijn als ik! Ik heb al een paar hele leuke ideetjes, maar natuurlijk wil ik zo goed mogelijk aansluiten op jullie wensen. Daarom ben ik heeeell benieuwd wat jij graag zou willen zien in de aankomende challenge!

In januari is het dan zo ver, we gaan 2016 met een knaller beginnen. Of eigenlijk niet helemaal….want ik geef je 1 dag de kans om nog even bij te komen van al het feesten. 1 januari kun je je geestelijk voorbereiden, want op 2 januari gaan we écht los! Ik ga proberen om je nog meer te inspireren om extra aandacht te geven aan jouw gezonde leefstijl. Ieder moment is daar natuurlijk perfect voor, maar in januari is iedereen toch net een beetje extra gemotiveerd na al die ongezonde schranspartijen (#guilty).

Voor mij is dit ook het perfecte moment, omdat ik dan als het goed is mijn studie heb afgerond. Momenteel ben ik bezig met de laatste loodjes, op 15 december heb ik mijn tentamen en assessment, so wish me luck! Ik ben ontzettend blij dat (volgens mij) mijn blog niet heeft geleden onder mijn drukke bestaan. Het is me gelukt om iedere dag een artikel te uploaden. Het enige dat er flink bij in is geschoten, zijn de workout video’s. Maar dat ga ik zeker proberen goed te maken. Ik kan jullie op deze manier even wat extra aandacht geven in januari :).

Collage gezond

Maar dan natuurlijk de vraag….wat wil jij eigenlijk zien in de challenge? Er is van een aantal van jullie die in de afgelopen jaren meerdere challenges heeft meegedaan op optimavita.nl, maar er zijn ook een heel stel ‘new guys’. Alle inspiratie is daarom welkom! Wil jij bijvoorbeeld veel voorbeelden van workouts? Of wil je juist recepten? Of dagmenu’s? Of misschien heb je nog wel hele andere ideeën!? Ik ben ontzettend benieuwd, kom maar op met alle ideeën!

Voorlopig dus nog heel even geduld. Zoals ik je een tijdje terug al vertelde, probeer ik ook in december gewoon zo gezond mogelijk te leven. Ik laat me tijdens de feestdagen lekker gaan, dan let ik eventjes niet op mijn gezondheid. Maar voor en na de feestdagen probeer ik zo normaal mogelijk te doen. Hoe jij de komende tijd indeelt, moet je natuurlijk zelf weten. Vanaf 2 januari verwacht ik namelijk je 100%-stinkende-best-inzet ;).

Ik heb er zin in! Let’s kick some healthy asses together.

Groetjes, Marloes

Wat wil jij graag zien in de challenge van januari?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (36)
 1. Juul 7 jaargeleden

  Leuk!! Ik ben benieuwd! Ik zou vooral recepten en tips omtrent gezond eten willen zien, daar heb ik zo veel aan! Ook met (gezond) snacken en hoe je dit nóg beter aan kan pakken in januari.

  🙂

  Reageer
 2. Milou 7 jaargeleden

  Alvast toitoitoi de 15e marloes! Maar volgens mij gaat dat helemaal goedkomen ? Knap dat je ook nog tijd hebt gevonden om artikelen te blijven plaatsen, superleuk.
  Ik zou dagmenu’s wel heel leuk vinden en in de avond gezonde recepten die niet veel tijd kosten zodat je toch even lekker kunt eten voor t sporten zonder dat het heel zwaar op de maag ligt.
  Vanavond eet ik natuurlijk wel wat lekkers…. Een KLAAS-plankje hahaha. Allemaal lekkers op een plank… En dan morgen maar een lange wandeling maken ?
  Fijne sinterklaasavond allemaal.
  Groetjes Milou

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Hahah, leuk! Thanks voor je tips Milou! Jij ook een hele fijne avond.

   Reageer
 3. Agnes 7 jaargeleden

  Hoi marloes, ik zou graag alles willen zien van een gezonde leefstijl. Gezonde maaltijden en leuke work-puts voor thuis. Zodat de challenge de aanzet is voor een gezond en verantwoord 2016 met heerlijke uitschieters naar het ongezonde ? Omdat dat dan kan

  Reageer
 4. Minoes 7 jaargeleden

  Leuk! Ik zou graag work outs willen zien voor in de sportschool, ook inspiratie voor menu’s is zeer welkom!

  Reageer
 5. Lenny 7 jaargeleden

  Ook ik zou dagmenus en tips voor gezonde makkelijke tussendoortjes en avond eten leuk vinden! Em workouts zijn ook altijd leuk en fijn, zeker om het nieuwe jaar mee te starten. Fijne avond en alvast veel succes de 15e!

  Reageer
 6. Marloes 7 jaargeleden

  Hallo Marloes,

  Allereerst heel erg veel succes de 15e!

  Mijn probleem is dat mijn vet opgeslagen word op plekken waar ik heel onzeker van word.
  Ik heb wat dat betreft een gezond gewicht (1,72 m groot en weeg momenteel 69,6 kilo).
  Zo heb ik een paar lovehandles die gebruikt kunnen worden als bijzet tafel (tijdens het dragen van mijn dochtertje leun ik haar hier ook op) en mijn knieën zijn echt verschrikkelijk en dan met name de zijkanten van mijn knieën.
  Ik had dit altijd al wel een beetje maar ik moet zeggen dat het na mijn bevalling van iets meer dan een jaar geleden toch allemaal net weer even anders is, herken mijn eigen lichaam soms niet terug.
  Ik weet dat plaatselijk afvallen niet mogelijk is, maar misschien heb je nog leuke workouts voor thuis om deze ook eens goed mee te pakken of nog tips omtrent gezonde voeding?

  Reageer
 7. Theodoortje 7 jaargeleden

  Hey Marloes,
  Ik vind het inderdaad echt super dat de blog niet heeft geleden onder je studie. Ik weet dat je het druk had, maar geniet inderdaad toch elke dag van je posts. Ik wil je dan ook veel succes wensen de15e, en hoop voor jou dat je daarna misschien toch net wat meer rust en tijd voor jezelf hebt!
  Mijn lijken dagmenu’s en workouts altijd goed!

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Dank jullie wel allemaal voor jullie lieve succeswensen en leuke ideeën!

   Reageer
 8. barbara 7 jaargeleden

  Bijna examen spannend! Je kan het!
  mijn persoonlijke chalange is weer van de zoetigheid af zien te komen en de portiegroottes… misschien een oefening die je elke dag doet en dan steeds beter/langer . gewoon gelijk s ochtends in je pyama (planken/opdrukken/burbee of zo)

  Reageer
 9. Illilise 7 jaargeleden

  Ik zou in januari wel een aanzet voor een lifestyle-change willen. Dus niet echt een challenge maar meer tips en een opstapje om echt aan te passen. Een challenge is daarin volgens mij niet een goede aanpak omdat de kans op falen en niet bij kunnen benen te groot is. Maar als je dan de hele maand tips geeft, kan het altijd als naslagwerk gebruikt worden. Tips voor recepten,het weerstaan van snack-trek, simpele workouts die altijd en overal tussendoor kunnen etc etc 🙂

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Thanks Ilse! Je hebt zeker een punt….

   Reageer
 10. Lianne (De Zoetekauw) 7 jaargeleden

  Recepten lijken me leuk, maar ook challenges (mini) op het gebied van sporten, water drinken, gezond eten, gezond snacken vind ik echt top! Want balans is voor mij het sleutelwoord!

  Reageer
 11. Lilian 7 jaargeleden

  Succes met je tentamen!
  Ik ben vooral op zoek naar leuke recepten en tips om mentaal het allemaal vol te houden.

  Reageer
 12. Lotte 7 jaargeleden

  Hoi Marloes, alvast succes de 15e! gaat vast helemaal goedkomen 🙂
  Doe mij maar een tweeduizendsexy challenge! Dus een goeie start van het nieuwe jaar met regelmatig een work-out challenge. Om er weer lekker fris en fit er bij te lopen komend jaar 🙂

  groetjes, Lotte

  Reageer
 13. marion 7 jaargeleden

  Top site! Ga vooral zo door :o)

  Reageer
 14. Bert 7 jaargeleden

  Veel succes de 15e!
  Voor mij graag een challenge waar wat opbouw in zit, zoals workouts/ bepaalde oefeningen langer kunnen volhouden week na week. Zoals ooit met opdrukken geloof ik, om dat gaandeweg op te bouwen. Veel succes met alle ideeën meenemen, er staan hier al aardig wat! 🙂

  Reageer
 15. Roos 7 jaargeleden

  Succes met je tentamen! Je kan het wel, & je blog heeft er zeker niet onder geleden, integendeel zelfs. Ik vind dagmenu’s, what I eat vaak leuk en inspirerend om te zien. Verder misschien workouts die leuk zijn en neit heel intensief (voor thuis), waarvan niet gelijk alle lampen gaan trillen en bonken? ;p Ook misschien een leuk idee: trucjes om caloriëen te verbranden met dagelijkse bezigheden.

  Reageer
 16. S 7 jaargeleden

  Hoi Marloes! Succes met je examen binnenkort!
  Wat mij leuk lijkt mijn mini-challanges waarbij je elke keer een ander onderdeel aanpakt. Wat mij ook heel interessant lijkt is informatie over een eetpatroon als je veel sport, over eiwitten enzo.
  Sanne

  Reageer
 17. Cynthia 7 jaargeleden

  Super leuk dat er weer een challenge komt!!!! Ik zou graag recepten en gezonde dagmenu’s willen zien! Succes Marloes met je tentamen!!

  Reageer
 18. Vera 7 jaargeleden

  Leuk, een challenge!
  Ik vind een opbouw altijd erg fijn. Bijvoorbeeld:
  – Elke week een nieuwe mini-sport-challenge waarbij je een bepaalde oefening steeds vaker leert doen (opdrukken, sitt-ups, (beiden zijn al eerder geweest) planken etc)
  – En als we dan na bijvoorbeeld 4 weken (en dus 4 verschillende oefeningen) een workout-video krijgen waar alle 4 de oefeningen in zitten, dan heb je een doel waar je naartoe werkt
  – Met voeding vind ik het leuk als er wat persoonlijker wordt. Eerst waren er altijd in de challenges richtlijnen voor iedereen. Ik kan me ook voorstellen dat iedereen zelf een challenge kiest en met elkaar deelt op de site. Ook dit kan elke week uitgebreid worden. De eerste week bijvoorbeeld iets weglaten en vervangen door iets anders (iedereen kiest zelf wát dan)….de week erna allemaal een doel stellen tav drinken (bijvoorbeeld de 2 liter p dag halen, of juist ziete dranken vervagen door water of thee)….de derde week een groente- en fruit-doel bedenken voor jezelf (qua hoeveelheid, qua variatie etc). Voorbeelden van elkaar en van jou in de artikelen kunnen dan inspirerend zijn.

  Zo kan iedereen het persoonlijk maken en toepassen op zijn/haar eigen situatie. Door te gaan ‘stapelen’ merk je geleidelijk dat je je leefstijl verbeterd, want ik vind de opmerking van Illilse wel een terechte.

  Voor nu…veel succes met de voorbereidingen op je toets!!
  En dank voor je dagelijkse artikels, dat vind ik echt top dat die toch gewoon verschijnen.

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Dank je wel Vera! Er zitten inderdaad veel voordelen aan het persoonlijk maken, maar helaas ook nadelen. Veel mensen willen duidelijkheid en vinden het lastig om zelf iets te bedenken. Ik vind wel dat je zeker een punt hebt, dus ik ga erover brainstormen! Thanks voor je lieve compliment.

   Reageer
 19. Jessica 7 jaargeleden

  Hoy Marloes,

  voor eerst wens ook ik jou enorm veel succes met je tentamen, YES YOU CAN!
  Wij duimen alvast voor je! 😉

  Persoonlijk vind ik het ontzettend fijn om wekelijks gedurende een volle maand een mini challenge en extra aandachtspunten op te pikken.
  Bijvoorbeeld:
  – extra weekend challenges
  – extra voeding/drank challenges
  – extra work-out challenges
  – etc…

  Ik sluit me ook aan bij wat Roos zei:
  enkele efficiënte trucjes om calorieën te verbranden met dagelijkse bezigheden

  Zoals steeds is het enorm uitkijken naar eender welke video.. ik vind het reuze om je gezonde en snelle receptjes op video te mogen ontdekken, maar het is ook steeds uitkijken naar een nieuwe work-out of vlog of beweegtips of my/you’re day in food..

  Heel veel succes Marloes en vele groetjes
  Jessica

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   AAaahhh….wat zijn jullie toch schatten! Dank jullie wel voor het meedenken en voor jullie lieve succeswensen. IK ben nog steeds hard aan het leren, dus het komt vast goed :). Liefs!

   Reageer
 20. anoniem 7 jaargeleden

  Mag ik je vast feliciteren? ‘k hoop het toch

  Proficiat Marloes

  Wil je nog wat langere gemiddelde workouts voor thuis maken?
  Alles waarbij ook de core en coördinatie wordt aangesproken vind ik razend ingewikkeld ( uitdaging dus). Maar de kikkersprong zal voor mij te moeilijk blijven, vrees ik .

  O ja ,
  mag ook best met poes, eenden, kikkers, haan etc. in de nabijheid :dan sta ik binnen, voor mij gevoel, toch een beetje buiten. Ik word er vrolijk van.

  ps ik ben evenmin een yoga type maar die ademhalingoefening is zo gepiept en lijkt wel wat met mij te doen ..in positieve zin.
  Wie had dat gedacht : ik als laatste ongeveer.

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Wat een lieve reactie!! Dank je wel! Ik ga het zeker meenemen….nu nog een gewillige haan/eend vinden 😉

   Reageer
 21. Michelle 7 jaargeleden

  Hoi Marloes. Sinds kort volg ik je website dagelijks. Erg inspirerend en wat een leuke verhalen! Ik zou graag meedoen aan de januari challenge. Ik zou hierin graag weekmenu’s willen zien zodat ik me goed kan voorbereiden i.v.m. onregelmatige diensten. Ik ben benieuwd en kijk er erg naar uit!
  Groetjes Michelle

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Leuk! Succes 🙂

   Reageer
   • Meray 7 jaargeleden

    Ook erg handig is dan een boodschappenlijstje voor de week! En dan ingrediënten die je dan vaker kan gebruiken. Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden!!! Heb er super veel zin in en het is al bijna januari

    Reageer
 22. Meray 7 jaargeleden

  Ik zou zowel een voedingsschema als een sport schema heel goed gebruiken in deze challenge! En dan vooral maaltijden die makkelijk te bereiden zijn met alledaagse ingrediënten. Ik ga zeker mee doen met de challenge!!!

  Reageer
 23. Maartje 7 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik ga zeker mee doen aan je challenge alleen ik stel het uit tot na de 3e want op die dag ben ik jarig.
  Dat mag wel he? 😉
  Ik zou het leuk vinden om wat recepten tegen te komen die je kan maken met de airfryer.
  Verder vindt ik je website met al je tips, recepten en motivaties en vergelijkingen van produkten geweldig en hoop hier nog lang van te kunnen genieten. Fijne jaarwisseling!

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Tuurlijk mag dat! Alvast gefeliciteerd 🙂

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.