Leefstijl Persoonlijk

4 Mijl 2015 – Mijn resultaat

Door

4 mijl

Jullie hebben de afgelopen dagen al kunnen lezen dat ik afgelopen zondag de 4 mijl van Groningen ging lopen. Ik hoopte van harte de 6,4km binnen de 30 minuten te kunnen lopen, maar ik had er een beetje een hard hoofd in. Door mijn blessure had ik weinig kunnen trainen. Ik vertel je vandaag hoe het ging!

Voor de loop
Om heel eerlijk te zijn, was ik best een beetje gespannen. Ik voel me de laatste tijd ontzettend fit en mijn lichaam is sterk. Ik wist dus dat er een goede tijd in moest zitten, maar door de weinige training had ik er niet zo veel vertrouwen in. Mijn laatste training viel ontzettend tegen, mijn PDS (prikkelbare darmen) speelden op en ik moest na een paar minuten al stoppen. Mijn lieve vriend en mijn ouders stelden me echter gerust, gewoon focussen op lekker lopen! Je kunt nou eenmaal niet teveel van jezelf eisen als je niet hebt kunnen trainen. Ik ging dus relatief ontspannen naar de start.

In het startvak
Ik bleek bij vrienden Ati en Peter in het startvak te staan! Zij waren ook lekker ontspannen en we hebben samen afgesproken gewoon lekker ons eigen tempo te lopen. Omdat we alle drie ongeveer even hard lopen, is het verleidelijk om elkaar te achtervolgen. Dat kan echter funest zijn, omdat je dan vergeet te luisteren naar je lichaam. Ik vond het wel heel prettig om even lekker te kunnen kletsen, voor de loop begon.


De video die ik maakte voor Dagblad van het Noorden

Tijdens het lopen
Zoals altijd, startte ik veel te snel. Door de adrenaline en doordat iedereen als een gek start, word ik veel te veel opgejut. Doordat ik mijn GPS-horloge om had, zag ik dat al snel en dwong ik mezelf een ontspannen tempo te gaan lopen. Rond de eerste kilometer zag ik dat ik constant ongeveer 13,2 km/uur liep, veel sneller dan wat ik zou moeten lopen voor een tijd van 30 minuten! Ik voelde me echter prima, dus besloot het tempo aan te houden. Het is wel constant door m’n hoofd blijven spoken dat ik hoopte mezelf niet op te blazen, zoals al twee keer eerder is gebeurd.

Al snel kwam ik Peter tegen, die precies mijn tempo liep! Ik haalde hem in, daarna hij mij weer, waardoor we een grote steun aan elkaar hadden. Bij het 5km punt krijg ik het meestal loodzwaar, dat viel deze keer ontzettend mee! Je moet dan nog een brug over en het laatste deel gaat vals plat omhoog, maar ik kon mijn tempo goed vasthouden. Langs de kant ben ik super vaak aangemoedigd, zowel door bekenden als door onbekenden (mijn naam stond op mijn startnummer). Dat heeft me er echt doorheen gesleept!

Hartslag 4 mijl

Mijn resultaat!
Toen ik over de finish kwam, wist ik al dat ik mijn doel gehaald had! Dik zelfs, het bleek een tijd te zijn van 29:03. Hierboven zie je mijn hartslag gedurende de race (rode lijn), en mijn gelopen snelheid (grijze lijn). Ik denk dat mijn hartslagband niet goed zat, want mijn hartslag kan nooit zo hebben gewisseld. Ik denk dat hij constant 175 of hoger is geweest, zoals de lijn in het begin aangeeft. Mijn snelheid was inderdaad in het begin hoog, daarna constant en je ziet dat ik een eindsprint heb gedaan.

Ik ben ontzettend blij met dit resultaat! Het bevestigd voor mij dat ik inderdaad heel fit ben op het moment. Ik merk dat direct door mijn hoofd gaan spelen: ‘Wat als ik een keer écht goed train!?’. Maar ergens weet ik dat hardlopen voor mij altijd ‘bijzaak’ zal zijn. Ik vind trainen in de sportschool namelijk gewoon veel leuker.

Ik doe in ieder geval volgend jaar weer mee, want ik vind het een ontzettend leuk evenement! Trouwens, Rasheeda heeft ook ontzettend goed gelopen, 2 minuten sneller dan haar doeltijd! Peter liep 29:20 en Ati 30:05. Mijn ouders liepen een mooie tijd van 43:37. Ik ben zo ontzettend trots op al deze lieverds!

Groetjes, Marloes

Wat deed jij afgelopen weekend aan sport? Heb je een doel?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (15)
 1. Bea 7 jarengeleden

  Super goed resultaat! Proficiat!

  Reageer
 2. Danielle 7 jarengeleden

  Wauw wat een tijd! Heel knap 🙂 gefeliciteerd met het behalen van je doel!

  Reageer
 3. Cynthia 7 jarengeleden

  Heel knap! Gefeliciteerd!

  Reageer
 4. Tamara 7 jarengeleden

  Wouw, wat goed! Dat doe ik je niet na……*hijg…puf…*

  Reageer
 5. Yamina 7 jarengeleden

  Wat ontzettend goed, gefeliciteerd! Rust er toch geen vloek op de wedstrijd ;).

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Dank jullie wel!! Inderdaad geen vloek 🙂

   Reageer
 6. Ellen 7 jarengeleden

  Wat goed! Ik was er in 29.22 🙂

  Reageer
 7. Theodoortje 7 jarengeleden

  Wow super, zeker ondanks je eerdere ervaringen )met jezelf opblazen) en je eerder opgelopen blessure en het weinige trainen. Echt cool dat je het gehaald hebt. En super goed zeg, ik ben daar toch ook wel een beetje van onder de indruk!

  Reageer
 8. Vera 7 jarengeleden

  Compliment voor jullie allen die ‘m gelopen hebben! Vooral ook super dat je zo herstelt bent van je blessure.

  Reageer
 9. Bernd 7 jarengeleden

  Super tijd, Marloes!

  Reageer
 10. Katinka 7 jarengeleden

  Gefeliciteerd met deze goede tijd Marloes!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: