Leefstijl Persoonlijk

4 mijl 2014 – Mijn resultaat!

Door

Collage 4 mijl

Zoals ik jullie al eerder vertelde in dit artikel, deed ik afgelopen zondag mee aan de 4 mijl van Groningen. Dit is een groot loopevenement over 4 Engelse mijl (6,4 km). Al een aantal jaar loop ik samen met mijn vader, moeder, broertje en ‘schoonzusje’. Ik vertelde ook al dat ik (zoals wel vaker gebeurt) vrijwel niet getraind had. Eigenlijk ga ik altijd voor een tijd onder de 30 minuten, maar ik wist dat dat deze keer vrijwel onmogelijk zou zijn. Vorig jaar heb ik me helemaal stuk gelopen en moest ik daardoor het laatste stuk wandelen. Dat wilde ik dit jaar absoluut niet! Ik besloot dus vooral te gaan voor lekker lopen en genieten. Ik vind dit heel lastig, want ergens wil ik gewoon altijd zo hard mogelijk gaan. Je leest hieronder of het me gelukt is.

Zondag was het prachtig weer in Groningen. Ongeveer 17 graden, zonnetje, haast geen zuchtje wind. Perfecte omstandigheden om te lopen dus. Normaal gesproken ben ik de ochtend voor de start al druk mijn tactiek aan het bepalen en aan het uitrekenen wat ik per kilometer moet lopen om mijn streeftijd te halen. Deze keer probeerde ik zoveel mogelijk te ontspannen. Ik had immers geen streeftijd en wilde gewoon lekker gaan lopen. Toch bleef er ergens in mijn hoofd een stemmetje zeggen: ‘Het zou toch wel HEEL leuk zijn om weer eens onder de 30 minuten te lopen’. Wat kun je jezelf soms heerlijk saboteren!

Rond 14:45 startte ik, mezelf streng toesprekend om vooral niet te snel van start te gaan. Daar zit namelijk vaak het probleem. Dat lukte heel goed! Onderweg werd ik aangemoedigd door heel wat leden van de sportschool, waarvan een heel aantal me nog even heel lief herinnerden aan het feit dat ik vooral moest genieten. (Ik had mijn doel natuurlijk ook met hen gedeeld). Dat heeft me serieus heel erg geholpen, dank jullie wel! Vriendin Rasheeda zou klaar staan met haar fototoestel, om een mooie actiefoto te schieten. Ik was echter te snel en al voorbij voordat ze de foto kon maken ;). De enige foto die ik heb, is die ze vooraf gemaakt had.

Collage 4 mijl2

Vanaf kilometer twee begon ik het al best zwaar te krijgen, ik heb me toen echter gefocust op mijn buikademhaling en looptechniek, daardoor heb ik mijn snelheid kunnen houden. Rond kilometer vijf werd ik toch wel bang om weer in te storten, net als vorig jaar. Dat gebeurde echter niet! Ik moet zeggen dat ik vrij weinig van de omgeving heb meegekregen de laatste 1,5 km, ik had het namelijk best ontzettend zwaar! De laatste 300 meter kon ik echter nog wel iets versnellen, waarna ik helemaal kapot over de finishlijn kwam. Ik had bewust niet mijn eigen tijd bijgehouden, omdat ik anders toch weer te fanatiek zou gaan worden. Eenmaal thuisgekomen zag ik op internet mijn tijd: 30:22 min!

foto's

Hier toch nog wat mini-foto’s, die ik van internet heb kunnen plukken. Dit was vlak voor de finish, op de foto links bovenin zie je aan mijn gezicht dat ik het niet meer zo makkelijk had ;).

Ik ben heel tevreden over mijn tijd. Ik weet dat er meer in zit, maar ik weet ook dat ik daar wél voor moet trainen. Ik heb gewoon te weinig hardgelopen de afgelopen maanden. Nu zat er gewoon even écht niet meer in. Maar…..waarom zegt dat kleine stemmetje dan toch dat een tijd onder de 30 minuten dan heel misschien ook wel haalbaar was geweest!?!? Jongens….soms word ik knettergek van mezelf ;). Ondanks alles overheerst het gevoel van tevredenheid! Wie weet kan ik volgend jaar eindelijk eens echt fanatiek gaan trainen voor een toptijd!

Groetjes, Marloes

Heb jij de 4 mijl ook gelopen? Of een andere wedstrijd gehad de laatste tijd?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (29)
 1. Daniella van Dijk 8 jaargeleden

  Marloes, je hebt echt ene supertijd gelopen!! Je mag echt trots op jezelf zijn;), Geniet lekker na van je tijd, en volgens mij is dat genieten toch nog aardig gelukt:)

  Reageer
 2. Greetje 8 jaargeleden

  Gewoon trots zijn op jezelf!

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   🙂 Ben ik ook hoor!! Maar kritisch blijven we stiekem altijd 😉

   Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   🙂 Ben ik ook hoor!! Maar kritisch blijven we stiekem altijd 😉

   Reageer
 3. Vera 8 jaargeleden

  Wat zou het maf zijn als we hadden kunnen lezen dat Marloes de nieuwe ‘superwoman’ zou zijn: zonder te trainen een topprestatie neerzetten 🙂 Dan hadden we je echt naar de Olympische Spelen moeten sturen 😉

  Mooi om te lezen dat je je eigen tijd pas achteraf wist. En dat het je zonder focus op de tijd lukt om zo snel te lopen en niet stuk te gaan, is naast het genieten ook een mooi behaald doel.

  Proficiat! En geniet nog even na…!

  Reageer
 4. marjolein 8 jaargeleden

  Gefeliciteerd met je tijd! Super gedaan.
  Ik heb dit jaar voor het eerst mee gelopen, had me alleen “iets” te warm gekleed (ik deed met de bedrijven loop mee, eerste keer en voor mij 1,5uur met de auto om er te komen), bij ons was het 5graden thuis, nat, mistig en koud… dus had me iets te warm gekleed… toen we er dus waren om half1 en de zon brak los, baalde ik wel even. Heb daarom tandje rustiger aan gedaan en heb een super tijd van 40.16minuten neer gezet. Voor mij heel goed, want tijdens trainen laatste keer had ik 44minuten op dezelfde kms 🙂

  Het is daar echt een geweldig evenement! Geweldig om mee te maken!!

  Reageer
 5. Talitha Hoogendoorn 8 jaargeleden

  Wauw, nou ik heb echt wel respect voor je ondanks dat je 22 seconden te langzaam voor jezelf bent geweest! 😉
  Ik heb me voor 30 december ingeschreven voor 5km night run van runnersworld. Dat wordt mijn eerste loop, vind het wel heel spannend hoe dat zal zijn.
  Meestal loop ik rond de 10km aan snelheid (voor zover ik dat goed kan bekijken op de runkeeper app) en dat vind ik wel netjes van mezelf, maar als ik jouw snelheid van 12,7 zie ga ik toch wel weer een beetje twijfelen…
  Heeft de rest van je familie ook een goede loop gehad?

  groetjes Talitha

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Nooit twijfelen aan jezelf Talitha! Lief dat je vraagt naar de rest :). Mijn broertje rende ongetraind een tijd van 29:09, super goed! Ook mijn ouders en schoonzusje hebben super gelopen, iedereen was tevreden. En het was vooral heet gezellig. Heel veel succes met de 5km!

   Reageer
 6. Roeline 8 jaargeleden

  Je hebt het gewoon goed gedaan Marloes!! Elke prestatie is er eentje en jij hebt gepresteerd! Kanp gedaan!

  Reageer
 7. Cindy 8 jaargeleden

  Wat goed gedaan zeg en ook zo snel, wauw!

  Reageer
 8. Inge 8 jaargeleden

  Wat een Super tijd! Daar kun je idd tevreden over zijn.
  Ik heb voor het eerst meegedaan en was ook erg tevreden met mijn tijd. Had 42:02. Mijn streven was onder de 45 minuten, en dat is gelukt.
  voor mij een mooie motivatie voor volgend jaar, onder de 42 minuten

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Super goed! Dat is wel héél dik onder de 45 minuten!

   Reageer
 9. Gea 8 jaargeleden

  Marloes,
  Heb je gezien en aangemoedigd. Goeie tijd hoor. Onze zoon 37 min, en schoondochter 43 min.
  Ze liepen voor de eerste keer mee.

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Jaa super!! Dank je. Super knap van je zoon en schoondochter!

   Reageer
 10. Niels Thijssen 8 jaargeleden

  Goed bezig Marloes!
  Hier afgelopen zondag als onderdeel van de Eindhoven Marathon deelgenomen aan de estafette/relay. En dus voor het eerst 10km hardlopen.
  Ik had gehoopt op binnen het uur (eerste schatting 55 minuten, maar de pace op 58 minuten staan).
  Kom ik na afklokken op een 54:05 het stokje overdragen. Ging zo lekker, zou nog verder kunnen hardlopen. Al was volgens de GPS mijn traject 11,3 km lang…
  Wat wordt voor jou de volgende uitdagende afstand?

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Wow, top Niels! Dat is een hele goed vraag….mijn volgende uitdaging. Ik loop het liefst 5km en dan zo snel mogelijk. In ieder geval weer de Ladies run, maar die is pas ergens begin juni. Misschien daarvoor ook nog even een loop opzoeken :). En voor jou?

   Reageer
 11. Brigitte 8 jaargeleden

  Goed gedaan hoor! Komt gewoon omdat je mij niet hebt gezien 🙂 !

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Hahahahahahah, daar heb ik serieus ook aan gedacht!!

   Reageer
 12. Menke 8 jaargeleden

  Je bent sowieso een topper Marloes! & missie geslaagd want minstens zo belangrijk was het genieten!!

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Thanks meid! Hoop van harte jouw tijd ook eens te kunnen benaderen 🙂

   Reageer
 13. Manon 8 jaargeleden

  Super goed gedaan!

  Reageer
 14. Stephanie 8 jaargeleden

  Gaaf om te lezen 🙂 heb er echt 0 verstand van!

  Reageer
 15. Kirsten 8 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik heb pas net je site ontdekt en ik ben fan geworden. Eindelijk makkelijke recepten, duidelijke informatie en leuk om jouw ervaringen te lezen die vaak herkenbaar zijn.

  Ook dit stuk is weer leuk en herkenbaar om te lezen. En wat een knap resultaat!
  Ik moest nogal lachen toen ik las dat je het voornemen had om lekker te lopen in plaats van te focussen op de tijd en dat je dan toch denkt: het zou toch mooi zijn als ….
  Ook ik heb de 4 mijl van Groningen gelopen met dezelfde gedachte. Door blessures veel te weinig getraind en dus me voorgenomen om niet teveel te verwachten en gewoon lekker te gaan lopen. Uiteindelijk won mijn competitieve eigenschap het en heb met 34:40 alsnog mijn record van vorig jaar verbroken. Helemaal kapot aan het einde, maar toch een goed gevoel.

  Ik ben benieuwd naar de rest van je site en nieuwe artikelen 🙂

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Welkom Kirsten! Veel plezier op de site 🙂

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.