Afvallen zelfvertrouwen
| 17 februari 2020

Over afvallen, vergelijken met anderen en zelfvertrouwen

Ik maak me zorgen om sommige reacties die ik krijg. Jonge meiden en jongens die zichzelf veel te dik vinden. Maar ook oudere meiden die vragen hoe ze ‘net zo’n platte buik krijgen als ik’ of mannen die het mega belangrijk vinden om gespierd te zijn. Al tijden dacht ik na over een video. Eindelijk heb ik een format bedacht waar ik me fijn bij voelde, dus hier is hij! We moeten praten met z’n allen…

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring en gedachtes hierover en zou het super leuk vinden als je ze hieronder achter laat. Uiteraard vind ik het ook mega fijn als je de video zou willen delen. Ik hoop een aantal mensen aan het denken te zetten ♥.

Groetjes, Marloes

Wordt jij wel eens onzeker van social media?

4 reacties

 1. Hi Marloes,

  Ik doe dit eigenlijk nooit maar vind het toch belangrijk om te delen. Social media is overal, iedereen zit erop en het lijkt of de ene persoon een nog perfecter leven heeft dan de ander. De constante druk dat ik ook aan dat perfecte leven moest voldoen begon in 2017. Ik begon met mezelf te vergelijken met iedereen op social media en daarbuiten. Ik had een constante druk en dwang dat ik ook aan dit perfecte plaatje moest voldoen. In mijn hoofd was het dat als ik in ieder geval dun was ik wel mee zou tellen. Iets wat zich langzaam ontwikkelde in een eetstoornis (anorexia). Ik ging zo ver in het afvallen, sporten en niet eten dat ik voor een klinische opname naar Zuid-Afrika ben gegaan. Toen ik terug kwam in Nederland 3 maanden later was het onwijs moeilijk om weer in het normale leven te komen.

  Op de dag van vandaag speelt die onzekerheid nog steeds mee en zit ik niet meer op social media. Zou het iedereen aanraden, want toch helpt dit een beetje!

 2. Hi Marloes,

  Wat ben je toch een vreselijk leuk mens!
  Jij verwoordt precies wat ik in mijn koppie heb vbw zelfacceptatie.
  Het is ongelooflijk hoe gerobotiseerd veel mensen zijn en doen wat een ander doet, kopen wat een ander koopt, eruit willen zien hoe een ander eruit ziet.
  Vreselijk… er is nog iets als een ME MYSELF AND I….. wees lief voor jezelf.. houd van jezelf… doe wat JIJ fijn vindt. en zo kan ik nog doorgaan…

  En had ik gezegd dat ik je zo vreselijk leuk mens vind … en neeeh ik wil niet op je lijken of hetzelfde eten maar in mijn ogen kom je oprecht over.. en dat is er erg weinig nowadays….

  lieve groet,
  amhar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram