Onze bruiloft video
| 8 juni 2021

Onze trouwdag: 3 jaar getrouwd!

Goedemorgen lieve allemaal! Het is vandaag 8 juni 2021, dat betekent dat Sven en ik precies 3 jaar getrouwd zijn. Op 8 juni 2018 gaven we elkaar het ja-woord. Nog nooit stond ik heel bewust stil bij onze trouwdag op optimavita.nl. Vandaag wil ik dat wel doen! Ik kijk samen met jou terug op onze bruiloft en op de afgelopen 3 jaar getrouwd zijn.

Hoe mijn relatie met Sven begon…

Misschien weet je het al, maar ik ken Sven uit de sportschool waar ik werk. Hij sportte daar namelijk, maar ik sprak hem nooit. We hadden beiden een andere relatie destijds. Heel langzaam zijn we in contact gekomen en uiteindelijk kregen we een relatie! Ik heb daar al eens alles over verteld in een storytime video. Die kun je hieronder terugkijken als je dat leuk vindt.

Ik vertel hierin onder andere over onze eerste date en je ziet ook de allereerste momenten dat Sven in mijn vlogs verscheen! We hadden toen al ruim 2 jaar een relatie. Tot die tijd vond hij het niet fijn om op beeld te verschijnen. Ik heb deze video zelf net helemaal bekeken na jaren en vond het onwijs leuk om te zien :).

Terugkijken op onze bruiloft

Onze bruiloft was dus op 8 juni 20218. We zijn getrouwd bij Sven z’n ouders in de tuin. Zij woonden destijds op een groot erf met veel ruimte. De woonkamer hebben we leeg gehaald voor de ceremonie en het feest in de avond, in de tuin stond een grote tent voor overdag en om in te eten. Gelukkig was het prachtig weer, dus konden we lekker veel buiten zijn.

We kozen ervoor om de bruiloft redelijk low budget te houden, geen locatie huren, geen dure ringen, geen dure fotograaf, alleen catering voor de avondmaaltijd, geen personeel, geen mega dure jurk/pak en een relatief kleine gastenlijst. Alle voorbereidingen voor de bruiloft heb ik gedeeld in deze video’s. We vonden heel veel geld uitgeven aan een bruiloft een beetje zonde en besloten liever een mooie huwelijksreis te maken naar Florida.

Als we daar nu op terugkijken hebben we er geen seconde spijt van! We hebben beiden ontzettend genoten van iedere minuut van de dag. Ons kleine budget heeft niets aan het plezier ontnomen. Uiteindelijk zijn we denk ik alsnog zo’n €4000,- kwijt geweest (inclusief alles behalve de huwelijksreis), maar voor een bruiloft in Nederland is dat een relatief klein budget.

Het enige wat ik misschien achteraf anders had gedaan, is 2-3 man horeca-personeel inhuren om drankjes en hapjes te serveren. Nu pakten de gasten alles zelf van het buffet, wat prima ging hoor! Maar een deel van onze vrienden en familie heeft regelmatig even in de keuken gestaan om bijvoorbeeld wat dingen af te wassen of hapjes op te warmen. Met personeel had dit niet gehoeven. Ik heb het hen nooit nagevraagd, maar ik denk niet dat zij dit als vervelend hebben ervaren. Voor mezelf is dit echter wel een puntje dat ik op dit moment anders had geregeld :).

Wil je meekijken naar onze bruiloft? Dat kan in de video hieronder.

Aandachtspuntjes in ons huwelijk

Ieder huwelijk heeft zijn ups en downs, zijn geweldige en minder geweldige momenten. Ik kan 100% eerlijk zeggen dat onze downs (tot nu toe ;)) helemaal niet zo heel down zijn. We hebben in de afgelopen 3 jaar geen grote dieptepunten gehad. Natuurlijk kan dit nog komen! Onze relatie is nog vrij jong en we hebben nog geen kinderen, dus er zullen zeker nog grotere uitdagingen komen!

Uiteraard hebben wij zoals iedereen aandachtspuntjes in onze relatie. Bijvoorbeeld het feit dat we beiden geneigd zijn voor de ander na te denken en in te vullen wat de ander waarschijnlijk zou willen. Hierdoor kunnen soms flinke miscommunicaties ontstaan. Bijvoorbeeld als Sven aanneemt dat ik het fijner vindt om iets te doen op een luie zondag en daarom voorstelt ergens heen te gaan. Ik neem vervolgens aan dat hij dat kennelijk fijner vindt en voordat we het weten zitten we in de auto, terwijl we beiden stiekem liever thuis hadden gebleven! (Dit is een voorbeeld, maar ook op andere vlakken kan dit bij ons zeker voorkomen!).

Ook is het soms een struikelpuntje dat Sven het onwijs lastig vindt om vooruit te plannen, terwijl ik het liefst alles zo duidelijk mogelijk heb. Als hij dan op het laatste moment dingen anders wil gaan doen, kan dat bij mij voor kortsluiting zorgen.

Kortom, net als in elke relatie zijn er ook bij ons aandachtspuntjes.

Ik voel me gezegend!

Ik voel me echter zo ontzettend gezegend met een man als Sven. Er zijn nog steeds momenten dat ik me ineens realiseer dat hij gewoon mijn man is! Dat we écht getrouwd zijn. Intens gelukkig maakt me dat.

We kunnen samen schateren van de lach, maar ook hele serieuze gesprekken hebben. Hij is ontzettend lief voor me, ik vertrouw hem voor 100%, ik vind hem onwijs knap en grappig, hij laat me mezelf zijn en steunt me in alles wat ik doe, maar fluit me ook terug als ik weer eens te ambitieuze plannen heb.

Het is misschien vreselijk cheesy, maar wel wat ik oprecht voel. Hij is meer dan ik had gedacht te kunnen vinden in een partner. Dat ik zijn kindje mag dragen in mijn buik, maakt dat ik me de meest speciale vrouw op aarde voel.

Zo…genoeg gezwijmel van mijn kant…maar ik moest dit vandaag even aan jullie kwijt ♥.

Hele fijne dag vandaag!

Liefs, Marloes

Ben jij getrouwd? Wat vond jij mooi aan jouw bruiloft en wat zou je op dit moment anders hebben gedaan?

7 reacties

 1. ❤️💜 Proficiat op deze mooie dag 💜❤️
  Ik vond het toen erg leuk om zoveel te volgen. Jullie pakten het heel anders aan dan wij. En juist dat vind ik mooi.
  Wij zijn op een middag getrouwd, met alleen onze ouders en onze broers met aanhang. Ik droeg een gewone jurk, een T-shirt met de tekst ‘take a risk’ en een spijkerjasje. Het hele gebeuren op het gemeentehuis duurde 5 minuten en daarna zijn we lekker een hapje gaan eten ergens. Dat was het!!
  Het was voor ons een formaliteit, omdat we een huis wilden kopen en een kindje wilden. We waren toen al zo’n 18 jaar samen.
  ☀️🎈Op naar een mooie dag vandaag!!!🌹☀️
  En, erg leuk, mijn dochter riep meteen bij de foto boven het artikel: Marloes & Sven! We kijken wel eens samen jullie vlogs 🥰

  1. Gefeliciteerd Sven en Marloes!
   Leuk om te lezen en om het te zien op de filmpjes! Het is mooi om in je vlogs te zien hoe jullie elkaar aanvullen.
   Funfact: ons dochtertje is geboren op 8 juni 2018, dus vandaag 3 jaar geworden! 🙂

 2. Ik ben niet getrouwd, maar woon wel samen met de liefde van mijn leven! We hebben nu net samen een huis gekocht wat al een enorme stap is in een relatie vind ik, maar trouwen wil ik zeker met hem.
  Jullie lekker genieten van deze dag en van het prachtige weer het is jullie gegund!

 3. Gefeliciteerd. En weet: ANNA gebruikt altijd NIVEA. (Altijd Navragen, Nooit Aannemen.+ Niet Invullen Voor Een Ander). Maak er een fijne dag van.

 4. Hele dag al goede zin na zo’n mooi artikel vanochtend. En nu tijd gehad voor de filmpjes. Prachtig. Onze trouwdag is 18 juni, 23 jaar geleden trouwden we in Sienna. Alleen mijn man en ik waren daar een hele week. Thuis toen heel klein gevierd met familie en vrienden 😀🥰

 5. Ik weet het nog heel goed dat jullie trouwden. Gisteren werd onze kleindochter 3 jaar. Ik volg je al jaren ik denk dus dat ik je best goed ken terwijl ik je nog nooit in levende lijve ben tegen gekomen. Sven was idd in het begin niet vaak in beeld maar later steeds meer en nu doen jullie samen de proefvideo’s. Zo gaaf! En dan straks met z’n drietjes, zo mooi!
  Van Harte Gefeliciteerd en heel, heel veel geluk nog samen en dat we nog lang van je vlogs mogen genieten!😘

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram