| 2 mei 2021

Onze top 5 favoriete genietmomentjes van het moment!

We hebben het veel over gezond leven op optimavita.nl. Zoals jullie weten, vind ik het echter super belangrijk om een balans te houden in mijn eigen eetpatroon. Ik kan ook onwijs genieten van regelmatig iets eten dat minder voedzaam is :). Daarom vandaag een artikel over mijn top 5 minder gezonde genietmomentjes van het moment. Ik heb Sven ook zijn lijstje gevraagd, dat leek me een leuke aanvulling :).

Wij eten elke week een paar keer iets ongezonds. Soms is dat 1x een groot moment (zoals een hele zak chips, haha), maar vaker zijn het meerdere kleinere momenten (of een groot moment én wat kleine ;)). Net waar we zin in hebben! Laten we snel doorgaan naar onze top vijf van het moment. Uiteraard kunnen we beiden ook onwijs genieten van gezonde dingen, maar voor dit artikel houden we het even bij minder gezonde keuzes ;).

Marloes

Mijn smaak is iets anders dan normaal, doordat ik zwanger ben. Eerder zou chips niet in mijn top 5 staan, maar nu wel! Ook zou chocolade op nummer 1 staan, maar ik neig nu meer naar andere dingen. Juist daarom vind ik het zo leuk om jullie een update te geven. Hieronder de dingen die ik momenteel het liefst kies als genietmomentje.

1. IJs 

De laatste weken eet ik minimaal 1 ijsje per week, maar soms ook wel meer. Ik HOUD ervan! Altijd al, maar nu tijdens mijn zwangerschap nog meer. Mijn favorieten zijn de Mc Flurry Twix, Softijs, schepijs, Ben & Jerry’s topped salted caramel brownie en Magnum. Ik ontdekte laatst de Magnum double gold caramel, heerlijk is die! Als variant met minder calorieën neem ik overigens ook wel eens het ijs van Oppo, ook heerlijk!

Overigens moet je met softijs een beetje opletten tijdens je zwangerschap. Als een machine namelijk weinig gebruikt wordt (bijvoorbeeld in de herfst en winter), dan is de kans op schadelijke bacteriën groot. Bij veel gebruikte machines heb je dit probleem niet :).

2. Koekjes

Oohhh, ik houd ook ZO van koekjes de laatste tijd. Americain cookies van de Albert Heijn vind ik heerlijk (vooral die met witte chocolade en macademia noten), maar ook biscuitjes met chocolade en suikerstukjes erop zijn momenteel mijn favoriet.

3. Wit stokbrood met brie en abrikozenjam

Het zal je niet verbazen als je mijn vlogs kijkt. Een compleet nieuwe craving is wit stokbrood met brie en abrikozenjam! Ik krijg er mega veel reacties over, maar brie gemaakt van gepasteuriseerde melk kun je gewoon eten tijdens de zwangerschap. Alleen rauwmelkse kazen kun je beter vermijden. Die worden in Nederland niet verkocht in de supermarkt.

4. Chips 

Ook nieuw in mijn favorietenlijstje is chips. De soort hangt af van mijn bui! Ik eet de laatste tijd regelmatig naturel chips, Lays oven baked chips Meditteranean herbs, pombeertjes of Pringles naturel.

5. Gele M&M’s 

De grote verrassing is denk ik toch wel de gele M&M’s die helemaal onderaan mijn top 5 zijn beland! Normaal gesproken staan ze absoluut op 1, samen met chocolade met caramel en/of nootjes erin. Nu neig ik er echter toch minder naar. Ik ben benieuwd wanneer dit weer verandert :). Toch houden ze een plekje in mijn favorietenlijst, want ik vind ze heerlijk!

 

Sven (mijn man)

Sven zijn lijstje is een beetje hetzelfde als altijd, maar er zijn af en toe wat kleine verschuivingen. Toch zullen al deze dingen je denk ik bekend voorkomen als je mijn vlogs kijkt.

1. Oven baked chips paprika

Nummer 1 is wel compleet nieuw! De laatste weken is Sven ineens fan van de Lays oven baked chips in paprika smaak, nadat hij er van mij eentje had geproefd. Normaal gesproken zijn Bolognese ribbel chips zijn absolute nummer 1. Die vindt hij overigens nog steeds heel lekker :).

2. Maoam snoepjes 

Een andere favoriet zijn Maoam snoepjes, en dan specifiek de Maoam Mao mix. Hij vind ze heerlijk! Fun fact: hij bewaart altijd een rode bloxx verpakking met 5 kleine snoepjes voor mij, omdat hij weet dat ik die af en toe ook wel heel lekker vind. Zo lief!

3. Kapsalon

Sven houdt onwijs van kapsalon! Eigenlijk is dit ook pas sinds een paar weken zo, dus is de lijst toch meer bijzonder dan ik vooraf dacht. Waar ik vooral van genietmomentjes als tussendoortje ben, heeft Sven ook heel graag een vette maaltijd af en toe.

4. Whiskey

Dit zie je misschien wat minder terug in de vlogs, maar Sven drinkt de laatste tijd af en toe een glas whiskey, waar hij onwijs van geniet. Hij is een beetje aangestoken door een vriend van hem. Overigens vindt hij wel de ene soort véél lekkerder dan de andere. Hij kreeg laatst een geweldig pakket van lesklanten van hem, waardoor hij nu allerlei whiskeys kan proeven.

5. Droge worst

Droge worst is iets waar je Sven ook mega blij mee maakt, maar dan wel een specifieke soort. Hoe droger en harder hoe beter. Echt Zuid-Afrikaanse Biltong is zijn favoriet, maar de laatste tijd eet hij ook wel eens Fuet worst, of andere keihard droge worst uit de supermarkt.

Ik hoop dat je het leuk vond om onze favorietenlijsten te zien!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw top 5 minder gezonde genietmomentjes op dit moment?

 

3 reacties

  1. Hmm ja, die magnum gold caramel is echt hemels 🤤 Daarnaast zijn Bounty ijsjes ook heel lekker en niet zo hoog in calorieën (124 kcal per stuk). En natuurlijk blijft alles met chocolade ook op nummer 1 bij mij. De bouchées van Cote D’Or moet je zeker eens proeven als chocoladeliefhebber.
    Geniet nog van je zwangerschap!

  2. Nu het weer wat mooier weer word eet ik heel graag ijs, vooral vers schepijs salty peanut caramel, starberry cheesecake of stracciatella. Chocolade is altijd lekker en dan het lijst puur met of zonder nootjes en pinda rotsjes.
    Maar een stukje limburgse abrikozen of kersen vlaai vind ik ook heerlijk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram