Nederlandse fitgirls op instagram
Leefstijl Persoonlijk

10 Inspirerende Nederlandse Fitgirls op Instagram

Door

Ik krijg super vaak vragen over meiden die ik zelf volg op social media. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet mega actief ben. Daarnaast ben ik niet zo’n fan van het type ‘fitigirl’ dat social media alleen gebruikt om te laten zien hoe mooi haar lichaam is. Dit inspireerde me om een artikel te schrijven over 10 fitgirls uit ons eigen kikkerlandje, die ik wél super leuk vind om te volgen!

Ik ben er trouwens nog steeds niet helemaal uit wat ik van de term ‘fitgirl’ vind. Ik vind overigens dat iedere dame die in meer of mindere mate met gezond leven bezig is, zichzelf een fitgirl mag noemen!

Mijn eisen

Ok, daar gaan we. Een lijst van 10 inspirerende Nederlandse fitgirls die leuk zijn om te volgen. Mijn belangrijkste eis is dat ze meer doen dan alleen maar hun lichaam laten zien. Ik wil graag dat ik iets mee krijg uit hun instagram posts! En natuurlijk dat ze een flinke dosis positiviteit uitstralen, maar ook hun minder sterke kanten durven tonen.

Nochtli

1. Nochtlii

De koningin van de Nederlandse fitgirl-scene is natuurlijk Nochtli! Ze is niet alleen prachtig, maar werkt ook keihard als ondernemer en laat zien wie ze écht is. Zo geeft ze aan dat familie alles voor haar is en dat ze echt niet altijd zin heeft om te sporten of gezond te eten.

Imrececen

2. Imrececen

Imre laat zien dat fitgirls op instagram echt niet altijd zijn zoals ze lijken. Ze laat zichzelf niet alleen van haar beste kanten zien, maar ook in veel minder flatterende posities. Ze toont regelmatig 1-minute-transformations waarin ze laat zien dat je er binnen een paar tellen compleet anders uit kunt zien door belichting, houding en/of kleding.

Sarina.fit

3. Sarina.fit

Sarina vind ik super tof om te volgen, omdat ze mega unieke workouts deelt die je thuis kunt doen! Ik gebruik haar mini-video’s op instagram regelmatig als inspiratie voor mijn eigen workouts. Daarom natuurlijk ook een grote shoutout naar haar.

Laurabrijde

4. Laurabrijde

Ik volg Laura op Instagram én ik kijk regelmatig haar YouTube video’s. Ze is naast fanatiek hardloopster zo ontzettend zichzelf! Ze laat zien dat ze soms klunzig is en ze is niet bang om haar emotionele struggles te delen. Deze Nederlandse fitgirl woont trouwens samen met haar Spaanse vriend in Spanje. Dat maakt het allemaal nog net iets specialer!

Fitfoodhealthyvonne

5. Fitfoodhealthyvonne

Deze meid is super vrolijk en inspirerend en deelt haar workout-pics en maaltijden. Daarnaast deelt ze ook haar muffin-tops en de kleine putjes in haar billen. I love it!

Carmenketelaar

6. Carmenketelaar

Natuurlijk mag lieve Carmen Ketelaar niet ontbreken in deze lijst. Deze powergirl met prachtige billen en biceps deelt ook haar frustraties met je. Zo heeft ze al een tijd rugklachten waardoor ze niet kan trainen zoals ze zou willen. Ook is ze open over de negatieve kanten van Instagram.

Fitgirlchris

7. Fitgirl Chris

Christel is een super fitte crossfit-chick die niet altijd zo fit is geweest als ze nu is. Dat deelt ze op haar pagina en motiveert mede daardoor vrouwen van alle soorten en maten!

Cynthiahouben

8. Cynthia Houben

Deze meid is niet alleen gezond bezig, ze is ook een succesvolle ondernemer. Daarnaast heeft ze diabetes en de ziekte van Lyme. Een tijd geleden kon ze haar mega drukke baan niet meer aan. Ze blijft altijd even open en eerlijk! Zo ontzettend inspirerend.

Suzannebrummel

9. Suzanne Brummel

Suzanne is voormalig Nederlands kampioen open water zwemmen! Ik vind het echt een hele stoere chick. Ze doet onder andere aan zwemmen, maar ook aan hardlopen, fitness, skiën en zelfs surfen. Daarnaast is ze gewoon echt lekker zichzelf.

Fitwithmarit

10. Fitwithmarit

Een mede Groningse! Marit is een fanatieke hardloopster die zich klaarmaakt voor haar tweede marathon. Daarnaast deelt ze inspiratie voor heerlijke gezonde maaltijden en is ze gewoon mega vrolijk. Ze laat ook gewoon zien als ze patat, chocola of taart eet, wat ik super leuk vindt!

Heb jij aanvullingen?

Ik ben heel benieuwd of jij aanvullingen hebt op deze lijst. Vast wel! Welke fitgirls vind jij het leukst om te volgen? Oh, en als je dan toch bezig bent, neem natuurlijk ook even een kijkje op mijn instagram-account :).

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven!

Groetjes, Marloes

Welke fitgirls vind jij leuk om te volgen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (12)
 1. Sandra 4 jarengeleden

  Vegan fittie en annemerel volg ik ook. Van jou lijjstje laura breide.

  Reageer
 2. Marlous 4 jarengeleden

  Annemerel!!!

  Reageer
 3. Romy 4 jarengeleden

  Leuk lijstje! Ben meteen een paar accounts gaan volgen, altijd leuk. Ik vind zelf Rebecca Louise ook leuk om te volgen, ze heeft leuke en korte workouts.

  Reageer
 4. Anoniem 4 jarengeleden

  Jij bent nog altijd de leukste fitgirl! x

  Reageer
 5. Linda 4 jarengeleden

  Voor mij is Annemetel toch wel nummer 1 fitgirl

  Reageer
 6. Linda 4 jarengeleden

  Dat moet natuurlijk Annemerel zijn

  Reageer
 7. Jirka 4 jarengeleden

  Fitaddict en fitgirlmarit zij’ ook toffe meiden om te volgen.

  Reageer
 8. Sandra CH 4 jarengeleden

  Ik ken deze bloggers niet, ik ga eens kijken op hun instas ^^ Momenteel volg ik jou (uiteraard), manon_runs en eatrunlovenl !

  Reageer
 9. Merel 4 jarengeleden

  De enige ‘fitgirl’ die ik volg op instagram ontbreekt in dit lijstje: Annemerel.

  Reageer
 10. Marie-claire 4 jarengeleden

  Ja ik mis Annemerel ook! Mijn favoriet. Vooral leuk om haar nu in de gaten te houden met haar nieuwe boek

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: