Leefstijl Persoonlijk

Motivatie #2: Geloof in Jezelf!

Door

Motivatie

Een tijdje geleden schreef ik het eerste ‘motivatie artikel’. Ik wilde kijken hoe jullie hierop reageerden en of jullie vaker zulke artikelen wilde zien. Het antwoord hierop bleek een volmondig JA! Wat ontzettend veel lieve en enthousiaste reacties. Dat heeft me over de streep getrokken om dit volgende artikel te schrijven. Jullie weten dat ik eigenlijk nooit foto’s van mezelf post met weinig kleding aan. Dat gaat vandaag voor één keer veranderen. Ik wil jullie namelijk laten zien hoe ik mezelf heb kunnen motiveren, door te houden van mijn lichaam en door te geloven in mezelf…

Ik hield niet écht van mijn lichaam…
Mijn eerste artikel ging over houden van je lichaam, niet om hoe het eruit ziet, maar gewoon omdat het je dierbaarste bezit is. Ik heb mijn verhaal toen heel algemeen gehouden. Deze wordt een stuk persoonlijker.

Ik ben nooit dik geweest, maar wel een aantal kilo zwaarder dan ik nu ben. Mijn gewicht was nog net goed voor mijn lengte, dus helemaal prima. Ik ben echter nooit echt trots geweest op mijn lichaam. Mijn doel was altijd om het strakker, fitter en slanker te maken. Ik ben hier denk ik sinds mijn 18e al mee bezig (ik ben momenteel 30). Af en toe viel ik periodes een beetje af, daarna kwam ik echter ook weer aan. Ik was niet heel ontevreden met mijn lichaam, maar ook echt lang niet helemaal blij. En nog belangrijker, ik voelde me niet echt fit en zat niet lekker in mijn vel.

2003-2007 2003 – 2005 – 2005 – 2007

Ik geloofde niet in mijzelf
Ik was eigenlijk altijd wel bezig met gezond eten, maar het wilde nooit echt lukken. ‘s Ochtends was ik heel gemotiveerd om gezonder te gaan doen, maar naarmate de dag vorderde, verdween dit langzaam. Ik at dan vaak veel meer dan ik eigenlijk gepland had, waardoor ik me weer minder goed voelde. Als ik nu terug kijk, heb ik nooit écht het vertrouwen gehad dat ik inderdaad een strak lichaam kon hebben. Dat was iets voor vrouwen in tijdschriften, ik moest gewoon tevreden zijn met hoe het nu was. Tegelijkertijd kon ik dat echter niet…ik werkte dus eigenlijk in een soort spiraal. Het klinkt nu misschien heel dramatisch, maar dat was het echt niet! Ik voelde me best prima, maar toch was altijd die kleine wens om mijn lichaam iets strakker te maken.

Gezond

Hoe het veranderde…
Eigenlijk is het de afgelopen 2,5-3 jaar pas écht veranderd. Dit komt deels doordat ik veel sterker in mijn schoenen kwam te staan. Ik bedacht me dat mijn lichaam eigenlijk gewoon helemaal ok was, ondanks dat ik misschien een iets hoger vetpercentage had dan ik zou willen. Ik liet het ‘gezond moeten eten’ los en ging veel meer nadenken over wat ik lekker vond en waar ik gelukkig van werd.

Gek genoeg ging hierdoor het gezond eten juist makkelijker! Ik deed het namelijk niet meer om er ‘zo uit te zien als de vrouwen in het tijdschrift’, maar ik deed het puur omdat ik het lekker vond en er plezier uit haalde. Hetzelfde geldt voor sporten. Ik ging niet meer sporten als ik daar geen zin in had…en juist daardoor kreeg ik er meer zin in!

Mijn vriend heeft ook een hele grote rol gespeeld in dit proces, al beseft hij dat misschien niet. Door hem voelde ik me de mooiste vrouw op aarde, of ik nu mega slank was, of een ietsiepietsie meer vet had. Door dit hele proces ging ik me beseffen dat ik best een super strak lichaam zou kunnen krijgen, als ik dat ECHT zou willen. In eerste instantie zette ik dit doel een beetje aan de kant, tot februari 2015! Ik zal nooit vergeten dat ik op dat moment 100% zeker was, dat ik in ieder geval eens in mijn leven wilde proberen strakker en gespierder te worden. Ik was ook helemaal overtuigd dat het me zou lukken.

Wat heb ik toen gedaan
Dit geloof in mezelf, was echt super sterk. Ik bleef genieten van mijn maaltijden, maar maakte ze niet alleen lekker, maar ook gezond. Ik sportte niet omdat het moest, maar gewoon omdat ik het super leuk vond en er plezier in had. Bovendien had ik een doel, wat me ontzettend sterk maakte! Ik heb besloten om nooit iets over dit doel te vertellen, omdat ik het niet voor jullie of voor iemand anders doe, maar puur voor mezelf! IK voel me er prettig bij, dus ik wilde dit doen.

Collage under armour tight2

Als je goed kijkt, zie je langzaam ook deze verandering terug op optimavita.nl. De recepten die ik een paar jaar geleden plaatste, zijn iets minder gezond dan die ik nu plaats. Bovendien zie je mijn lichaam langzaam veranderen en je ziet dat ik lekkerder in mijn vel zit. Kijk bijvoorbeeld eens naar de foto hierboven, die ik in december 2014 plaatste. Dit was twee maanden voordat ik écht besloot het allemaal om te gooien. Hieronder zie je de laatste twee full body foto’s die ik op instagram plaatste. Niet alleen een strakker lichaam, maar gewoon een veel meer stralende Marloes!

Instagram

Mijn tip voor jou
Wat ik je graag wil laten beseffen door dit artikel, is dat je het ECHT kunt, als je maar gelooft in jezelf. Wil jij afvallen, fitter worden of een strakker lichaam hebben, dat kan! Pas als je dat 100% gelooft, zal het ook echt gebeuren. Ik ben 10 jaar bezig geweest zonder echt te geloven, toen gebeurde er niets. In anderhalf jaar dat ik écht vertrouwen had, is er meer veranderd dan ooit. Om je te laten zien wat ik bedoel, zie je hieronder een foto van mij in bikini in 2006, daarnaast een foto die ik laatst heb gemaakt.

Motivatie

Ik vind het ontzettend spannend en vreselijk onwennig om deze foto te plaatsen. Het zal dan ook zeker eenmalig zijn ;). Naar mijn idee gaat het namelijk niet om hoe mijn lichaam eruit ziet, maar om je te laten zien wat je kunt bereiken als je vertrouwt op je eigen kunnen! Ik wilde mijn lichaam niet slanker en strakker maken om het aan jullie (of iemand anders) te laten zien, maar ik wilde het puur voor mezelf. Ik voel me fitter, blijer en gezonder dan ooit. Ik weet zeker dat jij het ook kunt! Er is trouwens zelfs wetenschappelijk onderzoek gedaan hiernaar. Mensen die geloven dat ze iets kunnen, zullen het veel eerder bereiken dan mensen die het niet geloven!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw doel? Geloof je écht dat je het kunt? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (66)
 1. Marlous 6 jarengeleden

  WOW!!
  Wow, voor de manier waarop je alles beschrijft. Wow, voor het lef om deze foto’s te plaatsen en Wow voor hoe je eruit ziet!

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Lief!! Dank je wel. Ik vond het super eng 🙂

   Reageer
  • Annemarie 6 jarengeleden

   Wat ontzettend knap en sterk van je marloes dat je dit doet. En wat n ontzettende inspirerend artikel. Zo eerlijk zo waar en zl fijn hoe jij opnieuw ons weet te inspireren. Ik ben door jou veel wijzer geworden wag gezond leven beteft. Jou lach en pisitieviteit super. Im ben nu 18 kg kwijt en het gaat ontzettend goed. Elke dat op jouw blog kijken is zo’n hulp. Dank en hopelijk gauw door gaan.

   Reageer
  • Jeanne 4 jarengeleden

   Ik vind de stevigere foto het mooist eerlijk is eerlijk

   Reageer
 2. L 6 jarengeleden

  Super knap en mooi artikel om te lezen!! Super veel respect dat je het ondanks de spanning plaatst, je kunt ttrots op jezelf zijn!! Thanks voor de motivatie!

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Dank je wel!! Fijn om te horen dat het inderdaad motiveert 🙂

   Reageer
 3. Jorien 6 jarengeleden

  Stoer dat je dit durft! En je mag super trots zijn op jezelf, je ziet er prachtig uit 😀

  Reageer
 4. Janneke 6 jarengeleden

  Geloof het of niet, ik denk al een paar maanden bij iedere foto die je plaatst van jezelf, je straalt veel meer! Zeker op die foto hierboven, met dat blauwe topje en je arm omhoog! 🙂

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Leuk om te horen dat het jou ook opvalt 🙂

   Reageer
 5. bauke 6 jarengeleden

  Wat een mooi artikel en knap dat je je eigen zo open heb gesteld voor ons!
  Hier door motiveer je mij in ieder geval om door te gaan met fitter en slanker te worden!

  Reageer
 6. Row 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Wat een super artikel en wat dapper dat je dit ondanks de spanning toch met ons wilt delen!
  Vooral de veradering in je houding cq uitstraling…. WOW!

  Groetjes,

  Row

  Reageer
 7. Cynthia 6 jarengeleden

  Je ziet er super goed uit!!! Goed artikel!

  Reageer
 8. Ik 6 jarengeleden

  Hoi Marloes!

  Wat een leuk artikel en zo herkenbaar!! Waar is enorm benieuwd naar ben is of je ook rekening hebt gehouden met de juiste verhouding macro’s.
  Ik ben daar mee bezig maar worstel nog wel n btje…

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Dank jullie wel voor al jullie lieve reacties! Ik probeer in ieder geval veel eiwit te eten (+- 30%). Voor de rest probeer ik te luisteren naar mijn lichaam. Als ik ‘weinig’ koolhydraten eet, zit ik rond 40%, maar ook wel eens op 50%. Vooral op sportdagen eet ik meer koolhydraten. Maar ik houd het dus niet heel precies bij, ik eet naar wat ik zin heb 🙂

   Reageer
 9. -123- 6 jarengeleden

  Das heel mooi Marloes!!! Maar op welke percentage zit je nu dan?

  Reageer
 10. Lilian 6 jarengeleden

  Stoer van je! Ik lees je Artikelen trouw elke dag. Maar heb je zo nog nooit bekeken. Bij de eerste (vakantie) bikini foto dacht ik nl meteen. Wow die ziet er prachtig uit in bikini, dat zou ik ook wel willen. Toen ik verder keek zag ik dat je er nu anders uit ziet. Je moet doen waar je je goed bij voelt, maar ik zou de verandering niet nodig hebben gevonden. Ik vind je op die allereerste foto eerlijk gezegd jaloersmakend prachtig.

  Reageer
  • Tamara 6 jarengeleden

   Dit wilde ik precies zo zeggen! Die eerste bikinifoto vind ik eigenlijk mooier.
   Ik zou er k weet niet wat voor over hebben om er zo uit te zien.

   Reageer
   • Marloes 6 jarengeleden

    Dank jullie wel dames! het gaat mij ook niet om hoe mijn lichaam eruit ziet. Maar om hoe ik me voel!

    Reageer
 11. Marjolein 6 jarengeleden

  Prachtig artikel en heel inspirerend. Het gaat er denk ik ook niet om of je de foto van 2006 mooier vind of die van nu in bikini. Maar meer om je uitstraling, dit komt inderdaad op de andere foto’s nog mooier terug. Ik herken me zelf er erg in. Ik ben ook nooit echt veel te zwaar geweest, momenteel wel (maar ben ook 25 weken zwanger van ons 2e kindje) Maar ik ben ook al vanaf mijn pubertijd met mijn lichaam bezig, ook niet dramatisch maar echt tevreden ben ik nog niet geweest. Desondanks denk ik zeker dat ik op de juiste weg zit en dit artikel helpt me daar erg bij, ondanks dat ik nu zwanger ben en wat kilo’s erbij heb natuurlijk. 🙂 Dank je wel daarvoor! Overigens vind ik je nu in bikini prachtig en stralen en zelfverzekerd!!

  Groetjes Marjolein

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Dank jullie wel voor al jullie lieve reacties!

   Reageer
 12. Nynke 6 jarengeleden

  Wow, bedankt dat je je zo open durft te stellen richting ons (je volgers). Super mooi om te zien hoe je nu straalt! En geweldig dat je zo’n rotsvast vertrouwen en geloof in jezelf hebt! Bewonderingswaardig!
  Ik geniet van je artikelen en recepten! Dankjewel daarvoor!

  Reageer
 13. Michelle 6 jarengeleden

  Bedankt voor het delen! 🙂
  En je hebt een héél goed punt. In de fases dat ik in mezelf geloof gaat het goed met ‘gezond willen leven’. Alleen meestal krijg ik na een paar weken/maanden een inzinking en die moet ik proberen te voorkomen..

  Reageer
 14. Blbl 6 jarengeleden

  Mijn probleem is dat ik erg passief ben, waardoor ik moeite heb om zoiets te hebben van ik ga er nu 100 % voor als ik dan sport wil ik wel er helemaal voor gaan maar na paar weken zakt die motivatie, dat vind ik wel jammer. Maar vind u wel een goede inspiratie, dus dankjewel daarvoor

  Reageer
 15. Anneke 6 jarengeleden

  Misschien een domme vraag, maar weegt je dan nog dezelfde als in 2006, minder of juist meer vanwegen meer spieren?

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Ik weeg nu ongeveer 3kg minder, dat is dus echt niet veel minder! Maar het gaat me totaal niet om gewicht 🙂

   Reageer
 16. dizzzzy 6 jarengeleden

  Topper !!! Je spat van mijn scherm af en volg je met veel plezier. Zie wel dat je laatst niet je eerste/enige tattoo hebt laten zetten … 🙂

  Reageer
  • Alia 6 jarengeleden

   Haha. Dat zag ik ook, Dizzzzy

   Reageer
   • Marloes 6 jarengeleden

    Haha, scherp! Dat klopt helemaal. Ik had er wel al eens over verteld in een video 🙂

    Reageer
 17. Irma 6 jarengeleden

  WAUW. Go you!

  Reageer
 18. Mathilde 6 jarengeleden

  Super artikel, heel motiverend!
  Ben vooral jaloers op je benen, wow! Leuk ook om te lezen hoe je het voor elkaar hebt gekregen, bedankt dat je dit wilde delen!
  Heb zelf erg cellulite, zijn er speciale oefeningen die je daarvoor kunt doen? Ben verder niet dik, keurig BMI van 20.

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Geloof het of niet…ik heb ook cellulite! Op de achterkant van mijn bovenbenen. Door veel sporten, gezond eten en veel drinken wordt het iets minder, maar het zal bij 90% van de vrouwen altijd een beetje blijven. Dagelijks masseren schijnt ook te helpen.

   Reageer
 19. Diana 6 jarengeleden

  Hoi Marloes, bedankt voor het delen, je kan super trots zijn, en dit is goed voor de motivatie voor ons allemaal.
  Groetjes Diana

  Reageer
 20. Alia 6 jarengeleden

  Erg fijn om te lezen dat je goed in je vel zit en dat je je persoonlijk gestelde doel hebt bereikt. Het viel mij al wel een tijdje op, op foto’s dat je wat slanker was. Persoonlijk zie ik liever een extra laagje isolatie op een vrouwenbuik, maar hoe jij je voelt is belangrijker dan de mening van een ander.

  Zelf ben ik, na 10 jaar, nu 617 dagen gestopt met roken. Dit is de 13e keer en hiervoor heb ik ik het tussen de 2 dagen en 9 maanden volgehouden (met smokkelen). Een groot verschil deze keer zijn mijn drie keuzes: roken, niet roken of een nicotineloze e-sigaret roken. Eerst koos ik vaker voor de laatste, vooral met een drankje erbij, maar nu weet

  Ook vet dat jij nu niet zal zeggen “Ik zou willen dat ik weer het lichaam had van toen ik 20 was”.

  Reageer
  • Alia 6 jarengeleden

   Ik klikte verkeerd. Om m’n zin af te maken: nu weet ik dat het roken van 1 sigaret ervoor zorgt dat ik (op termijn) weer begin en heb ik de e-sigaret al meer dan een jaar niet meer aangeraakt. En eigenlijk weet ik ook niet eens waar ie ligt

   Reageer
 21. Lisette Kroesbergen 6 jarengeleden

  Hi Marloes!

  Ik reageer eigenlijk nooit ergens op maar als niemand dat doet weet jij niet hoeveel impact jouw video’s op iemands dagelijks leven kunnen hebben dus bij deze.. haha!!

  Halverwege februari was ik mezelf zo zat! M’n zwangerschapsbuidel zat me zo enorm in de weg. Ik was helemaal niet te zwaar maar voelde me zo futloos. Een vriendin van mij stuurde mij toen een link van een optima vita cardio workout! Top!!! Ik ben gelijk aan de slag gegaan! Ik zag op jouw website ook allerlei tips hoe je gezonder kunt eten. Ik heb enorm veel van jou geleerd en pas veel toe in mijn dagelijks leven met enorm resultaat!! M’n zwangerschapsbuidel is gewoon weg en ik voel me super fit!!! Door anders te gaan eten ben ik vanzelf een aantal kilo (-9!) kwijt geraakt en dat in maar een goede 3 maand tijd!

  Hartstikke bedankt voor alle motiverende filmpjes!!!

  Groetjes van Lisette

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Wouw Lisette, zo knap!! Lief dat je reageert, maar ook als je dat niet doet is het helemaal goed hoor. Je kunt echt trots op jezelf zijn. Liefs

   Reageer
 22. Sandra 6 jarengeleden

  Marloes, wat een prachtig lijf heb je en zo mooi gespierd. Het grappige is dat ik mijn lijf herken en zelfs de bikini van de Hennes herken van je 1e foto. Alleen de 2e foto is de foto waar ik naartoe werk. Helaas als 40+ werken mijn hormonen een beetje tegen en wil het buikvet wat minder snel verdwijnen. Ik vind je ontzettend leuk schrijven en ik volg je graag. Groetjes Sandra

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Dank je wel! Klopt…van de Hennes…haha!

   Reageer
 23. judith 6 jarengeleden

  ik vind je boodschap mooi. Alleen….het verschil in bikini foto’s….ik vind je echt heel veel mooier in de oude foto, sorry.

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Dat geeft niets!! Iedereen mag zijn smaak/mening hebben. Ik doe het ook niet om mijn uiterlijk, maar om hoe ik me voel!

   Reageer
 24. Melanie 6 jarengeleden

  Super goed! Heel erg knap gedaan
  Je bent prachtig op alle foto’s maar inderdaad stralender! Fijn dat je je zo goed voelt! Groetjessss

  Reageer
 25. Elianne 6 jarengeleden

  Echt knap dat je dit toch hebt gedeeld en ik kan alleen maar zeggen respect! en echt knap gedaan! Ik moet zeggen ook heeeel erg herkenbaar voor mij en bijna hetzelfde verhaal alleen loop ik nog steeds te schommelen met gezond eten en dan weer grote dip. Maar het heeft me erg geïnspireerd en misschien is dit wel mijn “februari 2015” moment en dat het nu wel gaat lukken 😀

  En misschien zeg ik nu iets heel stoms maar wat mij ook heel erg opvalt is toen ik overduidelijk wat te dik was mensen in mijn omgeving veel meer steun gaven dan als je al onder categorie ‘slank’ behoort en nog wat wil afvallen. Ik krijg althans super vaak te horen ben je gek en je hoeft helemaal niet af te vallen. Besef eigenlijk nu pas dat dat wellicht ook een rol speelt in waarom ik het telkens niet haal. Weet niet of jij dit ook zo hebt ervaren?

  Anyways om een lang verhaal kort te maken, super knap gedaan en je mag zeker trots zijn!

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Hhaah, ik hoorde net dat het inderdaad februari 2015 is voor jou ;). Heeeeelll herkenbaar Elianne, mensen snappen mij niet als ik ‘nog gezonder wil leven’. Dat zie je ook terug bij sommige reacties. Ik trok me daar altijd veel van aan. Totdat ik besefte dat ik het ook helemaal niet voor anderen doe! IK voel me er goed bij, dat is voor mij echt een ommezwaai geweest. You can do it girl! Als je maar zelf weet dat je goed bezig bent, laat je anderen lekker vinden wat ze vinden.

   Reageer
 26. Linda 6 jarengeleden

  Allereerst respect dat je je zo letterlijk en figuurlijk bloot geeft. Maar wel een tikkeltje verdrietig dat je je met je andere bikinilijf nooit helemaal goed voelde. Want dat was het natuurlijk wel. Waar ik nog wel benieuwd naar ben is waarom je zo graag strakker wilde worden en je voor jezelf een doel stelde.

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Heel verdrietig! Ik wilde dat heel graag, omdat ik wist dat ik me nog beter kon voelen met een fitter lichaam! Ik heb nu nog meer energie. Daar ging het me om! Bovendien wilde ik niet afgaan op de mening van anderen, maar om wat goed voelde voor mijzelf 🙂

   Reageer
 27. Agnes 6 jarengeleden

  Je hebt zo gelijk. Wat grappig dat dit zo aansluit op mij. Loslaten wat moet van mezelf en geloven in jezelf.
  Beide lijven zijn prachtig maar het is wat jij voelt. Ik vind de motivatie artikelen nu al een succes. Bedankt

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Leuk om te horen!! Heel graag gedaan. Nu zie ik inderdaad dat mijn lijf van toen prachtig was. Jammer dat ik dat toen niet zag 🙂 Dat wilde ik iedereen meegeven!

   Reageer
 28. Gerdine 6 jarengeleden

  Ben stiekem wel een beetje jaloers.
  Vanaf mijn 18e ben ik aan het jojo-en (nu 35).
  Ondertussen drie kinderen verder (jongste is 7) en ook niet meer zo strak.
  Deze zomer was ik weer 18 kilo kwijt. Voor het eerst met een gewichtscoach.
  Elke keer als ik weer veel ben afgevallen, voel ik me mooi, stralend en sterk. Iedereen geeft complimentjes en ik neem me dan voor het nooit meer zo ver te laten komen.
  Maar elke keer duik ik de valkuil van emoties weg eten weer in.
  Nu ben ik bang geworden voor deze valkuil en voel ik me heel onzeker over het kunnen vasthouden van mijn gewicht.
  Ik hoop zo dat ik net zo sterk als jij kan zijn.
  Liefs,

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Tuurlijk kun je dat!! Krijg alsjeblieft dat geloof terug. Je kunt alles wat je wilt. Xx

   Reageer
   • Gerdine 6 jarengeleden

    Lief van je, dank voor je bemoedigende woorden!

    Reageer
    • Marla 6 jarengeleden

     Hoi Gerdine ik heb precies hetzelfde. Ik val af en dan kom ik ook in die valkuil van emoties wegeten. Ik snap je onzekerheid heel goed, want die ervaar ik ook. Toch denk ik dat we er echt wel uit gaan komen. Laten we samen sterk zijn!

     Reageer
 29. Sylvia de Man 6 jarengeleden

  Wat een mooi artikel.
  Je bent een leuk,mooi en inspirerend mens.
  Ik geniet altijd van wat je schrijft en heb er veel aan.

  Groetjes Sylvia ☺

  Reageer
 30. Florence Vlogt 6 jarengeleden

  Zou je een artikel kunnen schrijven over het strakker maken van je lichaam. Ik ben veel afgevallen en hierdoor is het allemaal wat slapper, alsof het vel net te groot is. Ik weet niet wat nu de beste plan van van aanpak is. De ene zegt dit en de ander dat.
  Liefs xx

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Hier kun je niet altijd iets aan doen. Krachttraining is je beste optie! Succes!

   Reageer
   • Angel 6 jarengeleden

    Hee marloes wat voor krachttraing is het beste voor de vrouw als je een laag vetpercentage hebt en niet echt spierballen wilt maar gewoon strak. Net zoals victoria secret dus niet en als een fitness atleet.

    Krachtuithoudingsvermogen net als bodypump en fitnessen met lagere
    weeretand en hh van 15 tot 20 of andere hoeveelheid hh?

    Power pilates en yoga is denk ik ook krachtuithoudingsvermogen toch?

    Of juist hypotrofie training van 12 hh met meer weerstand en dus minder hh rknd de 12?

    Ik zelf doe vaak gewoon cirquit en bodypump en pilates body balance.
    Alleen heb het idee dat je bij 12 hh op ander krachtappratuur meer het ijzeren appratuur ook meer spiermassa opbouwt en anders gespierd word. Kan dit kloppwn?

    Ik zelf zoek namelikk een beetje naar de beste krachttraing methode en zie en lees overal wat anders..

    Hopend kun jij me helpen of tips geven?
    Maar krijg je van keachtuithoudinhsvermogen ook een strakker lichaam of moet je dan juist en hypotorofie kracht doen dus intensief?

    Gr

    Angel

    Reageer
 31. Sabine79 6 jarengeleden

  Nou dit artikel plaats je zooooo op het JUISTE MOMENT voor mij. Vanochtend eindelijk na maanden de 73 kg gehaald. En ik voel me trots en sterk dat ik het gehaald hebt. En dan ga je toch denken… houdt ik dit vol, maar vooral zit er niet meer in??
  Ik probeer zeker mijn lichaam vaker positief te bekijken, dan telkens maar over dat buikje en bovenbenen te klagen…

  En natuurlijk …. je lichaam veranderd met ouder worden, maar toen ik 25 was, sportte ik ook 3 keer per week en was ik strakker en lichter dan nu. Dat lichaam moet nu op mijn 37ste toch eigenlijk ook weer terug te krijgen zijn? Ik ben nu veel meer met gezond eten bezig dan toen. En no kids, dus veel tijd 🙂
  Je artikel zet me zeker aan het denken, als je Echt iets wilt, dan kunnen veel dingen lukken: “Your body can stand almost anything, it’s your mind that you have to convince”
  Dank voor het plaatsen, enne, ik vind je op die linker bikini foto ook al strak er uit zien, eigenlijk beter hihi
  WE gaan er voor ! woohoo

  Reageer
 32. Annie Laumen 6 jarengeleden

  Nog ik als 60 jarige heb veel aan dit artikel.
  Heel mooi geschreven thks

  Reageer
 33. evelien 6 jarengeleden

  Een mooi en inspirerend verhaal! Qua foto”s vind ik je op de ‘vollere’ foto’s echter een stuk mooier. Ik vind je er zelfs gespierde uitzien. Op De andere foto lijkt je echt mager in mijn ogen.

  Reageer
  • evelien 6 jarengeleden

   Maar het gaat er natuurlijk om hoe je je zelf voelt!!

   Reageer
 34. Wendy 6 jarengeleden

  Wauw, wat ontzettend knap en motiverend.
  En inderdaad, je straalt echt veel meer op de foto’s van nu…je ziet gewoon dat je nu goed in je vel zit 🙂
  Zelf herken ik best veel in je verhaal, het s’ochtends vol enthousiasme en goede moed beginnen en aan het eind van de dag dan zo’n honger hebben dat het uiteindelijk toch weer verkeerd gaat. Zelf vindt ik het heel lastig om hieruit te komen. Maar het is denk ik wel wat je zegt, dat je zelf moet geloven dat je het kan…maar dat is helaas nog ver te zoeken bij mezelf.

  Reageer
 35. Vera 6 jarengeleden

  Wie zijn wij om te oordelen over het uiterlijk van een ander?

  Toch leg je wel een link in het verhaal tussen hoe jij je voelt en hoe jij eruit ziet. Alleen al door de foto’s te plaatsen. Misschien was het verhaal zonder de foto’s wel krachtiger geweest omdat het alleen om jouw verhaal zou gaan.

  Ik heb zelf wel de ervaring dat mijn uiterlijk, wat ik in de spiegel zie, heel belangrijk is voor hoe ik over mezelf denk. En niet omdat ik lelijk ben met een kilootje meer. Wel omdat ik merk dat ik dat kilootje minder weeg en strakker ben als ik mezelf accepteer zoals ik ben. Ook al willen we misschien zo graag dat er geen verbinding is tussen wat we zien en wat we voelen…voor mij is die er wel degelijk en dat vind ik prima. Het innerlijk van mensen is echt veel belangrijk….en toch…..ik vind mezelf mooier als ik iets minder weeg.

  Ik vind alleen ook dat er een grens is tot waar het mentaal gezond is om uiterlijk te verbinden met hoe je je voelt. Als je daarin doordrijft, is het risicovol. Dan draait alles om het uiterlijk….dat vind ik een heel ander verhaal.

  Jij hebt je verhaal geplaatst met de foto’s….wie ben ik om erover te oordelen? Dat heb jij ook helemaal niet nodig van mij. In elk geval heeft je verhaal met alle reacties er bij mij voor gezorgd dat ik even nadenk en stilsta bij de relatie tussen uiterlijk en hoe je voer jezelf denkt. Dat vind ik wel een interessante….!!

  Reageer
 36. Sofie 6 jarengeleden

  Om eerlijk te zijn vond ik je op de foto links van 2006 vééééél mooier 😮 maar goed dat is je eigen keuze natuurlijk!

  Reageer
 37. Rob 6 jarengeleden

  Je hebt nu nog een kleurtje nodig……zonnetje…

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: