Ouder worden
Leefstijl Persoonlijk

12x Jullie Antwoorden op Moeilijke Dilemma’s

Door

Een tijdje terug had ik ineens het idee om jullie wat lastige dilemma’s voor te leggen via Instagram stories. Ik was ontzettend benieuwd naar jullie mening over bepaalde stellingen. De meeste hebben iets te maken met gezond leven :). In dit artikel deel ik de uitkomst met je en natuurlijk geef ik ook mijn eigen antwoorden.

Mijn publiek

Ik stelde de vragen hieronder op Instagram stories. Het publiek op mijn instagram account is 91% vrouw. De meeste zijn tussen de 25 en 34 jaar, maar er zijn ook heel veel jongere volgers en zelfs ook flink wat oudere. Ik denk dat de meeste van mijn volgers in ieder geval een klein beetje bezig zijn met gezond leven.

De dilemma’s die ik jullie gaf

Hieronder de 12 dilemma’s die ik jullie stelde. Er waren telkens maar twee antwoordmogelijkheden, je MOEST dus wel kiezen.

1. Een man met een keihard sixpack of met een klein buikje

Hier was ik heel benieuwd naar, omdat veel van de mensen die mij volgen (fanatieke) sporters zijn. Toch ziet 58% liever een klein buikje. op zich vind ik dat heel positief! Wat mij betreft is een buikje ook helemaal prima en is een sixpack echt niet nodig.  Sommige gaven echter in een DM als reden dat ze zichzelf minder zeker voelen naast een man met een sixpack. Dat is natuurlijk heel jammer! Probeer te onthouden dat je niet mooier wordt door een strakker lichaam…maar dat schoonheid ECHT van binnenin zit, hoe cheesy dat ook klinkt!

2. Nooit meer cardiotraining of nooit meer krachttraining

56% van jullie, doen liever nooit meer cardiotraining. Ik snap het wel, ik zou hetzelfde invullen! Mijn advies zou trouwens altijd zijn om een combinatie te doen van cardio- en krachttraining, maar vooral vrouwen zijn nog wel eens geneigd om teveel cardio te doen en te weinig kracht. Ze denken dat je daar sneller van afvalt. Met opbouwen van spieren krijg je echter juíst een mooi gevormd lichaam EN je verbrandt meer calorieën in rust. Lekker aan de gewichten trekken dus!

3. Nutella of pindakaas

Hoe krijgen we het voor elkaar!? Precies 50/50. Ik snap het wel, want beiden zijn lekker. Ik kies persoonlijk voor pindakaas. Niet alleen omdat het gezonder is, maar van Nutella krijg ik alleen maar zoete snaaitrek.

4. Mooie borsten of mooie billen?

Nu werd ik een beetje gemeen. Veel vrouwen willen namelijk mooie borsten én dikke billen. Maar wat als je zou moeten kiezen? Ik zou zelf voor billen gaan, net als 57% van jullie. Dan maar een goede push-op bh of zelfs een bh met vulling.

5. Alleen nog maar water drinken of al je eten pureren?

Hier zijn we het redelijk over eens, 86% drinkt liever alleen nog maar water. Ik snap het wel, want gepureerd eten wordt op een gegeven moment ECHT heel saai. Bovendien krijg je er sneller weer trek door. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik een kopje koffie af en toe of een glas wijn wel echt zou missen!

6. Mannenkleding tijdens het sporten of altijd 2 staartjes dragen

De meerderheid (61%) gaat dan maar voor mannenkleding. Ook dit snap ik wel, ik zou dit zelf ook kiezen. Voor mannen kun je ook tights kopen en in een wijd shirt kun je een knoopje leggen. Al moet ik zeggen dat je twee staartjes ook wel stylish kunt dragen.

7. Koffie of thee

Dit is een puntje van meningsverschil tussen mij en de meerderheid :). Ik zou namelijk voor koffie gaan. Ik drink er niet veel van, maar 2-3 kopjes koffie op een dag daar kan ik toch wel ontzettend van genieten. Thee vind ik ook lekker, maar ik zou net zo lief warm water drinken. 66% van jullie denkt daar anders over en verkiest thee boven koffie.

8. IJs in fruitsmaken of chocolade/vanille/caramel etc.

Hier had ik al een keer jullie mening over gevraagd in een vlog. Rasheeda is namelijk meer van de fruitsmaken en ik echt van de chocola enzo. 62% van jullie is het met mij eens. Ik kreeg een aantal DM’s van mensen die aangaven dat het lag aan hun bui. Mij zul je nooit een fruitsmaak zien bestellen. Mijn favorieten zijn stroopwafel, kinder bueno, caramel en chocolade. Ook neem ik wel eens kokos of cookies. Het lekkerste ijs ooit kocht ik in Lanzarote, dat zag je toen ook in mijn vlogs. Ik geloof dat dat nutella/caramel ijs was. Niet te weerstaan!

9. Koekjes of snoepjes

Wij zijn met z’n allen meer koekjesmensen dan snoepers. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hierover getwijfeld heb. Ik vind snoepjes namelijk soms ook heel lekker, het licht een beetje aan het moment. Mijn all-time-favorite koekjes zijn de Americain cookies met macadamianoten en witte chocolade van de Albert Heijn. Maar alleen als ze lekker dik zijn gebakken :). Mega groot, dus lekker veel calorieën…maar op z’n tijd ZO fijn!

10. Budget sportkleding of investeren in duurdere items

Als ik moet kiezen, ga ik toch voor investeren. De meningen zijn een beetje verdeeld, 44% van jullie is het met me eens. Ik merk dat iets duurdere kleding van bijvoorbeeld Nike of Under Armour veel langer mee gaat dan budget items. Al is mijn favoriete broek van dit moment gewoon een Primark broek! Ik snap dus ook zeker als je gaat voor budget. Een goed excuus om vaker iets nieuws te kopen ;). Hoog op mijn wishlist staat trouwens een seamless legging van Gymshark, die schijnen geweldig te zijn! Wel wat duurder, ik geloof zo’n €60,-.

11. Nooit meer seks of nooit meer op internet

Aiiii, niet te doen deze! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ben gegaan voor nooit meer seks. Hoe fout dat ook klinkt. Nooit meer internet zou echter betekenen dat ik mijn werk al blogger/youtuber niet meer zou kunnen doen. Dat kan ik me niet voorstellen! Seks in een relatie vind ik best belangrijk, maar als het moet zou ik ook zonder kunnen. Lekker knuffelen en kusjes geven vind ik namelijk ook al heel fijn (TMI, I know ;)).

Ik was vrij zeker van mijn zaak, totdat een van jullie me een DM stuurde waarin stond dat ze voor nooit meer internet ging, puur omdat ze kinderen wilde. O JA, shit…zonder seks zijn kinderen natuurlijk niet mogelijk! Wat stom dat ik daar niet aan gedacht heb. Sven en ik zijn er nog niet zeker van of we kinderen willen, maar dat maakt deze vraag ineens nog een stuk complexer.

12. Samen sporten of liever alleen

Weer een vraag waar jullie exact 50/50 op antwoordden. Ik zou gaan voor alleen sporten. Ik sport namelijk wel regelmatig ‘samen’ met Sven of Rasheeda, maar eigenlijk gaan we dan alleen samen naar de sportschool toe. Als we er zijn, doen we allemaal ons eigen ding. Dat valt wat mij betreft dus niet echt onder samen sporten ;). Ik kan beiden heel goed begrijpen trouwens. Samen sporten kan ontzettend motiverend zijn, maar ik doe gewoon liever m’n eigen ding.

Wat heb ik genoten van het in de gaten houden van jullie antwoorden! Vaak ben ik het eens met de meerderheid van jullie, dat vind ik grappig om te zien.

Ik zag dit artikel trouwens gewoon als leuk tussendoortje tussen de serieuzere items. Naar mijn idee is er gen ‘fout’ antwoord te geven, het is gewoon een kwestie van smaak en mening :).

Groetjes, Marloes

Van welke uitkomst sta jij te kijken? Welke vond je de meest lastige keuze?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Ellen 4 jaargeleden

  Ik draag bijna alleen nog maar gymshark. Voorheen Nike maar dat is nog duurder en kwaliteit van Gymshark is goed en snel in huis 🙂 Zeker het proberen waard 😉

  Reageer
 2. Jitske 4 jaargeleden

  Jammer dat je youtube en vloggen belsngrijker vind… Uiteindelijk is dat een leven in je computer en is de liefde puur en real life

  Reageer
 3. Jiska 4 jaargeleden

  Super leuk om te lezen! Gelukkig hoeven we uiteindelijk niet te kiezen…
  Vooral met puntje 11 zou Sven niet blij zijn met de huwelijksnacht op komst hahaha.
  Wil deze kans nog even pakken om je een fantastische dag toe te wensen voor morgen! Geniet van de mooiste dag van je leven 🙂

  Reageer
 4. Milou 4 jaargeleden

  Wat een leuke dilemma’s! (die we gelukkig nooit echt hoeven uit te voeren!) De enige die ik echt zeker weet is dat ik niet zonder pindakaas kan ?
  Mag ik je even een prachtige dag toewensen morgen! Morgen even geen internet maar liefde dan ?Geniet!!! ?
  Liefs Milou

  Reageer
 5. Mevrouw Marloes 4 jaargeleden

  Ik vond de dilemma’s echt heel leuk! Grappig dat er ook gewoon uitkomsten van 50/50 zijn. Hoop dat je vaker dilemma’s voor ons hebt 😉

  Reageer
 6. Willemieke 4 jaargeleden

  Superleuk om te lezen.
  En wat betreft ijs; ik ga ook altijd voor die heerlijke romige (chocolade)smaken. Als ik dan bij een echte Italiaanse ijssalon ben, vind ik dat echt het allerlekkerst. Hazelnoot vind ik trouwens ook superlekker!

  En ik wil je/jullie ook een héle fijne en mooie dag wensen morgen.
  Liefs, Willemieke

  Reageer
 7. Lisa 4 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik had een vraagje, ik heb je een aantal keren horen zeggen dat je op een normale dag zo’n 1800 kcal eet en met sporten wat meer. Als ik kijk hoeveel kcal ik binnen moet krijgen om op gewicht te blijven is dat toch rond de 2000-2100, waarom eet jij 1800? want je bent ook op constant gewicht toch? was ik benieuwd na 🙂

  Liefs Lisa

  Reageer
 8. Joane 4 jaargeleden

  Wat leuk om die dilemma’s te zien. Ik herken de ijssmaken ook meteen, haha! Ik ga meteen voor de romige volle smaken 🙂

  Ik wil jullie ook nog heeeeeel veel plezier wensen morgen! Een geweldige dag toegewenst!

  Liefs

  Reageer
 9. Natasja 4 jaargeleden

  Leuk die dilemma’s
  Ik wens je veel plezier morgen❤️

  Reageer
 10. Sandra 4 jaargeleden

  Marloes en Sven gefeliciteert en een super fijne mooie dag gewenst

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.