Mijn verhaal fitness
| 10 mei 2020

Mijn verhaal: Rahul ging van chubby naar ripped

Ik heb inmiddels al ontzettend veel ‘mijn verhaal’ artikelen gedeeld. Dit is echter pas de tweede van een man! Hoog tijd vond ik het dus. Rahul neemt ons vandaag mee in zijn weg naar gezond leven. Hij ging van een chubby jongetje naar een afgetrainde man. Zijn weg was niet altijd makkelijk! Ik heb super veel respect voor wat hij heeft bereikt. Hij deelt zijn belangrijkste tips met ons. Dank je wel voor je openheid, Rahul!

Chips, cola en koekjes…

Toen ik jong was, was ik ehm..“chubby” zoals je op de foto hieronder kan zien. Ik at veel te veel ongezond eten en gaf weinig om mijn gezondheid in het algemeen. Ik weet nog heel goed, dat ik van school terugkwam en meteen naar de supermarkt ging om chips, cola, en koekjes te halen. Dit gebeurde bijna elke dag! Dit ongezond eetpatroon ging heel lang door, totdat ik helemaal ontevreden was over hoe ik eruit zag en hoe ik me voelde.

Bijna 13 jaar oud

Ik had geen idee, maar begon gewoon!

Toen, in de zomer van 2011 (ik was toen 19 jaar oud) begon eigenlijk mijn fitness journey. Ik woog toen bijna 100kg (ik ben 181cm lang) en had niet veel spieren. Niet alleen was ik ver van “fit”, ik was ook niet blij met mijzelf of met mijn leven in het algemeen. 

Ik wist niet eens wat ik moest doen, waar ik kon beginnen, maar ik wist gewoon dat ik wilde afvallen en gezonder worden. Dus dat deed ik precies – met een doel in zicht, ik begon gewoon.

Tip #1 -> Zelfs als je niet goed weet waar je moet beginnen, begin gewoon nog steeds. Je komt later het antwoord tegen. Actie nemen is de sleutel tot jouw gezondheid, en niemand kan dit voor jou doen.

Ongezonde obsessie…

Ik begon gewoon met minder eten, elke dag een paar kilometer hardlopen, en ik begon te experimenteren met fitnessen. Ik had geen idee wat ik deed. Ik volgde geen systeem of schema, maar wat ik dan ook deed bleek toen te werken.

Ik viel gewicht af, en dat is wat ik wilde doen. Lanzaam maar zeker in de komende maanden, de kilo’s kwamen eraf. Van 100kg to 95, tot 90 – het ging door. Maar het was niet altijd zo romantisch. Mijn zoektocht om af te vallen en “gezonder” te zijn verandert tot een ongezonde obsessie rond die tijd. Ik zag natuurlijk resultaten met minder eten en meer bewegen, maar ik wilde nog sneller afvallen. Om dat te kunnen behalen, begon ik nog minder te eten en meer te bewegen.

Veel afgevallen, maar nog niet blij…

Voordat ik het wist, woog ik 70kg (ik woog nog nooit zo weinig sinds mijn middelbare school denk ik). Ik at rond de 1000 kcal per dag, en sportte zo’n 3 uren elke dag incl. hardlopen en fitnessen. En zo zag ik eruit. Inderdaad – ik voelde me niet gezond en zag er nog niet uit zoals ik eruit wilde zien.

Gezond worden

Ik was niet blij – vooral als je bedenkt dat ik mijn fitness journey begon om niet alleen beter eruit te zien, maar ook beter te voelen. Ik wist dat ik er nog niet was!

Maar niet alleen dat, ik had toen ook veel blessures wegens mijn dieet met veel te weinig calorieën, in combinatie met teveel sporten. Van rugblessure tot knieblessure tot polsblessure – noem maar op. Ik had alles meegemaakt. Toen wist ik dat ik geen balans had in mijn leven en dat ik dingen anders moet doen.

Tip #2 –> Resultaten behalen met hard werk en focus op je doel is goed, maar niet per definitie beter!

Ik begon toen om mijzelf te leren over voeding, dieet, afvallen en spieropbouw enz.

Dit was mijn startpunt na 2 jaar training op de verkeerde manier.
Na 4 jaar training

Tip #3 ->Ja hoor, gezonder zijn is een soort puzzel! Het is alleen compleet wanneer alle puzzelstukjes samenkomen. Als je een stukje mist, dan is het nog steeds incompleet.

Trots op mezelf

Uiteindelijk was ik heel blij met hoe ik eruit zag, maar misschien het allerbelangrijkste – hoe ik me voelde. Ik voelde weer jong en gezond. Ik merkte dat ik sneller kon rennen, dat ik veel meer energie had. En ik was ook erg trots op mijzelf! 🙂

Tijdens deze proces om te afvallen en spieren opbouwen, fitness werd meer dan alleen een hobby voor mij. Het werd ook mijn passie. Het werd een mentale vrijlating voor mij. Ik sport nu 9 jaar lang sinds ik mijn fitness journey begon, en ik heb geen week vrij gehad van de sportschool.

Links: Na 6 jaar training. Rechts: nu, na 9 jaar training.

Mijn belangrijkste les

Ik eet gezond, maar heb ook balans in mijn leven. Ik volg geen bijzonder dieet en eet alles (ook soms wel “ongezonde” dingen), natuurlijk met mate. Ik sport nu 3-4x per week, 1,5 uur elke keer. En dat is het belangrijkste les voor mij geweest!

Tip #4 -> Misschien denk je dat meer beter is en extreem goed is. Bij fitness en dieet draait echter alles om tijd, balans, techniek, en langzame progressie. 

Na bijna 9 jaar sta ik dus hier omdat ik gewoon begon. Dus als jij ook gezonder wilt zijn maar weet niet waar je moet beginnen – start met leren over voeding en training en pas dan de dingen toe die je leert. Succes! 🙂

Groetjes, Rahul

Wil je Rahul volgen op instagram? Dan kan via @gainz.galore.

Herken jij dingen uit het verhaal van Rahul?

7 reacties

    1. Dank je wel voor het lezen! Ben heel blij dat ik mijn verhaal met meerderen kan delen via de blogs van Marloes. Bedankt voor het lezen en veel succes! 🙂

  1. Bedankt Rahul voor het delen van je verhaal en je mooie tips! Ik vond het voorheen ook lastig om een balans te vinden waardoor ik een bepaalde levensstijl maar even volhield. Nu ben ik met dit sport inspirerende verhalen op de goede weg 🙂

    1. Heel mooi verhaal. Ook heel eerlijk! Fijn dat je toegeeft dat je eerst nog niet blij was, ondanks dat je niet meer chubby was. Ik vind je inspirerend!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram