Leefstijl Persoonlijk

Mijn Verhaal – Isabelle viel 23kg af

Door

Vandaag geef ik het woord weer eens aan iemand anders. In de rubriek ‘Mijn verhaal’ vertellen lezers van mijn blog over hoe zij gezonder zijn gaan leven. Vandaag vertelt Isabelle hoe het haar lukte 23kg af te vallen én te stoppen met roken, zonder een specifiek dieet. Ik vind haar verhaal ontzettend inspirerend. Ik hoop jullie ook :).

Even voorstellen

Mijn naam is Isabelle en ik ben 28 jaar. Ik zag de oproep voorbij komen van Marloes (OptimaVita) op instagram, om iets te schrijven over de omslag naar een gezonde leefstijl. Ik wil heel graag mijn ervaringen delen om op die manier andere te inspireren en te motiveren. Op dit moment ben ik 23 kilo afgevallen in ongeveer 1 jaar en 3 maanden tijd en ook ben ik 1,5 jaar gestopt met roken. Dit allemaal zonder dieetboeken etc.. Ik heb mijn eigen gezonde leefstijl ontwikkeld die goed bij mij past.

Juli 2017 (links) vs januari 2019 (rechts)

Hoe het begon…

Graag neem ik je mee naar waar het begon en hoe ik mentaal, fysiek en lichamelijk ben veranderd. Ik ben geboren met een heupafwijking. Daarvoor moest ik meerdere keren geopereerd worden. Ik was altijd op normaal gewicht. Ik zat op paardrijden en ik deed aan streetdance. Totdat ik 15 jaar werd en ik voor de laatste keer geopereerd moest worden. Ik had een behoorlijk litteken op mijn heup waar ik mij voor schaamde en een half jaar lang mocht ik mijn heup niet belasten en liep ik met krukken of zat ik in een rolstoel. Je zult wel begrijpen dat dit als puber niet echt fijn was en heel wat deed met mijn zelfbeeld. Dit is ook het moment geweest dat ik ben begonnen met roken. In deze periode begon ik ook meer te eten, voornamelijk slechte dingen en doordat ik niet veel bewoog kwam ik aan. Uiteindelijk na een half jaar met krukken te hebben gelopen begon ik met revalideren en kon ik eindelijk weer bewegen. Ik viel dan ook af maar sindsdien ben ik gaan jojoën. De ene keer viel ik weer af, omdat ik op dieet ging en de andere keer kwam ik weer aan omdat het diëten uiteindelijk toch niet bij mijn leefstijl paste. Ik was nooit echt helemaal tevreden met mezelf en baalde er dan weer van dat het mij niet lukte. Ik vond het ontzettend lastig om te bepalen wat nou goed voor mij was en wat ik ook kon vol houden. Ik was zoekende en het frustreerde mij dat ik maar bleef schommelen. Als sport deed ik toen der tijd groepslessen in de sportschool.

Tegenslagen

Op het moment dat ik een relatie kreeg, ging ik minder sporten zodat ik meer tijd in de relatie kon steken. Minder sporten veranderde naar helemaal niet meer sporten. Ook door het roken werd mijn conditie steeds minder. Vanaf het moment dat we gingen samenwonen verliep de relatie niet goed door bepaalde omstandigheden. Ik begon door het samenwonen (zoals je wel vaker hoort), meer te eten, maar ook ongezonder te eten. Waarschijnlijk ook door de stress. Ik heb altijd in de kinderopvang gewerkt maar door mijn HBO Pedagogiek studie kwam ik in de Jeugdzorg terecht. Na een jaar kwam ik erachter dat ik steeds meer met tegenzin naar mijn werk ging en deze mij veel stress opleverde omdat het niet bij mij paste. Dus dubbel stress. Zowel in de thuissituatie als op werk. Mijn zelfbeeld werd nog lager en ik ging meer eten. Waardoor ik echt behoorlijk aankwam. Uiteindelijk is de relatie verbroken en heb ik mijn baan opgezegd. Dat moment was echt het dieptepunt in mijn leven. Ik voelde mij eenzaam en ongelukkig. Nu op dit moment zie ik het als de beste stap in mijn leven. Ik kreeg er gelukkig wel een hele leuke baan voor terug waar ik het nog steeds heel erg naar mijn zin heb. Ik werk op dit moment weer in de kinderopvang op een babygroep en vanaf mei begin ik mijn nieuw functie als groepsteamleidster en ga ik leidinggeven.

December 2017

De knop ging om

Na 6 maanden besloot ik dat het genoeg was geweest. Ik was er klaar mee en wilde lief zijn voor mijzelf en mijzelf weer gezond en fit voelen. In oktober 2017 stopte ik tijdens Stoptober met roken. De maanden erna waren erg pittig en kreeg dan ook behoorlijke eetbuien. Op dat moment was ik nog nooit zo zwaar geweest als toen. De precieze kilo’s hou ik liever voor mezelf. In januari 2018 ging de knop om. Ik was al drie maanden gestopt met roken en ik dacht ik kan het beste meer gaan bewegen om mijzelf af te lijden. Op dat moment kwam ik ook in Marloes tegen op Facebook, Youtube en Instagram. Ik begon filmpjes te bekijken over wat wel en niet gezond was qua eten, ik begon Marloes haar blogs te lezen over bepaalde onderwerpen die ik interessant vond en ik deed af en toe een workout van haar via Youtube.
Ik ben begonnen met dagelijks bewegen. Ik ging dan bijvoorbeeld 30/45 min naar de sportschool. In de sportschool begon ik mijn workout met cardio. 10 minuten op de crosstrainer en de rest van de tijd krachttraining op apparaten. Ik merkte doordat ik gestopt was met roken, ik veel sneller mijn conditie terug kreeg. Ook merkte ik aan mijzelf dat ik gezonder wilde eten, omdat ik sportte. Ik veranderde beetje bij beetje mijn voedingspatroon. Maar dit ging echt heel geleidelijk en ook zeker had ik zo mijn cheat momenten. Bijvoorbeeld een hele reep chocolade in één keer weg eten of een zak chips. Maar doordat ik mij fitter ging voelen door het sporten kreeg ik meer drang in gezond eten. Ook keek ik op de blog van Marloes wat zij dan precies at als ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Daar heb ik voornamelijk mijn inspiratie uit gehaald en heeft mij veel geholpen.Ook deed ik aan mindfullness en ging al wekelijks naar yoga. Mindfullness deed ik om mijzelf weer terug te vinden. Ik was mijzelf verloren in de afgelopen jaren. Dit heeft mij ook veel nieuwe inzichten gegeven en mij mentaal sterker gemaakt.

Juli 2018

Doorzetten en in jezelf geloven

Wat mij soms frustreerde was dat het niet snel ging. Ik viel wel af maar niemand die zei er wat van of zag het. Zelf zag ik het wel, dus het was dan jammer dat het niet werd opgemerkt. Toch bleef ik wel doorzetten. Ik wilde aan mijzelf bewijzen dat ik het kon en ik wilde gezond zijn voor mijzelf. Ik denk ook zeker dat mindfullnes hier veel heeft bijgedragen. Ik begon meer van mezelf te houden en wilde daardoor goed voor mijzelf zorgen. Ik begon het belangrijk te vinden wat ik voor voedsel binnen kreeg en maakte zoveel mogelijk puur eten. Zonder kant en klare sauzen etc.. Het ging me dus niet meer om het afvallen maar om gezond leven en mij fit voelen.

Resultaat

Net voor de zomer van 2018 (na ongeveer 6 maanden) begonnen mensen het te zien aan mij. Ik kreeg complimenten en ging van maat XL naar een L/M. Vroeger had ik altijd maat M. Dus ik was hier al super blij mee. Ik zat helemaal in de flow en ging mijzelf nog meer uitdagen in de krachttraining. Ook qua voeding bleef ik aanpassingen doen. Ik koos dan als ik bijvoorbeeld trek had in iets om te eten, de gezondere variant. Ik dacht dan bijvoorbeeld, ik kan beter een rijstwafel met kaas nemen dan een bakje chips. Of ik kan beter een bakje yoghurt nemen met hagelslag er in (had toch wel vaak zin in chocolade) dan een reep chocola. In de ochtend nam ik altijd nog wel een boterham met hagelslag. Dat was het enige moment dat ik brood at in de week. In het weekend at ik wel altijd op zondag een croissant en een afbakbroodje om mijzelf te verwennen. Dit doe ik trouwens nog steeds. Ik vind ook echt dat je die moment moeten hebben, want anders hou je het niet vol. Ook dronk ik altijd nog thee met honing of suiker. Inmiddels sinds twee maanden ben ik ook af van de suiker of honing in mijn thee. Ook neem ik nu sinds een maand als ontbijt: yoghurt, kwark, scoop eiwitpoeder, muesli en blauwe bessen. Dit wissel ik af met op de andere dag crackers te eten met pindakaas of hummus. Het broodje hagelslag is dus verleden tijd.

Augustus 2018

Wat ik eet in een week

Dit schema is niet wekelijks en heb ik zeker niet op papier. Ik bekijk per dag waar ik zin in heb. Ik zorg ook altijd dat ik avocado’s in huis heb. Een halve avocado kun je zeker eten maar een hele is teveel naar mijn idee. Na het sporten neem ik ook een eiwitshake. Dit doe ik of met magere melk of met water. Daarnaast eet ik mijn avondeten van een klein bord, schep ik kleine beetjes op en weeg ik mijn eten af. Als je een cheatmoment hebt. Pak dan een klein bakje om chips te eten, i.p.v. een hele zak. Of kies een gezonder alternatief. Drink genoeg water, thee. Ik drink zelf spa rood met citroen. Dit is toch net even anders dan gewoon water of Spa blauw. Als thee drink ik meestal groene thee met of zonder gember erin.

Ontbijt: Yoghurt-kwark-blauwe bessen-muesli-banaan-scoop eiwitpoeder of 4 crackers. 2 met pindakaas en 2 met hummus

Lunch: 4 crackers. 2 met hummus, kipfilet en komkommer. 2 met pindakaas, sambal en komkommer. (dit ligt er helemaal aan waar ik op dat moment zin in heb) en 2 maiswafels met kaas.

Tussendoor: 2 cracottes of maiswafels met hummus of roomkaas. Of Gekookt eitje. Appel/banaan

Avondeten: Groente-rijst-kip of groente-gebakken aardappels mager vlees. Of pasta met vlees of champignons

Mijn sportschema

Ik probeer 4 keer in de week te sporten. Het verschilt per week hoe vaak ik kan gaan maar het minimale is wel drie keer in de week. Het schema van sporten qua wat ik doe is ook niet perse op die dagen maar dan kan ik je een inkijkje geven in wat ik doe en hoe ik het verdeel in de week. Het verschilt dus ook hoeveel ik ga in de week. De combinaties zijn dan ook anders. Maar ik probeer per keer een paar spiergroepen te pakken.

Maandag: 1 uur sporten. Cross 10 minuten, Buik 15 minuten, Rug, Armen, 20 min. Loopband met helling 8 op snelheid 6.

Dinsdag: 60 minuten Yoga

Woensdag: 1 uur sporten. Cross 10 minuten, Buik 15 minuten, Benen/billen, 20 min. Loopband met helling 8 op snelheid 6.

Donderdag: 1 uur sporten. Cross 10 minuten, Buik 15 minuten, 20/25 min. Loopband met helling 8 op snelheid 6.

Vrijdag: –

Zaterdag: 1 uur sporten. Cross 10 minuten, Buik 15 minuten, Benen/billen, 20 min. Loopband met helling 8 op snelheid 6.

Zondag: –

December 2018

Hoe gaat het nu?

Op dit moment ben ik dus 23 kilo afgevallen en val ik nog steeds af. Dit gebeurt geleidelijk en natuurlijk let ik op wat ik eet. Als ik de ene dag veel heb gegeten, probeer ik de andere dagen wat strenger te doen en wat minder en gezonder te eten. Ik ben nu van maatje XL naar maat S gegaan. Ik ben zo trots op mijzelf wat ik tot nu toe heb bereikt, mentaal, fysiek en lichamelijk. Ik gun dit iedereen en ik hoop dat ik door dit artikel mensen kan motiveren en inspireren om hun eigen weg te vinden in een gezonde leefstijl net zoals ik. Neem alsjeblieft ook niet klakkeloos over wat ik eet en wat ik doe qua sport. Het belangrijkste is om een sport te vinden die jij leuk vindt en om een weg te vinden in het gezonde eten. Kies gezondere keuzes als je toch trek heb in iets lekkers. Wat ook heel belangrijk is, is dat je die verandering tijd gunt. Bij mij werken geen deadlines als; ‘’over 3 maanden wil ik 5 kilo zijn afgevallen’’. Als het je niet lukt, voel je alleen maar frustratie en teleurstelling. Ook heeft mindfullness veel bijgedragen aan het mentale stukje. Ik heb nog nooit zo goed in mijn vel gezeten als nu. Ik voel mij sterker dan ooit. Iedereen kan dit! Geloof in jezelf en hou van jezelf om wie je bent.

Februari 2019 en april 2019

Liefs, Isabelle

Reactie Marloes

Wow Isabelle, wat een super inspirerend verhaal. Dank je wel voor je openheid. Je mag echt mega trots op jezelf zijn, dat je je leefstijl zo positief hebt veranderd. Zo zie je maar weer hoe positief de uitkomst kan zijn van een stap die eigenlijk vreselijk eng is. Het fitte gevoel dat je nu ervaart, is echt zo veel waard!

Ik vind het ontzettend bijzonder om te horen dat mijn artikelen en video’s je zo geholpen hebben. Natuurlijk zie ik de bezoekersaantallen wel constant hoog zijn, maar op deze manier lezen hoe mensen het waarderen, blijft mega speciaal.

Bij deze wil ik je mega veel geluk wensen met alles. Ook wil ik je nog even een keertje meegeven dat je je echt niet uit het veld moet laten slaan als het weer een keertje minder goed gaat. Zo’n periode heeft iedereen wel eens, dus die zal er bij jou ook zeker wel weer komen. Laat het gewoon gebeuren en pak het na een paar dagen (of weken!) weer op. Jouw eigen artikel doorlezen kan daarbij een hele goede stok achter de deur zijn :).

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen!

Groetjes, Marloes

Herken jij dingen uit het verhaal van Isabelle? Welke?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Katrien 3 jaargeleden

  Wauw, echt respect! Doe zo voort, echt super goed bezig!!

  Reageer
 2. Suzanne 3 jaargeleden

  Wat een positief verhaal en ik vind het echt ontzettend knap dat je zoveel bent afgevallen! Vooral omdat je het niet door middel van een dieet hebt gedaan,ar door beetje bij beetje je leefstijl te veranderen.

  Je verhaal komt precies op het goede moment, ik was vandaag wat down omdat ik na 2 weken hongerlijden niks ben afgevallen, dus jouw verhaal geeft mij weer inspiratie hoe ik het wél aan moet pakken.

  Echt goed bezig, succes!

  Reageer
 3. Francisca 3 jaargeleden

  lieve Isabelle,
  Wat een mooi verhaal! gewoon zoals het leven is. maar wat fijn dat jij je balans hebt gevonden, en dat je daar happy mee bent!
  we kennen elkaar niet, maar ben super trots op jou, en wat zie je er prachtig uit!
  Daarnaast herken ik veel in je verhaal, want volg Marloes nu ook 2 jaar, en heb ook mijn manier van gezond leven er in gevonden, voel me fitter en happy, en weet je daar begint alles je lekker en fit voelen, van daaruit is het zoveel mooier en beter!
  wens iedereen een mooie dag!
  lieve groet,
  Francisca

  Reageer
 4. Conny 3 jaargeleden

  Isabelle chapou! Ik ben op dezelfde manier bij Marloes terecht gekomen behalve dan dat ik op internet zocht naar een workout voor beginners. Ik ben dan nog net niet zoveel kilo’s kwijt dan jij maar ben op de goede weg met 13 kg. Ik eet ook veel recepten van Marloes, ze zijn vaak lekker. Ik ben geen noten eter en hou ook niet zo van paprika en komkommer dat boert dan de hele dag op, net als vis. Vis vind ik wel lekker. Ik kan nog niet zo aan het sporten komen, wil niet alleen naar de sportschool en die is ook niet dichtbij. Ik wandel daarentegen wel veel. Ik vind het super knap van je en hoop dat je het goed kunt blijven doen zo. Ik ben bijna 59 jaar en 10 jaar geleden gestopt met roken. Ik wens je een lang en gelukkig leven!🍀💗
  Liefs Conny

  Reageer
 5. Roos 3 jaargeleden

  Hi Isabelle,

  Ik herken mijzelf in jouw situatie. Vanmorgen ook weer bijna huilend op de weegschaal gestaan. Dat samenwonen is onwijs leuk, maar de kg’s gaan ongekend rap.

  Ik ben vastberaden om net zoals jij het roer om te gooien, dat gejo-jo is nu wel klaar!

  Ik ga ervoor! Dankjewel voor je inspirerende verhaal!

  Liefs,
  Roos

  Reageer
 6. Farielle 3 jaargeleden

  Hoi Isabelle,

  Ik vind het echt ontzettend knap wat je hebt bereikt!
  Fijn dat je dit hebt willen delen, ik denk dat het voor veel mensen inspirerend werkt.

  Het viel me op dat je geen brood eet. Als tip wilde ik nog even meegeven dat het wel belangrijk is om voldoende jodium binnen te krijgen. Hier liep ik zelf ook tegenaan. Jodium zit ook wel in ei en vis maar krijgen we vooral binnen door bakkerszout in brood. Ik ben toen zelf een supplement gaan slikken.

  Nogmaals superknap, je mag zeker trots zijn op jezelf!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.