Tips van model Elize Been
| 12 oktober 2021

Mijn verhaal: Denk jezelf mooi – Tips van model Elize Been

Credits foto: Model Elize Been voor Moofers Clothing – Fotograaf Annick Meijer

Vandaag een gastartikel van iemand die ik al heel lang volg op instagram: professioneel model Elize Been. Ik houd ontzettend van de vrolijke en positieve energie die ze uitstraalt en wordt altijd blij van haar posts. Ik ben dus ook oprecht een beetje trots dat zij een artikel wilde schrijven voor optimavita.nl. Ik ga snel m’n mond houden en het woord geven aan Elize :).

Even voorstellen…

Hoi, ik ben Elize Been, dertiger en ik ben professioneel model. Sinds een jaar volg ik Marloes van Optimavita op de voet met haar inspirerende vlogs. Ik doe ook dagelijks haar buikspierkwartiertjes: aanrader! Daarom is het een eer om tijdens haar zwangerschapsverlof een blog te mogen schrijven over mijn leven als model en om tips uit te wisselen over: hoe denk je jezelf mooi?

Elize Been
Model: Elize Been voor Afterpay – Fotograaf Pim Hendriksen

Je moet sterk zijn

Misschien heb je me wel eens voorbij zien komen bij de HEMA, Intratuin of op tv. Ik werk sinds 4 jaar full time als professioneel model en ben dol op mijn vak omdat ik op fantastische plekken kom, elke dag nieuwe mensen ontmoet en vooral: omdat ik mezelf elke dag tegen kom. Dat is niet altijd makkelijk hoor 😉 Ik moet heel sterk in mij schoenen staan omdat ik als model dagelijks wordt afgewezen voor shoots die ik zo graag wilde doen (ja jullie zien alleen de shoots van mij die door zijn gegaan 😉 ) en veel mensen vinden wel wat over mij. Het brengt afgunst met zich mee, teleurstellingen en vooral een keiharde drive om nooit op te geven.

Model: Elize Been voor HEMA – Fotograaf Milou van Hoof

Van gepeste rooie naar model

Vroeger werd ik gepest vanwege mijn haarkleur en sproeten. Door al die pijnlijke pesterijen van uitschelden en achtervolgingen leerde ik één ding: ‘Ik moet het zelf doen!’ Niemand anders vangt de klappen op. Als je niets doet, gebeurt er niets.

Ik zeg altijd: wil je iets heel graag? Stel jezelf dan de volgende vragen:

  1. Wil ik het ECHT? Want we willen allemaal rijk worden en een strak lijf, maar 12 uur per dag werken en elke dag sporten klinkt weer niet zo aantrekkelijk. Of wel?
  2. Hoe denk ik over mezelf? Want als jij niet in jezelf gelooft, dan gelooft een ander ook niet in jou. Heel simpel.
  3. Go for it!

Elize Been 3
Model: Elize Been voor HEMA – Fotograaf Milou van Hoof

Je bent wat je denkt

Mijn moeder zegt altijd zo lekker cliché: ‘Je moet zelf de slingers ophangen, een ander doet het niet voor je.’ Clichés zijn waar. Dus wees lief voor jezelf, wees duidelijk naar jezelf toe over wat je wilt en: denk jezelf mooi. Want als je jezelf mooi vindt, dan voel je je mooi en dan straal je dat uit!

Lekker belangrijk hoe je je voelt zou je zeggen als model, maar in mijn ervaring is dat alles. Je bent wat je denkt. Denk ik slecht over mijn lichaam, dan straal ik dat ook uit. 

Elize Been 4
Model: Elize Been voor Studio Anneloes – Fotograaf Miranda Smit

Hoe ik slank blijf

Vaak krijg ik de vraag:  ‘Hoe blijf je zo slank dan?’ Heel simpel: ook dat is mindset. Natuurlijk is dat niet altijd makkelijk want de verleiding van een zak chips blijft en chocola is lekker. Ik hou mezelf altijd vast aan de vraag: ‘Wil ik écht model zijn?’ En het antwoord blijft: ‘Ja!’ Dus maak ik bewust de keuze om niet voor de hele zak chips te gaan, maar voor een bakje 😉 Dat in combinatie met dagelijks sporten, gevarieerd eten en meditatie werkt voor mij. Hierdoor voel ik me mooi en dat straal ik uit voor de camera. Mooi hoe dat werkt hè?

Elize Been 5
Model: Elize Been voor Moofers Clothing – Fotograaf Annick Meijer

Volg me op instagram

Wil je meer weten over wie ik ben als model? Volg me dan op Instagram. Ik deel elke dag mijn avonturen. Soms deel ik tips, soms nodig ik je uit voor een event en vaak post ik shoots met diertjes en met mijn teckeltje: Belle. Super gezellig dus: je bent meer dan welkom.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn tips. Heb je vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen.

Liefs Elize Been

www.elizebeen.com

Wat wil jij écht? En waar heb je dus heel veel voor over?

2 reacties

  1. Hoi Elize, ik volg je al een tijdje op instagram. Ik ben echt dol op je leuke en realistische stories en op Belle natuurlijk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram