Verhaal afvallen
| 19 januari 2020

Mijn Verhaal: Bernice viel af, maar staat nu stil…

Af en toe deel ik een verhaal van een van jullie. Ik had dat al een tijd niet meer gedaan, dus ik plaatste een oproep op instagram stories. Ontzettend veel reacties kreeg ik daarop, waaronder van een van mijn cliënten, Bernice. Nog nooit heb ik een verhaal gedeeld van iemand die bij mij op spreekuur kwam, dus dat leek me ontzettend leuk om eens te doen. Ik geef het woord direct over…

Bernice wil liever geen foto’s van zichzelf delen, dus de afbeeldingen zijn uit een copyright-vrije-database :).

Even voorstellen…

Halloooowtjes :)!

N.a.v mijn instagram post waarin ik een open boek was naar mijn eigen vrienden/volgers (edit Marloes: toevallig deelde Bernice haar verhaal vlak voor mijn oproep!), ben ik gevraagd door Marloes of ik een blog wilde schrijven voor op haar site om andere mensen te inspireren. Dat wilde ik uiteraard, want van elke inspiratie leer je en geeft het een gevoel van compassie. 

Ik zal me even voorstellen; Ik ben Bernice, 34 jaar en moeder van 2 kindjes (4&7). Sinds augustus 2019 “loop ik de deur plat bij Optimavita” ;). Al een tijdje volgde ik Marloes op Youtube en vond het erg fijn om haar te volgen. Marloes straalt veel positiviteit uit en de manier waarop ze in haar job en het leven staat spreekt mij erg aan. Ze behandelt alle mensen als gelijkwaardig en is heel eerlijk, waar ik veel aan heb en dan komt ze ook nog met onwijs goede tips en recepten. Ik ben haar heel erg dankbaar ;).

Op eigen kracht 28kg afgevallen!

Voordat ik bij Marloes kwam ben ik 28 kilo afgevallen. Ik woog op m’n zwaarst (zo ben ik gelukkig niet geboren), 125 kilo. Daarvoor heb ik veel moeten eten en snaaien hoor. Eten was/is voor mij een compensatie/afleiding en verslaving. JoJo-en en heel veel verschillen diëten later, bedacht ik me dat ik dit niet meer zo langer wilde en dat is nu ongeveer 3 jaar geleden. 

Zelf heb ik toen wat hulp/steun van mensen om me heen gezocht en heeft een bekende van mij me wat op gang geholpen met wat ik beter wel en wat niet kon eten. Hij gaf mij het advies om My fitness pal te gaan gebruiken, waar hij zelf hele goede resultaten mee had geboekt. 

My fitness pal is een app die calorieën telt. Dit was vooral eerst heel confronterend, omdat ik toen pas zag wat ik aan kcal en vetten, suikers etc naar binnen werkte. Later merkte ik dat het heel verhelderend werkte en dat ik daarmee mn kilo’s kwijt raakte. 

Het ging aan het begin heel snel, maar ik merkte op den duur dat het bijhouden van mijn eten wat afzwakte en ging ik zelf wat proberen om bewuster te gaan eten en ook omdat ik vond dat ik wel zonder schema kon.  Ik snaaide weer wat vaker en dan bleef ik stabiel en dus hup weer aan de schema’s, zo ben ik 3 jaar aan het knoeien geweest, maar het werd steeds soepeler en voelde ik me prima bij mijn leefstijl… beetje afvallen, beetje stabiel blijven, beetje afvallen, beetje stabiel blijven etc etc. Ik pakte mijn cheatmomenten (marloes noemt het geniet momentjes, wat ook veel leuker klinkt) gewoon wat zorgvuldiger, maar zeker niet geobserdeerd.

2 jaar heb ik gedaan over het verliezen van die 28 kilo wat een lange weg was, but who cares… i made it!

Maar ik kwam weer aan…

Maar ho ho ik ben er nog niet, ik wilde graag verder, alleen om verschillende redenen sta ik nu ongeveer een jaar stil (wat ik niet zie als een excuus) en zitten er weer wat kilo’tjes aan.

Marloes en ik werken nu vooral aan mijn mindset, want dat is de basis. Geef jezelf niet op je kop als je die zak m&m’s hebt leeg gevreten, want dat zijn geen helpende gedachtes. Vraag je bijvoorbeeld af wat heb ik nodig om dit de volgende keer te voorkomen en wil ik dit wel voorkomen? En voordat ik die m&m’s neem, heb ik hier echt zin in? 

Dit soort dingen heb ik oa geleerd van Marloes. Het is net een kunstje, blijven oefenen, oefenen, oefenen en zo gaat het steeds een beetje beter… stapje voor stapje. Nu klinkt het heel makkelijk en ik weet dat dat in de werkelijkheid anders is voor veel mensen.

Een positieve strijd

Hiermee strijd ik nog bijna elke dag, maar ik probeer positief te blijven en te geloven in mezelf. Want uiteindelijk ben ik diegene die het wil veranderen.

Me fitter willen voelen en de moeder zijn die mijn kinderen verdienen en die ik zou willen zijn, dat is mijn doel. Ik hoef niet boos meer op mezelf te zijn als ik af en toe even niet op het rechte pad blijf en van mijn doel afwijk, want weet je, een recht pad bewandelen is ook maar zo saai. Tis veel gevarieerder als de weg wat kronkels heeft en als er af en toe een restaurantje, eetcafé of snoepwinkel op de zijpaden staan waar je dan even naar binnen kunt wippen.

Mijn eetpatroon

De ochtend begin ik meestal met een stevige hap, omdat ik sochtends daarmee mijn dag beter begin. Dit kan variëren in een havermout pannenkoek met fruit, bananen pannenkoek of een bak kwark met fruit, havermout en noten (soms met wat gezonde appelcrumble, dan is het net of je appeltaart zit te smikkelen mmmm) 

‘s Middags maak ik meestal een groente-omelet, of brood met kipfilet of pindakaas of waar ik zin in heb. Maar wat ik ‘s ochtends eet, eet ik ook wel eens ‘s middags hoor, het is maar net hoe de wind waait.

‘s Avonds eet ik vooral veel groente en varieer ik heel erg in mijn maaltijden. Ik haal recepten van de site van Marloes of uit de allerhande. Ook heb ik me aangemeld voor een week mail met recepten van het voedingscentrum, hier zit vaak wat lekkers tussen. 

Mijn tussendoortjes neem ik als ik trek heb, soms gaat het een week goed en kies ik bewust mijn gezondere tussendoortjes en soms sla ik dus even zo’n zij weggetje in en snaai ik alles wat los en vast zit. 

Positieve flow

Op het moment van schrijven van deze blog ben ik in de flow van gezondere keuze’s maken, omdat  ik mezelf weer in de spiegel aan heb gekeken en heel eerlijk naar mezelf ben geweest… Wat wil ik graag bereiken en hoe voel ik me bij deze leefstijl en bij dit gewicht? 

Dik zijn is niet per definitie erg en ik vind volle vrouwen prachtig en dat vind ik ook van mezelf. Maar ik begin lichamelijk steeds meer last van mijn gewicht te krijgen. Afgelopen jaar kwam er uit dat ik fibromyalgie heb, nou is daar wat mij betreft mee te leven en doe ik o.a. Yoga om de pijn wat te verlichten. Dit doe ik 1x in de week en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te fietsen en te wandelen. Graag zou ik meer willen sporten, maar dat is mijn volgende doel.

Geloof in jezelf, blijf positief en houd vol, zo kom je er wel.. je bent niet alleen!

Liefs Bernice

Herken jij dingen uit het verhaal van Bernice?

7 reacties

 1. Hi Bernice,

  Wat leuk dat je jouw verhaal wilt delen. Leuk om te lezen en zeker herkenbaar. Afvallen of aankomen dat gaat vrij snel of goed. Maar de balans of het stabiel blijven. Dat lijkt me zo ingewikkeld. Heel veel succes met de voortgang en vergeet vooral niet wat je al gelukt is. Want daar mag je zeker trots op zijn.

   1. En wat fijn dat er voor jou ook herkenning in het balans houden zit, maar met met positief denken kom je een heel eind 🙂

 2. Ik herken vooral dat het de ene week heel goed gaat en de andere week wat minder of echt niet goed met tussendoortjes.. Het is soms heel lastig om de balans te houden. De ene week voel je je ook beter als de andere, hangt allemaal wel samen natuurlijk.
  Maar niet opgeven en idd jezelf iedere keer afvragen waar je je goed bijvoelt. Ik vind wat je zei heel mooi, dat je jezelf weer in de spiegel aangekeken hebt. Dat helpt mij ook 🙂

  1. Precies Roos, we zijn allemaal maar mens.
   Het balans houden kan zeker lastig zijn.

   Fijn dat het ‘in de spiegel kijken’ voor jou ook werkt 💪🏼.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram