Mijn sportweek stappen
| 6 maart 2021

Mijn sportweek & stappen – Wat ik de afgelopen dagen deed…

Net als de meeste mensen, heb ik in deze periode sportdipjes. Voor mijn lichaam zou het best heel goed zijn als ik vaker thuis workouts zou doen…maar ik vind het momenteel gewoon echt niet zo leuk om te doen! Hoe ik hiermee om ben gegaan, wil ik je in dit artikel vertellen. Je ziet mijn sportweek waarin ik elke dag vertel wat ik deed.

Geen zin in thuis workouts

Ik heb dus momenteel gewoon echt even geen zin in thuisworkouts. De afgelopen tijd heb ik dat volledig geaccepteerd en geprobeerd de focus te leggen op dingen die ik wel leuker vind, namelijk hardlopen en wandelen. Ik vind het belangrijk om in beweging te blijven, omdat ik me daar fit en gezond bij voel. Ik weet echter dat alle vormen van beweging me gezondheidswinst opleveren, dus ik vind het het momenteel niet waard om mezelf keihard te pushen om workouts te doen, terwijl mijn gevoel dat zo tegen spreekt.

Benen en billen workout met elastiek

Mijn sportweek

Woensdag: Ik liep een (voor mijn doen) klein rondje hard, zo’n 3,5km. Ik had niet heel veel motivatie, maar wilde toch iets doen. Op deze dag maakte ik in totaal 10.415 stappen. ‘s Ochtends werkte ik namelijk op mijn kantoor in de sportschool, daar beweeg ik altijd wat meer dan thuis.

Donderdag: Deze dag deed ik eigenlijk vrijwel niets aan beweging. Doordat ik echter wederom op mijn kantoor aan het werk was, maakte ik toch nog 6.226 stappen.

Vrijdag: Sven en ik hadden beiden wederom weinig zin, maar ik sleepte hem toch mee voor een rondje hardlopen. Ik wist dat we ons achteraf beter zouden voelen en dat was inderdaad zo! We liepen ongeveer 5km. In totaal zette ik die dag 10.124 stappen

Zaterdag: Ik maakte flink schoon in huis en wandelde samen met Sven een klein rondje. In totaal kwam ik op 10.581 stappen.

Zondag: Deze dag zat ik heel veel, we gingen namelijk op verjaardag bij m’n kleine nichtje. Dit is 1,5 uur rijden (en weer 1,5 uur terug) en daar zaten we ook de hele tijd. Toen we thuis kamen liep ik ongeveer 5km hard. Toch kwam ik niet verder dan 8.524 stappen

Maandag: Zo af en toe probeer ik mezelf tóch te pushen een thuis workout te doen. Omdat ik écht weinig motivatie had, koos ik er eentje die voor mij redelijk makkelijk was om te doen…namelijk deze hieronder. Daarnaast deed ik ongeveer 10 minuten zelf nog wat oefeningen. Deze dag werkte ik verder thuis, waardoor ik maar op 5.754 stappen kwam.

Dinsdag: Ik moest online live lesgeven op de sportschool. Zo leuk vind ik dat af en toe! Ik deed een Latin Dance les. Je kunt hem hieronder terug kijken als je dat leuk vindt. Ik werkte ‘s middags op mijn kantoor en zette in totaal 11.842 stappen.

Mijn conclusie

Ik vind dat mijn beweegpatroon er nog best prima uit ziet de afgelopen week, ondanks mijn lage motivatie! Door af en toe een wandeling of een kort stukje hardlopen, kom ik al een heel eind! Dat ik niet elke dag aan 10.000 stappen kom, vind ik geen enkel probleem. naar omstandigheden ben ik gewoon helemaal tevreden.

Dat ik momenteel weinig krachtworkouts doe, merk ik uiteraard wel aan mijn lichaam. Het wordt iets slapper en minder stevig. Ik neem dat nu echter voor lief, want anders zou ik mezelf constant moeten gaan pushen tot iets waar ik gewoon geen zin in heb. Voor mij voelt dat nu niet als juiste om te doen.

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw sportmomenten in de afgelopen periode. Hoe gaat het? Ben je tevreden?

Groetjes, Marloes

Hoe zag jouw sportweek eruit? Ben je tevreden?

 

11 reacties

 1. Hoi Marloes, leuk om je weekje zo eens te lezen! Dat relativeert enorm. Om je ook wat te helpen relativeren, ik hoorde onlangs nog van een gynaecoloog dat om zwanger te worden en innesteling te bevorderen het belangrijk is om niet te zwaar of te veel te sporten omdat er genoeg doorbloeding moet zijn in je baarmoeder! Als je sport met te hoge hartslag moet al je bloed daarvoor harder ‘pompen’ en krijgt je baarmoeder dus minder doorbloeding. Voor jou dus momenteel prima om te wandelen of kleinere toertjes te lopen 😉 ik weet dat je niet zit te wachten op advies maar dat wilde ik toch even delen! Groetjes

 2. Ha Marloes,
  Je eerlijkheid is fijn. Gelukkig zet je nog wel veel stappen in zo’n week.
  Mij lukt het niet zo makkelijk om op een slechte dag 6000 stappen te zetten dus zet me toch maar ertoe iedere dag bewust te bewegen.
  De laatste weken sport ik bijna iedere dag met jou 😁
  Ik wissel dan een pittige workout af met een beginner cardio workout. Voor nu een hele goede combi.
  Dus dank voor al die workouts.
  Ik geniet iedere keer weer van je vlog en artikelen.
  Jammer dat je af en toe het gevoel hebt jezelf te moeten verdedigen in de keuzes die je maakt/jullie maken. Zoals met de zorg voor Maukie. Waar houden mensen zich mee bezig 😔
  Gewoon lak hebben aan al die betweters zou ik zeggen. Oei nu geef ik zelf advies 🤭🤭
  Ik ga van mijn weekend genieten door zo lekker een workout met je te gaan doen.
  Mag ik gelijk een verzoek doen? Zou je een workout kunnen maken voor iemand die zijn knieën niet wil belasten? Wellicht is dat te specifiek hoor. Maar ik dacht wie niet waagt….
  Fijne dag en tot maandag 😉

 3. Hoi Marloes,
  Bedankt voor je eerlijke artikel! Ik vroeg me af: je hebt het eigenlijk altijd over hoeveelheid stappen. Maar ik fiets meer dan dat ik loop. Hoeveel moet je ongeveer fietsen om aan je beweging te komen? Lijkt me leuk als je dat een keer terug laat komen in een artikel.
  Groetjes,
  Jorieke

  1. Ik ben ook wel benieuwd hoeveel km of hoe lang je moet fietsen wat gelijk is aan 10.000 stappen. Door een rugblessure is fietsen voor mij nu prettiger en langer vol te houden.

 4. wat leuk bewegen op muziek
  vaker doen Marloes… kan ik thuis ook lekker meedoen
  zo met jou
  Grtz Margareth

 5. leuke muziek latin
  ‘k moet me er toe zetten te bewegen
  jij hebt ‘n mooi lijntje zeg ik wil ook zo’n lijntje
  g’woon jaloers hahah
  ga zeker proberen

 6. Hoi Marloes,
  Leuk om eens te zien!
  Ik heb het ook even op een rijtje gezet. Normaal is mijn doel 10.000 stappen halen maar dat heb ik deze week even losgelaten.
  Overigens wil ik mensen (met een eetstoornis) waarschuwen om hier niet te obsessief mee bezig te zijn!

  In totaal sport ik 4 keer afgelopen week. Ik ben niet heel ontevreden maar het kan zeker nog beter!

  Zondag: 5 km hardlopen en beetje kracht
  Maandag: (8821 stappen) en thuisworkout
  Dinsdag: halfuur krachttraining bij de buiten gym (6636 stappen)
  Woensdag:(9978 stappen) hardlopen
  Donderdag: (10992 stappen)
  Vrijdag: (7098 stappen)
  Zaterdag: kracht

  Liefs, Noor

 7. Ik wandel alleen af en toe. Zo’n 2 a 3 keer in de week een km of 5. Verder fiets ik naar mijn werk (ook zo’n 5 km) en ik werk in devzorg dus loop / sta 90% van mijn tijd op het werk. Heb nooit bijgehouden hoeveel stappen ik zet op een dag.
  En ik ik doe bijna dagelijks yoga.

 8. Hoi Marloes.
  Ik herken dit heel erg. Ik doe graag bootcamp. Ik mis dit echt. Heb heel lang sport lesje thuis gedaan. Ook jou work outs en jou latin dance doe ik life mee of later. Ik wil weer gewoon in een groep lekker buiten gaan sporten elkaar motiveren. Ik moet echt mijn ritme terug vinden. Werken, moeder zijn, huishouden en sporten. Heb jij wat tips of motivatie voor mij. Ik ga mezelf een schop onder mijn kont geven en volgende week weer sporten. Ga door met je blogs en vlogs. Heb veel aan jou advies en dingen die je meemaakte komen soms bekend voor. Groetjes Karin

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram