biceps curls
Leefstijl Persoonlijk

Mijn sportweek #8 – Wasn’t Feeling it…

Door

mijn sportweek marloes waardijk

In mei vertelde ik voor het laatst wat ik aan sport deed in een week. Hoog tijd dus voor weer een kijkje in mijn sportleven. Ik vertel je wat ik gedurende zeven dagen deed. Ik raad je zeker niet aan om dit te gaan kopiëren, want ieder persoon is anders! Ik krijg echter vaak vragen over mijn sportroutine, dus ik vind het zeker leuk om je af en toe een kijkje te geven in mijn workout-week en mijn keuzes en indeling een beetje toe te lichten.

Zoals ik laatst in een vlog vertelde, heb ik ongeveer een maand geleden mijn ogen laten laseren. Ik mocht toen een korte periode niet fanatiek sporten. Toen ik weer wél mocht, had ik in de planning staan om weer heerlijk fanatiek te gaan knallen. Dat ging een klein beetje anders…

Ik ging namelijk weer heerlijk fanatiek hardlopen op de loopband. Mijn workout ging ZO lekker dat ik bleef doorlopen, uiteindelijk liep ik 40 minuten. De volgende dag leek het net of mijn heup niet lekker in mijn kom zat. Ik vond dat niet raar, want ik heb dat gevoel wat vaker. Na de zumba-les van dinsdagavond voelde het woensdag nog een stukje minder goed. Ik wilde echter HEEL graag mijn benentraining weer oppakken na de verplichte rust. Ik besloot dus om woensdag gewoon ‘rustig aan weer wat oefeningen te doen’. Het gevolg was dat ik donderdag en vrijdag een beetje mank liep omdat al mijn spieren rondom m’n heup verkrampt waren. Ik heb die twee dagen dus rust genomen, ik heb alleen wat licht gefietst op de hometrainer.

Stom dus, eigen domme schuld! Moet je maar beter luisteren naar je lichaam en niet te fanatiek starten :). In deze situatie ging ik de nieuwe sportweek in…

hardlopen loopband

Zaterdag: Mijn heup voelde gelukkig een stuk beter na twee dagen rust! Ik besloot echter dat het niet verstandig was om er direct weer een benentraining in te gooien. In plaats daarvan deed ik ongeveer 30 minuten lichte cardiotraining op de hometrainer en ik deed krachtoefeningen voor mijn bovenlichaam. Daarna heb ik uitgebreid gerekt en gestrekt, om de spieren in mijn heup weer soepel te krijgen.

Zondag:  Vandaag had ik het gevoel dat ik mijn heup weer langzaam kon belasten, ik stond dus te springen om mijn billen te trainen! Ik startte met een warming up van 10 minuten op de hometrainer en rekte daarna mijn been- en bilspieren goed los. Ik startte met lichte oefeningen met een elastiek en bouwde op naar oefeningen met een iets hoger gewicht. Je ziet een aantal oefeningen in de vlog van afgelopen woensdag. Achteraf deed ik weer wat rekoefeningen.

Maandag:  Op maandag geef ik altijd een buikspierkwartier op de sportschool. Soms doe ik ‘s middags of ‘s avonds nog wat cardiotraining. Ik vind dat vaak heerlijk, maar ik had er vandaag gewoon écht geen zin in. Dan woensdag maar…

barbell lunges

Dinsdag: Ik gaf mijn vaste groepslessen, Bodypump en Zumba! Zumba kon ik weer heerlijk voluit doen. Bodypump deed ik met iets minder gewicht dan ik normaal deed, omdat ik merkte dat mijn lichaam het nog niet voluit aan kon. Ik heb super genoten van deze avond lesgeven.

Woensdag: Vandaag wilde ik echt even wat cardio gaan doen, omdat ik het belangrijk vind om mijn conditie op peil te houden én omdat ik me er altijd goed bij voel. Ik had echter een vrij drukke dag, ik wilde/moest nog veel doen. Ik werkte van 8:30uur tot 17:30uur en had toen weer geen zin om nog iets te doen. Ik besloot er maar even vrede mee te hebben. Ik weet dat mijn ‘sport-spirit’ echt wel weer terug komt!

Donderdag: Jaaaaa, daar is hij weer! Ik had oprecht weer zin om te knallen. Ik nam een buikspieren video op die jullie in de komende tijd kunnen verwachten. Daarna deed ik wat cardio en oefeningen voor mijn bovenlichaam. Ik besluit mijn benentraining tot morgen te bewaren, want dan heb ik iets meer tijd om rustig te training.

buikspieroefeningen

Vrijdag: Inderdaad heb ik heerlijk mijn benen getraind, uiteraard met vooral de focus op mijn billen. Ik heb vooraf en achteraf goed gerekt en ik deed een goede warming up. Ik wil natuurlijk niet direct weer mijn blessure triggeren ;).

Conclusie
Het sporten gaat niet altijd goed, ook niet bij mij! Soms moet je even verplicht rustig aan doen en soms moet je even toegeven als het allemaal te druk wordt. Natuurlijk moet dit niet een gewoonte worden, maar zo af en toe is het verstandig om jezelf niet constant te blijven pushen. Zeker als je weet dat je normaal gesproken ontzettend van sporten houdt, komt je motivatie zeker wel weer terug.

Als je van jezelf weet dat je vaak geen zin hebt om te sporten, of andere excuses zoekt, dan geef ik je bij deze een grote digitale schop onder je kont om toch te gaan ;). Achteraf voel je je altijd goed!

Groetjes, Marloes

Heb jij ook wel eens geen zin om te sporten?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (8)
 1. MarionHak 5 jarengeleden

  Hey Marloes! Leuk artikel en erg inspirerend ook weer. Ik heb altijd heel mijn leven gesport, alleen nu ik sinds april jou heb ontdekt en 2 keizersnedes verder ben heb ik het sporten opgepakt met een heel ander doel en instelling dan ik ooit heb gedaan. (Dit komt vooral door jou motto: gezond leven leuker maken).

  Alleen nu ben ik de ochtendkrant gaan bezorgen en deze week heb ik maar weinig gesport. Ik hoop dat het ritme snel went en ik ook weer dat ‘knalgevoel’ heb!

  Groetjes Marion

  Reageer
 2. Sandra 5 jarengeleden

  Ugh ja blessures zijn echt zo vervelend. Zeker als je wel wilt, maar weet dat je beter niet kan gaan!
  Ik ga sporten als ik thuis kom van het werk. Meestal heb ik wel zin om te gaan rennen, maar soms ook niet. Ik ga toch bijna altijd, want het is een gewoonte geworden. En ik voel me daarna altijd toch beter!

  Reageer
 3. silke 5 jarengeleden

  heel leuk om te lezen

  misschien een ideetje, maar zou je misschien eens een artikel willen schrijven hoe te beginnen met sporten na een lange tijd van niet sporten, of voor mensen die nog nooit gesport hebben en al heel hun leven een kantoorbaan hebben? ik heb namelijk 3 jaar niet kunnen sporten en hiernaast ook amper beweging als wandelen en zou mijn conditie weer goed willen krijgen, maar ik merk dat mijn lichaam dit niet fijn vind. ik voel me heel draaierig na slechts 5 minuten sporten en kan dan echt voor uren hierna me gedesoriënteerd voelen/niet goed meer kunnen lopen alsof ik net een half uur in het rond hebben zitten draaien. heel vreemd. zou graag willen weten hoe ik mijn lichaam weer kan laten wennen aan beweging en inspanning.

  wat ik nu doe is af en toe lichte oefeningen, arm oefeningen met flesjes water voor enkele seconden, squats terwijl mijn havermout in de magnetron zit, af en toe eens extra de trap op en af als ik naar beneden ga, … maar zou graag echt kunnen sporten weer.

  Reageer
 4. Ise 5 jarengeleden

  Leuk om te beschrijven! En inderdaad goed dat je het zo realistisch weergeeft. Ging het maar altijd 100% lekker 😉

  Reageer
 5. margareth 5 jarengeleden

  ik wandel veel samen met ´n buurvrouw ook wel 2x in de week
  en dan beetje voor mezelf sporten thuis dan
  deze week kilo afgevallen
  leuke oefening buikspierkwartiertje ik ga kijken welk muziek ik er kan
  voor gebruiken
  misschien ook ´n keer voor gewichten oefening maken dumbells ? mvg margareth

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: