Muziek voor hardlopen
Bewegen Leefstijl Persoonlijk Tips

Mijn Muziek voor Hardlopen

Door

Als je me al langer volgt, dan weet je dat ik eerder eigenlijk nooit trainde met muziek. Ik deed mijn fitness workouts vrijwel altijd zonder en vond dat helemaal prima. Toen ik langere afstanden ging hardlopen, vond ik het steeds saaier worden zonder muziek. Ik ging dus op zoek naar welke tracks ik het fijnst vind om op te lopen!

Eigen tracklist maken

In het begin trainde ik met kant en klare tracklist van Spotify. Ik had de niet-betaalde versie van deze app, dus kon nog niet zelf samenstellen. Dat beviel me echter niet zo. Ik vond het zo lastig om een fijne playlist te vinden!

Ik besloot dus voor een betaald Spotify account te gaan, zodat ik een eigen tracklist kon gaan maken. Om heel eerlijk te zijn had ik er in het begin een beetje een hard hoofd in. Het zou vast veel te veel werk zijn naar mijn zin. Ik kreeg er echter plezier in! Uit bestaande Spotify playlists haalde ik mijn favoriete nummers en combineerde die. De eerste lijst die ik maakte, bevatte veel dezelfde soort muziek. Daar was ik al snel zat van. De playlist die ik nu heb bevat van alles wat, dat is voor mij perfect!

Mijn favoriete hardloopmuziek

Mijn muzieksmaak is zoooo uiteenlopend! In vrijwel alle muziekstijlen heb ik wel nummers die me aanspreken. Alleen hardrock en hardcore zijn niet zo mijn ding. Afwisselende muziek vind ik eigenlijk gewoon heel fijn! Dat zie je dus ook terug in mijn hardloop playlist.

Ik besloot te starten met mijn ‘eisen’ aan de nummers. Op spotify zijn heel veel hardlooplijsten gebaseerd op het aantal beats per minuut. Ook zijn vrijwel alle nummers opzwepend. Ik kwam er al snel achter dat dit van mij niet perse hoeft. Wat ik belangrijk vind, is dat ik vrolijk wordt van een nummer, dat het me inspireert of dat het me juist rustig maakt. Kortom, ik moet er een positief gevoel aan over houden! Ook rustige nummers vind ik heel fijn om naar te luisteren tijdens het lopen.

benen schuren

Mijn uiteindelijke playlist

Met die gedachte ben ik aan de slag gegaan met het maken van een playlist. Hij is zo ontzettend divers geworden. Hieronder zie je een aantal verschillende categorieën muziek die ik heb toegevoegd, met een aantal nummers.

Power-nummers

Stronger – Kelly Clarkson

Who run the world – Beyonce

Latijns-Amerikaanse muziek

Oye – Gloria Estefan

La Camisa Negra – Juanes

Gasolina – Daddy Yankee

Disney muziek

Hakuna Matata – The Lion King

Love is an open door – Frozen

Just can’t wait to be king – The Lion King

Never had a friend like me – Aladin

Nederlandse rap

Bagagedrager – Gers Pardoel

Ben je down? – Famke Louise

Dancehall-achtig

Rum & Redbull – Beenie Man

Like Glue – Sean Paul

Goude ouwe

Womanizer – Britney Spears

MMMBop – Hanson

He Wasn’t man enough – Toni Braxton

Rustig

Hero – Mariah Carey

It’s all coming back to me now – Celine Dion

Svens favorieten

Jolene – Dolly Parton

Brown Eyed Girl – Van Morrison

Cecilia – Simon & Garfunkel

Van de laatste tijd

Blauwe dag – Suzan en Freek

Hoe het danst – Marco Borsato etc.

Wil jij mijn lijst zien??

Als je benieuwd bent naar mijn volledige lijst, dan kun je die als het goed is terug vinden op spotify! Ik ben nog TOTAAL niet handig met die app, maar ik denk dat ik de lijst openbaar heb kunnen maken :). Hij heet: Optimavita Hardlopen. Laat me zeker even weten als je hem niet kunt vinden, dan probeer ik iets in de instellingen te veranderen.

Oh…en lach me niet uit om sommige nummers, I just like them :).

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete ‘guilty pleasure’ muziek tijdens het sporten?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (8)
 1. Lise 3 jarengeleden

  Ik vind het zelf heerlijk om podcasts (bv man man man de podcast) te luisteren tijden het hardlopen, dan verveel je je zeker niet tijden het lopen en ik heb regelmatig een glimlach op mijn gezicht 🙂

  Reageer
 2. Jacqueline 3 jarengeleden

  Tijdens het doorkijken van jouw lijstje dacht ik, oké dit is echt totaal mijn smaak niet, totdat ik een beetje verder omderaan de lijst kwam, maar dat bleken Svens favorieten te zijn, haha. Goeie smaak heeft hij! 🙂

  Het aantal beats vind ik tijdens het hardlopen ook niet belangrijk, maar ik hou wel van up-tempo liedjes als ik ren.

  Reageer
 3. Judith 3 jarengeleden

  Hahaha, hier ook iemand team Sven qua muzieksmaak. 🙂
  Maar het gaat er vooral om waar jij blij van wordt en wat jou een boost geeft tijdens het lopen.

  Reageer
 4. Rianne 3 jarengeleden

  Ik loop ook altijd met muziek, maar ik luister ook graag naar podcasts (bijvoorbeeld manmanman de podcast, ik krijg regelmatig rare blikken omdat ik dan weer eens keihard in lachen uitbarst). Ik vind het zelf ook niet belangrijk dat muziek op de ‘juiste’ beat is, maar net als jij dat ik er vrolijk van word of dat ik de muziek gewoon leuk vind.

  Reageer
  • Rianne 3 jarengeleden

   PS: ik kan je lijst niet vinden op Spotify, of ik zoek gewoon niet goed genoeg haha.

   Reageer
   • Linda 3 jarengeleden

    Ik kan m ook niet vinden, heb je m wel op openbaar staan??

    Reageer
 5. Marijke 3 jarengeleden

  Ik kan de lijst helaas ook niet vinden 🙂

  Reageer
 6. Janne 3 jarengeleden

  Wist je dat je Spotify ook op je computer kunt installeren en dat je dan wel playlists kunt maken in de gratis versie? Als je in de app op je telefoon met hetzelfde account inlogt, kun je heel makkelijk je playlists afspelen.
  Hetgene wat mij ervan afhoudt om Spotify te luisteren tijdens het lopen, is dat ik geen zin heb om voor de mobiele data te betalen en dat ik mijn telefoon eigenlijk nooit meeneem omdat ik geen goede plek heb om hem in te doen. Ik luister wel graag rustige muziek als ik ga stretchen. 🙂

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: