happy momentjes
Leefstijl Persoonlijk

Mijn happy momentjes #9 – De thuis-editie :)

Door

Zoals jullie weten, vind ik het super belangrijk om de mooie dingen van het leven te blijven zien, ook al zijn ze nog zo klein. Zeker in deze periode, wil ik daar extra aandacht aan besteden. Ik vertel je daarom vandaag over tien momenten in de afgelopen tijd, waar ik heel erg happy van werd. Ik daag je uit om hetzelfde te doen…

1. Een heel open gesprek hebben met Sven

Ik ben iemand die voor veel dingen vól gaat. Zo ook in deze situatie. In mijn hoofd wil ik er zo veel mogelijk positiefs uithalen, voor zo ver dat lukt. Dit resulteert erin dat ik op werkgebied veel nieuwe uitdagingen voor mezelf bedenk. Van 7:30uur in de ochtend tot 17:30uur in de middag, zit ik in ‘zombiemodus’ (aldus Sven, haha) achter mijn laptop. Ook ‘s avonds bedenk ik regelmatig nog dingen die ik direct even moet doen. Sven confronteerde me hiermee. Ik was weinig écht aanwezig met hem. Dit vind ik zo fijn, dat hij me daarin coacht! Mijn werk vind ik belangrijk, maar uiteraard niet belangrijker dan mijn relatie, vrienden en familie. Door zijn opmerking heb ik er iets aan kunnen doen…en hebben we ruzie voorkomen ♥

2. De podcast van Celine Charlotte over Ayahuasca luisteren

Ook in deze tijd kan ik zo genieten van meer ‘oppervlakkige’ dingen. Je bent misschien geneigd die als ‘niet belangrijk’ te classificeren, maar is het juist niet gewoon ontzettend mooi dat we ook daar nog blij van kunnen worden! Zo luister ik bijvoorbeeld heel graag de podcasts van Celine Charlotte. Er waren er drie die ik tot nu toe niet had geluisterd, die over ayahuasca. Dit is een soort plantmedicijn (in mijn ogen: drugs) dat ze had gebruikt tijdens ceremonies in Costa Rica. Het leek me totaal niet interessant om te luisteren…totdat ik tijdens een van mijn hardlooprondes even geen andere interessante podcasts kon vinden. Ik gaf deel 1 daarom toch maar een kans. Vol interesse heb ik een uur lang geluisterd naar haar verhaal, vallend van de ene verbazing in de andere. De volgende dagen heb ik direct ook deel 2 en 3 geluisterd. Heerlijk vond ik het!

3. Complimentjes krijgen over mijn huid

Als je mijn vlogs kijkt, dan weet je dat ik al maanden ‘The Solution’ van Oslo Skin Lab gebruik. Dit zijn zakjes met collageenpoeder, die ik dagelijks inneem. Al na 5 weken zag ik zichtbaar verandering. De rimpeltjes in mijn gezicht namen langzaam iets af! Inmiddels lijkt mijn hele huid gezonder en heb ik zelfs het idee dat de cellulitis op mijn benen iets minder wordt. In de reacties onder mijn video’s krijg ik de laatste tijd regelmatig complimentjes over mijn huid van jullie, zo leuk! Dit is niet iets waar ik onzeker over was, maar toch maakt het me heel gelukkig :). Ben je ook nieuwsgierig naar dit product? Hier kun je met korting bestellen.

(Dit stukje is in samenwerking met Oslo Skin Lab. Zoals jullie weten, doe ik echter nooit een samenwerking waar ik niet 100% achter sta.)

4. De favoriete paaskoekjes uit mijn jeugd herontdekken

Nog iets oppervlakkigs dat me heel gelukkig maakte: paaskoekjes! Als tiener at ik heel graag die kleine zandkoekjes die de supermarkten rondom Pasen (en kerst) in het assortiment hebben. Het zijn kleine ronde koekjes met een toefje van een roomachtige substantie erop. ZO lekker zijn die! Ik denk dat ik ze al ongeveer 15 jaar niet had gegeten. Laatst haalde ik een pakje in huis. MAN wat heb ik ervan genoten. Het pak was in een dag leeg, maar dat mag best af en toe, haha.

5. Genieten van de eerste warme lente-zon momenten in de tuin

Wat hebben we al heerlijke zonnige dagen gehad. Waar het kon, heb ik daar volop van genoten. Lekker met een goed boek (De zeven zussen) op de loungebank in de tuin. Wat een ultieme ontspanning is dat toch. Klein nadeel van open tuindeuren is dat onze katten vrolijk met (half)dode muizen en vogels naar binnen rennen. Tjah…je kunt niet alles hebben ;). Oh…en check hier ook de befaamde paaskoekjes!!

6. Op afstand contact hebben met familie

Uiteraard vinden we het super belangrijk om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op gepaste afstand contact hebben met familie, is dan echter ZO fijn! Met elkaar praten over deze rare tijd, maar ook over alle andere dingen die spelen in onze levens. Het is zo waardevol! Dat ik ze niet kan aanraken, knuffelen of überhaupt dichtbij kan komen, vind ik trouwens totaal niet lastig. Je voelt de liefde namelijk toch wel! Als dit allemaal voorbij is, komen die knuffels wel weer.

7. Poezen die zichtbaar genieten van alle aandacht

Nog nooit zijn Sven en ik zo veel thuis geweest. Molly en Maukie vinden het heerlijk! Ze houden ons actief door 1.000 keer per dag naar buiten en binnen te willen, komen constant knuffels halen en overladen ons met liefde (onder andere in de vorm van muizen en vogels dus…maar je mag niet klagen ;)). Het is voor ons ook echt een soort family-bonding-time.

8. Werken aan een project dat ik al maanden in mijn hoofd had

Het kan je niet ontgaan zijn als je me volgt, mijn werk is altijd best heel druk, omdat ik gewoon veel doe. Ik zie cliënten in mijn diëtistenpraktijk, houd mijn blog, YouTube kanaal en social media bij en ik geef lessen in de sportschool. Mijn weken zitten dan ook vaak propvol, veel tijd voor nieuwe ideeën is er gewoon niet.

Momenteel is dat anders! Ik ben dan ook al een paar weken heerlijk aan de slag met een project dat ik al maanden (misschien zelfs een paar jaar) in mijn hoofd heb! Ik vind het heerlijk om eens op een andere manier bezig te zijn met mijn werk.

9. Mijn blueberry muffins delen met de buren

Laatst kon je in een video zien, dat ik gezonde muffins met bosbessen bakte. Aangezien Sven en ik momenteel met z’n tweeën zijn, kregen we de muffins nooit op. Ik had ze kunnen invriezen, maar het leek me veel leuker om te delen met de buren. Een paar muffins verdwenen dus over de schutting, waarna ik super enthousiaste reactie terug kreeg. Ik werd daar echt even heel happy van!

10. Appen en bellen met vriendinnen

Ik ben niet iemand die wekelijks contact heeft met al m’n vriendinnen. Momenteel merk ik dat ik toch een beetje meer up-to-date ben. Ik weet van iedereen wel ongeveer hoe het met ze gaat. We sturen vaker appjes, bellen zelfs af en toe (iets dat ik normaal zelden tot nooit doe) en sturen foto’s heen en weer. Ik een periode als deze, besef je beter hoe fijn het is om er voor elkaar te kunnen zijn. Al is het alleen maar met een luisterend oor of lieve woorden ♥.

Ik daag jou ook uit om na te denken over momenten waar jij happy van werd. Probeer er ook eens 10 onder elkaar te zetten. Het hoeven echt geen levens-veranderende momenten te zijn, zoek het ook in kleine dingen. Dit is zo waardevol in deze periode!

Groetjes, Marloes

Wat was een happy-momentje voor jou in de afgelopen tijd?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Yvon 3 jarengeleden

  De podcast Echt Gebeurd is ook leuk. Nr. 239 vond ik hilarisch.

  Reageer
 2. Margot 3 jarengeleden

  Leuk artikel! Het is heel fijn om stil te staan bij dingen waar je blij mee bent nu. Je realiseert je dan dat ondanks de situatie er nog genoeg zaken zijn waar je dankbaar voor bent. Ik ben hier al heel lang mee bezig, en schrijf elke dag 3 dingen op. Door chronische pijn zit ik al bijna een jaar thuis dus ik ben al “gewend” aan een leven met beperkingen. Door oa mijn dankbaarheidschriftje heb ik leren omgaan met moeilijke situaties.

  Reageer
 3. Rosa 3 jarengeleden

  Leuk artikel! Ik vroeg me af of collageenpoeder niet gewoon wordt verteerd/afgebroken en dat die aminozuren vervolgens als brand- en bouwstof worden gebruikt in het lichaam? En als dat zo is, hoe kan het dan dat die aminozuren een positief effect hebben op de huid? Misschien ben ik te skeptisch hoor, maar ik vroeg het me gewoon af 🙂

  Reageer
 4. Conny 3 jarengeleden

  Ja, ik vind het ook een leuk stukje! Hierboven schrijft Margot dat ze dat al een jaar doet en dan drie kleine dingen per dag! Knap hoor, ik ga je proberen te evenaren. Nummer 1 is, ik heb eigenlijk niets te klagen op dit moment. Maar natuurlijk wel als ik ga nadenken. Ik moet dus gaan omdenken! Ik heb ook al hele schriften vol geschreven maar met nare dingen die me overkwamen. Ik zit nu in best goed vaarwater en heb me bedacht al die rot ervaringen over boord te gooien dus gaan deze schriften in de ton, in de grijze, de restafval! Symbolisch! Weg ermee! Vóóruit kijken en de mooie dingen van het leven zien en bewaren, het gaat steeds beter❤

  Reageer
  • Margot 3 jarengeleden

   In het begin dacht ik ook alleen maar in beperkingen, zag alleen maar de negatieve dingen. Ik was op internet ook alleen maar aan het zoeken over mijn “blessure”, las nare ervaringen en verhalen van andere mensen die mij alleen maar verdrietige maakten. Dus ik bleef heel erg hangen in het negatieve. Toen ging de knop om. Ik bekeek de docu The Secret, ging lezen over de kracht van positief denken, beluisterde Tedtalks hierover. Ik leerde mediteren, heel simpel door de gratis basis cursus te doen van Headspace, een aanrader. Door dit uit te breiden én m’n dankbaarheidschriftje heb ik echt m’n leven een positieve wending gegeven. Beter voor mezelf maar ook voor de omgeving!

   Reageer
 5. Teha 3 jarengeleden

  Ik ging om 8 uur een uur lopen en had net je blog gelezen dus Celine Charlotte opgezocht.
  Ik heb een uur lang genoten,heerlijke stem en boeiend onderwerp. Ik ben opgegroeid in de jaren 70 dus alle middelen wel voorbij zien komen bij vrienden maar zelf nooit geïnteresseerd geweest.
  Kan me er dan ook niets bij voorstellen maar vond het echt interessant!

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Zo leuk om te horen!! 🙂 Ik had precies hetzelfde!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: