happy momentjes
Leefstijl Persoonlijk

Mijn Happy Momentjes #8

Door

Ineens bedacht ik me dat ik al maandenlang geen ‘mijn happy momentjes’ artikel heb geplaatst. Na een check bleek de laatste uit december 2018 te stammen #oeps. Hoog tijd dat ik jullie weer eens vertel waar ik in de afgelopen tijd gelukkig van werd. Ik wil je hier vooral mee uitdagen om hetzelfde te doen…want vaak zijn we hier veel te weinig mee bezig.

Ok, daar gaan we dan. In willekeurige volgorde.

1. De rust hebben om een boek te lezen

Al jaren wil ik eigenlijk meer lezen. Tot nu toe lukte het me niet. Ik had er de rust niet voor en vond geen enkel boek dat me kon boeien! Sinds een paar maanden gaat dit VEEL beter. Ik lees minimaal 1x per week en ben nu bezig in ‘de zeven zussen’, wat ik een super mooi boek vind, ik kan niet wachten op deel 2.

2. Spelen met de kids van een van mijn beste vriendinnen

Vriendin Marloes uit Antwerpen kwam met haar hele gezin naar ons toe. Ik zie haar meestal zo’n 2-3x per jaar en niet altijd zijn haar kinderen daar bij. Dit keer wel, dus kon ik uitgebreid met ze spelen. Ik heb daar onwijs van genoten. Heel fijn dat ik zo toch een klein beetje een band met ze kan opbouwen.

3. Voor Sven zorgen toen hij niet lekker was

Als een man ziek is, dan is dat natuurlijk hartverscheurend ;). Ik vind het dan echter heerlijk om hem een beetje te vertroetelen. Toen ik bijvoorbeeld ‘s avonds met Marloes en haar gezin pannenkoeken had gegeten in het pannenkoekenhuis (en hij niet fit genoeg was om mee te gaan), haalde ik daarna patat voor hem bij de snackbar.

4. Een heerlijk softijsje eten

Tijdens het wachten op de patat van Sven, nam ik een softijsje. De snackbar bij ons in de buurt heeft ZULK lekker softijs. Dat is echt een van mijn ultieme genietmomentjes.

5. Spontaan een bos bloemen krijgen van Sven

Dit was nog voordat Sven ziek werd. Hij had een hele drukke week voor de boeg waardoor hij vrij weinig thuis zou zijn. Die maandag kwam hij ineens thuis met een prachtige bos bloemen ‘zodat ik extra aan hem kon denken’. Sven koopt niet heel vaak iets voor me. Dat hoeft ook echt niet voor mij, want als het dan een keer gebeurt, dan is het extra speciaal ♥.

6. Zien dat ik 90.000 abonnees heb op YouTube

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar ik heb nu echt 90.000 abonnees op YouTube behaald! Daar werd ik uiteraard heel blij van :). 100.000 abonnees heb ik ooit als ultiem doel gesteld. Het lijkt er verrekte veel op dat ik dat volgend jaar zou kunnen halen!

7. Een cliënt die na veel struggles eindelijk afvalt

Ik word er ZO blij van als mijn cliënten heel enthousiast zijn over hoe het met ze gaat. Vooral als ik merk dat ze écht anders zijn gaan denken en daardoor ook op lange termijn gezonder kunnen gaan leven. In dit geval had een van mijn cliënten al mega veel dingen geprobeerd, maar ze viel niet af. Na twee consulten bij mij zijn we een compleet andere weg ingeslagen…en het lukt! Dat was toch echt wel even een happy momentje.

8. Love Island Nederland is weer begonnen

Ook van hele simpele dingen kan ik ontzettend gelukkig worden. Bijvoorbeeld dat Love Island Nederland weer is begonnen! 🙂 Er zijn niet heel veel TV-programma’s die ik trouw kijk, maar hiervan probeer ik toch wel elke aflevering terug te kijken.

9. In een klein bed slapen met Sven EN de poezen

Dit was ook in het weekend dat Marloes en haar gezin er waren. Zij sliepen met z’n vieren op de eerste verdieping. Sven en ik besloten dat het handig was dat wij samen met de poezen op zolder gingen slapen. Daar staat ons oude bed van 1.40m. Dat was weer even wennen, aangezien ons huidige bed 1.80m is. Een extra uitdaging waren Molly en Maukie, die het maar al te gezellig vonden om erbij te liggen. Dit resulteerde in een Marloes die met opgekrulde benen lag om de poezen ruimte te geven, terwijl ze bijna uit bed geduwd werd door Sven. Ik sliep niet al te best, maar WEL met een grote glimlach.

11. Onze Quooker

Over gelukkig worden van simpele dingen gesproken. Ik ben ZO blij met onze quooker. Je haalt kokend water zo uit de kraan. Voor een theeleut als ik is dat ideaal. Maar ook eieren koken, cup á soup maken en rijst koken is ineens zo veel makkelijker.

Wat ik je vooral wil meegeven, is om zelf ook eens stil te staan bij waar je gelukkig van werd in de afgelopen tijd. Je zult merken dat het je direct vrolijker maakt.

Groetjes, Marloes

Waar werd jij gelukkig van in de afgelopen tijd?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Romy 3 jarengeleden

  Wat een fijn lijstje met momenten! Ik kan me helemaal voorstellen dat dat kleine, knusse bed toch wel heel fijn was, zeker met twee katten erbij. Die foto van Maukie en Molly is ook echt té schattig trouwens. Stelletje lieve meiden samen! 🙂
  Wat lief ook, dat bosje bloemen! Dat soort onverwachte cadeaus zijn altijd extra leuk.

  Reageer
 2. Annet 3 jarengeleden

  Allereerst sorry dat ik alweer reageer, en ook zo’n leuke foto van Molly & Mauki en je lijstje is leuk om te lezen. en ja de 100.000 volgers gaat in afzienbare tijd gebeuren, maar dat heb je helemaal aan jezelf te danken, als je niet leuke vlogs maakt en leuke blogs dus ook zou je ook niet zoveel volgers hebben.
  Nu mijn lijstje, ik geniet als ik een berichtje krijg via what’s app, email en zo van online vrienden. Met mijn honden in het bos wandel en ze genieten van het spelen etc. Wanneer ik een broek in een kleinere maat weer aankan. Tot slot als ik thuis kom van wandelen en of fietsen in de regen en iets droogs aan heb gedaan en naar vlogs kijk of via spotify muziek luister…

  Reageer
 3. Nina 3 jarengeleden

  Ik probeer ook meer te lezen. Ik lees nu ook de zeven zussen.
  Lieve foto van Maukie en Molly
  Ik wordt gelukkig van het hardlopen dat gaat eindelijk weer helemaal lekker.

  Reageer
 4. Conny 3 jarengeleden

  Waar ik blij van wordt zijn de brabbels van onze kleindochter, ze is 16 mnd oud en begint te kletsen al versta je er niets van! Ik wordt blij van andere mensen waar ik iets voor doe! Een mevrouw waar ik werk, gaf ik, met mijn in het verleden kappers achtergrond, een watergolf, ze was zo blij! Als je weet wat dat überhaupt is😅 en onze hond die onder de klitten zat, ze is (was) langharig, laten scheren waardoor ze zich ws 5jaar jonger voelt🤣. Ik wordt echt blij als ik een mooie armband of halsketting gemaakt heb. Ik maak zelf sierraden. Er zijn heel veel dingen waar ik blij van wordt ik ben een gelukkig mens. Nu hebben we ook nog eens een nieuwe keuken uitgezocht en ik zie niet eens op tegen de troep en de verbouwing die het met zich mee brengt! Hoera ik leef!

  Reageer
 5. Vera 3 jarengeleden

  Tijdens m’n zwangerschap voelde ik me vaak niet goed…maagzuur, vermoeidheid en hormonen. Na de bevalling Is dat big steeds niet weg….Ik ben erg moe door de, nog steeds, gebroken nachten… En de hormonen zorgen er mede voor dat ik me nog regelmatig niet happy voel. Onzekerheid en huilbuien…. Nee, geen postnatale depressie, ben bij de huisarts geweest, maar wel de cocktail van slaaptekort, hormonen en mijn eigen karakter.
  En toch…..Ik heb steeds minder vaak huilbuien… Ze zijn minder heftig…en ik heb echt wel genietmomentjes. Zoals dat onze dochter vandaag bijna uit zichzelf ging zitten.. Met wat hulp lukte het en bleef ze zitten. En als onze hond (blonde-page-labrador) en onze dochter (dus nu 7 Maanden) elkaar aankijken en de hond ernaartoe loopt en haar likt en zij lacht….Te lief! Of als mijn man me knuffelt als ik me onzeker voel om gewoon een huilmomentje heb en hij maakt dan een grapje. Of als er een leerling bij me komt om me een knuffel te geven. Of elke dag als ik jouw blogs lees of vlogs zie. Of gisterochtend tijdens het wandelen net hond en kind, kwam ik een heel aardige man met hond tegen waar ik een leuk gesprek mee had.
  Ja…er zijn heel veel kleine geluksmomentjes….en ik weer dat ik daar af en toe even bij stil mag staan. 😘 dankjewel voor de herinnering 🍀

  Reageer
 6. Romy 3 jarengeleden

  Even random, maar zijn de pizzabodems van mister kitchen gezond?
  Alvast bedankt

  Reageer
 7. Q 3 jarengeleden

  Uhhh hoeveel kost de quooker 🤭😳 Ik overweeg hem zwaar namelijk 🤣 en hoe zit het qua veiligheid? Niet per ongeluk hete kraan over je hand ofzo😱

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: