| 30 december 2017

Mijn Happy Momentjes #5 – Schoenen en Kerst

Zo af en toe vertel ik je waar ik de afgelopen tijd gelukkig van werd. Ik vind het namelijk ontzettend belangrijk om hier regelmatig bij stil te staan. In ons drukke leven vergeten we soms stil te staan bij bijzondere momenten, hoe groot of klein ze ook zijn. Ik daag je daarom uit om net als ik jouw geluksmomenten van de afgelopen tijd op papier te zetten!

Belangrijk bij deze oefening, is dat je niet alleen aan grote gebeurtenissen denkt, maar ook aan hele kleine momentjes. Van de meest onzinnige dingen, kun je namelijk een grote glimlach krijgen. Ik vertel je waar ik de afgelopen tijd intens gelukkig van werd.

1. Keihard lachen met Sven maakt me zo intens gelukkig! Natuurlijk vind ik het heel belangrijk om een vriend te hebben waarmee ik goede gesprekken van voeren, maar lol hebben samen is voor mij minstens zo waardevol! Tijdens ons tripje naar de Makro en ons uurtje bowlen, hebben we slap gelegen van het lachen :).

2. Toen ik voor het eerst mijn ‘eigen’ granola in handen had, werd ik letterlijk warm van binnen. Wat een ontzettend bijzonder moment. Je kunt hem trouwens hier online bestellen.

3. Voor het eerst sinds jaren geniet ik intens van de gezelligheden rondom kerst. Ik heb een echte kerstboom, steek vaker kaarsjes aan en genoot van het kerstkaarten schrijven. In de afgelopen jaren had ik het vaak zo druk dat ik vergat te genieten. Momenteel heb ik een veel betere balans gevonden, waar ik super blij mee ben!

4. Het enige parkeerplekje in de buurt vinden precies voor mijn deur. Stom hè, maar van zoiets kleins kan ik echt een mega glimlach krijgen!

5. Een van de super leuke dingen aan blogger zijn, is dat bedrijven je graag hun producten toesturen. Ik neem het LANG niet altijd aan, omdat ze vaak verwachten dat je er iets over schrijft. Als je echter schoenen mag uitzoeken bij een van je favoriete schoenenwinkels (Sacha), dan zegt denk ik geen enkele vrouw naar nee tegen ;). Ik koos voor super toffe enkellaarsjes en gave sneakers met een dierenprint. Je ziet ze hieronder.

6. Fietsen door een stille stad op zondagmorgen, daar kan ik heel gelukkig van worden. Ik kan zo ontzettend genieten van rust op plekken waar het anders heel druk is! Je zag dit moment al in een van mijn vorige vlogs.

7. Ik ben niet perse een hondenmens, maar van een uber-enthousiaste mini die kwispelend op je af rent, word ik heel erg blij! Zo mooi hoe blij een hond kan zijn als hij je ziet. Zou grappig zijn als alle mensen ook zo op elkaar zouden reageren :).

8. Ik heb de laatste tijd een heel aantal goede gesprekken gevoerd met lieve vriendinnen en familie. Ik vind dat altijd weer heel bijzonder en inspirerend. Natuurlijk zijn ‘normale’ momenten samen ook heel fijn, maar langer met elkaar praten verdiept je band toch telkens weer een beetje.

9. Ik sport vooral omdat ik me er lekker bij voel, maar als je in de spiegel ziet dat het werken aan rondere billen toch écht zijn vruchten heeft afgeworpen, dan word ik daar wel blij van!! Mijn vetpercentage is trouwens wel wat hoger dan dat hij ooit is geweest, maar dat maakt me eigenlijk helemaal niet uit :).

10. Ik krijg regelmatig lieve complimentjes van cliënten en van jullie. Dat maakt dat ik me realiseer wat een prachtig beroep ik heb! Nadat ik laatst in een vlog vertelde dat ik kritiek soms moeilijk vind, waren jullie reacties hardverwarmend! Ook in mijn praktijk krijg ik regelmatig te horen van mensen dat ze ZO ontzettend blij zijn met de resultaten. Ik wordt daar intens gelukkig van ♥.

Zoals je ziet, zijn sommige van mijn happy momentjes vrij grote gebeurtenissen in een dag…maar kan ik ook intens blij worden van iets simpels als het vinden van een perfect parkeerplekje. Ik vind het belangrijk om hier vaker bij stil te staan.

Groetjes, Marloes

Waar werd jij gelukkig van in de afgelopen tijd?

5 reacties

 1. Wat een mooie blogpost Marloes! Ik heb als voornemen voor 2018 ook vaker op te schrijven waar ik dankbaar voor ben! Laten we daar dan nu maar meteen mee beginnen 🙂 ik ben dankbaar voor mijn ontzettend lieve familie die elkaar altijd steunt wanneer nodig. Ik ben dankbaar voor mijn gezondheid, want eerlijk is eerlijk – die nemen we nog wel eens for granted, maar is eigenlijk iets om heel blij mee te zijn. En tot slot ben ik dankbaar voor lekkere wandelingen buiten. Zo heerlijk hoe je hoofd even leef kan worden door een stevige wandeling!

  Veel liefs! Anne

 2. Ik probeer heel vaak stil te staan bij de positieve dingen in het leven. Ik kan me soms wat minder goed voelen en dan is het de kunst om toch iets positiefs op te schrijven van een dag. Ik schrijf het regelmatig op. Het gaat vaak om de kleine dingen die mij blij maken. Een leuk gesprekje met iemand, complimentje geven of ontvangen, helemaal blij zijn met een jurk in de sale die ik al van de zomer leuk vindt en ik heb een leuke lieve vriend ,mooie foto van mijn oma gekregen van mijn zus, als ik lekker getraind heb, iemand helpen die van de fiets is afgevallen en ga maar door. Geluk begint bij de kleine dingen te leren wardeeren!

 3. Altijd fijn, deze artikelen!
  Misschien stom, maar nu jij niet op je ‘strakst’ bent, straal je wel veel meer uit dat je balans hebt in sporten, gezond eten én genieten.

  Mijn geluksmomenten zijn ook heel divers. Het samen lachen herken ik helemaal. Laatst nog, toen we een heel slechte film keken. We kregen er gewoon de lachkriebels van.

  En voor kerst hebben we nieuwe dekbedden gekregen. Heerlijk fris, heerlijk warm…..zo lekker om in bed te liggen!

  En een laatste geluksmomentje is dat mijn vriend en ik samen een oud wafelijzer zijn aan het opknappen voor zijn ouders. Het is een familiestuk. Daar worden ze vast super blij van, want het wordt heel mooi. En het Is leuk om dat samen, buiten in de kou te doen. Dan leer ik allerlei gereedschap gebruiken.

  Het allermooist…is dat mijn vriend en ik gewoon alles kunnen delen. Hij is er altijd voor me.

  Jouw vlogs en blogs zijn trouwens ook onderdeel van geluk. Want een artikel als dit…waardoor ik nu deze reactie typ en nadenk over mijn geluk….dat maakt me ook super gelukkig! Happy 2018 allemaal!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram