Gezonde snacks op het station
| 14 februari 2021

Mijn favorieten van het moment #4

Zo af en toe deel ik mijn favorieten op het gebied van gezond leven met je. De laatste waren mijn ultieme favorieten van 2020. Vandaag vond ik het alweer hoog tijd voor een volgend deel, er zijn namelijk de afgelopen tijd weer veel nieuwe dingen/producten in mijn leven gekomen waar ik je graag over vertel.

Ik noem deze artikelenreeks bewust ‘mijn favorieten van het moment’, omdat het soms heel erg wisselt bij mij. De ene maand ben ik verslingerd aan koek- en speculaaskruiden en de volgende maand gebruik ik het ineens nauwelijks :). Ik houd nu eenmaal van afwisseling en deel graag met je waar ik op dit moment enthousiast over ben.

Mijn favorieten van dit moment staan in willekeurige volgorde. Ik behandel vooral de ‘nieuwe’ favorieten. Er zijn natuurlijk nog steeds heel veel dingen uit oude favorieten-artikelen en video’s die ik nog steeds graag gebruik.

Gebroken lijnzaad

Soms snap ik helemaal niets van mezelf. Als diëtist geef ik soms het advies om eens gebroken te proberen als mensen problemen hebben met hun stoelgang (dit advies geef ik uiteraard in combinatie met andere adviezen). Het werkt niet voor iedereen, maar heel regelmatig geeft het positieve effecten. Zoals je misschien weet, heb ik zelf prikkelbare darmen, dus ook niet altijd een even goede stoelgang. Ineens realiseerde ik me dat ik zelf ook wel eens gebroken lijnzaad kon proberen. Sinds een paar weken doe ik het door mijn yoghurt, kwark of pap en ik heb het idee dat het heel goed werkt voor me! Stom he, dat je jouw eigen adviezen niet altijd toepast op jezelf :).

Notenpasta amandel

Ook sinds een paar weken, gebruik ik de 100% notenpasta amandel van de Albert Heijn als afwisseling op mijn all-time-liefde: pindakaas. Ik smeer het op mijn brood en crackers of ik doe het door mijn havermoutpap. Heerlijk vind ik het! Daarnaast bevat het veel goede voedingsstoffen, omdat het gemaakt is van noten en amandel. Net als pindakaas is het trouwens wel heel calorierijk, overdrijf dan ook niet in je gebruik :).

Gezonde taco bowl

Bowls…

Dit zal waarschijnlijk geen verrassing voor je zijn als je me volgt. Ik maak de laatste tijd heel veel bowls. Gewoon een kom waarin allerlei gezonde producten doet. Super lekker, en mega makkelijk. Bovendien kun je er goed je restjes mee op maken waardoor je geen eten hoeft weg te gooien. Ik plaatste laatst al recepten voor een Taco bowl en eentje voor een Buddha bowl met bulgur, feta en rode biet.

Podcasts

Ik luister al langere tijd podcasts, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen of wandelen of bij lange autoritten. De laatste tijd heb ik een paar nieuwe ontdekt die ik heel erg leuk vind:

 • Sarah’s stories
 • Geuze & Gorgels
 • Kukuru (ik luister vooral de afleveringen met gasten die ik leuk vind)

Dankbaarheid uitspreken

Hier heb ik het al eens uitgebreid over gehad in een artikel, maar dit doen we nog steeds meerdere keren per week: voor het slapen gaan 3 dingen opnoemen waar we die dag dankbaar voor waren. Eigenlijk zou ik het iedere dag willen doen, maar we vergeten het ook wel eens. Dit uitspreken zorgt ervoor dat ik gedurende de dag meer waardering heb voor kleine mooie momenten, het laat me telkens weer beseffen hoe mooi mijn leven is. Ook op mindere dagen zijn er zo veel momenten om dankbaar voor te zijn. Ik vind het heel waardevol om daar actief bij stil te staan.

Koud douchen

Koud douchen

Dit kan je bijna niet gemist hebben: Sven en ik hebben 30 dagen lang koud gedoucht voor 15-60 seconden. Ik had dit NOOIT gedacht aan het begin, maar ik vind het een hele waardevolle ervaring! Ik heb het gevoel dat ik er energie van krijg en dat het mijn lichaam en wilskracht sterker maakt. Dit kan heel goed tussen mijn oren zitten, maar who cares!? Ik blijf het dus zeker voorlopig doen. Mocht ik zwanger worden dan stop ik ermee, omdat daar weinig onderzoek naar is gedaan. Dat het voor mij prettig is, wil trouwens zeker niet zeggen dat het ook jouw ding gaat zijn. We zijn allemaal anders!

Heet water drinken

Van koud gaan we direct naar heet. Ik ben de laatste tijd namelijk weer helemaal van het heet water drinken! Thee zonder thee zeg maar :). In de zomer drink ik graag koud water, maar met deze temperaturen niet. Thee vind ik trouwens ook heerlijk hoor! Maar als afwisseling vind ik heet water heel fijn. Sommige mensen vinden het heel raar dat ik dat doe….en dat is prima :).

Mediteren

Yes, ik houd het nog steeds vol! Een paar keer per week ben ik aan het mediteren. Ik word er rustig van, heb het gevoel dat ik minder stress heb en kan mezelf nog beter trainen richting positieve gedachten. Ik houd momenteel van korte meditaties van ongeveer 10 minuten. Soms gebruik ik daar de Meditation Moments app voor, maar ik ga de laatste tijd ook regelmatig gewoon liggen op een matje om even volledig tot rust te komen. Soms probeer ik aan zo min mogelijk te denken en soms focus ik juist op positieve gedachten en liefde voelen. Dit laatste vind ik vooral heel fijn als ik merk dat ik wat stressig/negatief ben. Aan niets denken lukt me dan vaak niet.

De jongen, de mol, de vos en het paard

Ik kreeg dit boek een tijdje terug van mijn schoonmoeder. Het is niet echt een leesboek, maar meer een inspiratie-boek. Het staat vol met tekeningen met quotes erbij die je aan het denken zetten. Een van mijn favorieten zie je hierboven rechts. Ik vind dit zo’n onwijs mooi boek om door te bladeren. Ik weet zeker dat ik dat nog heel vaak ga doen. Het boek vind je hier*.

Gegrilde groenten

We eten de laatste tijd regelmatig gegrilde groenten! Heerlijk vind ik het, om bijvoorbeeld aubergine en courgette in de pan of in de oven (+- 20 minuten op 200 graden) te grillen. Ik combineer het bijvoorbeeld met krieltjes of zoete aardappel en feta.

Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar jouw favoriet(en) van het moment! Zo kunnen we elkaar misschien op ideeën brengen :).

Groetjes, Marloes

Welke dingen/producten zijn jouw ultieme favoriet op het moment?

* Dit is een affiliate-link, dat wil zeggen dat ik een heel klein deel van jouw aanschafbedrag krijg als jij het koopt via die link. Voor jou heeft het geen enkele consequentie :).

 

 

6 reacties

 1. Hoi Marloes, even een reactie op het lijnzaad. Ik heb het ook jaren gebruikt ivm mijn pds. Tot ik hoorde dat er in gebroken lijnzaad al heel snel een soort schimmel of bacterie komt die juist niet goed is voor je darmbacteriën. Beter is om ongebroken lijnzaad te kopen en wat je nodig hebt op dat moment zelf even fijn te malen.

 2. Wat is het een mooi boek he. Ook hier favoriet!
  Staat bij ons op de plank en ik wissel de spreuken soms naar wat op dat moment passend is.
  Te mooi om dicht in de kast te staan.
  Mijn favoriet is ook de door jou gekozen spreuk, voor mij een reminder dat het oké is om om hulp te vragen.

 3. Dank je wel voor je leuke artikel! Mijn favoriet voor het moment is gepofte spelt. Zoals jij eet ik ook heel regelmatig gemengde noten met fruit en kwark als ontbijt, maar nu vervang ik een deel van de noten door gepofte spelt. Zooo lekker! Lijkt qua smaak op Rice Crispies, maar dan niet zoet :-p Vele groetjes!

 4. Ik kan je de podcast “man man man de podcast” aanraden. Alle seizoenen zijn hilarisch! Ik zit vaak in de auto met tranen van het lachen over mijn wangen! Alleen afl 1 van seizoen 1 heeft slechte geluidskwaliteit omdat het een probeersel was.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram