| 28 juli 2018

Mijn doelen voor de komende tijd…

In de eerste maanden van dit jaar heb ik jullie meegenomen in mijn ‘strak in trouwjurk’ traject. Inmiddels ben ik al anderhalve maand getrouwd en is dat doel dus niet meer aan de orde. Het leek me leuk om je een update te geven van mijn doelen en plannen voor de komende tijd! Ik merk namelijk dat mijn hoofd nooit stil staat en dat ik altijd op zoek ben naar nieuwe uitdagingen.

Nooit tevreden?

Omdat ik het fijn vind om altijd doelen te stellen voor mezelf, krijg ik regelmatig de opmerking of ik nooit eens tevreden kan zijn. Nee, eigenlijk niet! Ik vind het namelijk ontzettend fijn om mezelf uit te dagen en scherp te houden. Dat betekent trouwens niet dat ik mezelf op dit moment niet ok vindt! Ik ben heel blij met mijn leven en met mijn lichaam. Dat betekent echter niet dat ik het fijn vind om achterover te gaan leunen. Ik schreef hier al eens een uitgebreide blogpost over.

Mijn doelen voor de komende tijd

Vaker rekken 

Dit blijft een dingetje bij mij hoor! Ik vind rekken gewoon NIET leuk. Ik doe het al vaker dan een paar jaar geleden, maar het kan nog wel iets beter. Sporten doe ik zo’n 5x per week, dan vind ik dat ik ook minimaal 5x zou moeten rekken en strekken. Dat gebeurt tot nu toe nog niet altijd. Ik merk dat ik me beter voel als ik vaker rek. Mijn spieren voelen meer ontspannen en ik heb minder snel pijntjes. Dit is dus een doel waar ik zeker verder aan wil werken!

Meer intensieve trainingen 

Qua trainingen merk ik dat ik afwisseling nodig heb! De afgelopen maanden heb ik de focus vooral gelegd op het krijgen van rondere billen. Dat betekent veel gewicht en relatief weinig herhalingen doen en minimaal 2x per week gericht de billen trainen. Ik merkte de afgelopen tijd dat ik daar gewoon geen zin meer in had!

Momenteel vind ik het veel leuker om circuittraining te doen, of supersets, of mijn behendigheid te training aan de monkey bars zoals je in mijn afgelopen vlog kon zien. 1x per week gericht mijn billen trainen vind ik super leuk, maar niet vaker. Daarom kies ik ervoor om te doen waar ik zin in heb. Dan maar even minder gericht trainen voor die big booty ;).

Minder zoetstofrijke dranken 

Ik vertelde het laatst al eens in een vlog, ik ben in de afgelopen tijd duidelijk minder light frisdranken en zero limonadesiroop gaan drinken. Het sloop erin dat ik dagelijks in ieder geval wel 4 glazen zoetstofrijke dranken dronk. Dat kan geen kwaad voor je gezondheid, maar ik vind het onnodig! Water vind ik ook helemaal prima. Ik drink dan ook momenteel veel water, soms met citroen. Af en toe neem ik een kopje thee of koffie, maar door het warme weer heb ik daar minder zin in. Dagelijks neem ik nu maximaal 1 glas light frisdrank en het bevalt me prima! Ik hoop dit de komende tijd vol te houden.

Minder plastic gebruiken!? 

Ik ging laatst een paar dagen om met mensen die heel bewust de hoeveelheid plastic die ze gebruiken tot het minimum proberen te beperken. Zij hebben me geïnspireerd! Tijdens het lesgeven in de fitnesszaal pak ik vaak een flesje water uit de koelkast, het flesje gooi ik weg. Waarom vul ik niet gewoon zelf mijn eigen flesje!? En als ik boodschappen ga doen vergeet ik vaak een tas mee te nemen en koop ik regelmatig een plastic zak. Waarom zorg ik er niet gewoon voor dat in mijn handtas en auto een boodschappentas zit?

Ik wil dat veranderen! Het zou zo goed zijn voor het milieu en voor onze wereld als we massaal minder plastic gebruiken. Ik ga hier in de komende tijd veel bewuster op proberen te letten. Mijn plan is om een dopper flesje te kopen en wat opvouwbare boodschappentasjes. Als jij nog tips voor me hebt dit jij gebruikt, dan zijn die van harte welkom!

Jouw doelen?

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw doelen voor de komende tijd! Misschien hebben die met gezond leven te maken, of misschien heb je wel compleet andere dingen die je wilt bereiken. Herken je mijn honger naar uitdagingen? Of heb je dat juist helemaal niet?

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw doelen voor de komende periode?

 

9 reacties

 1. Ik herken je honger naar uitdaging niet zo. Wel de honger naar een slanker lijf ?
  Ik ben heb voor de zomervakantie wel 3 doelen. Veel water drinken, genoeg slapen en niet teveel aankomen.

 2. Ik ben de laatste tijd ook bezig met minder plastic gebruiken. Ik heb een aantal stoffen boodschappen tassen en bij de webshop eco-logisch heb ik stoffen groente en fruit zakjes gekocht. Als ik nu los fruit, losse groenten of broodjes koop bij de supermarkt, dan doe ik die in mijn stoffen zakjes in plaats van dat ik een plastic zakje pak.

 3. !) minder uitstellen. Dus meer gedaan krijgen op een dag. En meer zelfdicipline. Beter plannen.
  2) Voldoende slapen en vroep opstaan dus veel eerder gaan slapen ook als het mooi weer is.
  3) cursus afronden en met de volgende beginnen
  4) Iedere dag stilstaan met wat ik heb bereikt op die dag en waar ik dankbaar voor ben.
  $) ondanks mijn werk als postbode toch meer voor mijzelf bewegen door te wandelen en te mountainbiken zodat ik meer ontspannen ben.

 4. Ik gebruik van die stoffen tassen die je vaak cadeau krijgt bij beurzen en andere evenementen. Die heb ik toch al gratis. Ik heb zelf geen dopper, maar een fles van Join The Pipe. Die is nog wat makkelijker schoon te maken.
  Ik heb nog niet echt nagedacht over doelen. Waar ik de afgelopen tijd aan heb gewerkt:
  – meer eiwitbevattende tussendoortjes ipv alleen groente en fruit
  – handstand leren en daarna trainen
  – altijd de trap nemen ipv de lift
  – goed voor mezelf zorgen: genoeg slaap, buitenlucht en tijd om na te denken
  Niet al deze dingen zijn al klaar (ingebouwd in mijn routine) dus daar ga ik mee door. En ik ga nadenken over wat ik daarna wil.

 5. Ik heb diverse van die stoffen tasjes in mijn handtas en de tasjes die echt verreweg het handigst zijn, zijn te koop bij het Kruidvat (liggen volgens mij meestal ergens bij de ingangj in de vorm van een uiltje. Die vouw je heel makkelijk weer op tot een piepklein pakketje d.m.v. een eraan vastgenaaid hoesje en je trekt hem met een touwtje zo dicht. Kost geen drol ook.

 6. Ik heb mijn tasje bij Zeeman gekocht voor 1 euro..
  Is het tasje kapot dan krijg je een nieuw tasje(of geld terug)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram