doelen 2020
| 26 december 2020

Mijn doelen voor 2020 behaald? Plannen voor 2021 ♥

Allereerst een hele fijne tweede kerstdag! Sinds een paar jaar stel ik doelen voor mezelf, voor het komende jaar. Vooral het terugkijken hierop, vind ik ZO ontzettend leuk. Om heel eerlijk te zijn weet ik vaak aan het eind van het jaar niet meer welke doelen ik gesteld had, maar vrijwel altijd zijn ze grotendeels uitgekomen! Je bent er in je onderbewustzijn toch mee bezig, omdat je het ooit op papier hebt gezet (The Secret, ga dit boek zeker lezen als je het niet kent).

Het is traditie geworden dat ik op optimavita.nl met jullie naar mijn doelen van vorig jaar kijk en nieuwe stel voor het komende jaar. Dat is precies wat ik in dit artikel ga doen.

Mijn doelen van 2020 gehaald?

Ik pak het artikel van vorig jaar er met kriebels in mijn buik bij, wat zou er ook alweer in staan? Een voor een hieronder de doelen die ik heb gesteld. Ik vertel je of ze zijn uitgekomen.

1. De 100.000 abonnees op YouTube halen en daar iets heel gaafs rondomheen doen. Ik heb je hierboven verteld dat de hoeveelheid volgers me niet zo veel doet, maar dit is een ultieme droom die ik altijd heb gehad. Nu we op ruim 93.000 abonnees zitten, wil ik hem dan ook zeker halen! Komend jaar nog ♥. Om jullie te bedanken wil ik dan iets heel tofs gaan doen. Wat weet ik nog niet…maar dat komt wel!

Yes, 100% bereikt. Sterker nog, eind maart 2020 was het al zo ver en we zitten nu al op 130.000 abonnees! Ik deed een super toffe winactie, die helaas door Covid-19 een beetje anders liep dan ik had gehoopt. De meet & greet kon namelijk helaas niet doorgaan. Wel deelde ik andere prijzen uit, onder andere een fitbit, een supersonische weegschaal, boeken van I am a foodie, een mueslipakket van MyMuesli en een pindakaaspakket van de pindakaaswinkel.

2. Blijven lezen. Dit is iets wat ik in 2019 heb opgepakt en wat me heel veel rust heeft gegeven. Ik heb in tijdens niet zo veel boeken gelezen als het afgelopen jaar. Dat wil ik zeker blijven doen. Minimaal 5 boeken per jaar.

Lachend heb ik dit gehaald. In 1 vakantieweek verslond ik zelfs al 4 boeken. Onder andere las ik in de zeven zussen en verschillende boeken van Judith Visser, maar ook non-fictie boeken zoals Happy life 365 van Kelly Weekers. Momenteel ben ik bezig met Master your mindset van Michael Pilarczyk.

 

boeken lezen

3. Weer vaker een nachtje, dagje of weekje weg met Sven. Het afgelopen jaar is het daar weinig van gekomen. Alleen een weekje Gran Canaria, een paar tripjes voor werk (die dus eigenlijk niet tellen) en we gaan op de valreep morgen nog een nachtje in een hotel, maar verder niet! We halen daar heel veel plezier uit, dus waarom niet vaker!? Ik ga voor minimaal 4x per jaar.

Tjah…we weten allemaal hoe dat is gegaan in het afgelopen jaar. Het is bij 2x blijven hangen volgens mij. We zijn 1x naar Amsterdam geweest en we verbleven een weekje in Landal Waterparc Veluwemeer, verder zijn we niet weg geweest.

4. Sven en ik zouden HEEL graag een reis willen maken naar West-Amerika. Zoals het er nu uit ziet, moet dat komend jaar kunnen lukken. Ik ga er bij deze dus gewoon voor en noteer het als doel voor komend jaar. Uiteraard nemen we jullie dan gezellig mee in de vlogs. Nu al weer zin in eten bij Chipotle, haha!

Euuhh….nope, haha. Wat kan er toch veel veranderen in een jaar. Dit doel wordt denk ik even op de (hele) lange baan geschoven.

2 van de 4 doelen heb ik dus maar behaald. Toch voelt het absoluut niet als falen! Dit jaar heeft me namelijk meer gebracht dan ik ooit had durven dromen. Daarover in een later artikel meer. Dat de reisdoelen niet door konden gaan, had niemand denk ik kunnen voorzien. Het is dan ook niet iets waar ik invloed op had kunnen hebben. Onze week bij het veluwemeer heeft me echter een hele andere kant van vakantie houden laten zien. Nog nooit heb ik een week zo veel gechilld, gelezen en saunaatjes gepakt :).

rekken yoga

Mijn plannen voor 2021

Dan wat ik in 2021 hoop te bereiken. Om heel eerlijk te zijn, is er maar 1 grote wens die helemaal alleen bovenaan staat:

 • Zwanger worden van een gezonde baby ♥.

Met tranen in mijn ogen typ ik dit. Niet omdat er niet in geloof, maar omdat het me ZO mooi lijkt. Daarnaast omdat ik het zo bijzonder vind dat ik dit besloten heb met jullie te delen. NOOIT had ik gedacht hier zo open over te kunnen zijn. Ik vind het echter intens belangrijk dat er eerlijke verhalen over zwangerschapswensen de wereld in komen, omdat ik inmiddels zelf weet hoe het voelt als je in een traject komt waarvan je niet eens wist dat het mogelijk was.

Natuurlijk zijn er ook andere doelen die in mijn hoofd zitten. Sowieso waak ik ervoor om niet mijn hele leven te laten stilstaan voor mijn hoofddoel. Mentaal is dat echt voor mij het beste ;).

 • Ik wil in 2021 minimaal 2 succesvolle trajecten draaien met mijn online programma. Daarmee bedoel ik dat ik een toffe groep mensen begeleid naar een gezondere leefstijl en dat deze mensen net zo enthousiast zijn over het programma als de groep van dit jaar.
 • Nog meer rust creëren in mijn werk. Ik doe momenteel ontzettend veel en daar wil ik langzaam meer een balans in vinden. Nu ben ik 5 dagen per week aan het knallen (en doe ik in het weekend hier en daar kleine dingen), ik wil deze werkdruk verder afbouwen. Nu ik financieel meer vrijheid heb, is dit daadwerkelijk mogelijk. Ik wil die kans benutten.
 • Dit is een hele gevaarlijke, maar ik wil ook lichamelijk meer ontspanning blijven houden, in plaats van alleen maar knallen met sporten. Sinds een paar weken ben ik meer yoga aan het doen, wandel ik weer vaker en heb ik zelfs een paar keer een meditatie gedaan. Ik heb vaker zulk soort doelen gesteld, maar tot nu toe lukte het me nooit voor langere tijd. Inmiddels zie ik wel écht de meerwaarde ervan voor mij, dus ik doe nog een poging.

Ik raad je écht aan om ook eens zulke doelen voor jezelf te stellen. Het is zo ontzettend leuk om er een jaar later op terug te kijken. Mij verbaast het elke keer weer over hoe veel je kunt bereiken.

Oh, en misschien valt het je op dat ik voor komend jaar geen enkel ‘cijferdoel’ heb qua aantal abonnees en volgers. Dat heb ik ook oprecht niet meer. Natuurlijk zou het heel gaaf zijn als het verder stijgt, maar ik ben heel tevreden over de toffe groep mensen die me op dit moment volgt.

Groetjes, Marloes

Heb jij een doel voor in 2021?

16 reacties

 1. Ik ben gewoon benieuwd: kort geleden wist je nog helemaal niet of je kinderen wilde en in korte tijd is het ineens een levensdoel geworden. Hoe is dit zo gekomen?

  1. Sinds december 2018 voelde ik ineens: ik ben er klaar voor! Ik had financiële stabiliteit en meer rust in mn hoofd. Sven was er echter nog niet klaar voor en wist ook nog niet zeker of hij wel kinderen wilde. Dit heb ik gerespecteerd. Daarom zei ik altijd: WE weten nog niet of we kinderen willen :). Sinds januari 2020 gaf Sven aan er ook voor te willen gaan. Vandaar!

 2. En met tranen in mijn ogen lees ik jouw hoofddoel….en ik gun mezelf ook nog 1 keer zwanger te zijn en een broertje of zusje voor Floor te krijgen. Ik hoop het zo…..ik tel de dagen weer af tot ik hopelijk niet ongesteld wordt.
  En ook Ik waak ervoor dat dit m’n leven niet beheerst. Een paar momenten per maand speelt het een grote rol en voor de rest duw ik het ook even weg. Ik wil vooral verder werken aan het zijn van een ontspannen moeder…eentje die lacht als haar dochter er een smeerboel van maakt…eentje die sport samen met 2 honden en een kind, wat nagenoeg onmogelijk is, maar wel heel leuk….dus ik ga voor een jaar waarin ik weer veel ga lachen! De wereld is mooier als ik lach ☺️.
  En eigenlijk is het voor m’n werk hetzelfde…ik wil dat stukje ontspannenheid ook weer meenemen als juf. Dat ben ik na m’n zwangerschap wat kwijtgeraakt. Of…anders gezegd…het is op de achtergrond gekomen. Ik kan het wel…dus ik ga het ook weer doen.
  ☀️❤️☀️❤️☀️❤️☀️❤️☀️❤️☀️❤️☀️
  Dankjewel voor dit mooie artikel elk jaar!
  En…dank voor jouw openheid…mij heb je er enorm mee gesteund en ik voel me er heel fijn bij om ook zo open te kunnen zijn. 😘

 3. Ik zou willen dat mensen vroeger zo open waren geweest. Maar terug kijken heeft alleen zin als je hét als leermoment hebt ervaren spijt en “als” heb je niets aan. Vooruit kijken zoals nu is veel belangrijker en volgens mij met zoiets ook positief te zijn. Ik wil gezond leven, dat betekent voor mij, blijven werken, naar sportschool blijven gaan en veel wandelen. Wat ik vooral heel belangrijk vind is om in tijden als deze de humor niet te verliezen! Ik heb 3 kleinkinderen en voor hen wil ik een blijde en gezellige Oma zijn. Daar wordt ik namelijk zelf ook blij van en voor mijn man wens ik dat hij het licht gaat zien wat betreft het roken en bewegen, dat mis ik bij hem. Sinds maart thuis werken een zittend beroep en alleen gezond eten is niet genoeg. Als de sportschool weer open is hoop ik dat hij met me mee gaat, mijn grootste wens! Samen gezond oud worden!

 4. Ik hoop en duim heel erg voor Marloes en Vera dat jullie doelen uitkomen. Het is jullie beiden heel erg gegund!
  Mijn doelen voor 2020 heb ik gedeeltelijk bereikt. Twee belangrijke niet en dat is bijna direct te wijten aan de huidige omstandigheden en dat heeft ook weer voor gezorgd om beter na te denken wat handig en haalbaar is. De belangrijkste is binnen en dat is meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld en dat is gelukt en daar ben ik heel blij mee. Een van de doelen voor 2021 is voor mezelf gaan beginnen en ik heb daar wat vragen over. Marloes , mag ik je daar eens ergens in januari/ februari eens voor benaderen? Mijn richting is een heel andere dan de jouwe, want ik wil beginnen als virtueel assistent. Goede tweede kerstdag allemaal en op naar 2021 en dat al onze dromen, wensen, doelen dan uit mogen komen!

 5. Oh wat hoop ik enorm dat je mooiste wens voor 2021 zal uitkomen! <3 En even los daarvan, wat mag je trots zijn op wat je dit jaar hebt bereikt! Ondanks de lastige dingen die 2020 je heeft gebracht toch een online cursus lanceren, enorm knallen op YouTube én beter voor jezelf zorgen qua ontspanning <3

 6. Ook bij mij schieten de tranen in mijn ogen als ik jouw hoofddoel lees… Het is jullie zo gegund❤️💙
  Moeder zijn is een van de mooiste en soms ook lastigste dingen die mij ooit is overkomen🥰

 7. Ik hoop zo dat jullie 1e wens mag uitkomen❤

  Mijn eigen doelen zijn anders, ik wil me heel graag richten op mijn eigen gezondheid. Meer verantwoord eten en bewegen binnen mijn drukke bestaan. Geen exact doel maar een richtlijn om me aan vast te houden.

 8. Wat een mooie doelen voor het aankomend jaar Marloes!! Dat jou nummer 1 doel heel snel werkelijkheid mag worden🥰 Denk dat iedereen dat jou en Sven gunt!
  Mijn doelen voor 2021 zijn, blijven bewegen en goed voor mijzelf “blijven” zorgen.
  Ook ga ik het jaarprogramma van Micheal Pilarczyk volgen! Dit doordat ik door jou het boek ben gaan lezen en zo geïnspireerd ben, dat ik het jaarprogramma ga volgen! Dus bedankt daarvoor😘
  Natuurlijk blijf ik jou/ jullie volgen in 2021!

  De alles beste wensen voor jou, Sven en Maukie 😺

 9. Kies je bewust voor vier doelen?
  Als je master your mindset uit heb. Schrijf je dan een review?
  Alvast een gelukkig en gezond 2021 toegewenst!!

 10. Lieve Marloes, ik hoop dat jouw hoofddoel dit jaar uit mag gaan komen! Ik volg je al een hele tijd en zou het jullie zo gunnen!!!
  Zelf heb ik als doel meer tijd te nemen voor rust voor mezelf, bijvoorbeeld door een boek te lezen. Ook wil ik graag de natuur ingaan en van mijn wens om een fotocamera te kopen en te fotograferen werkelijkheid maken. En als laatste: sneller tevreden zijn met mezelf. Dat perfectionisme staat me soms zo in de weg om trots op mezelf te zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram